Fórum témák
» Több friss téma |
Annyit tudok róla, hogy PC tápegységben van...
Ja, és ha már itt vagyok, kérdeznék valamit. Van egy rakat kapcsolásom, amiben OA91-es dióda van... Az egy dolog, hogy sehol nem lehet kapni, de ráadásul germánium. Otthon talán van egy-egy bontott darab, de ezeket nem szeretném beültetni, mert jó lenne modern dolgokból összerakni ezeket az áramköröket, hogy könnyű legyen javítani, ha arra kerülne sör. Szóval, valaki tudna ajánlani egy hasonló paraméterekkel rendelkező - ma is kapható - diódát? (Leginkább a nyitófeszültség az érdekes.)
Pl: BAT48
Ez egy schottky dióda. 40V 350mA. Nyitófeszültsége 0.3V @ 1mA. Paramétereiben mindenképpen jobb mint egy OA, persze attól függ, mi lesz belőle. Egy próbát megér.
A leírtak alapján egész jónak tűnik, köszi! Ugyan a nyitófesz picit nagyobb, de ennyi szerintem még belefér... Néztem, nincs a Lomex-nél, de majd keresek. Esetleg megnézem a BAT46-ot, az van mindenhol.
Ma bontottam egy csomó régi nyákot, és találtam egy ilyet (kép). Szerintetek ez mi lehet? Valami ellenállás szerű képződmény, körülötte vastag üvegbura. Az Ohm mérő mindkét irányban szakadást mutat. Ez van ráírva: 907 MMCC DSA 441L.
A kép nagyon rosszul sikerült, de valami látszik...
Nem hinném. Gondoltam én is rá, de a legerősebb mágneseimre sem reagált...
Talán egy glimmlámpa beépített előtét ellennállással
Hali mindenkinek!
Volna itt egy LCD kijelző sagem myv3d telefonból. 10 lába van, a felbontás 200*128 körül lehet, és az lcd tetején speciális jelek (akkuállapot, térerő, kihangosítás stb.) vannak. Az lcd-n van egy chip, ráírva pedig ez van: hr201ce. Ez az egy szám van rajta, mást nem találtam. Szeretném valahogy beüzemelni, és irogatni rá. annyi eddig biztos, hogy 3 láb van a háttérvilágításra két lednek. Az a kérdésem, hogy tudnátok-e valami infót erről mondani. Már sok helyen kerestem leírást, de nem jutottam semmire. Képet, ha majd tudok teszek fel. Előre is köszi.
Nem is az. Az mindkét irányban szakadás, ráadásul nem is világít. Van egy sorvégfok trafóm, 5 cm-re tőle felízzik minden glimm, ez nem. A konnektorba meg nem szívesen dugom be...
Üdv mindenkinek! Egy SMD alkatrész beazonositásával vannak gondjaim. Az eszköz nagy valószinűséggel tirisztor, a kód: JD 3X. Akinek van infója róla ossza meg velem. Előre is kössz!
Van itt nekem egy pár IC m csak nem tudom hogy mire lehetne felhasználni. Tud nekem valaki segiteni: MMN8255 , ADC0816CCN , INS8080AN , DP8228N , TBA720ATDA440.
Szerintem nézd meg az adatlapjukat és kiderül, hogy mire is jók.
-= link =-
Sziasztok!
Még igencsak kezdő vagyok, és most regeltem. Van pár alkatrész amiről nem tudok semmit: NEC ľPCI 028H F97C NEC ľPC 587C2 K6706B NEC ľPCI 182H FI 9709E NEC ľPCI 181H FI 9311C (vagy 931IC ??? nem jól látni) Mik ezek, mire valók? Előre is köszönöm a tájékoztatást!
Az első két karakter hibásan jelent meg!
OT Firefoxból miért nem tudok hozzászólást és privit küldeni???? /OT
Van még egy ilyen is:
LA2200 9D4 A bal alsó sarkában van valami kör alakú bemélyedés. 16 lába van
Sziasztok
Bocs, hogy válaszként írok, de nem tudtam rájönni, hogy hogyan tudok új üzenetet írni! Tudna valaki segíteni, hogy milyen alkatrész tud olyan funkciót, hogy figyel egy feszültség értéket, és ha az egy bizonyos érték alá süllyed, akkor két kivezetést összekapcsol??
komparátor, ez egy műveleti erősítőből és náhány ellenállásból álló kapcs.
azért nem tudsz új üzenetet írni mert nem lehet... [link=http://www.bcae1.com/opamp.htm]http://www.bcae1.com/opamp.htm[/link] itt az Op Amp as comparator című rész kell neked
Szia K
Köszi az infót. Smd alkatrészben kéne nekem ilyen, és két ceruza aksi töltöttségét kéne figyelnie, gondolom, hogy akkor 2,4 v körülinek kéne lennie. Hol tudok ilyet találni, és milyen adatokra kell figyelnem?? Nem vagyok elektromos végzettségű és nem igazán értek hozzá! Üdv
Itt van ilyen alkatrész??
http://online.chipcad.hu/www/arak.aspx?group=011108
ott pont nincs, de minden elektronikai alkatrészboltban kaphatsz lm358-at vagy 071-es műv erősítőt. +be kell szerezned még egy megfelelő zener diódát is...
Szia
Találtam kétféle komparátort, más a lábkioszásuk! Annyit tudok, hogyha a nyákon az 1 és 5 lábakat összekötöm, akkor tölti az aksit, csak nem kapcsolja le a töltést ha kész van! Megnéznéd, hogy miben különböznek egymástól? Mhttp://212.92.23.34/leirasok/elektronikai_alkatreszek/ic/TS391ILT.pdfelyik lehet itt a jó választás?? http://www.ret.hu/ELEKTRONIKA/KIADVANYOK/CIKKEK/2002_06/200263.html Köszönöm a segítséget! Üdv
Sziasztok fórumosok!
A minap kezem ügyébe akadt egy régi, hibás Blaupunkt videomagnó. Abból szerváltam ki egy (őszintén szólva meg nem mondom, hogy milyen tipusú) számlapos kijelzőt. Csatoltam 2 képet. Azon akadtam fent, hogy nem tudom hány V-ot adjak neki, hogy működésre bírjam. 1,5V-12V-ig végigzongoráztam minden irányba, de fel sem villant. Mielőtt a video tönkre ment, ez a kijelző működött benne. Van valakinek ötlete, hogyan lehetne működtetni?
Ha a fütőszálat még nem égetted el akkor még tudodhasználni. :lookaround:
Egy pár fórumtémát had a mutassak neked ami ezzel a kijelzővel foglalkozik: Fluoreszcens kijelző probléma. és Fluoreszcens kijelző használata. Remélem találsz benne okosságokat.
Üdv!
Én az alábbi 2 db icről szeretnék többet megtudni esetleg egy adatlapot találni hozzájuk. 1, 90M002A - Valami USART féleség 2, HY514260B - DRAM ha minden igaz, de mekkora?
A fűtőszál leggyakrabban a két szélső láb, és nem szokott többet kapni mint 3V! Ha nem lehet róla tudni semmit, akkor 1V-ról indulva addig növeld a feszt, amíg sötétben épp csak parázslik.
Sziasztok fórumozók!
Az lenne a kérdésem ,hogy van egy ilyen áramköröcském amit nemrég javítottam(nem részletezném itt mire is jó) nem volt nagy baja sikerült megjavítani de érdekelne hogy az IC-nek ami benne van,ami szerintem valami orosz gyártmány mi lehet a magyar megfelelője. Ha tud valaki segíteni azt előre is köszönöm szépen! A képet mellékelem. |
Bejelentkezés
Hirdetés |