Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Csöves erősítő készítése
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Idézet: „A magunk fajta "botfülű amatőrök" nem rendeznek találkozókat.” Akkor rendezzünk! Termet könnyű bérelni, velem szemben a Művház, ott is az igazgató nagy zenész. A nagyterem 5*10m-es kb. Ha kér valami bérleti dijjat az mondjuk már 10 felé nem is nagy összeg. sukunknak az utiköltség ennek a duplája lehet. De tudok nagyobb termeket is, csak létszám, időpont kérdése az egész. Meg jó lenne, ha legalább egy erősítőm kész lenne addigra ![]()
Jól hangzik.
Én biztos hogy mennék. Csak találni kell valakit aki a szervezést magára vállalja. Nem hálás feladat mert tapasztalatból tudom hogy a fele társaság aki biztosra mondja a részvételét nem jelenik meg.
A szabad tér azért jó lenne.
Kötetlen bográcsozás és iszogatás.
6L6 nagyobb , kb. 6k Raa -val ad minőséget szerintem .
Akkor inkább PL500 vagy PL504-el használd fel ciklotronhoz , azt a kimenőt . Az a mag kb. 10-12 W- ig alkalmas minőségi erősítőbe , én nem várnék többet , de ki kell próbálni .
Eredetileg teremhangosítási célokra készült, de a tekercsek osztása alkalmassá tenné Hifi átvitelre... PL500-zal egyébként is akartam erősítőt, meg a PPP-t is ki akartam próbálni, akkor összevonom a kettőt
![]()
Ha Esztergom vagy környéke megfelel (miért ne felelne meg), akkor elgondolkodom, hogy bevállaljak egy szervezést (az asszony örömére
![]() Tudom, hogy nem hálás, rendeztem már pár dolgot. Ha a helyszin jó nektek, akkor nyitok egy topikot neki. A Idézet: is jó program, de inkább alternativaként, vagy kiegészítőként.„Kötetlen bográcsozás és iszogatás” ![]()
Az EL84PP-hez való kimenő az milyen? Van valami adatod róla?Engem lehet érdekelne és akkor kooperálhatnánk.
![]()
Fekete alapon fehér rajz ritkaság. Kapcsolástechnikailag semmi újdonságot nem tartalmaz.
5U4 szerintem feleslegesen nagy oda még sztereóhoz is.
EZ81 símán elviszi a két oldalt.
Nekem új, a két anódot összekötő ellenállás. Mire jó ez a visszacsatolás? Mert gondolom az.
Még nem tudok róla semmit, elvileg holnap nézem meg, viszont nekem is kellene, azért venném a négyet egyben. valószínű egyébként, hogy valami rádió kimenőjei lehettek (szerintem Budapest, mert még régebben beszéltem a "sráccal" már erről ) az meg nem igen jó HiFi átvitelre, de nekem gityóhoz kellene ... El84 SE-hez való kimenője van még eladó, az engem nem érdekel, de ha valakit itt érdekel, akkor rákérdezek.
Arra, mint minden negatív visszacsatolás
![]()
Bezony! Ráadásul nem is mutat jól egy Oktál cső a sok novál között (szerintem)
Végül is 10 K egy kimenőért.... Ha veszek vasat, meg drótot, akkor kb a feléből kijön, de elveszi egy csomó időm ... Nem szeretek tekercselni na
![]()
EL84SE-t építek most (illetve már egy jó ideje
![]() Apropó, holnap arrafelé járok, pontosan Karcagon az arrafelé van ahol Te is laksz nem?
40 km-re van tőlünk, ha mész tovább Kisújszállás fele, és lefordulsz a 4-esről balra , akkor egy jó 13 km után Túrkevére jutsz
![]()
Van két db EF42 Rimlock pentodám, ha esetleg érdekel valakit, akkor cserebere alapját képezi
Én is most építem az EL84SE-t
![]() Megmértem a trafót, a 6,3V-ra kötöttem, hogy mégse a hálózatról menjen, a 220V helyén 192V jött ki, a szekunderen ("nagyfesz") 223V van, ha a 230-ra kötöm, jön szerintem 250V körül. Az már jó az ECC-nek, meg az EL-nek, meg ![]() Nem nyomtattam a rajzot, hanem gyorsan berajzoltam a kapcsolásos füzetembe (ne zabálja nekem itt ez a rajz a tintát).
Hát akkor adok Neked EL84-et és sztereó lesz.
Amikor majd megyek Zolihoz elviszem.
Hát ha van, ami nem kell, elfogadom.
Jó lesz ez ECC85-tel is? A varázsszemet tegyem az ECC anódjára, vagy jó lesz az EL-hez is.
Jó lesz az ECC85-tel is de lehet hogy pár alkatrész értékét módosítani kell, van fent rajz egyébként EL84+ECC85-tel ha jól emlékszem Djhans tette fel, keress rá.Varázsszememel nem foglakoztam nem tudom milyen meghajtás kell neki, majd a Többiek megmondják.
[OFF]Mindenképp csak kiegészítésnek gondoltam a szabadtéri programot.
Ha nincs meg a rajz akkor este átküldöm az otthoni gépemen megvan.
Nálunk most szántják a kertet, olyan jó 10x30m-es... Tervezzük, hogy befüvesítjük, de hát ide is el kellene jutni valahogy...
![]()
Most lett kész a tápom, be is mutatom
![]() ![]()
Kiegészítés képen annyit tennék hozzá a teszthez, hogy
a lehallgató helység nagyon sokat számít. Egész másként hallottam a saját cuccomat beleértve a zene, CD lejátszó, erősítő, és hangfal alkotta láncot, nyikolaj szobájában mint a sajátomban. Rá kellet döbbennem, hogy amit nálam jónak ítéltem meg és tettszett, az nyikolajnál már nem tettszett annyira. A kis hangfal amit elvittem hozzá, nálam meglepően levegősen és részletezően szól. Nála már tompábban és kevésbé részletezően, még a szalagsugárzóval kiegészítve sem. De a különbségek azért így is hallhatóak voltak. Ha szervezésre kerül találkozó Pest közelében engem biztosan érdekel.
Szép jó estét? Általános topik kihaltság van itt is?
Nézegetem a PL500 és a PL504 közötti különbségeket, hogy melyikből lenne érdemes bevásárolni. Az 500-asra 12W disszipációt írnak míg az 504-esre 16W-ot, viszont 75V-os anódfeszültséget. Lehet ez, vagy hogy is van? |
Bejelentkezés
Hirdetés |