Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Multiméter problémák

Témaindító: lgyk, idő: Szept 5, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   4 / 78
(#) kobold válasza zoly15 hozzászólására (») Dec 23, 2008 /

Cseréld ki benne az LM358 műveleti erősítőt. Ha utána megjavul, akkor tartsd észben, hogy mielőtt kapacitást mérnél, a kondinak garantáltan töltésmentesnek (kisütöttnek) kell lennie.
(#) zoly15 válasza kobold hozzászólására (») Dec 23, 2008 /

Ezt tudtam hogy ki kell sütni mert meghal a műszer...
Akkor valószínűleg a műszer kondi állásban feszt kapott?

üdv!

(#) zoly15 válasza zoly15 hozzászólására (») Dec 23, 2008 /

Kicseréltem a 3 Műveleti erősítőt...
Így már mér csak nagyon DURVA hibákkal
Pl: rátettem 1.56V-ot neki 1.86V volt..
azután 12.2V-ot az neki 14.30V volt
Ezután megpróbáltam a 230VAC-t megmérni neki 2.36V volt.
Így eltűntek a méréshatár "visszajelzők" az LCD-n.
Dióda állásban ott van egy tizedespont aminek SEMMI keresnivalója nincsen ott de ez a tizedespont hiányzik a kondiméréstől...
Mit lehet vele tenni?

üdv!
Előre is köszönöm!

(#) kobold válasza zoly15 hozzászólására (») Dec 23, 2008 /

A kis eltéréseket valószínűleg korrigálhatod a megfelelő potival, de hogy melyikkel, azt már a rajzról kellene visszaböngészni. Az viszont, hogy bejött / elment a tizedespont, meg a váltófeszültség századát méri, érdekesebb. Az üzemmód-választó kapcsolót jól tetted vissza, illetve nem esett-e ki, sérült meg, vagy mozdult el egy csúszka? Volt korábban egy M890G-m, abban az egyik érintkező azok közül, amiket a körpályán tekerget, el volt törve, akkor csinált ilyesmit.
(#) zoly15 válasza kobold hozzászólására (») Dec 24, 2008 /

Nem tudom, lehet hogy kiesett 1 vagy több... majd a rajzról megnézem.. és majd megpróbálok korrigálni...
Köszöntem a segítséget...

üdv!
(#) deltapinty hozzászólása Jan 19, 2009 /

Üdv Mindenkinek !

A választásom végül a MAXWELL MX-25 306 osra esett.
Nagyon szép darab, de van vele egy kis bajom.

A kézikönyv szerint a hőmérő szenzor fekete végét a COM ra, míg a pirosat a mA re kell kötni.

Nos, ebben az esetben a radiátorra pl -10 fokot mutat ( C-ban) annak ellenére, hogy nem lehet megfogni, olyan meleg.

Fordítva bekötve helyesen mér. Gondoltam, hátha rosszul lett forrasztva, így a hibát jeleztem a boltnak, akik pár nappal később ki is postáztak egy másik szenzort, ami hasonlóan helytelenül működik.

Találkozott már valaki ilyen problémával?

Nem hiszem el hogy így dobták volna piacra ezt a készüléket, elvégre nem azért fizettem 14.000 ft ot, hogy még nekem kelljen külön arra figyelni, hogy "helytelenül" kössem be a szenzort ha mérek...

Egyébként a mA, C, L, hFE méréshez is ezeket kell használni, és ott tökéletesen, polaritásnak megfelelő értékeket kapok..
(#) zoly15 válasza deltapinty hozzászólására (») Jan 20, 2009 /

Szia!
Nekem MAXWELL MX25 201-es multiméterem van...
Nekem is fordítva kell bedugni a hőmérő szenzort mert amúgy --ba mér...
Én megjegyeztem hogy fordítva kell bedugni és úgy használom..

Üdv!
(#) válasza deltapinty hozzászólására (») Jan 20, 2009 /

Szia!

A másik kérdéses topikban már feltetted ugyanezt a kérdést, ebben a hozzászólásban pedig válaszoltam is rá.

Halkan jegyzem meg, a moderátorok nagyon harapnak a több témába is beírt azonos tartalmú hozzászólásokért!!

zoly15: Nekem is olyan multiméterem van mint neked. Nagyjából én is így jártam el, körülbelül a harmadik mérésnél már automatikusan úgy dugtam be a szenzort, ahogy helyesen mér.
(#) zoly15 válasza hozzászólására (») Jan 20, 2009 /

Szia!
Én is már teljesen megszoktam hogy fordítva kell bedugni..
Neked a régebbi vgy az újabb verziójú műszer van?

Üdv!
(#) válasza zoly15 hozzászólására (») Jan 20, 2009 /

Szia!

Nekem az újabb verziójú van, még nincs egy éves sem. Neked melyik van?
No de ha már így szóba hoztad; a dizájn kismértékű megváltoztatásától eltekintve van valami különbség a régi és az újabb között?

Nekem a régebbi van...
Mondok valamit!
Tegyük fel a képet az egymáséról és a forgókapcsolóról (éles kép) és kiderül...
Annyit tudok hogy a HFE üzemmód az újjon talán ki van vezetve nekem pedig egy adapter van ehhez..
Most el fogok menni de este 6 körül vagy még hamarabb felteszem a képet..

Üdv!

Szia!

Még régebben tettem fel egy képet a műszerről, itt találod.

Nos itt vagyok!
Az enyém így néz ki...
A tildéden mi az az OFF állás? Ott is ki lehet kapcsolni?

Üdv!

Ahha, így már minden világos! Akkor a különbségek ezek szerint a következők:
-hFE mérő kivitelezése,
-HOLD gomb (nekem nincs rajta),
-illetve a kikapcsolás, ami az enyémen a forgókapcsoló OFF állásba tekerésével működik , nem pedig egy gomb megnyomásával, mint a tiéden. Az enyémen a power gomb helyén egy led van, ami szakadásvizsgálatkor pirosan világít a sípszó mellé (inkább tették volna oda helyette a kikapcsológombot , na de hát ez van).

Én pedig azt hitem hogy az egy kikapcs gomb irigykedtem is hogy milyen szép De utána néztem hogy két kikapcs állás?

Üdv!

Igen, az úgy érdekes lett volna, ha két helyen lehetne kikapcsolni Na de ha már itt tartunk, az automata kikapcsolás 15 perc után egy nagyon hasznos funkció, pont a hozzám hasonlóan feledékeny embereknek találták ki
(#) zoly15 hozzászólása Jan 20, 2009 /

Hehe..
Nekem épp az hogy néha gátol!
Volt mikor a pákámat hitelesítettem és kikapcsolt

Az kellemetlen lehetett...ilyen hosszabb mérésekre nem szoktam használni - ha sokáig bekapcsolva akarom tartani, akkor csak állítok egyet kb 10 percenként a forgókapcsolón. Már majdnem reflex szintre fejlődött a dolog. Habár egy hosszabb folyamatos mérésnél ez így valóban zavaró lehet.

Igen de ritkán van ilyen hogy sokat mérek egyfolytában...
Amióta megvan a Multiméterem (nyáron lesz 2 éves) jó ha 3X megnyomtam a hold gombot
Na jó én nem OFF olok tovább...

Üdv!
(#) zoli280 hozzászólása Feb 24, 2009 /

Szevasztok van egy SOLID RE830D tipusú multiméterem, amivel a problémám az hogy a kijelzőn, egyik üzemmódban sem jelenik meg semmi egyéb csak egy "HV"felirat, és semmi szám. Azt sem jelzi ha az elem lemerülőben van, egyébként jó a táp, és a bizositéknak sincs baja. Szóval tanácsotokat kérném, hogy ujra életet lehelhessek a műszerbe. Melékeltem a műszer és a kapcsolás fotoját. Ha valami egyébre szükségetek volna csak.............Előre is kösz.

12.rar

(#) bbalazs_ válasza zoli280 hozzászólására (») Feb 25, 2009 /

Az en doglodo multimeteremnek a forgokapcsoloja romlott el, eloszor hulyesegeket jelzett ki, aztan semmit. Szerintem szedd szet, hajlitsd meg az erintkezoket, tisztitsd ki a kontaktusokat ott.
(#) zoli280 válasza bbalazs_ hozzászólására (») Feb 25, 2009 /

Ezen már túl vagyok de semmi eredmény.
(#) djgombi válasza zoli280 hozzászólására (») Feb 25, 2009 / 1

Azt hiszem ez lehet a megoldás a problémára

Megoldás.jpg

(#) kaqkk válasza djgombi hozzászólására (») Feb 25, 2009 /

Ezért a válaszért biztosan kapsz pontot!
(#) NeoCorteX válasza djgombi hozzászólására (») Feb 25, 2009 /

.

tőlem egyet biztosan
(#) atya28 válasza zoli280 hozzászólására (») Feb 26, 2009 /

Szia!
Nézd meg az LCD érintkezéseket, hogy rendben van-e!
Saját M890G-m vagy 2 éve nyáron az autó kalaptartóján "pirult"délidöben , csak néhány szegmensem volt aktív bármelyik pozicióban . Némi segédlettel pótoltam az LCD kontakt hiányt (hurkapálca a műszerház és a kijelző közé) azóta is hibátlanul működik. Üdv
(#) Gyimate válasza zoli280 hozzászólására (») Feb 27, 2009 /

Egy kicsit későn kapcsolódok be a beszélgetésbe, remélem, hogy még nem későn. Az a kérdésem, hogy mértél-e vele valamilyen nagyfeszültségű dolgot, vagy pedig véletlenül rossz helyre volt kapcsolva, pl: ellenállás mérésre és nem mértél ilyenkor véletlenül feszültséget? (Remélem érthetően fogalmaztam) Mellesleg nekem ilyen multiméterből már vagy 4 tönkrement. Van ugyan egy drága multiméterem, de azzal csak olyan dolgokat mérek, amiben biztos vagyok, hogy kibÍrja, a kicsivel meg a többit, ugyanis nem drága. Itt nálunk 6-7 euró = olzan 2000 Forint.
(#) Directors hozzászólása Márc 6, 2009 /

Üdv!

Rendeltem egy (MAXWELL MX-25 313) multimétert ebből a boltból.Bővebben: Link
Ugyebár ide az van írva,hogy
- 4 digites LCD kijelző.
- Feszültség mérés: DCV 400mV-1000V, ACV 4V-750V.
- Áramerősség mérés: DCA 400uA-10A, ACA 400uA-20A.
- Ellenállás mérés: 400ohm – 40Mohm.
- Kapacitás mérés: 4nF – 200uF.
- Frekvencia mérés: 100Hz – 10MHz.
- Hőmérséklet mérés: -40°C - +1000°C.
- Tranzisztor hFE teszt.
- Dióda teszt.
- Folytonossági teszt.
- Hangjelzés

Bővebben: Link

Ha jól olvasom a bolt azt írja,hogy hőmérsékletet is mér.Lehet csak én vagyok béna de egyszerűen nem tudtam hőmérsékletet mérni.A használati utasításba sincs róla semmi sem írva.Adtak,hozzá szenzort is.

Most akkor végül is lehet vele mérni vagy nem?
Ha nem akkor minek adtak hozzá szenzor?
Ha nem lehet akkor szerintetek lehet reklamálnom a boltnál?
Ja és nem csak ez a bolt írja,hogy lehet vele hőmérsékletet mérni.
Előre is köszönöm a segítséget.
(#) Kari55 hozzászólása Márc 13, 2009 /

Sziasztok!

Nekem az lenne a gondom, hogy a multiméterem(UNI-T M830B)egyenáram mérésnél más értéket mér két méréshatárnál. Pl. egy 9v-os elmnél 20V-os méréshatárnál 9.40V és 200v-os méréshatárnál pedig 6.5V az eredmény. Melyik az igaz?

Mivel lehet a gond?

A válaszokat és a segítséget köszönöm.
(#) SzervízMacska válasza Kari55 hozzászólására (») Márc 13, 2009 /

Szerintem egyik sem, a műszer kvalitásait ismerve. De az előbbi közelebb állhat a valósághoz a kisebb digit-hiba miatt.
Következő: »»   4 / 78
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem