Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Parabola mozgató elektronika

Témaindító: Thomas10100, idő: Ápr 14, 2009
Témakörök:
Lapozás: OK   1 / 1
(#) Thomas10100 hozzászólása Ápr 14, 2009 /

Üdv mindenkinek!

Szereztem egy parabola forgató mechanikát. Ezek vannak rajta:
-végállás kapcsoló
-tengelyen egy tányér, amin 4 mágnes, és egy reed érzékelő
-sima kis motor

Ehhez szeretnék elektronikát készíteni. Olyat hogy a DIGITV-s beltérimmel tudjam forditani. Ha ez bonyolult, akkor marad a 2db gomb(jobbra balra).

Délután csinálok képeket

Köszönöm!
(#) Action2K válasza Thomas10100 hozzászólására (») Ápr 14, 2009 /

Szia!
Sajna marad a két nyomógomb, mert a digitális beltérik DiSEqC / USALS vezérlése nem oly egyszerű.
(#) Thomas10100 válasza Action2K hozzászólására (») Ápr 14, 2009 /

Megvan a hozzá tartozó panel. Nincsenek rajta bonyolult alkatrészek, csak le van öntve valami fekete anyaggal a panel, és eléggé össze van gányolva.

2db BNC csatlakozó van rajta, és egy amire a mechanika megy.

Ezt délután lefényképezem, ez alapján csak lehet valamit épiteni.
(#) jeges hozzászólása Ápr 14, 2009 /

hay

ha a beltérid tudja diseq ne szenvedj forgatomotor épitésel nem éri meg szinte ilyesmivel vacalkolni!
vegyél egy Diseqc forgató motor Digipower SG 2100A 13E ft jért ez ismeri a diseq 1.2...2.0 vezérlést ! és még eltárolja a mühold poziciokat is a motor 60 poziciot tud eltárolni öszesen!
és ami a leg lényegesebb hogy a horizont pályával is pontos a motor ami a forgato motoroknál a legfontosabb 140 fokba eltud fordulni teljesen azon van már egy pár mühold keleten és nyugaton!
gondold át meg éri e vacakolni vele!
és az a motornak nagyon kicsi a csilapitása a jel szint átvitelre ami ugyebár a beltéri és a fej közé kel be kötni a motrot és nincs ilgysem jel veszteség a több Ghzs jelben!
nekem már 5 éve semi problémám vele 120cm alu tükörel van szerelve és párszor szél is tépázta már baromi erös és pontos nics kolyanás és holtjátéka pedig müanyag bene a fogaskerék!
(#) Cseri_László válasza Thomas10100 hozzászólására (») Ápr 14, 2009 /

Na most jön a negatív!
Sajna a Gyári (Digi,UPC) dekódereket nem érdemes forgatni, mert a saját műholdról veszik az aktiváló kódjaikat, ha elforgatod nem kapja, letilt! Ha szabad beltérid van, akkor működhet, akkor csak a Diseq szabványt kell áttanulmányozni, mikrovezérlőt programozni hozzá, erre van megoldás a neten készen is, csak a mikrovezérlő spéci hozzá. Én idáig jutottam. Inkább hagytam az egészet.(a fekete trutyi alatt mikrovezérlő is van, meg 2ghz körüli freki)
(#) Szebence válasza Cseri_László hozzászólására (») Ápr 14, 2009 /

Helo!

Kaptam ismerőstől 3db beltérit, ebből szerintem csak 2 működik. Hogy tudom megállapítani, hogy szolgáltatófüggő-e? Ha teszek rá tányért, akkor van esélyem belőni?
(#) Thomas10100 válasza jeges hozzászólására (») Ápr 14, 2009 /

Na megvan, higító leszedte a cuccot. Akár vissza is tudom rajzolni. Van benne ULN2003 és P87C750 IC.
pár kondi, meg ellenállás és tranyó. Annyira nem bonyolult, és valaószínű a proci nem kuka, és fel van programozni.

DigiTV-s beltérim van, és van benne menüpont, hogy motor forgatása. Ez amúgy olyan mechanika ami csak vizszintes egyenes vonalban forgat.

Sajna ha van egy kis szél akkor szakadozik a Musicmax, Discovery, Animal Planet . Mindig utána kell állitani.
(#) Szetya hozzászólása Ápr 14, 2009 /

Sziasztok!

Épp a mai nap találtam rá pár infora és a DiSEqC™ specifikációira.
Egy PIC vezérelt LNB váltó kapcsolás is van fent többekközött.
Remélem találtok közte hasznos infokat.
És a link.
(#) Thomas10100 válasza Szetya hozzászólására (») Ápr 15, 2009 /

Szia!

Infó az van. Csak kapcsolás és forráskód nincs.

Azért köszi
(#) Szetya válasza Thomas10100 hozzászólására (») Ápr 15, 2009 /

Szia!

A kapcsolás a ":: Application Information for using a "PIC" Microcontroller in DiSEqC™..." nevú pdf-ben van. A progit a PICre meg elküldik ha a pdf alján található faxsablont kitöltve elküldöd nekik az infokat. Bár az számomra nem derült ki, hogy HEX vagy mi lesz az általuk küldött beégetendő. Igaz annyira nem is néztem át.
(#) jeges válasza Thomas10100 hozzászólására (») Ápr 15, 2009 /

hay
általába kör ivbe forgatnak a forgatok egyenes vonalu mozgást nem végeznek! egy elfordulásnál kör ivet ir le ahogy a horizont vonalis ives!
meg általába a horizont vonalnak meg felelöen helyezkednek a müholdak is!
hát forgatáshoz minél nagyobb tányér jobb min 90...110 vagy nagyobb!
mert csak pár müholdnak nagy a lefedetsége europa rászen ilyen az astra....hitbird szélsö müholdak azok már kisebb térerövel sugároznak ezek problémamentes vételéhez elkerülhetetlen a nagyobb tükör !
a parabolát ha forgatni akarod elkerülhetetlen a maxiv és stabil csö ahova felszereled a forgatot és a lavort mert pontosan mindig a horizonton kel maradni a követési pályának igy lesz minden mühold pozicioba jo rá látásod és nem lát se alá se fölé horizontnak a tányér a szélsö müholdak esetén is!
(#) Thomas10100 válasza jeges hozzászólására (») Ápr 15, 2009 /

Na ez olyan forgató ami csak vízszintesen fordit.
(#) jeges hozzászólása Ápr 15, 2009 /

Egy sima beltérivel nem egyszerü ezt a horizontot be löni általába müxer szükséges hozzá!
de én Pcröl müholdazok ere a célra van megfelelö program ezel pofon egyszerü az egész horizontpálya beálitása!
(#) jeges válasza Thomas10100 hozzászólására (») Ápr 15, 2009 /

anak látszik az de körivet ir le forgatáskor !
ha 30-40fokot elforgatod majd látni fogod hogy a tányér majd csavarodik szemböl nézve vagyis a fejtatto már nem is a tányér aján fog lenni hanem bal vagy job oldalra egy pár centivel persze a tályérod ofszet tükrös akor észrevehetöbb inkább ez ez az ives elfordulás miat van!
(#) Action2K válasza Thomas10100 hozzászólására (») Ápr 15, 2009 / 4

Vízszintes - íves... Egyszerűbb ha ezt elolvassátok: Forgató motoros parabola antenna beállítása.
Jó párat beállítottam már. Ha minden össze van szerelve, a beállítás 10 perc alatt megvan. Satfinder nagyon ajánlott.
(#) Thomas10100 válasza Action2K hozzászólására (») Ápr 15, 2009 /

Ezt olvastam, de nem tudom az enyém hogyan fordul íven. Én még mindig azt mondom hogy CSAK vizszintesen.

Az összeállítása alapján, máshogy nem működhet.

holnap lesz kép.
(#) Action2K válasza Thomas10100 hozzászólására (») Ápr 15, 2009 /

Akkor neked csak egy analóg sima tolómotorod van, amihez kell még a "hattyúnyak" adapter, polármount. Ehhez hasonló.
(#) Cseri_László válasza Szebence hozzászólására (») Ápr 15, 2009 /

1.Típus szerint meg kell keresni a neten!
2. Ha nincs rajta kártyafogadó, akkor az ingyeneseket veheti.
3. Elvileg ha összerakod, beállítod a beállítanivalót ami a műholdadon lévő ingyenes csatornákhoz kell, ha veszi JÓ ja nem, függő.
(#) Szebence válasza Cseri_László hozzászólására (») Ápr 16, 2009 /

Köszönöm válaszod, utána fogok nézni ezeknek!
(#) Thomas10100 válasza Action2K hozzászólására (») Ápr 21, 2009 /

Helló!

Szereztem még egy mozgatót. Most elektronikával együtt. Olyat mint ami itt van: Bővebben: Link

Csak tartó lemezt kell csinálnom hozzá. Az elektronika jónak tűnik.
(#) Joseppe210 hozzászólása Júl 6, 2010 /

Üdv mindenkinek.
Végignyálaztam a témát és nem találtam a kérdésemre választ ezért gondoltam megkérdem.
Van egy Humax vaci f1 és egy humax vaci 5300 beltérim.
Mindkettő tudja már a Diseqc vezérlést, de nekem nem forgatómotorom van., ami ugye a diseqc-hez kell hanem toló. A tolómotort szétszedtem és 4 csatlakozási pont van benne. 2 a motor táp + - és a végállásokkal lehet játszani 2 pedig az un állandó mágneses reed relés impulzus adó. A kérdésem az lenne hogy ezt hogyan kell szerintetek bekötni, hogy a beltéri vezérelje? a beltériken van egy 12V kimenet amit elvileg valami ilyenre szántak.
Köszönöm.
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem