Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Csöves erősítő készítése

Témaindító: seedz, idő: Márc 31, 2006
Témakörök:
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Lapozás: OK   525 / 2208
(#) Imi65 válasza Müszi hozzászólására (») Ápr 18, 2009
Nyilván, akinek kell (szüksége van rá). Én nem veszek a bácsitól, mert a 350V-ot én soknak találom. De van rajta 6,3V, több tekercs is. Meg még az ördög tudja, mi még.
(#) JZoli hozzászólása Ápr 18, 2009
Kaptam a napokban három darab E55L tipusú csövet. Nem tudna valaki valamilyen jobb SE rajzot hozzájuk. Honnét lehetne szerezni hozzá való Magnovál foglalatot? Az adatlap szerint 10W anóddisszipációt tud.Ez már egy jó kis SE-hez elég lenne.
(#) Moszkvai válasza Ricsi89 hozzászólására (») Ápr 18, 2009
Puskás börzén:
GU50cső=300Ft
GU50foglalat=700Ft
6H8C=300Ft
Octal foglalat /bakelit/+rögzítő gyűrű=300Ft
Van akinél több darab esetén még alkudni is lehet
/a folyosó kanyarjában a trafós bácsival szemben/
(#) kocos válasza Moszkvai hozzászólására (») Ápr 18, 2009
A csudába! Nekem még 1000 Ft/db ért adta a Gu 50 foglalatokat, és 400-ért a 6N9Sz-eket ..
(#) Ricsi89 válasza Moszkvai hozzászólására (») Ápr 18, 2009
Köszi az infót. Majd meglátom, lehet megyek a májusi "nagy" börzére, de ha nem jutok el, akkor megvetetem a csöveket és a foglalatokat.
(#) Ricsi1992 hozzászólása Ápr 18, 2009
Üdv mindenkinek.Hú,elég régen jártam erre.
mostanában kicsit elhanyagoltam a csöveket(csak hallgattam "őket)...

Hirtelen jött a jó idő,muszáj volt kicsit rendbetenni a kis Simsont:csináltam rá tirisztoros jeladós gyújtást,akkor ugye ahoz át kellet alakítani a babetta lendkerekét(esztergálni),távtartót csinálni...3hetet ezzel szenvedtem,mire jó lett,akkor befűztem a vadi új hátsó felnit,kicentíroztam,új gumik...tank,dekni csiszolás,alapozás,rá a metálkék festék...és még a blokkot ís szét kéne húzni,főtengelyt felújíttatni(nem igazán szereti a 90ccm-es hengert)...
Bocsi az offért,csak leírtam,miért nem...
Igazából most nem nagyon tervezek semmi projectet(gazdasági válság van,és a benzin is drága )
A PL500 pp-t szeretném végre valahára sztereóra megcsinálni,meg összedobni valamit EL84-el,Meg ott a sok GU,lehetne belőle PP-t csinálni,megmegmeg már annyi "kacatom" van,hogy nem férek el a szobámban,a pcl86 pp még mindíg ott hever a polcomon,szétszedni nem szeretném,de elrakni meg nem tudom,nem fér el sehol,a PL500 pp-nek is kell egy fél asztal...
(#) mark.budai válasza Ricsi1992 hozzászólására (») Ápr 18, 2009
Hány GU-d van? A PCL-t nem érdemes szétszedni szerintem még akkor sem, ha nincs helye . Én is akkor csináltam hülyeséget, mikor beépítettem akkora dobozba, gondolván, úgyis ez az egy lesz.
(#) Imi65 válasza Ricsi1992 hozzászólására (») Ápr 18, 2009
[OFF]Ricsi, már azt hittük, agyoncsapott a villany. Nem baj, így mi csapunk agyon ezért a hosszú eltűnésért.
Mikor bekanyarodtunk a Gyáli útra, pont előttünk volt a 181-es busz. Mondtam a lányomnak:
-Azon a buszon biztos most ott lesz a Ricsi.
-Nem hiszem, nagyon eltűnt az a fiú mostanában.
Talán megérezted, hogy most kell felbukkanni. Ne tűnj el ilyen hosszan többet, irgum-burgum.
(#) Ricsi1992 válasza mark.budai hozzászólására (») Ápr 18, 2009
10.
Ez a PCL csak deszkamodell,de nincs szívem szétszedni.
Amikor a PCL86 SE-t csináltam,figyelmeztettek a fórumtársak,hogy vigyázzak ezzel a csöves dologgal,nem lehet az első működö erősítő után abbahagyni és igazuk is lett:pcl86 se,gu50 se,pcl86 pp,pl500 pp.

