Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok! Letöltöttem a Circuitmaker nevezetű programot valahol olvastam ilyen magyar nyelvű forditást tudjátok mire gondolok hogy magyarul leirja minden alkatrésznek a magyar nevét! Az a baj hogy nem találom az oldalt! Ha tudtok segiteni azt megköszönném?!
![]()
Vagy esetleg ha tudna valaki ajánlani valami jó programot amihez van valamilyen magyar segitség az jo lenne
![]()
Talán itt megtalálod itt van egy csomó linklink hátha ezzel tudok segíteni bocs de kéővan és holnap is lessz na és nagyon fáradt vok. Ha találok hozzá magyarosítást akkor elküldöm a linket
ezt a programot nem ismerem amit kérdzetél, de ezel is lehet nyákot szimulálni késziteni kapcslásirajzot stb. az a neve hogy Tina. Az egyik osztálytársamtól pobálom majd holnap elkérni mert egy foramttal elveszítettem pedig a teljes verzió megvolt nekem
a suliban a gépeken nekünk is a tina van fent
![]()
Sziasztok!
Most töltöttem le a CircuitMaker 2000 nevű progit upgrade-del együtt. A problémám az, hogy nincs benne minden olyan olyan alkatrész (MOSFET-ek) amivel dolgozni szeretnék. Ilyenkor lehet valahogy új alkatrészt hozzáadni az adatbázisához? Vagy próbáljak meg valami más progit? Az Eagle-t már próbáltam de az nagyon bonyolultnak tűnt és abban sem voltak meg a problémás alkatrészek.
Sziasztok! lenne egy kérdésem a circuit maker 200-el kapcsolatban! én egy áramkör szimulálásához kerestem egy OA 1160 típusú diódát de nem találtam tudtok segíteni? fontos lenne! köszi!
hozzászolva az előttem szólóhoz: a transistors menüben van mosfet! bal oldalt!
Sziasztok, a circuit makerhez tartozik a Traxmaker, progi, nekem az lenne a kérdésem, hogy azt hogyan lehet megcsinálni a programban, hogy ugye a huzalozás előtt látszik a légkötés (vékony fehér vonal), namost, ha összekötök két lábat, akkor tűnjön el az a légkötés ami már össze van kötve. Nincs valakinek ötlete, mert mindig nyomogatni kell a gombot, hogy csak az a légkötés látszódjon ami még nincs összekötve, ha ez automatán eltűnne amint összekötöm a két lábat az szuper lenne.
Hello!
Az az ötletem támadt hogy először hagyd dolgozni a routert, nyilván nem fog teljesen megfelelni, de annyi előnye lesz hogy már csak a bekötetlen neteket mutatja. Azután jön a kézi kötögetés, szépítés , az a gyanúm ezt egyik proginál sem lehet megspórolni. Nekem is ez van, lehet vele pimplizgetni, de szerintem ez a legjobb.
Sziasztok! :wave:
Szeretném, ha tudnátok segíteni ebben a programban! Megvan pár napja, de hiába keresgélek nem jövök rá a használatára, pedig nagyon egyszerű (analog áramköröket) dolgokat szeretnék vele. Amit eddig sikerült: - elvi rajzot (összeállítani alkatrészekből) Ami nem sikerül: - az elvi rajzból beültetési nyáktervet varázsolni (, ha egyáltalán képes erre) - feszültség ill. semmi sem jelenik meg a Multiméterjén (esetleg valami a beállításokon múlik? Mert ) Talán ezzel a két dologgal be is érném. Légyszi mondjátok, hogy kell csinálni!
Szia, úgy tudod átvinni, hogy ugye van a circuit makerhez egy trax maker nevű progi, namost, circuitba megrajzolod a cuccost, majd a FILE menüben kiválasztod az EXPORT majd a PCB NETLIST gombot, itt át tudod küldeni a traxmakernek, ahol megjelennek az alkatrészeid légkötéssel, innen már csak huzalozni kell stb.
Remélem segítettem.
Hali!
Innen letölthető a régebbi cirmakerhez és traxmakerhez adott lejátszható tutorial. A cirmaker régebbi nézete ne tévesszen meg, az új/cir 2000/ csak formájában változott a funkciók nem. Miután ez még win98ra készült, xp alatt a cirmakeré kicsit kreatív hozzáállást kíván, a traxé simán lemegy. Bővebben: Link
Hali Doncso!
Neked is ajánlom meg mindenkinek aki használja ezt a jó kis progit!
Köszi, ismerem a progit, igaz nem minden funkcióját értem, de azért elboldogulok vele, bár manapság inkább a multisimet részesítem előnyben, sokkal nagyobb tudású progi, de a circuit maker sem rossz.
Köszi, mindenkinek! Igen Zoltán az lett feltelepítve. (Bár a telepítő kód nem volt jó hozzá. De amit előtte letöltöttem másik helyről, azét meg elfogadta a Tiedhez is.)
Microsoft Office Visio Professional 2007 + Key:
Bővebben: Link Csodas kis program aki megtanulja. Sokat tud, nem elektronika de egy hasznos program.
Sziasztok!
Régebben használtama CircuitMaker2000-ből csaka TraxMakert. Amire kellet nagyon jó volt. Most újra elő vettem, de valami nem O.K. Nem tudná valaki megmondani, hogy mit és hol kell állítani, hogy a képernyőn megjelenő "single round Pad", ami középen egy adott lukat tartalmaz, a kinyomtatott lapon is tartalmazza a lukat. Nekem tele kör formában jön le a nyomtatón. Amikor kifurom a nyákot, rohadt nehéz a kis fúrót pont középen tartani. Ha lenne ott, középen egy rézmentes rész, sokkal könnyebb lenne az élet. Valamikor ez működött, de valamit elállítottam és nem bírok rá jönni, hogyan lehetne újra beállítani, hogy a nyomtatóból is "üres" körök jöjjenek le a nyákrajz adott helyein. Üdv PIC18F
Üdvözletem!
A következő problémával találkoztam a cm2000-ben. Ha megadok egy alkatrész értéket, pl. ellenálást, a prefixeket a gép nem veszi mindig figyelembe, vagy rosszul értelmezi, vagy én csinálom rosszul. Próbáltam már kisbetüt, nagybetűt, külön írva, egybe írva. Többször ugyanazon érték megadásánál, a szimulációban más-más működési paraméterek adódtak, pedig, elvileg az 1M az = 1000K = 1000000 "R" értékkel. Lehetséges, hogy különleges szintaxist igényel? Eddig nem tudtam rájönni. Még egy kérdés: Ezeknek az editoroknak a szimulációs része mennyire megbízható? Persze nem egy zseblámpa kapcsolásra gondolok, hanem pl. egy audio erősítő kapcsolás esetében kiszámolható, és mérhető értékekre. köszönettel
File/print/options/
Single Layer Pad Holes -- pipa Pad Hole Guide Size -- fehér pötty mérete
Helló!
Ezt a tuttorial-t fel tudnád még egyszer rakni valami elérhető helyre? Előre is köszi!
Parancsolj:
http://data.hu/get/1611065/cirmakerdemok.zip.html" target="_blank" rel="nofollow" >
" Hali!
Innen letölthető a régebbi cirmakerhez és traxmakerhez adott lejátszható tutorial. A cirmaker régebbi nézete ne tévesszen meg, az új/cir 2000/ csak formájában változott a funkciók nem. Miután ez még win98ra készült, xp alatt a cirmakeré kicsit kreatív hozzáállást kíván, a traxé simán lemegy." Most sajna nem ment a linkelés, copy & pasta....Bővebben: Link ![]() ![]()
Köszi!
Nézegetem, de nem nyújt valami sok segítséget ![]() Esetleg tudnál segíteni a PWR/GND Plane előállításában? A netlist/ PWR/GND Plane nets-nél kiválasztom hogy melyik alkatrész melyik lába legyen azon a rétegen, de nem tudom tovább mi a teendő. Iletve az alkatrészlábaknál is a Pad edit-nél ha be is jelölöm hogy melyik láb menjen gnd-re vagy power-re, megjelenik ugyan a kis X a pad-en de nem tudom hogy tovább. ??? Most először kellene teleföldes nyákot csinálnom vele, de nem értem a logikáját. Kínomban az External plane-nal csináltam teleföldet, megfelelő vonalvastagságot és közöket beállítva de ez ugye nem köti be a megadott lábakat automatikusan. Ha tud valaki kérem segítsen elindulni ez ügyben!
Tudom, hogy a kérdés májusi, de hátha másnak is segít:
Az 1MOhm értéket így kell (lehet) megadni: 1meg vagy 1000k A kondiknál ki kell írni, hogy pl. "27p", különben Farádnak veszi. Ez azért érdekes, mert a kapcsolási rajzokon a pikoFarad értékű kondenzátoroknál nem szokták kiírni a "pF" mértékegységet. Leírnám a mérétkegységeket (értékkel együtt), amelyeket biztosan "bevesz" : - 22 (Ohm) - 22k (kOhm) - 22meg (MOhm) - 22m (milliOhm) - 22u (mikroOhm) - 22 (Henry) - 22m (milliHenry) - 22u (mikroHenry) - 22n (nanoHenry) - 22 (Farad) - 22p (PikoFarad) - 22n (nanoFarad) - 22u (mikroFarad) A tört értékeknél pontot kell használni, nem tizedes vesszőt: 5.6k; 3.3n
Azt hiszem azzal segítek a legjobban, ha leírom:
A Traxmaker-t felejtsd el! Ez egy abszolut félresikerült projekt volt. Írom ezt úgy, hogy a mai napig a Cirmaker2000-et használom szimulációhoz (nem mintha a többi szimulátort nem ismerném). ![]() Ez a progi (mint a nevében is benne van) lassan tíz évvel ezelőtti technológia. Nem is fejlesztették tovább. Te se orientálódj e felé! Magam részéről az Eagle-t ajánlanám: gyors, könnyű használni stb. stb. |
Bejelentkezés
Hirdetés |