Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Csöves erősítő készítése

Témaindító: seedz, idő: Márc 31, 2006
Témakörök:
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Lapozás: OK   542 / 2208
(#) ferencferenc válasza fleta hozzászólására (») Ápr 28, 2009
490V-ról járatod?..mekkora a nyugalmi áram?
Az enyém most 360V-ról megy
50mA mellett, félvezetős tápról, de át akarom alakítani csövesre és felmenni a tápfesszel 390-400Vra megtartva az 50mA-es beállítást. M102B nagyon neccesen bírja el a két csatornát, kéz GZ34-gyel....az ÉN számításaim szerint ..persze pont ez a bajom, hogy ahány tarafószámítási lehetőség, annyiféle végeredmény és persze az egyenírányítóhoz nem olyan egyszerű/ nekem/ kitalálni a trafót
(#) Malfox hozzászólása Ápr 28, 2009
Üdv! Valaki nem tudja véletlenül,hol lehet kapni transzformátorra való árnyékoló serleget,vagy ki tud ilyet legyártani?Üdv!
(#) CHZ válasza sturbi hozzászólására (») Ápr 28, 2009
TINA normálisan fogadta a kapcsolásod , nem találta problémásnak és a paramétereket is kb. jól számolja .
Ezt nem gondoltam volna , látod milyen kreatív ez a program .

PRÓBA.WMF

(#) jandark válasza kocos hozzászólására (») Ápr 28, 2009
Köszönöm a segitséged!
Este rászánom az időt és átnézem tüzetesen..
További szép napot
(#) skylooker válasza sturbi hozzászólására (») Ápr 28, 2009
Soreg Istvan irt egy cikket a Radiotechnikaba, meg a 60-as evekben, `eheztetett erositok` cimmel. 6AU6 35V anod es 20V segedracsfeszultseggel kb. 1000-es feszultsegerositest tud. Az anodaram ilyen kapcsolasokban 10-20 mikroamper, az anodellenallas 10Mohm nagysagrendu. A savszelesseg viszont erosen lecsokken.

Ez a rajz amugy a Ciuffoli-fele inverz-triodat juttatja eszembe.
(#) MrBrown hozzászólása Ápr 28, 2009
Sziasztok,
Szerintetek megszórja a toroid táptrafó a kimenőt ha a táp a sasszi alatt van a kimenő meg fölötte olyan 3 centire egymástól és a sasszi 2 mm-es acél amit természetesen földelek?
(#) CHZ válasza MrBrown hozzászólására (») Ápr 28, 2009
Próbáld ki , fejhallgató a kimenő szekunderére és alá a bekapcsolt toroid , máris hallod a választ .
(#) MrBrown válasza CHZ hozzászólására (») Ápr 28, 2009
Ezt úgy veszem, hogy elvileg működhet
Persze ki fogom próbálni lehetőleg nem a készre csinált dobozzal
Köszi
(#) CIROKL válasza MrBrown hozzászólására (») Ápr 28, 2009
Barna nekem is a kimenő alatt van a toroid csak egy csöppet távolabb 4 cm re ! Szerintem azon a 2mm -es INOX anyagon nem igen szórja meg , de próba ! Nálam eggyáltalán semmi brumm a fülesen , hallgatóztam beépítés előtt !
(#) CHZ válasza MrBrown hozzászólására (») Ápr 28, 2009
Jobb mindig kipróbálni , trafók között nagy különbségek vannak , ezért sem lehet megmondani a tutit . Pillanatok alatt elvégezhető és így nem lesz meglepetés ..
(#) MrBrown válasza CIROKL hozzászólására (») Ápr 28, 2009
Persze ez még csak a sokadik távlati terv (PCL86 PP) de azért már most kérdezősködök! Nem ez hátráltat a PCL86 SE-ben, mert most úgyis dolgozom!
(#) fleta válasza ferencferenc hozzászólására (») Ápr 28, 2009
490 voltról 38 mA a nyugalmi áram. Én csak monóról beszéltem, mert ezek gitárerősítők.400 voltnál 45 mA-nél pont jó a beállítás. A cső teljesítménye 25W szorozva 0,65-el, osztva a tápfesszel, szorozva 1000 -el plusz 5 miliamper a rács áram.Ez 1 ohmos ellenálláson mérve ennyi milivolt.
(#) netuddki válasza Malfox hozzászólására (») Ápr 29, 2009
Mérettől függ, talán itt találsz!

Bővebben: Link
(#) CHZ hozzászólása Ápr 29, 2009
Képek rendezgetése során megtaláltam a legelső csöves erősítőm fotóját , már nem is emlékeztem rá .

EL34 PP..jpg

(#) MrBrown válasza CHZ hozzászólására (») Ápr 29, 2009
Szia,
a munkáid közül (amiket én láttam) ez az egyetlen zárt kivitelű. Van ennek különösebb oka? Rendelésre készült és ez volt a kívánság vagy féltetted a családtagok és/vagy a csövek testi épségét?
(#) CHZ válasza MrBrown hozzászólására (») Ápr 29, 2009
Szia !
Mivel ez volt az első (század elején ), akkor így láttamm egyszerűen megoldhatónak , de volt másik zárt is .
Rendelésre soha nem készítettem csöves erősítőt .

6P3S PP.jpg

(#) lpcollector válasza CHZ hozzászólására (») Ápr 29, 2009
Korai munkának is igényes kivitel. Úgy tűnik, ekkor még nem foglalkoztatott a csövek látványa, vagy hittél a "szakíróknak" akik életvédelmi okokból a dobozba "parancsolták" azokat.
(#) CHZ válasza lpcollector hozzászólására (») Ápr 29, 2009
Nyitott kivitelt akkor még nehezebben megvalósíthatónak hittem és a tranyós korszakból volt némi doboz maradványom , azt felhasználva csináltam .
(#) MrBrown válasza CHZ hozzászólására (») Ápr 29, 2009
Az előző hozzászólásomat valami olyasmivel akartam kezdeni hogy elsősorban a fület és nem a szemet kényezteti, hát ez esetben a szemnek sincs rossz dolga
Jól látom, ez még "alfabet"-el van feliratozva? Micsoda áttörés volt mikor fehér betüket sikerült szereznem, addig a fekete betükhöz matt fehér dobozokat "gyártottam".
(#) CHZ válasza lpcollector hozzászólására (») Ápr 29, 2009
Jól látod , azzal készült , ma már szerintem nem is kapható .
Eszerint senki sem születik csövesnek, csak azzá lesz...
(#) Imi65 válasza lpcollector hozzászólására (») Ápr 30, 2009
[OFF]Ez azért így nem igaz. Nekem az első erősítőim is csövesek voltak. Aztán Ge tranyósak, meg IC-sek. Betartva a fejlődési irányt (nem mintha nem lettek volna akkor már mindenféle Si félvezetők).
(#) lpcollector válasza Imi65 hozzászólására (») Ápr 30, 2009
Pedig ha a 65 születési dátumot jelöl, akkor alig van köztünk korkülönbség. Az lehet a magyarázat, hogy téged elöbb csapott meg a páka füstje mint engem Mire én odaértem, már csak a tranyó és az IC maradt, de ez utóbbiról az audiophilek mindenkit lebeszéltek, mind ma a tranyósról
(#) Imi65 válasza lpcollector hozzászólására (») Ápr 30, 2009
[OFF]Elsősorban az a magyarázat, hogy a tananyagban az elektroncsövek voltak előbb. Meg az is, hogy egy EL84 akkor 21.80 (huszonegy-nyolcvan) HUF volt. Ebből vettünk 10-et egy szuszra. Volt hozzá E88CC 10 HUF-ért a Rákóczi-téri Ezermesterbe. A minőségről viszont halvány lila gőzünk sem volt.
IC-n a magas minőségi követelményeket kielégítő TBA810AS-re gondolok. Azért volt már TDA2020 is.
Ge tranyókhoz tonnaszám hozzá lehetett jutni fillérekért. Egy Szovjet lemezjátszó sztereó végfokozatát másoltam le (kb. 2X8W), hazai tranzisztorokkal kiváltva (AC 125-187-188, és ASZ1018).
Egyébként én is sokáig azon az állásponton voltam, hogy a félvezetős cuccok sokkal jobb hangúak. Volt is jó pár erősítőm (gyáriak, és QUAD), ezekkel nagyon meg voltam elégedve (nem is igazán rosszak), a csövezés viszont kb. 6 éve foglalkoztat újra, mikor az EL34-esek, és a 6P45Sz-ek súlyos köröket vertek rá az Onkyo A-9511-esemre.
(#) JZoli hozzászólása Ápr 30, 2009
Lenne egy kérdésem, ugyan nem erősítő, de legalább csöves. Tegnap javítottam egy régebbi tipusú csöves tápot.Kiderült, hogy egy PV200/600-as kettős dióda két lába zárlatossá vált. Nem találok ilyet sehol, nem tudnátok megmondani, hogy mivel lehetne helyettesíteni?
(#) mayky válasza JZoli hozzászólására (») Ápr 30, 2009
Szerintem egy AZ4-essel vagy PV200/1000 Bár ehhez kell 2 db anódsapka
(#) lpcollector válasza Imi65 hozzászólására (») Ápr 30, 2009
A középiskolai tananyagban valóban voltak csövek, de akkor még más foglalkoztatott. Aztán jóval késöbb a fősulin már meg sem említették. Vidéken az Ezermesterben jó ha AC 125, 128-at lehetett kapni, de akkor jött egy ember egyenesen Braziliából és nyitott egy jó kis elektronikai-alkatrészboltot. Ott viszont már csak félvezetők voltak...
Az én mostani csöves próbálkozásaim egy Rotel 971mkII-vel szálltak ringbe.
(#) Imi65 válasza JZoli hozzászólására (») Ápr 30, 2009
1N4007? 2 db?
(#) kocos válasza lpcollector hozzászólására (») Ápr 30, 2009
Idézet:
„jó ha AC 125, 128”
nekem meg pont ilyen Ge tranyók kellenének most zsákszámra, de úgy felment az áruk! Két éve még 20 Ac128-at hozzádvágtak egy százasért, most darabja annyi ...
Következő: »»   542 / 2208
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem