Fórum témák
» Több friss téma |
V+ és test közé, olyan közel az LCD-hez, ahogy lehet (a közelség a meglévő kondira is igaz).
Na megcsináltam, de így se jön be semmi... Biztos nem baj ha elkoval csináltam, ja és 50V-osak?
Feladom ![]()
A reset lábat húzd fel egy 10k-val tápra, szerintem.
Na ez a szemétláda bevillant eggyet, de most nem akar semmi se megjelenni, szóval ma addig nem fekszek le amíg rá nem jövök hogy mi a baja hosszú napom lesz
![]() ![]() ![]()
Van egy siemens a40 LCD m igaz nem nokia 3310.Valaki tudja ennek a szalagkábelnek a kiosztását?Pontos tipusa hp96521qg-dpo.Datasheet oldalaknál az uzenet mindig datasheet not found volt.Ezt a kijelzőt lehet LCDhype vel vezérelni?
Vagy egy sagem my v55 ösnek a kijelzőjánek a kiosztását?Nagyon hiányzik a billentyuzetemre egy lcd
![]()
PIC -el szeretném meghajtani a NOKIA 3310-es kijelzőjét.
Tud valaki valami jó drivert hozzá ajánlani amiben vannak nagy karakterek , esetleg rajzolást is támogat C hez ?
sziasztok!
megépítettem az lcdhype féle vezérlőt egy 3310eshez, rádugom a gépre, az lcdhype ki is írja, hogy az van rádugva, de képet sehogy sem tudok kicsalni belőle először arra gyanakodta, hogy nincsen áram a cuccon, de v+ és gnd közt világít egy led, ha odateszem valahogy meg lehet róla bizonyosodni, hogy nem halt meg a kijelzőm, hanem valahol elrontottam valamit a kapcsoláson? (tehát mondjuk valamelyik lábakat rövidre zárva felvillan minden képkocka vagy ilyesmi)
Ezt nevezem!
![]() ![]() ![]()
Üdv!
Van egy pár darab nokia személyhívóból való lcd kijelzőm. Ami rá val írva: 4851003 92 23 Másik típus 4851016 93 12 Ezekhez kellene bekötési rajz meg ezeknek van e valamilyen beépített vezérlője? 10 lába van
Senkinek semmi?
Pedig ha jól nézem ez egy 16X2-es karakteres lcd jó lenne valamit kezdeni vele. Egyik 10 lábú a másik típus csak 8.
Sziasztok. Ne haragudjatok de én nagyon hülye vagyok ehhez és nem értek egy két dolgot. Légy szí segítsetek.
1 a GND-t a pc -5-re kötöm? És a többi mi? Nézzétek meg a képet amit nem tudok azt be karikáztam és számot adtam neki, hogy könnyebben meg magyarázzátok. Előre is köszönöm. ![]() ![]()
Szia Villamos!
A GND szimbólumó vezetékvégek egymással vannak összeköttetésben, csak az átláthatóság kedvéért használnak "test ikont". Az 5-ös csoport 5db 10kiloohmos ellenállás, a 6+7-es 1N4148-as diódák, a 2-es szám egy 10kiloohmos ellenállást jelöl, a 3-as egy 100µF-os kondenzátort, a 4-es egy 4.7µF-osat. (mikrofarád) Véleményem szerint ez a kapcsolás veszélyes az alaplapra nézve, a 100µF-os kondenzátor megtépheti az alaplapot. Javaslom hogy a szükséges tápfeszültséget az USB-ről, vagy egy PS/2 csatlakozóból vedd. Ez esetben a 3 dióda elhagyható, oda kell kötni az 5V-ot. Remélem eligazodsz rajta.
Nagyon szépen köszönöm deguss.
Lpt ptrtról menne a vezérlés. Melyik az a 3 dióda? 6-os ra gondolsz? 5V-t mínusz vagy pluszra gondolsz. Ne haragudj csak alig értek hozzá és már 3 hete ezzel foglalkozom és nagyon meg szeretném csinálni. Küldök egy másik kapcsolást. Erről mi a véleményed? Ez is rossz? Előre is köszönöm. Nagyon jó a fórum.
Sziasztok!
Én is ennek a rajznak alapján kötöttem be a kijelzőt . LCDHype 0.6 progival nagyon szépen működik. 3310 kijelző
Már csak az a kérdés, hogy az lcdhype oldalán hol a fórum. Mert ahány linket találok mint csak egy oldalra vezet ahol mindenféle tvmount meg ilyesmi van. pl: Bővebben: Link
Segítsetek hogy juthatnék a fórumra. Kösz!
Sziasztok meginT
Lcdhype-ban hogyan lehet megoldani hogy több screen leygen a sciptben? több oldalas és utána kezdi elölről, mint a smartieban. köszi
Helosztok!
Megépítettem a kapcsolást.Sikerült is kiíratni dolgokat de nem frissül a kép.Csak akkor ha folyamatosan a 'ceruzára' kattingatok.Az idő is csak egyhelyben áll. Mi lehet a gond?
Hali!
A főképernyőn nyomd meg a GO gombot ![]()
Eddig is be volt nyomva de igy sem frissül.Amikor benyomom frissül 1et és vége.
Üdv szakik!
1 kéréssel fordulnék hozzátok, hogy 1 épkézláb bekötési rajzot a nokia 3310-hez valaki küldjön már el nekem + 1 alkatrész listát. Nagyjából megvan minden de van annyi rajz, hogy elég belőle kijönni! U.I. Előre is köszönök mindent, én ennek alapján próbálom majd megcsinálni.
Szia!
Ez jó kapcsolás, csak kicsit módosítani kellett. Nézd meg hogy mekkora feszültség van az lpt portodon (4148 dióda előtti fesz). Ha 5V akkor kell a dióda ha 3.3V akkor nem. De elég csak az egyik, nem kell párhuzamosan kötni. A piros rajzú ledek csak háttérvilnek vannak. Amúgy jó a kapcs. Itt a sajátom: ![]() Bővebben: Link
Köszi szépen a segítséget, végre valaki válaszol nekem is!
![]()
Köszi már megtalálétam
![]()
Sziasztok
Elnézve ezeket a kapcsolásokat nagyon tetszenek. Nekem is van egy 3310-es kijelzőm, de sajnos az alaplapomon nincs LPT port. Esetleg valaki tudna nekem adni olyan kapcsolást ami USB-ről működik? Előre is köszönök mindent :worship:
üdv!
Nemrég újratelepítettem a gépemet és, elfelejtettem elmenteni az LPT dirveremet.... :S Valami ProPort vagy PortPro vagy ilyen volt a neve. system32 be kelett betelepíteni azt histzem, elindítani beírni hogy $378 és utána működött. Csak ez cirka 3 éve volt és már elfelejtettem :S Valaki megtudná mondani a nevét a proginak meg gyorsan leírni a beüzemelését? A másik hova kell telepíteni DiscoLitezt, hogy Ctrl+P nyomása után a Visualiton ba a Plug-ins eknél megtaláljam? Köszi előre is a választokat!
Én a Dlportio t használom az lcd hype honlapjáról letölthető.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |