Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Multiméter problémák

Témaindító: lgyk, idő: Szept 5, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   5 / 78
(#) Kari55 válasza SzervízMacska hozzászólására (») Márc 13, 2009 /

Köszi a választ, kicseréltem az elemet - gondoltam lemerülőben van - de nem, - az új elemmel is ezt csinálja.
Hát igen, nem egy profi műszer! és még egy gond: nem mindíg áll be nullára átkapcsoláskor, talán az érintkezők koszosak?

köszi.
(#) Stefan válasza Kari55 hozzászólására (») Márc 13, 2009 /

Nekem azóta csinálja ezt mióta "rövidzárát mértem vele árammérés üzemmódban" Azóta a 0 következetesen 008
(#) Kari55 válasza Stefan hozzászólására (») Márc 13, 2009 /

De ha oda-vissza kapcsolom párszor, akkor beáll nullára
(#) SzervízMacska válasza Kari55 hozzászólására (») Márc 13, 2009 /

Abszolút nullára nekem is kevés műszerem áll be, ez szerintem nem nagy hiba. Nem kizárt, hogy koszos, néha nem árt belenézni. Sajnos legtöbb multiméterben a főpanelen kialakított vezetősávokon tekergetjük a réz érintkezőt, ami koptatja rendesen. Egyszerűbb készülékekben lespórolják innen a jól vezető, de kopásálló bevonatot, így x számú tekergetés után lehet eldobni. Itt van nálam a legújabb szerzeményem, a Maxwell MX-25 210-es. Ennek 15e körül mozog az ára. Gyakorlatilag egyetlen mérési funkciónál sem áll be nullára, csak ha mindentől távol lerakom a műszerfalra, akkor közelíti. Ha a kezemet közelítem felé, mindenféle véletlenszerű értéket mutogat ( persze csak akkor, ha a mérőcsúcsok semmihez nincsenek csatlakoztatva ). Ettől eltekintve, ez egy remek kis műszer, nagyon szeretek vele dolgozni.
Kíváncsiságból megmértem vele a szivargyujtóban a delejt: 40V-os állásban 12,31V; 400V-osban 12,3V; 600V-os állásban 12V. Itt látszik, hogy csak a kijelezhető digitek miatt nő a pontatlanság. Gondolom, a tiednél a bemeneti osztó pontatlansága is jócskán hozzáadódik, meg esetleg 1 kis kontakthiba a forgó kapcsolónál... Ha sokat kell használnod, előbb-utóbb veszel majd komolyabba(ka)t.
(#) karesz01 válasza Kari55 hozzászólására (») Márc 13, 2009 /

Nekem a metexnél is volt ilyen probléma de orvosoltam egy kis kontakt spray-vel!
AForgókapcsolót meg célszerű ilyenkor egy kis finom zsirral megkenni!!Könnyeb lesz forgatni a kapcsolót!!
üdv.
(#) zs0lt hozzászólása Márc 21, 2009 /

Sziasztok! nekem az lenne a problémám, hogy a multimaterem nem méri rendesen a feszt.. lehet, hogy kijelző hiba..

az összes potit elcsavartam, teljesen elállítottam, de akkor is ugyanazt csinálja...

probléma lehet a váltóárammérő részével.

hálózat: 140-150V
trafó (12 voltos): 17-18V

a műszer szerint...

régen vettem, és nem is a legegyszerűbb fajta, garanciára, cserére nincs lehetőség...
főleg most, hogy szétszedtem..
kérlek segítsetek!

(van egy másik multimaterem is csak az elromlott, szóval kiszedhetem belőle az alkatrészeket.)
(#) tilde válasza zs0lt hozzászólására (») Márc 21, 2009 /

Én a helyedbe feltüntetném a multiméter típusát, vagy netán kapcsi rajzát, ha van.

Egyébként multimétert potenciométerrel még nem láttam, vagyis csak analógot kalibráló potival, de ha netán a burkolat alatt található trimereket állítottad el, akkor csak tetézted a bajt, mert azt nem lesz könnyű visszaállítani. Én ha állítgatnák valamit, és nem tudom mi az, akkor először megjelölném az eredeti pozícióját.
(#) peterpan hozzászólása Márc 23, 2009 /

sziasztok!
Goldstar /azóta LG/ DM-214 multiméter rajzát keresem, egy kiherélt példányba lelket lehelhetnék.

dm-214.jpg

(#) Ninoo hozzászólása Márc 24, 2009 /

Több multim van, de nem egyformán mérnek.Szerintetek mekkora eltérés , ami még normális?Milyen etalonnal lehet belőni?És van egy M890G multiméter javítani.Villanypásztort akartak vele mérni.Azóta 1-et mutat feszmérésben is.Van valakinek rajza hozzá?
(#) peterpan válasza Ninoo hozzászólására (») Márc 24, 2009 /

Itt megtalálod:M 890G rajza
Bővebben: Link
(#) snakesix hozzászólása Márc 24, 2009 /

Nekem egy Normameter MP13-assal van bajom.
Se kép,se hang.Lomisoktol vettem,és életre kéne keltenem,mert jónak tünik,sok funkciója van.
Egyszerüen sehol nincs hozzá rajz.A hibajavitásban meg nincs nagy rutinom.Majd töltök fel képeket róla.
Kellemes javitgatást!
(#) snakesix hozzászólása Márc 24, 2009 /

7 és fél digit kijelző,frekv mérés,decibel mérés,hőmérséklet,automata méréshatárváltó,egyéb dolgok,amit minden papir nélkül meg tudtam állapitani.
a belselyében van egy 8088-as IC,hát erről sem találtam sokmindent.na mindegy...majd egyszer csak sikerül megcsinálni...
(#) zs0lt hozzászólása Márc 25, 2009 /

így tettem tilde!

de tapasztalatlan voltam.. és kiszedtem az lcd-t.
természetesen megzakkant az lcd...
(ki akartam cserélni)

a mostani problémám az lenne, hogy egy ut33c típusú műszer lcd-jét lehet-e helyettesíteni egy 4 segmentes led kijelzővel, és ha igen, akkor hogyan?

valami rajzot szeretnék, amin fel van tüntetve az összes pad szerepe.. (beleszámítva a következőket: magas fesznél egy villám jelenik meg.. és a tízedesvessző pad-jeit, meg a többit)

remélem tudtok segíteni!
(#) tilde válasza zs0lt hozzászólására (») Márc 26, 2009 /

Hát igen, sajnos az ember sokszor a saját hibájából kell hogy tanuljon, én is már nagyon sok mindent eltoltam.

De LCD ügyben nem tudok segiteni, de szerintem nem is azzal volt a gond. Az nem lehet hogy az érintkezői nem érintkeztek rendesen, volt már nekem is ilyen egy zsebszámológéppel.
(#) Gyimate válasza snakesix hozzászólására (») Márc 26, 2009 /

Sziasztok!
megtaláltam az IC adatlapját, ha ez segít :Bővebben: Link. Sajnos még nekem sincs elképzelésem, hogy mi baja lehet a multidnak, de ne add fel a reményt!
(#) Katti válasza cooler15 hozzászólására (») Márc 26, 2009 /

Én is nemrég vettem egy 25312-est, és bár leírás nem volt, azért sikerült kilogikázni az APOD gomb funkcióját. Alapból a műszer 15-20 perc után kikapcsol, függetlenül attól, hogy mérsz-e vele (általában szoktak ). Ez elég kellemetlen tud lenni, ha folyamatosan mérsz, és pont leolvasáskor szundít el a kijelző. Erre van az APOD gomb, megnyomva letiltod az automatikát (Automatic Power Off Disable). Csak kikapcsolással törölhető.
Lehet, hogy a kérdés óta már ki is dobtad a műszeredet, ezt inkább csak a későbbi érdeklődők kedvéért írtam le.
(#) snakesix válasza Gyimate hozzászólására (») Márc 27, 2009 /

köszönöm szépen,de csunyán elnéztem
nem 8088,hanem 8808 az IC.
Még keresgélek,más multiméterekböl probálok rájönni,h mi micsoda,és hogyan.
Hát sokat kell még tanulni

Nem tudok képet feltölteni.Se operával,se IE-vel

Egy másik multiméterrel vajon ki tudom-e mérni az LCD-lábakon a feszt? (gondolom pár millivolt,és lehet h váltó)
(#) Ninoo válasza peterpan hozzászólására (») Márc 30, 2009 /

A rajz stimmel, de az értékek nem.Miért?Ami a panelen színkódos az műszerrel is annyi, a rajzon meg nem.
hegusp
(#) Balaa16 hozzászólása Ápr 7, 2009 /

Hali! Mi okozhatja azt ,hogy,ha bekapcsolom a multiméteremet feszültség mérésére nem nullát mutat a kijelző, hanem 0,4V-ot?
Előre is köszi! :smile:
(#) Gyimate válasza Balaa16 hozzászólására (») Ápr 7, 2009 /

