Fórum témák
» Több friss téma |
Ez szerintem így gáz egy kicsit. Az a foglalat nem erősáramokra való. Elolvadni nem fog, de ha véletlenül "sercen" egyet, annak az ícé fogja kárát látni.
Ilyen Reflex matricát hol lehet kapni?
Hát ez szerintem a villámot is elvezeti... :shocking::shocking::shocking:
De a lényeg valóban, hogy megbízható legyen, hosszú távon is, és ne kelljen filozni, hogy vajon "ott" elég lesz ? Hát nem lenne rossz, ha a megsült IC-t csak kihúzom, az újat meg bedugom De azért az érintkezés nem olyan acélos, meg hát a nagyáramú részeknél is okozhat gondot, (szerintem)
Szerintem legyünk optimisták , és abból induljunk ki ,hogy megbízható az áramkör ,és nem kell benne cserélgetni ,mint a nyomtatókban a patront.
Egyébként már korábban bennem is felmerült ,hogy egy alaplap tuning-nál ,hogy a kondiknak foglalatot forrasztok be , mert akkortájt nagyon fogytak a kondik...
Bizony, legyünk optimisták ... én most legközelebb, ha berakom a TDA-kat, soha többé nem akarom kiszedni, nem is gondolkodok ilyesmin, hogy esetleg ki kell szedni, éppen ezért tisztességesen beforrasztom.
Normál esetben még 10 év múlva is mennie kell, de ha nem.... és még egyszer megsül, akkor már legyünk alaposak, nyákkal együtt megy a mikróba :eplus2:
Neked válaszolva, sound.man:
A doboz alapja egy "diszkós" cucc szétkapva, az előlap is az övé volt. Szegénykém nagyon meg volt nyúzkálva, meg gyenge is volt, ezért hegesztettem bele merevítőket meg lefújtam a dobozt feketére. A reflex matrica rajta volt, de tetszett, ezért azt szigetelőszalaggal letakartam. Láthatod, hogy a potméterek állását jelsző szitanyomott vonal is ott van még, az is ilyen takarás műve. Az IC foglalat pedig megy a kukába akkor... Most ugyan cserélnem kell majd, mert korábban írtam, hogy az egyik panelját rövidre zárta egy apró alu-forgács, a másik véglegesnek induló bekötésénél meg annyira feszült voltam már, hogy fordított tápot adtam neki. Szerencsére a kondik túlélték, de az IC-ből tűzijáték meg amperszag lett.
Sziasztok!
Bocs, ha már kitárgyaltátok, de az a kérdésem, hogy 2db TDA7294-nél a hídbakötés működik-e, úgy hogy az egyik simán invertált jelet kap a bemenetre? Vagy van valami trükk? Kimenet pedig értelem szerűen ahogy szokás... 4ohm-ot szeret hídban? Köszönöm!
"4ohm-ot szeret hídban?"
Én nem látom értelmét a hídkapcsolásnak 4 Ohm-on, szerintem nem lesz jobb az eredmény, mintha csak 1 IC szólna. Mert az amper nem lesz több. Biztos túléli, de jobban is kell hűteni, főleg, ha magas a tápfesz :yes: Ha 4Ohm-ra kell teljesítmény akkor inkább 7293-at használj párhuzamosan
Szia.
Nincs semmiféle trükk, ha csak nem a gyártó elfuserált kapcsolására gondolsz. Persze müködik az is, de jobb ha külső fázisforgatót használt, vagy mégjobb ha magával a tda ic.vel képzed az ellenfázisú jelet. Egyik ic invertál, a másik nem. A 4 ohmos terhelhetőség a tápfesz és a kimenő teljesítmény függvénye. Nagyobb teljesítmény esetén (200W felett) célszerű duplázni az ic-t.
Hát ha már híd kell, akkor két párhuzamosított IC hídban egy ugyanilyen párhuzamosítással... 250W tuti megvan...
Amit írtam: 2 párhuzamos 7293 IC mindenféle híd nélkül, alapból tud 200W-ot 4Ohm-on.:yes:
Ha az még hídba van kötve, összesen 4IC dolgozik egy csatornán, lásd gb197 erősítőjét, az simán tud 400W-ot is A sima 2 IC-s hídkapcsolást meg ezért nincs értelme 4 Ohm-on nyúzni: "In this application, the value of the load must not be lower than 8 Ohm for dissipation and current capability reasons."
Üdv Mindenkinek!
Azon gondolkodtam, hogy a kimenet-föld zárlatkor is közbelép az IC-ben az áramkorlát ? Vagy az áram akár 20-30 amperre is felfuthat, és ettől száll el ? Ez esetben egy áramkorlátos labortáp megmentené, ha beállítom a max megengedhető áramra ? Vagy pedig az IC korlátozta az áramot, de ennek ellenére a benne maradt tápfesz + megengedett max áram hővé alakul (400-500W) és ettől mindenhogyan meghal, még ha áramkorlátos a táp, akkor is ?? Tehát a táp oldaláról meg lehet közelíteni a védelem kérdését vagy csak akkor, ha nincs szükségem nagy kimenő teljesítményre Köszi!
Illetve annyi, hogy az egyik IC invertált bemenetét nem az alap-kapcsolás módosításával oldanám meg, hanem gyakorlatilag egy passzív DI-box-ot használnék a bemeneteken.
Ez ügye lényegében egy szimetrizáló HF trafó, megfelelő impedancia illesztéssel.
Ja, bocsi, akkor valamit félre értettem
No, elkészült az új panel, de még át kell nézni, mert lehet, hogy valahol hiba van a forrasztásnál, ugyanis az 500 Ohm -os élesztő ellenállásokon - ha leveszem a némítást - a tápfeszültség fele mérhető, és melegszenek rendesen
Kisebb ellenállást még nem mertem rátenni addig
Sajnos, még mindig nem látok semmi hibát, viszont még egy dolog történik, ha a némítást ki, be kapcsolom, akkor a kimeneten kb. 10V-ra fut fel a feszültség, majd visszamegy 0-ra, a hangszóróvédelem pedig egy pillanatra közbelép
Vajon mi lehet a probléma Az, hogy az ellenálláson fele fesz mérhető, szerintem azt jelenti, hogy annyi áramot vesz föl, amennyit csak kap.... Na, még keresgélem, de tanácstalan vagyok, vagy lehet, hogy az IC rossz ???
Valószínű avval is működni fog a kapcsolás.
Helló! Kérdésem lenne hogy a 7294 birja a 2,5 ohmot? Mert nem vagyok benne biztos. Nem muszály 100W elég 70-80 is köszi
500 Ohm soros ellenállásról:
némítva: Vs-: 0 A Vs+: 1 mA bekapcsolva, amit az ellenállás megenged, ez kb : 42 mA.
megtudnátok mondani hogy miért melegszik fel a trafóm pár másodperc alatt?
Még azt figyeltem meg - hűtőborda nélkül - hogy a master IC sokkal jobban melegszik, mint a slave (az szinte csak langyos). Lehet, hogy hibás a master ?
Na majd holnap vagy valamikor nagyobb áramot kap, meglátjuk mi lesz. De ha nem lenne élesztőellenállás, jelen helyzetben a robbanás valószínűsége 1
..vagy túl kicsi az adott teljesítményhez..
sziasztok! Egy hidalt 7294-et maximálisan mekkora bemeneti jellel terhelhetek maximum 1% T.H.D kimeneti teljesítménynél?
nem zárlatos, és nincs fordítva bekötve
Milyen trafód van és mire használod?
Legalább képet közölj róla légyszíves, ha segítséget vársz! Ennyi információból, hogy melegszik egy trafó, nem lehet megállapítani a hiba okát. Tehát mellékelj képeket, kapcsolási rajzot, mérési eredményeket stb. |
Bejelentkezés
Hirdetés |