Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » LED kijelzős voltmérő
Lapozás: OK   13 / 24
(#) Attila86 válasza korbye hozzászólására (») Feb 21, 2009 /

Az ICL7107 abszolút maximum a tápfeszültségét képes elviselni a jelbemenetén. A 9V ennél jóval több, így szinte biztos hogy elszállt az az IC.

Ha túlcsordul akkor igen, egy "1"-est ír ki. Na de ezt a legnagyobb helyértékű digiten teszi, amit te nem ültettél be így nem is láthatod.
(#) korbye válasza mex hozzászólására (») Feb 21, 2009 /

jól kötötem csak nem volt hűtés rajta, de nem volt nagyon meleg sem. Ha megfogom a mérőpontokat akkor az első két karakter a százas és tizes számérték összevissza számlál. Lehet meghalt az ic?

Egy hozzászólással előbb írtam neked hogy szinte biztos elszállt az IC.
(#) korbye válasza Attila86 hozzászólására (») Feb 21, 2009 /

Akkor is sok a 9V ha benne van az 1M ohm ellenállás? Akkor hétfőn vennem kell egy másik ic-t. De akkor mért számlál ha hozzáérek? Vagyis nem számlál hanem össze vissza értékeket irkál.

Ok. Köszi már látom, akkor veszek hétfőn másikat.

Az a soros 1MOhm-os ellenállás önmagában csak legfeljebb áramot korlátoz, mert az ICL7107 bemeneti impedanciája borzasztóan nagy.

Ha elromlik egy ICL7107 akkor nem tudni hogy pontosan mit csinál. De általában vagy nagyon forró lesz, vagy pedig össze-vissza ugrál teljesen értelmetlenül.

Rákötöttem a 4. digitet, a multimétert sipolásra állitottam és a mérőpontokhoz érintettem, addig a 2., 3., és 4. digit 0-t jelzett, majd az első digiten 1 esre állt. Olyan mint ha rossz méréshatár lenne neki, enyire jutottam. Valószinü örök diódamezőkre küldtem az ic-t, és jó neki ott.
(#) mex válasza korbye hozzászólására (») Feb 21, 2009 /

Szerintem méricskélj még egy kicsit,és főleg adj neki pontos -5V-ot is. Mérd meg a referenciát megvan-e a 100mV. A multimétered meg több mint 2V-ot ad ki sipolós állásba ezért is túlcsordulhatott. Amúgy melegszik az ic? Ja legelőször nézd meg mit mutat rövidrezárt mérőkapcsoknál,ugrál-e a kijelzés,vagy nyugisan csupa nulla?

referencia fesz pontosan 100.0 mv nem ugrál. Az ic kézzel alig érzékelhetően meleg. Rövidrezárt kapcsokkal is stabil 000 a kijelzőn. Ha nem zárom rövidre akkor a - jel néha felvillan, de ez még normális lenne, csak nem tudom mért nem akar mérni. Azért gondolom egyre erősebben hogy Attila86nak lesz igaza és halott az ic. Améréshatárt ugy állitom hogy 10K a + és - mérő ág közé. Az 1M után vagy elé?

Az 1M után! Igy képez osztót,a bemeneti feszültséget 1/100-ad részére leosztja,és igy a max mérhető bemeneti feszültség 19.99V lehet. Erre már bátran ráteheted a multit sipolós állásba is.

Az a baj hogy nekem akkor is túlcsordul ha ott az osztó. Szóval ic csere hétfőn és meglátom, addig még próbálkozok ha jutok valamire megirom. Köszönöm mindkettőtöknek a segitséget!

Tegyél fel egy képet,ha van módod a panelről,és az osztó bekötéséről,mert több szem többet lát.

Itt a kép de nemtudom menyire átlátható igy próbapanelen. Az osztó a panel alján középen van 10K a mérővezetékek között.

Az 1Mohm nem látszik. Még arra volnál kiváncsi,hogy ha kiveszed a 10k ellenállást csak az 1M ohm marad a pozitiv mérővezetékbe,akkor is túlcsordul-e,ha kissebb a mérendő feszültség mint 200mV. Egy cerkaelemnek oszd le a feszültségét 1/10 arányban és próbáld ezt mérni. Mondjuk legyen az egyik ellenállás 9.1k a másik pedig1k, kösd ezeket sorba,és mérj az 1k két kivezetésén.

Rámértem, 1690 a kijelzőn, multiméterrel 121mv-ot mértem ugyanott. (ceruza akku) Méréshatár probléma? Most mennem kell az asszonyért, ha van ötleted irj később még leszek. És nagyon köszi hogy próbálsz segiteni!

A kijelzett érték stabil? Próbáld a referenciapotit addig állitani mig ugyanazt az értéket nem mutatja mint a multi,ha sikerül akkor nem döglött az ic,a gond máshol lesz. Tulajdonképp Te most 169.0 mV-ot látsz a kijelződön ezt ne feledd! Tehát a cél a 121.0 mV.

Az érték sabil de ha forditva mérem - előjellel 869-et mutat. Mára ennyi nemtudom mikor fojtatom mindenesetre köszi mindent.

Elő kell állitani a stabil-5V-ot is,és utána folytatni.
(#) Attila86 válasza korbye hozzászólására (») Feb 22, 2009 /

Korbye!

A 28-as lábra 47k-s ellenállás csatlakozik?
(#) korbye válasza Attila86 hozzászólására (») Feb 22, 2009 /

Igen az elenállás 47K.
(#) Kari55 válasza Topi hozzászólására (») Márc 21, 2009 /

Szia Topi!

Ki tudom-e nyomtatni az általad készített és a "kapcsolások" között talált "Digitális voltmérő, LED kijelzővel " címü írásodban közölt panelrajzot méretarányosan?
Esetleg fel tudnál tenni róla egy Sprint-layout50 vagy Eagle 5 ben használható pcb rajzot.
Egyéb megoldás is érdekelne.

Előre is köszönöm a válaszodat.
Üdv.
(#) Attila86 hozzászólása Ápr 6, 2009 /

Kicsit OFF:
Elrettentésképp mutatok egy félkész rajzot, hogy milyen borzalmakkal kell megküzdenie az embernek hogyha nem ért a mikrovezérlőkhöz:
Bővebben: RAJZ

Ez egy precíziós, 4,5 digites, automata (és manuális) méréshatár-váltós, feszültség/áram/ellenállásmérő műszer lesz, DC és AC méréssel. AC esetén effektív (nem valós) és csúcsértéket is tud mérni.

Anyagköltsége hat számjegyű.
(#) brezinajanika válasza Attila86 hozzászólására (») Ápr 6, 2009 /

Ha értenél a mikrovezérlőkhöz akkor az anyagköltség kb.: 4számjegyű lenne.Vagy tévedek?
(#) Attila86 válasza brezinajanika hozzászólására (») Ápr 6, 2009 / 1

Neeem...
Azért hat számjegyű, mert nagyon pontos ellenállásokat, speciális műveleti erősítőket és referenciákat tartalmaz. Mikrokontrollerrel csak a vezérlés módja és megvalósítása egyszerűsödne le. Az anyagköltség szinte egyáltalán nem.

Egy multiméter vagy valami már nem érné meg jobban?
(#) Attila86 válasza brezinajanika hozzászólására (») Ápr 6, 2009 /

150-200eFt-tól kezdődnek azok a multiméterek amik ekkora pontosságúak.

Az nemsemmi...Sajnos nekem néha még 200ft is sok pénz Egy linket vagy valamit tudnál mutatni?Ha ez elkészül akkor a nyákot házilag tervezed legyártani?Elég bonyolultnak tűnik a kapcsolási rajz.
(#) Attila86 válasza brezinajanika hozzászólására (») Ápr 7, 2009 /

Idézet:
„Egy linket vagy valamit tudnál mutatni?”

Miről? Erről az áramkörről? Ehhez nincs semmiféle link, most(anában) találtam ki a kapcsolást.

A nyákot igen, házilag fogom legyártani mint mindig.
(#) dizi válasza Attila86 hozzászólására (») Ápr 7, 2009 /

Urak hogyan lehetne egy egyszerű panel műszerből aminek alapja ICL-7107(led) olyan műszert építeni amivel akár 30-35kv-ot(impulzusban) is meg lehet mérni és ezt úgy kivitelezni ,hogy a zsebben is el férjen,mekkora osztó szükséges hozzá és milyen védelem ,hogy ne szálljon el az ic. Segítséget köszönöm.
(#) brezinajanika válasza Attila86 hozzászólására (») Ápr 7, 2009 /

"Ehhez nincs semmiféle link"
Nem erre gondoltam,hanem egy hasonlóra amit már valaki megépített.
Következő: »»   13 / 24
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem