Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Propeller Clock
szia
megnéztem a távomhoz letöltött asm - et és abban a negyedik sor 0x06 akkor elvileg az renben van ?
Szia!
A várt azonosító így 0x06. Az a kérdés, hogy mit küld a távirányító. Szia...
Szia Hp41C!
Itt a topikban már volt szó erről a problémáról. A megoldás a távi cimzésének kivétele lett a programból, igy más távikkal is működik a propeller clock. Szia. Bővebben: Link
Szia!
Kár érte, én már azon gondolkozom, hogy a propeller az infrán is küldhetne parancsot a bázisnak. Páldául ébresztési időnél a propellerre szerelt adó fokozattal és diódával (egy másik távirányító címmel) bekapcsoltathatná a forgást. Ha kivettétek az nop elötti négy utasítást kellett volna törölni (a nop/ot is)... ;movf RC5_Addr,w ; ;xorlw RemoteAddr ; test if RC5_Addr = RemoteAddr ;btfss STATUS,Z ; ;goto ProcessRC5Done ;programból a távi címzés kivétele ;;;;NOP Sziasztok.
Szia Hp41C!
Akkor nagyon nagy szükség volt arra, hogy más távikkal is elinduljon az óra. Igy aki akarta, nem kellett megépitenie a távit, elindult valamilyen gyárival is. Egyébként a 0x06 cimről sejtettük mit jelent, (igaz, igy már nemigen volt hatása), azért is van fent ilyen keys.asm is. - Ha lett volna akkor itt egy valóban hozzáértő, talán nem kinlódunk, szenvedünk ennyit, midjárt helyre tette volna a problámákat, ahogyan ezt fentebb meg is tetted . A "hagyományos" propeller clock (asm, hex), számtalan verziójával találkoztam itt a topikban, igy bizony jó volt tudni (jó lett volna tudni), ebben a káoszban, miben különbözhetnek egymástól. Hát erre volt jó, hogy legalább egyszer végigolvastam. Szia.
Szia Hp41C!
Igazából örülök, hogy végre van itt olyan propeller clock fejlesztő, és építő, aki önzetlenül, és szakszerüen tud segíteni a felvetett problémákkal kapcsolatban. Ezt hiányoltam is, hogy a programfejlesztés terén szinte semmit nem változott az óra felépítése az eredetihez képest. Végre megtört a jég, és megjelent egy új propeller clock, ami már csak kevésben hasonlit a régire működésben és felépítésben. Ezt igazán tudom értékelni, és ha ebben tudnék érdemben segiteni, megtenném. Sajnos, a programozáshoz nem igazán tudok hozzászólni. Szia.
Szia !
megpróbáltam csinálni a távomhoz hex - et de nem lett jó ez volt a mappában (prop.asm, eredeti keys.asm, keys.asm, chargen.asm, inc file ) lefordította nem volt hiba, beégettem de akármit nyomtam nem csinált semmit, lehet hogy a programon belül is átkell írnom valamit ?
Szia!
A távirányítóhoz nem kell egyik asm sem, töltsd le a hozzátartozó HEX -et,és azt égesd be! Üdv! Szerk: Persze nem mindegy hogy 16f628-al építetted a távirányítót,vagy 16f84-el!
Nah most esett le,hogy te a propellerhez akarsz HEX-et kreálni Akkor bocsi
Szia Csabesz0127!
Neked URC22B távid van. Ezt be kell állítanod az 552-es kódra, különben nem RC5 szabvánnyal működik! Ha ez megtörtént, akkor azt kellene megnézni, a bazist elínditja-e vagy sem? Ezt légy szi. válaszold vissza. Szia.
Szia!
Ha URC22B távid van,akkor mellékletként felrakok egy zip-et,amit ha kicsomagolsz,megtalálod benne a prop.hex,és base.hex-et.Sőt,csomagoltam hozzá egy propvisszafele.hex-et is,amit a fordítva forgó motorokhoz kell használni,és az összes asm-et is ide tettem.A bázisnál a kitöltést az én tekercseimhez írtam át,tehát azt lehet hogy módosítanod kell. Persze az 552-es kóddal használatos a távirka! Üdv!
Sziasztok köszönöm szépen mindenkinek a segítséget, az van hogy most hétvégén nem érek rá de hétfőn újra az órával fogok foglalkozni, a leírtakat megnézem aztán majd írok
köszönöm mégegyszer Üdv
jah még annyi, az égetésnél az eredeti programokat használtam nem a módosítottat, mikor feszt adok a ketyerére azonnal indítja a motort is
Szia!
Azok a hex-ek amik a mellékletben vannak,nem indulnak,csak ha bekapcsolom a távirkával.Ez így is van rendjén. Üdv!
Üdv!
Megvan valakinek az a bázis és távirka progi, amivel a kitöltési tényezőt és a frekvenciát lehet növelni/csökkenteni? Valamelyik hozzászólásban volt, de nem nagyon találom. Most készítettem video fej helyett egy trafót, és elég gyengén produkál, lehet kivágom a kukába
Szia!
Nekem úgy rémlik mintha Kaninjo fórumán lett volna erről szó,viszont onnét szinte minden elveszett Azért nézz körül ott,hátha megtalálod. Üdv!
Hali!
Nekem megvan az a bázis hex állomány, de még nem próbáltam, szóval nem tudok róla sokat. Viszont azt tudom, hogy nem kell neki másik távirányító, a gyárinak valamelyik 4 gombjával működik, de mintha a bázisra kellene még kötni egy gombot, azt kell talán még nyomni a távirányító mellett. Illetve Kaninjo fórumáról vannak nekem lementve idézetek. Ez pont idetartozik: Idézet: „Ha esetleg van már fordítód (MPASM), keresd meg a köv. részt a base.asm-ben... Kód: ; case NUM_1 ; ; decf PWM_D_Pre,f ; Num 1 ; case NUM_2 ; ; incf PWM_D_Pre,f ; Num 2 ; case NUM_3 ; ; decf PWM_T_Pre,f ; Num 3 ; case NUM_4 ; ; incf PWM_T_Pre,f ; Num 4 ; case NUM_5 ; ; decf CCPR1L,f ; Num 5 ; case NUM_6 ; ; incf CCPR1L,f ; Num 6 ; case NUM_7 ; ; goto DecFreq ; Num 7 ; case NUM_8 ; ; goto IncFreq ; Num 8 ...vedd ki a 'case NUM_7' és a 'case NUM_8' elől a pontosvesszőt, fordítsd le, majd töltsd bele a PIC-be. Így a 7-es gombbal csökkentheted, a 8-as gombbal növelheted a kapcsolófrekit. ” ------------ Idézet: „Javítva, és bővítve! www.kaninjo.fw.hu/download/base.zip A +5V és RB5 közé egy 10kOhm v. 22kOhm-os ellenállást kell tenni, az RB5 és GND közé pedig egy nyomógombot. A nyomógombot folyamatosan nyomva tarva a távirányító 5-ös 6-os gombjával csökkenthető-növelhető a kitöltési tényező, a 7-es 8-as gombbal pedig a frekvencia csökkenthető-növelhető (külön Standby-ban és üzem közben!)... ”
Szia!
Idézet: „vedd ki a 'case NUM_7' és a 'case NUM_8' elől a pontosvesszőt, fordítsd le, majd töltsd bele a PIC-be.” Ne felejtsd el a 'case NUM_7' és a 'case NUM_8' utáni sorok elől is kivenni a pontosvesszőt.
Sziasztok!
Az ezen a lapon elérhető prop.asm -ekben, az eredeti verzióban is, van 2 súlyos és több apró hiba: - lRC5_Error címen: Az RC5_flags -et törli a program, pedig itt tárolódik a PStorage bit is, ami a forgás időmérés tárolóinak kezelésére szolgál. "lRC5_Error clrf RC5_flags ;" - TextON_OFF címen kezdődő szubrutinként hított programrész bizonyos esetben a ProcessRC5Done címre ugrik visszatérés helyett. TextON_OFF bcf fScrollOn ; Scrolling OFF movlw 1 << bText ; toggle Text flag xorwf flags2,f ; btfss fText ; test Text flag goto ProcessRC5Done ; call ClearDisplay ; bsf fScrollOn ; Scrolling ON return - ToggleText funkció valójában a mozgó felíratot hozza elő, pedig a programban egy álló felírat megjelenítésére szolgáló programrész is van (Ez utóbbi, a PrintDisp nem hívódik meg.) - Talán azért nem jelentkezett még a hiba, mert a ReversTextScroll funkciót kevesen használják, a "movlw .14; check end of 5 o'clock character" sor vértelen hurokhoz vezet, mivel a decimális 14 cím nem tartozik a Display memóriaterületéhez. És még egy dolog, ami csak szépséghiba: A display memória címszámítása a ClearDisplay és a lUpdateDisplay program részletekben is szerepel, pedig a CheckIncrement eljárás ezt a célt szolgálja. A program optimalizálásával rengeteg helyet lehet felszabadítani további funkciók megvalósítására.
Szia!
Úgy látszik Henk Soubry sem volt tévedhetetlen Mi itt valószínűleg nem vettünk volna észre ilyen hibákat,örültünk hogy megy a vekkerünk A programozáshoz sajnos én sem értek sokat,még a nyolcvanas évek elején próbálkoztam Commodore 16-on,aztán C-64-en, utána pedig Amigán.De mára már szinte semmit sem tudok sajnos. Üdv!
Szia Hp41C!
Ezt jól átvilágítottad. Ennyi hibát feltárni is nagy szakértelmet igényel. - Elképzelhető, hogy ebben a PIC16F628-ban a program átrendezése, optimalizálása után, talán elférne az újabb fejlesztésed egyik jól használható változata is? Ezt csak azért jegyzem meg, mert ha igen, akkor nem sok átalakitással tudnánk alkalmazni a már meglévő óránkban is. (Ez nagyon érdekelne a továbbiakban). - Másik: megér ekkora munkát befektetni, (befektetned), ez a "régi" program, hogy újra felhasználható legyen egy sokkal precizebb, sokoldalúbb kivitelben, avagy mindeképp a "nagyobb" PIC-ben van csak a megoldás további lehetősége? Szia.
Ok, köszönöm. Mindjárt ki is próbálom mit alakít.
Üdv
Szia!
Az PCF8583 típusú I2C RTC, az I2C busz szoftveres kezelése már befér, és még mindig van egy csomó hely a 16F628-ban is. Sziasztok.
Szia Hp41C!
Ezzel a PCF8583P típusú RTC-vel és a PIC16F628-cal egy "skiccet és progit" tudnál prezentálni a megépítéséhez? Ha lenne egy kapcsolási vázlat hozzá, azonnal bele is fognék, mert rendkívül kiváncsi vagyok a működésére. Ehhez igazán lenne kedvem. Ezen kívül, legalább lennénk páran, akik már kísérletképpen is tesztelnék a megvalósuló óra egyfajta prototípusát. Szia.
Sziasztok....
A 16F628 típussal felépített órát sajnos nem tudom tesztelni, egy darabom van ebből a processzorból az is a bázisban dolgozik. Nélküle nics táp. A rajzon minimális a kiegészítés, csatolom. Az 3V-os elem felöli dióda schottky legyen. A program már nehezebb kérdés. A szoftveres I2C kezelő rutinokat letöltöttem, nem teszteltem. A változtatásaimat a 16F876/886-os verzióból csak kíváncsiságból vittem vissza a 16F628-ra. Lehet, hogy debug nélkül el sem indul. A memória majdnem tele van, így a debuggolás is probléma. Szimulátorral kellene ellenőrizni..., ki kellene próbálni... (Építenem kellene egy dip18-dip28 konvertert, az órámat 16F684A -processzor kellene megjáratnom....) Egy ki nem próbált verziót még nem szeretnék feltölteni. Sziasztok.
Sziasztok
beégettem a calibra által feltöltött asm - eket de nem müxik, feszt adok rá és egyből megy a motor nem tom mi lehet márrr
Szia!
Pedig annak jónak kell lennie,én is ezeket használom! Beégetted az asm-et?A hex-et kell beégetni!!! Üdv!
Szia !
igen beégettem a hex - eket , utána nyomkodtam a távot de nem csinált semmmit, a motor ment egyszerre , megadtam az 552 kódot is, mplab - ban is csináltam uj project - et úgy is próbáltam égetni de nem ment, szerintem valamit rosszul csinálok, csak nem tom mit A potmétert azt csutig le kell húzni vagy az mindegy ? jah és írtál valamit a tekercsel kapcsolatban azt hol tudom módosítani?
Segítsetek van 1 dolog amit nagyon nem értek,most kezdtem el összerakni az órát,és nem értem,hogy a bázison,meg a távírányítón mért van 3lába a kvarcnak????(Most akkor azt hogy kell beépíteni?????)
A rezonátornak van 3 lába, és ezt kondik nélkül kell bekötni. A kvarchoz kellenek kondik is, és azok közös pontja a test ("a 3-adik láb").
|
Bejelentkezés
Hirdetés |