Fórum témák
» Több friss téma |
Ez nem így van: A Technics a különleges kapcsolás- technikáját jelölte így. Az A osztályhoz semmi köze.
Nem tudom pontosan, hogy a Technics erositokben alkalmazott kapcsolastechnika aminek class AA fantazianevet adtak mennyiben hasonlit a szokasos komplementer (v. kvazi-komplementer) kapcsolastechnikahoz, de elkepzelheto, hogy azon alapszik az egesz. Ha pedig igy van, akkor igenis van koze az A osztalyhoz. Miert? Mert a szokasos AB osztalyba beallitott erositoknel kis kivezerlesen (egeszen addig amig az egyik vegtranyo le nem zar) tiszta A osztalyban dolgozik az erosito hisz mindket felvezeto folyamatosan vezet (a folyasi szog 360fok). Minel nagyobb erteku a nyugalmi aram annal nagyobb teljesitmeny veheto ki az erositobol A osztalyban. Tehat minden AB osztalyba beallitott erosito egy bizonyos kivezerlesig tiszta A osztalyban mukodik!
Tehát eszt úgy is értetem hogy az ilyen jelőlésű Technics erősítők is AB osztályú végfokot tartalmaz, csak precízen kimunkált jobb minőségű esetleg paraméterekkel rendelkező végfok van bennük.
Egyszer réges-rég olvastam róla valamit. Úgy emlékszem haloványan hogy fetes a bemenete. Igyekszem utánnanézni.
Egyébként Technicses erősítőm, cd lejátszom, tunerem van. Mintha a CD lejátszon is ott lenne a class AA. Szerintem ez csak egy kapcsolástechnikai jelzés. Most a melóhelyen vagyok. Majd délután megnézem.
Mégiscsak találtam valamit róla Ne kérdezzétek miből való.
Szia!
Szerintem ez majdnem ugyanaz mint a QUAD!
Na ja nekem is pont ez ugrott be miközben olvagattam...De azért kösz hogy utánanéztél bbatka ,megint okosabb lettem.
Az SU-610-es erősítőn még csak New Class A megjelölést használtak (1991). Az 1997-es SL-PS840 CD lejátszómon már Class AA jelzés van.
Szia GFI !
Februárban egy egytranzisztoros SE-t kerestél. Elvi "dolgokat" találtam a neten, hátha segít: Bővebben: Link http://whites.sdsmt.edu/classes/ee322/class_notes/322Lecture18.pdf
Kösz az anyagot.
Bár már nem aktuális a dolog, de biztos sokaknak segít majd.
Sziasztok!
Találtam egy rajzot az interneten, melyen egy nagyon egyszerű tranyós A osztályú végfok van. A kérdésem a következő: a kapcsolásban szereplő MPSW45-öt lehet helyettesíteni a BD862-vel? És hogyan kell azt bekötni? Mert még nem igen építettem tranyós erőlködőt, csak IC-set. A válaszokat előre is köszi. Ja, és a kereső nem segített, ezért nyitottam egy új témát. Lehet én vagyok béna
Esetleg ha a rajzot feltennéd... Egyébként én B osztályt javaslok... Sokkal jobb a hatásfoka. Rajzot is tudnék küldeni ha meglelném.
Akkor EZ mi? A osztályról még a DoZ -os topikban is olvashatsz , meg a JLH-as topikban is !
Hello!
Valóban Te vagy a béna, mert rajzot, vagy linket nem tettél fel. Egyébiránt van 1000db erősítővel foglalkozó topik. De ha a tranyó a kérdés, az meg a kezdőbe is befért volna. Szerintem ez röviden zárolva lesz. :yes: üdv! proli007
Hát a rajzot felrakom, de léccy ne zárjátok le!
A kérdésedet tedd fel az A-s erősítők topikjába, ezt pedig szerintem a moderátorok törölhetik is.
Persze lehet megér egy külön témát a dolog, de máskor nézz körül jól itt a fórumtémák között, illetve még egy jótanács: Ha kérdezel próbálj csatolni valami rajzot, vagy képet.
Hát én ezt nem nagyon nevezném erősítőnek, főleg használhatónak nem. Ez csak elvet szemléltet, de gyakorlatban használhatatlan...
Hát, akkor lemondok erről...
De azért szerintem az a léccy szó nem ért meg egy figyelmeztetést
Tipikus A osztályú erősítő. Megépítését nem ajánlom, mert a nyugalmi áram átfolyik a hangszórón. Szólni szólhat, építettem ilyet ASZ1016-os tranyóval, csak olyan teljesítményű hangszóró kell ami bírja a nyugalmi áramot. Ha nem olyan a hangszóró akkor kisebb füst és lehet venni új hangszórót!
Kerüld el az olyan kapcsolást ahol egyenáram csorog át a hangszórón, mivel annak az Ohmos ellenállása kicsi! Az impedancia pedig csak váltóáramra jó, és frekvencia függő! Idézet: Nos ezt a sületlenséget meg honnan vetted ? A nyugalmi áram miért is folyna át a hangszórón ?Az A-osztályú erősítőknél nem véletlen a végtranzisztorokon át folyik a nyugalmi áram ! S azért van ugyebár a kicsatoló konderzátor hogy leválassza az egyenfeszt a hangszóróról ,Nem de bár a tanulmányaid ezt mondták ! „Tipikus A osztályú erősítő. Megépítését nem ajánlom, mert a nyugalmi áram átfolyik a hangszórón.”
Ez egy kimenőtrafós kis erősítő. Itt a trafó primerjén folyhat csak egyenáram, a hangszórón nem!
Eléggé szerencsétlen kapcsolás :no:
Udv!
Ezt az erositot sokan DoZ-nek hivjak, de hivhatjuk egy JLH variansnak is vagy aminek csak akarod A lenyeg, hogy ezt a kapcsolast mar tobben is megepitettek a forumon es elegedetten hasznaljak.
re
Még egy kérdés, ha nem zavarok, hűtés: ebből tranyónként 6 cm elég kenne? 32 - volt tápfesz, 2 A körüli nyugalmi. Bővebben: hűtőborda adatok
Sziasztok.
Mondja meg valaki legyen szíves,hogy a linkelt kapcsi "A" -osztályos vagy nem? Köszönöm. link
Ez egy AB, vagy B-osztélyú kapcsolás.
üdv
Ezt nem hiszem el, megépitettem a 10W-os JLH-t és leesett az állam
Simán leszolja az egységcsomagban vásárolt TDA2052-t ami állitólag 60 W Ráadásul jelenleg csak bord-on van összetákolva, egy labortáppal meghajtva, 28V 1A nyugalomban, többet nem merek neki adni mert nagyon melegszenek ezek a BD249C-k, az alkatrészek sem pontosan azok amik a rajzon vannak(elkokat csak nagyobbakat találtam, meg egy két ellenállat is picit más 10% -on bellül) Viszont tényleg nagyon meleg a borda pedig van vagy 40cm, lásd kép. Még leirom, milyen alkatrészek mások, hátha valaki még ki szeretné probálni igy is . A tranyokkal kezdeném, a vége Két darab BD249C, a Q3 2N2219A. A kondik C2, 5 330ľF 100V, C1 100ľF 50V, C3 10000ľF 50V + párhuzamosan 680nF 100v stiroflex, a bemeneten 470nF 100V szintén stiro. Ellenállásbol R4 100ohm, R6-ot meg két párhuzamos ellenállásbol csináltam. Semmi zaj, torzitásmentes fülre , Pedig csak 28V 1A. A hangszoró egy 25cm MNC 8ohm 140 literes mélyládában(zárt) |
Bejelentkezés
Hirdetés |