Érdekes,nekem ezek az "építések" olyan hirtelen jönnek.Először csináltam a pcl se-t,eltelt egy kis idő,megláttam Müszi GU50-es cikkét,akkor hirtelen rámjött,hogy GU50 SE-t akarok építeni,akkor utána megint egy kis szünet,és jött a PL500 PP,és most megint szünet vanNyáron mindenképpen szeretnék összerakni egy GU50 PP-t,ha más nem lesz,akkor a Junoszty hálótrafó kimenőkkel,vagy tekerek én,de akkor már kéne rendes doboz is neki,ami nem 2napos munka...Na meg kellenének kimenő vasak,GU foglalatok,valami hálótrafó,na meg sok türelem,szabadidő.De a végén mindíg megéri,amikor meghallom a hangját.
Én is akarok majd GU-50-et, de nincs csövem. Te akár PPP-t is tudnál, Esetleg PP-t , 2 párhuzamosan kötött csővel, tehát 4 cső/csatorna . Én is vigyázhattam volna, de késő, most épül az EL84.
(#) sturbi válasza Ricsi1992 hozzászólására (») Ápr 18, 2009
Ricsikém dobozold be a legkönnyebben bedobozolható erősítődet készre, addig ne csinálj semmit, majd meglátod mennyivel más egy kész erősítő mellett büttykölni a többit (képet kérünk majd). A dolgokat néha be is kell fejezni, nem elég elkezdeni.
(#) Ricsi1992 válasza sturbi hozzászólására (») Ápr 18, 2009
A PCL86 SE és a GU50 SE van eddig bedobozolva.A Pl500 pp és a PCL86 pp mondjuk úgy,hogy még kisérleti stádiumban van .
[off]És közben itt voltál, vagy visszaolvastad már a dolgokat?
(#) sturbi válasza Ricsi1992 hozzászólására (») Ápr 18, 2009
Akkor nem szóltam, azt hittem, még minden a "kuszálmány" állapotában leledzik.
(#) Mate78 hozzászólása Ápr 18, 2009
Az a börze ahol oda van írva hogy + nosztalgia, az miben különbözik a többitől?
Ilyen lesz a május 10-i is.

köszi

üdv
(#) CIROKL válasza Mate78 hozzászólására (») Ápr 18, 2009
Börze Itt mindent megtudsz!
(#) Imi65 válasza Mate78 hozzászólására (») Ápr 18, 2009
Azok sokkal nagyobbak, és régi készülékek is nagy számban cserélnek gazdát. [OFF]A távoli csövesek is ezekre koncentrálnak. Pl. Müszi, Köbzoli
(#) Mate78 válasza Imi65 hozzászólására (») Ápr 18, 2009
Köszönöm, megpróbálok elmenni mostmár.

üdv
(#) csezoli21 hozzászólása Ápr 18, 2009
Heló
Hozzájutottam a következő elektroncsövekhez: -DY86
-PL500
-PCL84
-PCL85
-PCL86
-PCH200
-PCF802
Az lenne a kérdésem hogy nem akarok kimenő trafóval vesződni, hogy ezek valamelyikéből nem e lehetne sztereó erősítőt kihozni?
Hibridre gondoltam, és mindegyik csőből 1 darab van!
Segítségeteket előre köszönöm!
Heló
(#) Mate78 hozzászólása Ápr 18, 2009

Ma alkalmam nyílt meghallgatni egy Dénes Péter féle VT4C (~211) triódás SE végfokot, minőségben hozzá illő láncban.Jól szólt.
Aztán hazamentem és építettem tovább az EL84SE-t.

(#) Imi65 válasza csezoli21 hozzászólására (») Ápr 18, 2009
Ez egy TV teljes csőkészlete (a PY88 azért hiányzik). A betűjelzéseket elemezve nincs olyan cső, ami "sztereó" lenne. Mivel két egyforma sincs, erre semmi esélyed nincs.
(#) csezoli21 válasza Imi65 hozzászólására (») Ápr 18, 2009
Heló Lehet megvan a hiányzó csak nem tudtuk beazonosítani mert lekopott a felirat róla!
Igen tv-ből vannak!
És ha esetleg beszerzek mindegyikből még-egyet vagy amelyikből kell akkor? Köszi a segítséget! heló
(#) Imi65 válasza csezoli21 hozzászólására (») Ápr 18, 2009
A PY88 is "kupakos" cső, egy nagyáramú dióda (nem erősítő).
A TV-kbe kifejlesztett csövek közül több is alkalmas lehet egy hibrid erősítőbe, azonban publikált kapcsolást én még nem láttam ezekkel. Lehet, hogy mások már láttak ilyet.
(#) csezoli21 válasza Imi65 hozzászólására (») Ápr 18, 2009
Akkor köszönöm a segítséget, remélem más tud majd segíteni továbbra is várom a válaszokat heló
(#) mark.budai válasza csezoli21 hozzászólására (») Ápr 18, 2009
Esetleg PCL86-ból szerezz valahonnan még egyet, sztereó OTL nem lenne jó? Itt csak cső van, de kimenő nincs.
(#) Imi65 válasza mark.budai hozzászólására (») Ápr 18, 2009
Az nagyon kis teljesítményű lenne.
(#) mark.budai válasza Imi65 hozzászólására (») Ápr 18, 2009
Akkor 6C33C PP OTL , vagy otlm gépének utánépített változata...
(#) Imi65 válasza mark.budai hozzászólására (») Ápr 18, 2009
Az elég brutális egy cuccos. Inkább ajánljuk a kimenő használatát.
(#) csezoli21 válasza mark.budai hozzászólására (») Ápr 18, 2009
Heló lehet tudnék még egy olyat szerezni, a lényeg hogy nem akarok kimenő trafóval vesződni, hanem valami tranyos, vagy inkább fetes A osztályú vég kéne hozzá!
Megköszönném ha valaki tudna segíteni ez ügyben!
(#) mark.budai válasza csezoli21 hozzászólására (») Ápr 18, 2009
Végülis, ha a PCL86 triódáját kötöd a tranyós elé, akkor hibrid lesz. Most rajzolni nem tudok, majd holnap, vagy kérd meg Imit, ha még itt van.
Következő: »»   525 / 2208
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem