Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Propeller Clock
Hello!
Majdnem az összes alkatrészt sikerült beszereznem kivéve: TSOP1833 IR modul IRL 530 FET B80C1000 körtokos graetz BC 848 SMD tranzisztor BC 337 tranzisztor Ezeket nem tudták rendelni se meg semmi :S Ha valaki tudna segíteni azt megköszönném mert már elég sok időm és energiám fektettem ebbe a projektbe és szeretném befejezni ezt is.
Hali!
A hqvideonál biztosan van minden. Én a te helyedben viszont nem 33 hanem 36-os TSOP-t vennék!
Speciel Tsop1836 sincs meg Tsop1833 se
én ezt használtam legutóbb:
[link=http://www.hqvideo.hu/pr?srch=TSOP2236&ls=20&sm=2]http://www.hqvideo.hu/pr?srch=TSOP2236&ls=20&sm=2[/link] (aszthiszem más a lábkiosztása, de nagyon jól működött.-ja, és Szabinak jár a pont, mert 17-es széria a jó...))
a Tsop1833 meg a Tsop1733 ugyanaz ? mert mostmár bezavartatok
lásd kapcsrajz (eredetileg 17-es)
kapcsrajz-részlet :nezze::nezze::nezze::nezze::nezze:
no comment
ehehehe
Szabi fényképez... nah, mindegyik jó! De lásd fentebb én egy 3. változatot használtam (a mérete miatt. ez kisebb)
ehhe
Ha az ember figyelmetlen köszke
jaja, sztem a kapcsrajzot meg sem nézte
üdv :yes:
vagy inkább kapcsrajzot meg sem nézni.... :yes:
üdv minden jót
alkatrész listából dolgoztam
Hello! Olyan problémám van a propeller clockal, hogy aledek amiket vettem növelt fényűek és 3V-nál világit rendesen. Na most az átlagos ledek 1,8V-nál nyitnak. Ez nem lesz gond? Vagy meg lehet oldani azzal, hogy kisebb értékű ellenállást teszek be? Egyébként el tudná valaki magyarázni, hogy működik a ledek vezérlése? Mert 12V egyenirányitva van rákapcsolva azaz 17V és az kicsit sok. Vagy a tranzisztoron keresztül van szabályozva???
Sziasztok!
csonthulye!: Lehet hogy kevés lesz a feszültség... 9 + 5 V Kell neki 14V táp ami nem biztos hogy lesz. Kicseréltem a motort egy szép nagyra, így kevesebb mint 1 mp alatt felgyorsul, és látható a teljesen egybefüggő szöveg. (Ha most elszáll az ellensúly... :gun: ) Csak annyi a hátránya, hogy olyan hangja van, mint egy helikopternek ! Kell csinálni egy normális szénkefés csúszógyűrűt, most egy darab drót csúszik egy vas keréken, ami szintén nagyon hangos (meg az AM rádiót is zavarja).
Az impulzus üzem miatt csak töredéke jut a ledre.
Muri! Ennyi erővel a tekercset is megcsinálhattad volna és akkor halkabb lenne...(még nem késő)
Eddig az volt! Nagyon melegedett a meghajtó-áramkör, meg az egész táp! A ventilátor-motor meg gyenge, és túl lassú volt. Kellett neki fél perc hogy stabilan menjen.
Nekem csak a fet melegszik 1 kicsit de megoldottam egy TO220-as bordával. A tekercs sohasem melegedett. Fél perc kellett az elinduláshoz? Nekem a centirozatlan is elindul 3-4 mp. alatt.
Kedvet kaptam én is az óra megépitéséhez, már készen van a "forgó" panel. Lenne egy kérdésem a motorom az óramutató járásával ellentétesen irányba forog, ennek igy kell forognia???
Nekem nem. De semmi gond, a prop forrásában kilehet választani a tükörkép kijelzést is...
neked is "visszafele" forog a motor? A PIC programján kell módositani? Vagy a távirányitón kell kiválasztani a tükörképkijelzést?
A prop asm-ben Itt 1 kép az én irányomról: kép
A PIC programozást csak most tanulgaton, az elöre megirt programot be tudom "égetni" még mindig nem világos, hogy a programon kell módositani, mert akkor bajban vagyok egy kicsit. Ez a program jó lesz a visszafele forgó motorhoz?
Hy!
Én is elkészültem az órával már be is van dobozolva meg minden és nekem is az óra mutató járásával ellentétes irányba forog a panel, és jól is írja ki a számokat!
Távirányitóm még nincs kész,te milyen távirányitót használsz hozzá?
Hy!
Én azt a távirányítót használom ami a vicsys oldalán taláható: www.propellerclock.uw.hu-n!Ezzel nagyon tökéletesen megy a és mindent egy gomb nyomásra el is végez!Szerintem ezt érdemes megépíteni! Üdv.: Bubu54
Hi!
Nagyon tetszik ez az óra, és kedvet kaptam hogy megcsináljam, csak AVR-rel szeretném megépíteni, mert picel még nem próbálkoztam. Az iskolámban egy konstruktőri versenyen akarok vele indulni ha összejön, de majd elkéne egy kis segítség pár dologban... Azthiszem a megvalósítása nagyrészt érthető, és talán kivitelezni is tudnám. Amit megpróbálok máshogy megvalósítani, az a pontatlnság miatt panaszkodó tagok miatt van: PCF8583 RealTimeClock ICbol akarom lekérdezni majd I2C-n a pontos idöt és dátumot... Viszont amihez nem értek az a légmagos trafó része: -Miért szükségeltetik 2*12 Voltos táp amikor PICnek is, AVRnek is elég 5V -A propeller részre miért nem elég egyetlen tekercs? Valaki ezt a részét a dolognak eltudná magyarázni, please :no:
Ha már pontos időt akarsz vele kiíratni, miért nem DCF77-es modult szerkesztesz hozzá? Azzal az órád a tökéletesen pontos VILÁGIDŐT mutatná mindig...és még be se kéne állítani újraindításokkor, stb...
Idézet: „Miért szükségeltetik 2*12 Voltos táp amikor PICnek is, AVRnek is elég 5V” Ezeken kívül mi az, ami nagyobb energiát igényel? Na mi? Talán a tranzisztorok? Neeeem...Talán a LED-ek? Neeeeem...akkor megmondom: a TEKERCS miatt...mivel így sem túl jó hatásfokú a tekercs (de azért nem rossz!), másképp hogy vinnéd el a tökéletesen pontos 5V-ot a propelleres részbe, ha csak 5V-ot adsz neki a bázis felől? Idézet: „A propeller részre miért nem elég egyetlen tekercs?” Hol van több tekercs rajta? Én úgy tudom, hogy egyetlen tekercset kell rá tekerni...egy jó hosszút a lecsupaszított motorbelső karimájára...az tudomásom szerint egyetlen tekercs
Ez a DCF77 tényleg jobb ötletnek bizonyul...
Csak azért hittem h több tekercs rá, mert egy képen több ugyan olyan rézveték volt a nyákon, de ezekszerint azok csak áthidalások voltak... Bocsi az idióta kérdéseket és kössz a választ! |
Bejelentkezés
Hirdetés |