Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Muzeális készülékek-alkatrészek restaurálása
Témaindító: Kutyuli, idő: Márc 29, 2008
Témakörök:
na nem mondod... kísérleti amatőr TV... igen meg lehet építeni más csővel is... én egy felirat nélküli de korabeli csővel csináltam meg... igaz az NF részét nem csak a video frekis és a szinkron fokozatokat...
de van MO8 CRT-m, meg olyan ami jo helyette... és a csövek is amik jok helyettük.. nekem dolgozott igaz a nagyfreki nem csak a video input.. csodát ne várj, a szkop csövek felbontása nem a legjobb...
meg leghet csinálni... csak ennek kell a második andód gyorsítása is... egy ilyen cső van nálam is eltéve... fényerőben és kontrasztban jó lesz...
Tehát gyakorlatilag 2 anódfesz kell neki?+ ennek 5 rácsa van,nem 3.Esetleg folytassuk ezt PM-ben.Üdv!
Igazad van! Reggel volt még.. csak a "poli"-t fogtam fel, aztán "észter" helyett "uretánra" asszociáltam alapból .....
Idézet: Kicsi a világ! Én túrkevei vagyok „Én Mezőtúrról származom” ![]()
Majd elfelejtettem őket megmutatni
![]() A Philips York U az első képen látható állapotbol változott át a II.képen láthatóvá ![]()
Szia! Nagyon gyönyörű lett ez a rádió!
Üdv!
Sárgulok az irígységtől! ![]() A Philips York az egyik kedvenc rádióm ebből a korszakból, már persze ha lenne nekem is. Csodálatosan szép lett! ![]()
Valamit elnézhettem, mert keretből csak fehér van, a gomb az ami van fekete és fehér is. Az AT301 hangszórórácsa is megvan, szóval tudok adni azt is.
Ajjajjaj,arra én is pályázok
![]()
Üdv! Íme a legujjab szerzeményem a rendbetétel után .Minerva record
![]()
Pff...
![]()
És tök véletlenül Te voltál az első licit?
![]()
Ez nagyon jól néz ki,grat!
![]()
Nem. Azért az már elég nagy véletlen lenne...
![]()
Tényleg azt tudja valaki, vagy vannak róla adatok, hogy melyik készülékből mennyit gyártottak? (Alapvetően az Orion rádió és TV készülékek esetében érdekelnek) Esetleg honnan lehet ezt kideríteni? Egy-egy készülékről vannak a neten adatok, de ezek nem tudom honnan származnak, és így a hitelességükkel probléma lehet.
Szerintem kérdezd meg a Rádiógyüjtő Klub elnökétől,Kóger László,ha kell priviben megadom az elérhetőségét,ő számon tartja ezeket.
Sziasztok! Van egy új szerzeményem. Ti mit tudtok róla, mert állítólag ez egy 1948-as 864-es típus átépített változata. Sajnos hátlapja nincs.
Kékes? Ezt nem is kell restaurálni, maximum az elektronikáját. Vagy az is hibátlan?
Vidéken még itt ott találni ilyeneket, de Pesten ![]()
864 V-es 1948,pontosak az infóid.
Rajza: (bocs a minőségért scanner hiány van)
Szép darab ilyenen néztük a műsort húsz éven keresztül. Csak azért dobtuk ki mert a szines lett a divat. Valyon melyik mai készülék üzemel majd ennyit? Az emlékeim szerint a kávája sötétebb színű volt. Persze lehet, hogy több féle színben is gyártották.
Ez a világos színű doboz igen ritka,főleg azért csaptam le rá.Van egy Tavasz TV-m is,kicsit előrébb láthatod a fotóit.Üdv!
Nekem is van Dunám, azok is világos tónusúak, de nem ennyire. Van viszont olyan AT403-am, ami annyira sötét, hogy majdnem fekete. Kép: Élőben még szebb!
|
Bejelentkezés
Hirdetés |