Sziasztok!
Ez az érték nem változik állandóan? Úgy értem, hogy ez idővel nem nullázódik le, vagy pedig állandóan ezt mutatja nulla helyett? Esetleg leÍrhatod, hogy milyen fajta.
(#) Balaa16 válasza Gyimate hozzászólására (») Ápr 9, 2009 /

Egy ideig (kb 10mp)-ig nem nulláz le, de aztán nagyon lassan lemegy nullára. De új korában azonall nullát mutatott. A típusa:MAS830
(#) Gyimate válasza Balaa16 hozzászólására (») Ápr 9, 2009 /

Véletlenül nem terhelted túl? vagy pl: olyan nem fordult elő hogy ellenállás mérésre volt kapcsolva és véletlenül feszt mértél vele?
(#) cseffo hozzászólása Ápr 10, 2009 /

hello van egy düwi 07974 es multiméterem csak a forgo kapcsolo már nem volt jo rajta szét szedtem és szét peregtek az érintkezők és azt szeretném kérdezni hát ha valaki tudná h hova kel visza teni öket mert kevesebb az érintkező mint a hely neki!
ha valaki tud segiteni elöre is köszönöm
(#) DuMatyi válasza cseffo hozzászólására (») Ápr 10, 2009 /

Sajnos ezek a kínai/nem kínai förmedvények úgy készülnek, hogy dobd el és vegyél másikat. Mennyibe tellett volna a gyártónak rögzíteni a pöcköket? Ja, akkor nem esik szét, és nem veszel újat... Én is megjártam így egy Somogyi S830 multival annak idején. Sajnos annyit tudok mondani: figyeld meg az érintkezőket. Az alapján ki lehet következtetni mit hova tegyél. Esetleg deguss oldala is segíthet. Ott van egy multi szétszedtem rész. Jó fotók is vannak.
(#) cseffo válasza DuMatyi hozzászólására (») Ápr 10, 2009 /

köszi csak 3 éritkező 5helyre egyik oldalt és ugyan igy a másik oldalt!
(#) Balaa16 válasza Gyimate hozzászólására (») Ápr 12, 2009 /

Egyszer talán, amikor nagyon siettem biztosan előfordult, hogy feszültséget adtam rá, amikor ellenállás mérésére volt kapcsolva.
(#) sefi hozzászólása Jún 1, 2009 /

Sziasztok,

Van egy Voltcraft 350E tip. multmeterem amihez nem kaptam anno homerot, van valakinek otlete, hogy hol lehetne kapni, vagy hogy lehetne csinalni hozza. A homero bemenete ugyanaz ahol kapacitast is tud merni...
(#) hinar83 hozzászólása Júl 6, 2009 /

Sziasztok.
Volna egy nagy gondom, mégpedig az hogy tegnap tv javítás közben a multiméteremmel(maxwell mx-25314) épp egy kondinak a kapacitását mértem amit nem sütöttem ki elötte. A többit szerintem már sejtitek.
Nos, azóta nem mér kapacitást meg induktivitást.
Szerintetek érdemes bajlódni a garanciával, (ugyanis van még 5hónap) vagy ne foglalkozzam vele, hisz egyböl kiszürnék hogy nem a leírtak szerint volt használva.
Esetleg házilad meglehetne javítani?
Az kijelzömeghajtó ic-n kivül még van vagy 8db smd ic, többekközt 2-2db tl062 és tl072 meg egy rakás passzív elem.
Egyébként a tünet a következö:
Kapacitás mérésnél mikor rá biggyesztem a kondit abban a pillanatban mutat 1 értéket de utána visszaáll nullára.
Induktivitás mérésnél pedig mindig egy bizonyos értéket mutat.
Akinek volt már hasonló problémája, tapasztalata kérem írjon.
Hinar 83
(#) lapose válasza hinar83 hozzászólására (») Júl 6, 2009 /

Szia!

Veszteni való nincs, ki kell próbálni a garanciális javítást, hátha...
(#) klemo86 hozzászólása Júl 21, 2009 /

Hogy ez a Maxwell MX25314 mekkora rakás shit!
Kapacitást alapból nem mért, aztán hőmérsékletet "elfelejtett", most már csak 20A-es mh-ban mér áramot!!
Mit lehet vele kezdeni? Ha elküldöm gariba, akkor normális lesz, amit visszakapok, vagy ugyanilyen használhatatlan kacat? Vagy el kell passzolni valami hülyének de nem vagyok az a tipus, úgyhogy az utóbbi kizárva... Vélemény?
Másnak is ennyire szemét ez a tipusú műszere?
Következő: »»   5 / 78
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem