Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Felesleges volt kétszer feltenned a kérdést!
A hibát vélhetőleg az okozza, hogy a kimeneten lévő puffer kondenztorból a LED-eken keresztül a maradék áram kisül. Egy ellenállással ki kell sütni a kondenzátort.
A válaszod a válasz arra hogy felesleges volt-e kétszer feltenni a kérdést....
Köszönöm!
szép napot mindenkinek!
lenne egy kérdésem, vagyis problémám. adott egy öntözőrendszer vezérlő. egy izraeli fajta, abbol is a legnagyobb. ezt azért gondoltam lényegesnek leirni, mert a problémám nem a minőségével van. nos. ez a vezérlő 12 szelepet tud működtetni. a problémám ott kezdődik, hogy néha nemnyitnak a szelepek, bizonytalanok. szerintem a távolság miatt, elveszik az áram. kb 1 Km-re vannak a szelepek a vezérlőtől. arra gondoltam, hogy rásegitek egy trafoval, amit külön reléken keresztül kapcsolgat a vezérlő a szelepekre. a kijövő áram a vezérlőből AC 24V és maga a vezérlő tápja is AC 24V. vagy csak elég lenne, ha a vezérlőben cserélném ki a trafót? ötleteket szeretnék kérni tőletek, hogy hogyan lehetne kiküszöbölni a problémát. a szelepek kilőve, mert azok vadi ujak, szoval azokkal nem lehet gond.. ja és ebből a vezérlőből 2 darab van fennt, és mindkettőnél ez a probléma. nagyon köszönöm a segitségeteket! Üdv.: Zoli
mindjárt csinálok képet is a kütyüről, hátha ugy könnyebb. pill
no, a fotók:
Kérlek, kezd a mondatot nagybetűvel, akkor talán el is olvasom amit írsz. Köszi!
köszönöm a választ!
akkor nemtehetek mást, minthogy cserélnem kell a komplett vezetékelést? több kilóméter kábel van lennt a föld alatt.. esetleg valami más megoldás nincs erre a problémára?
elnézést kérek a Moderátoroktól!
én csak a forumszabályzat utolsó bekezdésére tudok hivatkozni. mikor sok idő eltelte után ujra bejelentkeztem, végig kellett olvasnom.
Sziasztok!
Watt oldalán találtam egy nyomtatóportról vezérelhető futófény programot. Tudnátok adni ötletet vagy kapcsolást amivel magát a fényt is megépíthetem hozzá? Üdv!
Köbzoli válasza a legésszerűbb alternatíva.
Vagy növeled a feszültséget a táplálási oldalon a veszteségekkel arányosan. (Ennek mértékére egy feszültségméréssel a szolenoidoknál rögtön választ kapsz) Vagy kisebb feszültségű DC behúzó tekercseket alkalmazol, helyi stabilizátorokkal. Az elsőnél gondot okozhatnak a különböző távolságokban elhelyezett szelepek. II. Mielőtt írunk a fórumba, több dolgot is megtehetünk annak érdekében, hogy a többiek ne szóljanak be. Olyan apróságokat például, hogy összeszedjük a gondolatainkat és azt érthető formában, nyelvtanilag helyesen írjuk meg. Fogalmazzunk úgy, hogy az egyértelmű legyen mert senki nem szereti találgatni na vajon mire gondolhatott amikor ezt írta? Arra hogy… vagy arra hogy... A régebbi fórumozók általában az ilyen találgatós kérdéseket vagy morcosan reagálják le, vagy sehogy.
Hmmm... értem.. Nemnagyon lenne költséghatékony az egész huzalozást cserélnem.. Olyan megoldás nem létezik, hogy a fesz mard 24V, csak az áramerősségét növelem?
Azt mégis hogyan gondolod?
Feszültség-Kábel keresztmetszet-Áramerősség-Kábel ellenállás. Behúzótekercs behúzóárama- tartóárama.
DUDUS! Arra gondoltam, hogy én már 1x kötöttem rá simán egy 3, 6V-os nokia töltőt csak simán ellenállás nélkül, a volt nem volt neki sok, de a miliamper igen! Így sikeresen ki is nyírtam a paneljét, és a piros ledjét néhány perc alatt. Ugyebár ez programozható optikai szálas lámpa, és belehet állítani arra is, hogy mindegyik led villogjon. Ezt a funkciót nem lehetett akkor beállítani, egyszerűen azonnal kikapcsolt. Vagy ha sikerült is beállítani, hogy villogjon, néhány perc múlva automatikusan kikapcsolt. Itt megjegyezném, hogy nincs időzítő, tehát addíg világít, illetve villog, amíg én kinem kapcsolom. Azért gondoltam volna a 12V-os ellenállásra, mivel én úgy gondolom, hogy az ellenállás felfogná a túlságosan nagy miliampert, és csak annyit adna neki, amennyire szüksége van a lámpának. Lehet rosszul gondolom, de pillanatnyilag nincs jobb és egyszerűbb ötletem. Biztosan tudod, hogy miért akarom adapterről működtetni. Szerinted?
Mérd meg egy működő szelepen, hogy mekkora a feszültség, és írd meg nekünk!
Hali!
Lenne egy kérdésem, hogy 7V DC ből hogyan tudok 2-3V DC-t csinálni? Előlre is köszi a segítséget!
Van esetleg valakinek altalanos leirasa a kovetkezo dolgokrol:
- Mikroprocesszorok - dc-dc feszultseg atalakitok - tranzisztormezok (Darling kapcsolas) - izolacios erositok Ha barmelyikrol van valami osszefogalalo anyagotok, kerlek jelezzetek ! Nagyon koszonom !
Ezt egy kicsit pontosabban le tudnád írni,mert nem nagyon értetem meg.:d
Nem nyitja meg az oldalt, pedig van Adobe Reader-em
"Ez a milliamper sok neki..." ez nagyon zavaros, ilyen nincs.
Van egy áramkör, amelyet a tervezője valamely tápfeszültségre tervezte és ott valamekkora áramot vesz föl. Ez a két adat egymástól egy konkrét áramkör esetében nem független! Ha akkora feszültséget adsz neki, amennyit a tervezője kitalált, akkor, ha jól működik, annyi áramot fog felvenni amennyit kell, se többet, se kevesebbet! Az ellenállás mértékegysége : Ohm. -->> 12V-os ellenállás nincs! Az ellenállásoknak van ellenállása, terhelhetősége, esetleg induktivitása de az csak nagyfrekvenciákon mérvadó. Az ellenállás nem fog fel milliampert! A rajta átfolyó áram hatására feszültségesés lesz a kapcsai között. Az ellenállásról az Ohm törvény elmond mindent. R=U/I azaz egy ellenálláson átfolyó áram és a rajta eső feszültség hányadosa állandó és egyenlő az ellenállás nagyságával. A régebbi Nokia töltők sima trafó+graetz+puffer elrendezésűek voltak és a kimeneti feszültség nem volt stabil. Üresjáratban 7~9V is kijött belőlük. Az új kapcsolóüzeműek 5~5.8V-ot és max. ~900mA -t tudnak leadni. A kialakításuk olyan, hogy a névleges áramig tartják a kimenő feszültséget, aztán esni kezd.
Na, ez jó!!Köszi szépen!
köszönöm szépen
és tehát ha ezt egyszer felhívom(kapcsolom)akkor addig úgy marad amíg nem hívom mégegyszer??
köszi a segítséget!!
Hello!
Egy 4013-al azért egyszerűbb lett volna... üdv! proli007
Tiszeletem! Van egy kérdésem... Ha a forgókondim egyik fegyverzete 13.58 négyzet cm, a fegyverek közti távolság pedig 3 mm, és van 6 forgóm és 8 állóm, akkor a kondim 2.06, vagy200.6 pF? Vajon jól számoltam?
Üdv!
Lenne egy egyszerű kérdésem, de ez rajtam kifogott. Egy nagyon egyszerű kis dolog lenne: 5V-ról meghajtani egy ledet, ami alapállapotban világít. Viszont ezt a ledet vezérelni kell. PNP tranzisztorra gondoltam, mert egy 555-ös adja nekem a négyszögjel jelet, és ha épp magas az érték, akkor a led kialudjon, egyéb esetben világítson. Az 555-ös is 5V-ról megy éppen. Megvalósítható valahogyan? Vagy inkább FET?
Hello!
Számítsd ki! Sík kondenzátor kapacitása: C= epszilonrelatív*epszilon null*A/d Ez epszilon null a vákuum dielektromos állandója, az epszilon relatív a dielektrikum relatív permittivitása (levegőnél közel 1), az A a fegyverzet felület, a "d" pedig a távolsága. Ja, és a szemben álló felületek számítanak. üdv! proli007 |
Bejelentkezés
Hirdetés |