Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Panasonic DMR-E55 hiba

Témaindító: Sandor 73, idő: Márc 18, 2009
Témakörök:
Lapozás: OK   1 / 1
(#) Sandor 73 hozzászólása Márc 18, 2009 /

Panasonic DMR-E55 recorder probléma!!!
Azzal kezdődött az egész, hogy a fiam vásárolt egy DVD-M multimédiás dvd szótár lemezt a TESCO-ban és a felvevőbe rakta. A gép memoriája össze kocólodott, mert sem az üres, sem az általa írt (régebbi), sem gyári lemezt nem hajlandó beolvasni. Mindenre azt a választ adja, hogy a lemez nem jó. Márkaszervíz azt mondta ki viszik németbe és ha van garancia akkor pár forint, de mivel nincs így kb:50-60 ezer a fejegység. Megnézettem egy szerelővel aki azt mondta nem a fejegység a hibás, hanem a gépnek van egy kis memoria egysége az szállt el. Azt a programot kellene megszerezni és ujra működhetne. Erről jut eszembe most kellene URI GELLER (müködj) probáltam nekem nem jött be!!! Ha tudtok segítsetek. Köszi. Sanyi.
(#) besi99 válasza Sandor 73 hozzászólására (») Márc 18, 2009 /

Az SD kártyát írja, olvassa?
(#) Thomas10100 válasza Sandor 73 hozzászólására (») Márc 18, 2009 /

Helló!

Én nem látok összefüggést a kettő dolog között.

Én azért megnézném a spindle motort ha fogró kommutátoros akkor lehet megdöglött(ha álló tehát a mágnes forog, akkor biztos jó). Illetve azért a lézert is megnézném. Ha megnézed a lézer aljára mi van írva akkor lehet hogy lesz nekem bele, amit ha kell postaköltségért belerakok. Nézd meg(ha 1200 a vége akkor lesz bele).

Én a legkisebb esélyt látom arra hogy az EEPROM halt meg benne(de nem kizárt).
(#) Marko Ramiusz válasza besi99 hozzászólására (») Márc 18, 2009 /

Szia! A DRM-E55-ösnek nem sok köze van az SD kártyához.
(#) besi99 válasza Marko Ramiusz hozzászólására (») Márc 20, 2009 /

Én is úgy gondolom
(#) hadnagyakos válasza Sandor 73 hozzászólására (») Ápr 15, 2009 / 4

Én is Panasonic felvevőt használok, csak az enyémben van winchester is. Ezekhez általában szokott lenni az interneten firmware frissítés, amit ki kell írni egy CD-re és ha beteszed már frissít is. Namost ez csak akkor működhet ugye ha nem a fejegység a rossz. Ha van lehetőséged készíts róla képeket és megnézzük, hogy mi lehet vele a gond!
(#) Sandor 73 válasza Thomas10100 hozzászólására (») Ápr 16, 2009 /

Szia!
Bocs,hogy ilyen késve reagálok, de szétszedés közben rájöttem nem látható a szám a fejen, mert az alul lehet rajta. Annyira nem vagyok müszaki zseni, hogy szét kapjam mert biztos kimaradna a végén fél kiló alkatrész. Amikor a burkolat nincs rajta akkor megy, de ahogy vissza rakom azonnal beadja a kulcsot.
Jelenleg burkolat nélkül használom. Persze jó lnne valami logikusabb megoldás, de ez most így mág működik.
(#) Sandor 73 válasza hadnagyakos hozzászólására (») Ápr 16, 2009 /

Szia!
Érdekel ez a CD-s dolog,mert ahogy írtam burkolat nélkül müködik. Szerintem a memoriája sérült! Bár hozzá teszem nem vagyok müszaki ember! Ez csak meg érzés! Aztán lehet, hogy mégse jó a megérzés.
(#) hadnagyakos válasza Sandor 73 hozzászólására (») Ápr 16, 2009 /

De a memóriának mi köze lehet a burkolathoz? Erre nem tudok rájönni! Én ilyennel eddig csak egy videónál találkoztam, de akkor is fordítva, csak akkor működött ha össze volt rakva, de kiderült, hogy az árnyékolásban játszott szerepet. Nálad esetleg az lehet, hogy valamilyen zárlatot okoz. Ha van rá lehetőséged nézd meg, hogy nincs-e valahol megsüllyedve a nyák, mert akkor hozzáérhet és kész is. Csak a teteje van leszedve?
Az is lehet, hogy valamilyen kábel szabadon van benne és az ér a házhoz, ilyennel is találkoztam már és pont egy DVD lejátszónál, ugyan ez volt a gond. Azt is megnézhetnéd, hogy nem ér-e a bemenő antenna jel a házhoz, mert az is meg tudja bolondítani az IC-ket.
És még visszatérve a cd dologra, én találtam firmware-t a te gépedhez, ha akarod elküldöm e-mailban.
Ha leszedett borkolattal működik, akkor nem hiszem, hogy memória probléma lenne, de lehet az is. Mindenesetre így leszedett burkolattal próbáld meg frissíteni. Csak nehogy még jobban elromoljon!
(#) Sandor 73 válasza hadnagyakos hozzászólására (») Ápr 23, 2009 /

Szia!
Igen, végig gondoltam milyen hülyeséget írtam,de tényleg müködik burkolat nélkül. Szerencsére kicsi gyerek nincs a környezetben,így csak a POR ami még gondot okoz. Érdekelne az a CD program cucc, küld el a következő email címre: balta.sandor@freemail.hu köszönöm. Megpróbálom azt is meg nézni amiket írtál, hogy nem lehet e zárlat a burkolat vissza rakását követően. Köszönöm... Sanyi.
(#) doni82 hozzászólása Márc 7, 2012 /

hello.Nagyon fontos volna ha tudnátok segiteni.van egy dmr-e30-as Panasonic dvd recorderem,és a problémám,hogy bekapcsoltam,elkezdett elvileg olvasni,de mivel nem jo a dvd része,ezért általában tovább lépett,és tudtam nézni rajta keresztül a tv-t,vagy amit még rákötöttem.de most nem ez volt a hejzet.az olvasása nem állt meg.ezért ki huztam az árambol,és visszadugtam,de ugyanonnan folytatta,ahonnan kezdte.de nem lehetett se stand by-ra kapcsolni,se semmire nem reagált.és amikor megint kihuztam,és visszadugtam az áramba,már nem látszott a kijelzőn semmi,hátul a hütő ventilátor sem forgott már.szoval hol kereshetem a hibát?mit kéne kicserélnem,hogy müködjön?előre is kössz a választ.
(#) mugab válasza doni82 hozzászólására (») Márc 8, 2012 /

Én a jó öreg táp- kondik vonalon kezdeném a nézelődést...
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem