Fórum témák
» Több friss téma |
Szia!
Ezeknél az erősítőknél sűrűn előfordul a panelen a fólia szakadása, főleg a nagy BC-k környékén, ha nem szakszerűen lett javítva! Én először ezt nézném meg.
szevasztok!!!!nemrég szemányoltam egy erősitőt.
2n3055 a végtranyója.nem ez a lényeg. a panelra beag 0003199 van irva ehez kellene nekem kapcs rajz vagy valami leirás SOK KÖSZÖNET!!!!
Üdv! Van egy 1000W-os Magnat the rock 800 4ch típusú erősítőm. Az a gáz vele, hogy 2 csatornás állapotában nem hajtja meg az egyik hangszórot, abszolút néma, míg a másik oldal tökéletessen szól. Esetleg valami tipp mit tegyek,hogy helyreállítsam ezt a problémát
csak panel van mert a doboz nem gyári
kössz szépen átnézem a rajzot aztán irok hogy jó e!!!!
köszönöm szépen a segitséget ez az a rajz be is élesztettem. Fajintos.
csak egy gond van vele nyitott bemeneti kapocsnál gerjed egy kicsit.de megoldom.KÖSSZ!!!
Hali mindenkinek Vincze Gergő vagyok.200W-os erősítőt szeretnék csinálni és ahoz kapcsolásrajz,fóliarajz és egy lista hogy mien alkatrészek kellenek.Ha valaki tud segíteni írjon fontos lenne előre is kössz.
Üdv!
Van millió féle erősítős topik! Csak keresgetni kellene, egyet viszont ajánlok: KD mester MONSTER végfoka (igaz 270W, de ha te ilyen nagyban gondolkodsz, akkor szerintem neked az a +70W semmi).
Sziasztok! Egy telefunken erősítőt javítok. Tranzistoros végfokja van, ám IC-vel van meghajtva. Kezdetekben letiltott a védelem. Kibogarásztam, hogy 10V körüli egyenfesz van a hangszórókimeneten! A másik kimeneten 0V, a jobbik felére rá is kötöttem egy hangszórót, be is búgott szuperul. Próbaképp kivettem a ezt a meghajtó Ic-t, illetve megcseréltem a kettőt. Mivel félbeszakítottak, ezért véletlenül fordítva raktam be a "jó" IC-t. Persze tönkre is ment. A "rossz" Ic a végfok másik felében is 10V egyenfeszt produkált.
Tévedni emberi dolog....Csak az a baj, hogy ez az IC 4500Ft ba kerül.Kellene belőle 2db....Úgy vagyok vele ennyit nem szabad adni egy ilyen IC-ért. Az lenne a kérdésem, hogy valaki találkozott-e már ezzel az IC-vel? A tipusa: LM391. Nem lehetne ezt valami olcsóbbal helyettesíteni vagy átalakítani? Egész pofás erősítő...kár volna átalakítani az egész véget.
Szia!
Helyettesíteni nem tudod! Ha hasonlóra akarod átépíteni a TDA7250-el próbálkozhatsz.
Üdv! Nem egy vagyon ez a TDA, szerintem ez marad. Úgysem próbáltam még ilyesmit Köszönöm mind2-tök hozzászólását!
Üdv!
Van egy Yamaha RX-496RDS erősítőm ami néha magátol kikapcsol. Biztos, hogy nem melegszik túl mert kis hangerőn és bekapcsolás után is csinálja teljesen rendszertelenül. Amikor kikapcsol olyan hangja van mintha nem kapna áramot hirtelen, mint amikor lekapcsolom a tápfeszt és a kondi kiürül. (Remélem kb. érthető.) Szerintetek mi lehet a baja? Talán öregek a kondik, vagy döglődhet a táp része? Mit tudnátok ajánlani hol keressem a hibát mit cseréjek ki benne?
Nagyon köszi, most azonnal szétkapom!
Ha mégsem járok sikerrel van még további ötleted?
üdv ismét!
ismét egy problémával fordulok hozzátok! van egy onkyo tx-8211 rádiós erősítő aminek a bal oldala hangerőtől, bemenettől függetlenül nagyon halkan búg/gerjed. próbáltam több konnektorban, nem földhurok, szétszedtem bekapcsolt állapotban óvatosan átkocogtattam szigetelt csavarhúzóval hátha kontakthiba de semmi sem derült ki. lehetséges hogy valamelyik kondi elöregedett? végülis nem egy mai darab, azt hiszem 2001-es. remélem tudtok adni valami ötletet, hogy merre keresgessem a hibát! előre is köszönet!
Üdv!
Szerintetek az miért van, hogyha fordítva dugom be az erősítőt a konnektorba akkor jobban búg? Saját végfok, a primer oldalon van a kapcsoló, csak az egyik ágat szakítja meg, műanyag.
Jó fej vagyok... sok infó volt...
Egy kis plussz: szekunder oldal szabvány szimmetrikus táp graetz, 4700-4700uf kondik +100-100nf fölpontok mindenhol külön vannak vezetve, amúgy semmi bugás, csak ha lóg a madzag a bemeneten, és a másik kérdés, hogy az miért van, ha ledet is kötök a tápra akkor is jobban búg? a led egy 1,2Kohmos 5Wos ellenállással van bekötve.
Tiszteletem a Kollégáknak!
Hozzám került egy BEAG-AET453 -as erősítő javításra. A probléma a következő: Amikor bekapcsolom, olyan hangot ad (nem a hangfalakból) mintha szikrázna benne valami, de nem látszik semmi égési nyom, esetleg hol szikrázna. Továbbá ezt a jelenséget kb 50Hz-es brumm kíséri a hangfalakba. Az erősítő kb fél éve lett átkondizva. Ezt biztosra mondom, mivel én kondiztam át anno. Az a furcsa ebben a jelenségben, hogy nem mindíg csinálja. A pufferkondikon van egy hőellenállás, ilyenkor az elég rendesen melegszik. Csodálom, hogy nem old le. Előre is köszönöm a segítségeteket. Üdv: Matt
Sziasztok!
Bocsi, ha nagyon buta a kérdés, de hátha tudtok válaszolni. A helyzet van egy régi rádióerősítőm, amit a multkor elővettem a kamrából. Kipróbáltam, beszédhangnál gyönyörűen megszólaltatta a korongokat, szépen tisztán szólt, de amikor zenére kapcsoltam, akkor folyamatosan el-elhalkul amikor erősebb jel megy át, érzetre olyan, mint amikor teljesítményt kellene átadnia akkor szakadozik. Főleg basszusnál. Van bárkinek épkézláb ötlete mi ez a jellenség???? Előre is nagyon szépen köszönöm a segítségeteket. Üdv.: Legu
Lehet, hogy kiszáradtak benne a pufferelkók, vagy nem jól működik a csendesítője, ha ez olyan, hogy a gombokhoz érve elhalkul...
Hát igazából nagyon buta vagyok az elektronikához, csak az érdekelt, hogy hátha gyakori hibajalenség lehet, és van rá egyszerű megoldás.
Ha nem nyúlok semmihez akkor is csinálja. Nem kell semmihez hozzáérni, egy külső tunert kötöttem rá és a csatornaváltás után csinálja. Amikor csak beszéd van szépen tisztán szól, nagyobb hangerőnél a mélyebb tónusok már beremegnek, de ha zene szól amikor nagyobb ütem szólal meg megszűnik 1 - 1 pillanatra a hang. Ez kis hangerőnél is jelentkezik. Ha még valami ötlet van szívesen várom Üdv
Szerintem ottlehet a probléma, hogy az előerősítője kis jelszintre van tervezve, és te nagy jelt küldessz rá, magyrán tulerúsíti a végfoknak
Abszolúte miden a gyári rajta. táp is, csak rákötöttem egy külső tunert, a deck bemenetre.
2 db hangszórót rákötöttem és ennyi. És teljesen buta vagyok a dologoz sajnos
Jó, gyári, de milyen? Ahhoz hogy érdemben elmélkedni lehessen a hibáról, kellene valami típust is írnod!
Elnézést kérek tudatlanságomért, megpróbálok több infót begyűjteni róla, de mint modottam teljesen laikus vagyok.
Örülök, hogy így is ennyien megpróbáltok segíteni, csak félek, attól, hogy megnézem sokminden nem derül ki. Max fotókat tudok csatolni, feltölteni, hátha az alapján tud valaki segíteni. Mivel nem értek hozzá, csak demonstrálni tudom a hibát, ill fotózni az eszközt. Ebéd után nekiesek én is a témának. Köbzoli köszönöm a válaszod nekem ez is nagy segítség, hogy tudjam mit kell egyáltalán vizsgálnom. Üdv
Hali!
Proxima erősítő 45w 4 Ohm. A tápja kolegám szerint rendvben van. 35W-ops 4 ohmos hangfalakat akartam meghajtani, és csinálj a fent említett hibát. Valakinek vmi éegyéb ötlet? Köszönöm
Nem lehet, hogy kicsi a hangfalad? Egy 45W-os erősítőhöz legalább 60-70W-os hangfal kéne.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |