Fórum témák
» Több friss téma |
Köszi a választ, kicseréltem az elemet - gondoltam lemerülőben van - de nem, - az új elemmel is ezt csinálja.
Hát igen, nem egy profi műszer! és még egy gond: nem mindíg áll be nullára átkapcsoláskor, talán az érintkezők koszosak? köszi.
Nekem azóta csinálja ezt mióta "rövidzárát mértem vele árammérés üzemmódban"
![]() ![]()
De ha oda-vissza kapcsolom párszor, akkor beáll nullára
![]()
Abszolút nullára nekem is kevés műszerem áll be, ez szerintem nem nagy hiba. Nem kizárt, hogy koszos, néha nem árt belenézni. Sajnos legtöbb multiméterben a főpanelen kialakított vezetősávokon tekergetjük a réz érintkezőt, ami koptatja rendesen. Egyszerűbb készülékekben lespórolják innen a jól vezető, de kopásálló bevonatot, így x számú tekergetés után lehet eldobni. Itt van nálam a legújabb szerzeményem, a Maxwell MX-25 210-es. Ennek 15e körül mozog az ára. Gyakorlatilag egyetlen mérési funkciónál sem áll be nullára, csak ha mindentől távol lerakom a műszerfalra, akkor közelíti. Ha a kezemet közelítem felé, mindenféle véletlenszerű értéket mutogat ( persze csak akkor, ha a mérőcsúcsok semmihez nincsenek csatlakoztatva ). Ettől eltekintve, ez egy remek kis műszer, nagyon szeretek vele dolgozni.
Kíváncsiságból megmértem vele a szivargyujtóban a delejt: 40V-os állásban 12,31V; 400V-osban 12,3V; 600V-os állásban 12V. Itt látszik, hogy csak a kijelezhető digitek miatt nő a pontatlanság. Gondolom, a tiednél a bemeneti osztó pontatlansága is jócskán hozzáadódik, meg esetleg 1 kis kontakthiba a forgó kapcsolónál... Ha sokat kell használnod, előbb-utóbb veszel majd komolyabba(ka)t. ![]()
Nekem a metexnél is volt ilyen probléma de orvosoltam egy kis kontakt spray-vel!
AForgókapcsolót meg célszerű ilyenkor egy kis finom zsirral megkenni!!Könnyeb lesz forgatni a kapcsolót!! üdv.
Sziasztok! nekem az lenne a problémám, hogy a multimaterem nem méri rendesen a feszt.. lehet, hogy kijelző hiba..
az összes potit elcsavartam, teljesen elállítottam, de akkor is ugyanazt csinálja... probléma lehet a váltóárammérő részével. hálózat: 140-150V trafó (12 voltos): 17-18V a műszer szerint... régen vettem, és nem is a legegyszerűbb fajta, garanciára, cserére nincs lehetőség... főleg most, hogy szétszedtem.. kérlek segítsetek! (van egy másik multimaterem is csak az elromlott, szóval kiszedhetem belőle az alkatrészeket.)
Én a helyedbe feltüntetném a multiméter típusát, vagy netán kapcsi rajzát, ha van.
Egyébként multimétert potenciométerrel még nem láttam, vagyis csak analógot kalibráló potival, de ha netán a burkolat alatt található trimereket állítottad el, akkor csak tetézted a bajt, mert azt nem lesz könnyű visszaállítani. Én ha állítgatnák valamit, és nem tudom mi az, akkor először megjelölném az eredeti pozícióját.
sziasztok!
Goldstar /azóta LG/ DM-214 multiméter rajzát keresem, egy kiherélt példányba lelket lehelhetnék.
Több multim van, de nem egyformán mérnek.Szerintetek mekkora eltérés , ami még normális?Milyen etalonnal lehet belőni?És van egy M890G multiméter javítani.Villanypásztort akartak vele mérni.Azóta 1-et mutat feszmérésben is.Van valakinek rajza hozzá?
Itt megtalálod:M 890G rajza
Bővebben: Link
Nekem egy Normameter MP13-assal van bajom.
Se kép,se hang.Lomisoktol vettem,és életre kéne keltenem,mert jónak tünik,sok funkciója van. Egyszerüen sehol nincs hozzá rajz.A hibajavitásban meg nincs nagy rutinom.Majd töltök fel képeket róla. Kellemes javitgatást!
7 és fél digit kijelző,frekv mérés,decibel mérés,hőmérséklet,automata méréshatárváltó,egyéb dolgok,amit minden papir nélkül meg tudtam állapitani.
a belselyében van egy 8088-as IC,hát erről sem találtam sokmindent.na mindegy...majd egyszer csak sikerül megcsinálni...
így tettem tilde!
de tapasztalatlan voltam.. és kiszedtem az lcd-t. természetesen megzakkant az lcd... (ki akartam cserélni) a mostani problémám az lenne, hogy egy ut33c típusú műszer lcd-jét lehet-e helyettesíteni egy 4 segmentes led kijelzővel, és ha igen, akkor hogyan? valami rajzot szeretnék, amin fel van tüntetve az összes pad szerepe.. (beleszámítva a következőket: magas fesznél egy villám jelenik meg.. és a tízedesvessző pad-jeit, meg a többit) remélem tudtok segíteni!
Hát igen, sajnos az ember sokszor a saját hibájából kell hogy tanuljon, én is már nagyon sok mindent eltoltam.
De LCD ügyben nem tudok segiteni, de szerintem nem is azzal volt a gond. Az nem lehet hogy az érintkezői nem érintkeztek rendesen, volt már nekem is ilyen egy zsebszámológéppel.
Sziasztok!
megtaláltam az IC adatlapját, ha ez segít :Bővebben: Link. Sajnos még nekem sincs elképzelésem, hogy mi baja lehet a multidnak, de ne add fel a reményt!
Én is nemrég vettem egy 25312-est, és bár leírás nem volt, azért sikerült kilogikázni az APOD gomb funkcióját. Alapból a műszer 15-20 perc után kikapcsol, függetlenül attól, hogy mérsz-e vele (általában szoktak
![]() Lehet, hogy a kérdés óta már ki is dobtad a műszeredet, ezt inkább csak a későbbi érdeklődők kedvéért írtam le.
köszönöm szépen,de csunyán elnéztem
![]() nem 8088,hanem 8808 az IC. Még keresgélek,más multiméterekböl probálok rájönni,h mi micsoda,és hogyan. Hát sokat kell még tanulni ![]() Nem tudok képet feltölteni.Se operával,se IE-vel ![]() Egy másik multiméterrel vajon ki tudom-e mérni az LCD-lábakon a feszt? (gondolom pár millivolt,és lehet h váltó)
A rajz stimmel, de az értékek nem.Miért?Ami a panelen színkódos az műszerrel is annyi, a rajzon meg nem.
hegusp
Hali! Mi okozhatja azt ,hogy,ha bekapcsolom a multiméteremet feszültség mérésére nem nullát mutat a kijelző, hanem 0,4V-ot?
Előre is köszi! :smile:
Sziasztok!
Ez az érték nem változik állandóan? Úgy értem, hogy ez idővel nem nullázódik le, vagy pedig állandóan ezt mutatja nulla helyett? Esetleg leÍrhatod, hogy milyen fajta.
Egy ideig (kb 10mp)-ig nem nulláz le, de aztán nagyon lassan lemegy nullára. De új korában azonall nullát mutatott. A típusa:MAS830
Véletlenül nem terhelted túl? vagy pl: olyan nem fordult elő hogy ellenállás mérésre volt kapcsolva és véletlenül feszt mértél vele?
hello van egy düwi 07974 es multiméterem csak a forgo kapcsolo már nem volt jo rajta szét szedtem és szét peregtek az érintkezők és azt szeretném kérdezni hát ha valaki tudná h hova kel visza teni öket mert kevesebb az érintkező mint a hely neki!
ha valaki tud segiteni elöre is köszönöm
Sajnos ezek a kínai/nem kínai förmedvények úgy készülnek, hogy dobd el és vegyél másikat. Mennyibe tellett volna a gyártónak rögzíteni a pöcköket? Ja, akkor nem esik szét, és nem veszel újat... Én is megjártam így egy Somogyi S830 multival annak idején. Sajnos annyit tudok mondani: figyeld meg az érintkezőket. Az alapján ki lehet következtetni mit hova tegyél. Esetleg deguss oldala is segíthet. Ott van egy multi szétszedtem rész. Jó fotók is vannak.
köszi csak 3 éritkező 5helyre egyik oldalt és ugyan igy a másik oldalt!
Egyszer talán, amikor nagyon siettem biztosan előfordult, hogy feszültséget adtam rá, amikor ellenállás mérésére volt kapcsolva.
Sziasztok,
Van egy Voltcraft 350E tip. multmeterem amihez nem kaptam anno homerot, van valakinek otlete, hogy hol lehetne kapni, vagy hogy lehetne csinalni hozza. A homero bemenete ugyanaz ahol kapacitast is tud merni...
Sziasztok.
Volna egy nagy gondom, mégpedig az hogy tegnap tv javítás közben a multiméteremmel(maxwell mx-25314) épp egy kondinak a kapacitását mértem amit nem sütöttem ki elötte. A többit szerintem már sejtitek. Nos, azóta nem mér kapacitást meg induktivitást. Szerintetek érdemes bajlódni a garanciával, (ugyanis van még 5hónap) vagy ne foglalkozzam vele, hisz egyböl kiszürnék hogy nem a leírtak szerint volt használva. Esetleg házilad meglehetne javítani? Az kijelzömeghajtó ic-n kivül még van vagy 8db smd ic, többekközt 2-2db tl062 és tl072 meg egy rakás passzív elem. Egyébként a tünet a következö: Kapacitás mérésnél mikor rá biggyesztem a kondit abban a pillanatban mutat 1 értéket de utána visszaáll nullára. Induktivitás mérésnél pedig mindig egy bizonyos értéket mutat. Akinek volt már hasonló problémája, tapasztalata kérem írjon. Hinar 83
Szia!
Veszteni való nincs, ki kell próbálni a garanciális javítást, hátha...
Hogy ez a Maxwell MX25314 mekkora rakás shit!
Kapacitást alapból nem mért, aztán hőmérsékletet "elfelejtett", most már csak 20A-es mh-ban mér áramot!! Mit lehet vele kezdeni? Ha elküldöm gariba, akkor normális lesz, amit visszakapok, vagy ugyanilyen használhatatlan kacat? Vagy el kell passzolni valami hülyének ![]() Másnak is ennyire szemét ez a tipusú műszere? |
Bejelentkezés
Hirdetés |