Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Parabola mozgató elektronika
Témaindító: Thomas10100, idő: Ápr 14, 2009
Üdv mindenkinek!
Szereztem egy parabola forgató mechanikát. Ezek vannak rajta: -végállás kapcsoló -tengelyen egy tányér, amin 4 mágnes, és egy reed érzékelő -sima kis motor Ehhez szeretnék elektronikát készíteni. Olyat hogy a DIGITV-s beltérimmel tudjam forditani. Ha ez bonyolult, akkor marad a 2db gomb(jobbra balra). Délután csinálok képeket Köszönöm!
Szia!
Sajna marad a két nyomógomb, mert a digitális beltérik DiSEqC / USALS vezérlése nem oly egyszerű.
Megvan a hozzá tartozó panel. Nincsenek rajta bonyolult alkatrészek, csak le van öntve valami fekete anyaggal a panel, és eléggé össze van gányolva.
2db BNC csatlakozó van rajta, és egy amire a mechanika megy. Ezt délután lefényképezem, ez alapján csak lehet valamit épiteni.
hay
ha a beltérid tudja diseq ne szenvedj forgatomotor épitésel nem éri meg szinte ilyesmivel vacalkolni! vegyél egy Diseqc forgató motor Digipower SG 2100A 13E ft jért ez ismeri a diseq 1.2...2.0 vezérlést ! és még eltárolja a mühold poziciokat is a motor 60 poziciot tud eltárolni öszesen! és ami a leg lényegesebb hogy a horizont pályával is pontos a motor ami a forgato motoroknál a legfontosabb 140 fokba eltud fordulni teljesen azon van már egy pár mühold keleten és nyugaton! gondold át meg éri e vacakolni vele! és az a motornak nagyon kicsi a csilapitása a jel szint átvitelre ami ugyebár a beltéri és a fej közé kel be kötni a motrot és nincs ilgysem jel veszteség a több Ghzs jelben! nekem már 5 éve semi problémám vele 120cm alu tükörel van szerelve és párszor szél is tépázta már baromi erös és pontos nics kolyanás és holtjátéka pedig müanyag bene a fogaskerék!
Na most jön a negatív!
Sajna a Gyári (Digi,UPC) dekódereket nem érdemes forgatni, mert a saját műholdról veszik az aktiváló kódjaikat, ha elforgatod nem kapja, letilt! Ha szabad beltérid van, akkor működhet, akkor csak a Diseq szabványt kell áttanulmányozni, mikrovezérlőt programozni hozzá, erre van megoldás a neten készen is, csak a mikrovezérlő spéci hozzá. Én idáig jutottam. Inkább hagytam az egészet.(a fekete trutyi alatt mikrovezérlő is van, meg 2ghz körüli freki)
Helo!
Kaptam ismerőstől 3db beltérit, ebből szerintem csak 2 működik. Hogy tudom megállapítani, hogy szolgáltatófüggő-e? Ha teszek rá tányért, akkor van esélyem belőni?
Na megvan, higító leszedte a cuccot. Akár vissza is tudom rajzolni. Van benne ULN2003 és P87C750 IC.
pár kondi, meg ellenállás és tranyó. Annyira nem bonyolult, és valaószínű a proci nem kuka, és fel van programozni. DigiTV-s beltérim van, és van benne menüpont, hogy motor forgatása. Ez amúgy olyan mechanika ami csak vizszintes egyenes vonalban forgat. Sajna ha van egy kis szél akkor szakadozik a Musicmax, Discovery, Animal Planet . Mindig utána kell állitani.
Sziasztok!
Épp a mai nap találtam rá pár infora és a DiSEqC™ specifikációira. Egy PIC vezérelt LNB váltó kapcsolás is van fent többekközött. Remélem találtok közte hasznos infokat. És a link.
Szia!
Infó az van. Csak kapcsolás és forráskód nincs. Azért köszi
Szia!
A kapcsolás a ":: Application Information for using a "PIC" Microcontroller in DiSEqC™..." nevú pdf-ben van. A progit a PICre meg elküldik ha a pdf alján található faxsablont kitöltve elküldöd nekik az infokat. Bár az számomra nem derült ki, hogy HEX vagy mi lesz az általuk küldött beégetendő. Igaz annyira nem is néztem át.
hay
általába kör ivbe forgatnak a forgatok egyenes vonalu mozgást nem végeznek! egy elfordulásnál kör ivet ir le ahogy a horizont vonalis ives! meg általába a horizont vonalnak meg felelöen helyezkednek a müholdak is! hát forgatáshoz minél nagyobb tányér jobb min 90...110 vagy nagyobb! mert csak pár müholdnak nagy a lefedetsége europa rászen ilyen az astra....hitbird szélsö müholdak azok már kisebb térerövel sugároznak ezek problémamentes vételéhez elkerülhetetlen a nagyobb tükör ! a parabolát ha forgatni akarod elkerülhetetlen a maxiv és stabil csö ahova felszereled a forgatot és a lavort mert pontosan mindig a horizonton kel maradni a követési pályának igy lesz minden mühold pozicioba jo rá látásod és nem lát se alá se fölé horizontnak a tányér a szélsö müholdak esetén is!
Na ez olyan forgató ami csak vízszintesen fordit.
Egy sima beltérivel nem egyszerü ezt a horizontot be löni általába müxer szükséges hozzá!
de én Pcröl müholdazok ere a célra van megfelelö program ezel pofon egyszerü az egész horizontpálya beálitása!
anak látszik az de körivet ir le forgatáskor !
ha 30-40fokot elforgatod majd látni fogod hogy a tányér majd csavarodik szemböl nézve vagyis a fejtatto már nem is a tányér aján fog lenni hanem bal vagy job oldalra egy pár centivel persze a tályérod ofszet tükrös akor észrevehetöbb inkább ez ez az ives elfordulás miat van!
Vízszintes - íves... Egyszerűbb ha ezt elolvassátok: Forgató motoros parabola antenna beállítása.
Jó párat beállítottam már. Ha minden össze van szerelve, a beállítás 10 perc alatt megvan. Satfinder nagyon ajánlott.
Ezt olvastam, de nem tudom az enyém hogyan fordul íven. Én még mindig azt mondom hogy CSAK vizszintesen.
Az összeállítása alapján, máshogy nem működhet. holnap lesz kép.
Akkor neked csak egy analóg sima tolómotorod van, amihez kell még a "hattyúnyak" adapter, polármount. Ehhez hasonló.
1.Típus szerint meg kell keresni a neten!
2. Ha nincs rajta kártyafogadó, akkor az ingyeneseket veheti. 3. Elvileg ha összerakod, beállítod a beállítanivalót ami a műholdadon lévő ingyenes csatornákhoz kell, ha veszi JÓ ja nem, függő.
Köszönöm válaszod, utána fogok nézni ezeknek!
Helló!
Szereztem még egy mozgatót. Most elektronikával együtt. Olyat mint ami itt van: Bővebben: Link Csak tartó lemezt kell csinálnom hozzá. Az elektronika jónak tűnik.
Üdv mindenkinek.
Végignyálaztam a témát és nem találtam a kérdésemre választ ezért gondoltam megkérdem. Van egy Humax vaci f1 és egy humax vaci 5300 beltérim. Mindkettő tudja már a Diseqc vezérlést, de nekem nem forgatómotorom van., ami ugye a diseqc-hez kell hanem toló. A tolómotort szétszedtem és 4 csatlakozási pont van benne. 2 a motor táp + - és a végállásokkal lehet játszani 2 pedig az un állandó mágneses reed relés impulzus adó. A kérdésem az lenne hogy ezt hogyan kell szerintetek bekötni, hogy a beltéri vezérelje? a beltériken van egy 12V kimenet amit elvileg valami ilyenre szántak. Köszönöm. |
Bejelentkezés
Hirdetés |