Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Nah ez így már nekem is érthető Köszi szépen
Szia ! Köszönöm ! Sajnos annak idején én oroszul tanultam. De van egy jó fordító programom meg próbálom azzal .Proli007 is nagyon szép rajzokat tesz fel és már megkörnyékeztem Őt is ez ügyben.
Amugy a 2200uf-os kondi az a szűrő kondi ugye?Így a graetz hídra nem is kell kötnöm nem?Kb hány voltosat tegyek ide?Nekem 25v-os van csak 2200uf-ba.
Megszűrni az autókat Nah amugy most néztem tényleg nemkell,áhh megárt az este.De hány voltos kell kb?Max rakok bele 2x1000uf-ot az van 50voltosam.
Letöltöttem, köszönöm.Bele olvastam, csodálatos ! De nem tudom van -e ennyi időm még hátra hogy ezt megtanuljam, mert már tartós tejet sem veszek.
Én optimista vagyok. Nyugodtan megveszem az új cipőt! De nem túl drágát.
Az normális ha egy sima csévés 650w-os trafó ami egy 400w-os végfokot hajt,a végfokon kb max 10w kimenő teljesítmény és olyan 4óra alatt a trafó olyan jó kézmeleg lesz?Vagy ez teljesen természetes dolog?Én csak azt furcsálom hogy ilyen kis terhelésnél is ennyire meleg lesz,a toroid bezzeg nemmelegedett.
Szerintem ha semmit nem kötsz rá, akkor is melegszik kicsit. Pl. telefontöltő, ha bedugva hagyod, vagy a TV, ha csak hósszú kézzel kapcsold ki...
Az erősítőm most be van kapcsolva, eléggé letekerve, jel nem megy (nem is ment) neki. Az is kézmeleg.
Nekem ez a kézmelegség kb olyan 20fok talán,bár lehet rosszul saccolom.Amikor hajtottam 3órát úgy hogy a 400w-os végfok fullon ment akkor azért már egész meleg volt,de akkor tudom is hogy miért.Csak fura hogy ilyen meleg terhelés nélkül is,jel szinte alig megy rajta ilyenkor este.
Sziasztok! A feladat hogy áramerősség növekedést kéne figyelni... 12v 4A-ről ha megemelkedik az árame 4.5-5 amperre akkor a kapcsolás kivezéreljen 1 ledet. Mindezt reed relé vagy hasonló nélkül pusztán elektronikusan... 5letek?? Köszi
Hello mindenkinek!
Építettem egy ilyen aluláteresztőt, de az a gondom vele, hogy nem vág elég mélyre (100-120Hz) és nekem ez nagyon magas, mert a enékből a szöveget lehet hallani a mélynyomókon is és az úgy nekem nemjó , olyan 80Hz körül kellene várgni! ÉS az lenne a kérdésem, hogy mit cseréljek ki benne? A válaszokat előlre is köszi!
Ez a "kapcsolás" nekem sem működött így,pont ugyanez volt a baja.Amugy a bemenetnél ahova nincs írva érték oda kb 10uf kondi kell,az javít rajta.
Igen tettem rá kondikat mert olvastam egyik fórumba, hogy kb akkora kell oda! Köszi mindenkinek a segítséget! Meg is próbálom növelni a kondikat és at ellenállásokat, háthajobblessz!
Sziasztok, keresgettem, de nem leletem a megoldást. Akarok csinálni egy olyan fénykapcsolót, amibe egy lézer világítana, és ha a lézer megszakad, a kapcsoló valamilyen áramkört működésbe hoz (mint a filmekben a riasztó ). Tudna ebben segíteni valaki?
Szerintem aktív szűrővel kellene megoldani.
Ezzel a megoldással soha nem tudsz kellő meredekséget elérni. Ráadásul vágási freki is erősen kérdéses. Mellékelek egy 3. fokú aktív szűrőt 80Hz-re. Optimalizálva van meredekségre és fázistolásra. A bemeneti ellenállása 47k, és a kimenő ellenállása is kellően kicsi a műveleti erősítő miatt. Hajrá !
Hello!
Légyfogót is készíts, mert a laser sugár olyan szűk, hogy azt is simán észreveszi. (nem vicc valaha szenvedtem ilyen optikai védelmekkel) üdv! proli007
Sziasztok kénytelen leszek feltenni a kérdésem ebben a témában is, mert eddig nem kaptam választ.
Van egy tápventi motorom aminek meghalt a vezérlője, amit sajnos kidobtam, de előtte készítettem egy felületes rajzot róla ami nem pontos. Szeretnék egy egyszerű vezérlőt csinálni hozzá lehetőleg tranzisztorok segítségével és szenzorral. Sajnos nem értek annyira hozzá szóval kéne egy pontos kapcsolási rajz. Nem találtam sehol sem ebben a témában hasonlót és nem ic-vel akarom megoldani, hanem csak tranzisztorokkal ill. mágnesérzékelő szenzorral az eredeti is ilyen volt. 2 tranzisztor volt hozzá, 2 ellenállás, 2 kondi és egy szenzor. Sajnos nincs pontos kapcsolási rajzom és a neten sem találtam használható infót, hogy hogyan lehetne tranzisztorral vezérelni egy bldc motort.
Lehet hogy majd ezt is megcsinálom, Köszi! Egyébként megnöveltem a kondikat és most 80Hz nél van és nem is halkabb semmivel úgyhogy egyenlőre ez marad!
Sziasztok
Van egy 4.7 MOhmos potméterem. Ezt szeretném hozzákötni egy kézirádióhoz. Lehetséges ez? És, ha igen, hogyan?
Sziasztok
Van egy 4.7 MOhmos potméterem. Ezt szeretném bekötni egy hangszóróba, hogy állítható lehessen a hangerő. Lehetséges ez? Ha igen, hogyan?
Hangerőszabályzásnak
Úgy gondoltam,hogy egy hangszóróra kötném, amibe a rádió megy.
kössz
És akkor szerinted ez mihez lennejó?
(találtam a lomok között és fel szeretném használni.)
jó
Bálint Bálint!
Gondolkodj mielőtt témát nyitsz!
A kérdésemre a vlaszt megtalálom máshol?
Csak egy kapcsolási rajz kéne vagy némi magyarázat, hogy hogy vezéreljek egy tápveni motort (Bldc-t).
Nem egészen ezt keresem én csak tranzisztorokkal szeretném megvalósítani, mert szeretném tudni, hogy hogyan is kell pontosan csinálni és hogy is működik, mert a tranzisztort még tudom követni, de az ic-t nem
Amúgy ha jól látom amit mutattál az hőkapcsolós, nekem sima is elég csak menjen a motor. 3 kivezetése van és ebből az egyik a csomópont ehhez kéne egy vezérlés (csak) tranzisztorokból. |
Bejelentkezés
Hirdetés |