Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Hangsugárzó építés, javítás - miértek, hogyanok
Lapozás: OK   155 / 731
(#) yanika86 válasza videokartyab hozzászólására (») Máj 1, 2009 /

Helló. Hangfal tervet tudnál küldeni? Mert 3 utas hangfal épitése előtt állok.
(#) ptesza válasza yanika86 hozzászólására (») Máj 1, 2009 /

A horpadást ki tudod venni egy darab ragsztószalaggal.
A membránt cserélték? Nem véletlenül a szegélyre gondoltál?
(#) yanika86 válasza ptesza hozzászólására (») Máj 1, 2009 /

Igen arra gondoltam.
Azért akarnám kicserélni mert már nem mai darab és nem szol olyan jól meg egy másikat szeretnék csinálni mellé. Csak nem tudom milyen hangszórókból.
(#) ptesza válasza pl13 hozzászólására (») Máj 1, 2009 /

Van egy olyan videó is , ahol egy csajt kócol vele össze ,de nagyon komolyan.
(#) ptesza válasza yanika86 hozzászólására (») Máj 1, 2009 /

PL13 leírta a lényeget , csak ronthatsz rajta. Ha építeni támad kedved ,akkor inkább ezt javíttasd meg ,és kezdj egy teljesen újat , és szánj rá legalább 1 évet.(ha teljesen kezdő vagy). Itt nyugodtan kérdezhetsz , minden kérdésedre fognak válaszolni , már ha van értelme. :yes:
(#) zoka válasza ptesza hozzászólására (») Máj 1, 2009 /

Bizony már egy éve ebben a dobozban van, és szerintem is jó neki, csak a hangolás még nem tökéletes. De a mérés után az lesz, remélem
Az biztos, hogy idővel magasabbra kerül a léc. Csak egykét dolog határt szab neki

A hangolásról még annyit, hogy csinálhatok a hangfallal akármit is, lehet, hogy nagyon jól sikerül, de sosem fog normálisan szólni a mostani helyén. :no:

Több hangfallal is lemértem, mindig 45Hz és talán 60Hz környékén is keletkezik egy +6dB körüli kiemelés (45Hz-nél még erősebb), ami borzalmas döngést okoz.
Nem tudom, ezen lehet-e valahogy változtatni?, de szerintem a falakról verődik vissza a hang, és felerősödnek ezek a frekik, lehet, hogy a túl kicsi szobának 9 négyzetm. tudható be.
Ezzel egyszerűen nem tudok mit kezdeni, és megjelenik a zenében és filmeknél is.
Nem lehetne valahogy elnyelni a visszaverődő hangot, vagy ilyen mély frekiknél ez nem megoldható ?
Az viszont bizonyos, amikor máshol próbáltam, teljesen máshogy szólt, mintha kicseréltem volna a hangfalat valami egészen másra és most, hogy úgy hallottam, mindig úgy hallgatnám
(#) zoka válasza pl13 hozzászólására (») Máj 1, 2009 /

Igen, szerencsére 125 Hz-re be van állítva egy aktív szub szűrő, 18dB / oktáv meredekséggel, így az ennél magasabb frekik rohamosan halkulnak.
Mivel nincs más megoldás az adott átmérőm mellett, biztosan kanyar lesz belőle. Már így mérés nélkül is próbálgattam, egyszerű kartonpapírból hajlítottam neki csövet, és egykét tesztet elvégezve - a papírzörgést leszámítva - meggyőző eredményt ad a hosszabb cső. Jó úton haladok, úgy érzem
(#) yanika86 válasza ptesza hozzászólására (») Máj 2, 2009 /

Milyen hangszórókból érdemes építeni hangfalat? Te miket ajánlanál? Egy 3 vagy 2 utas rendszerben.
(#) ptesza válasza yanika86 hozzászólására (») Máj 2, 2009 /

Elsőre mindenképpen 2 utasban. Egy kicsit olvass vissza , mint beszélgettünk Directors-al.
(#) yanika86 válasza ptesza hozzászólására (») Máj 2, 2009 /

Egy kétutas hangfalat már építettem a SAL hangfalterv alapján.
(#) yanika86 válasza yanika86 hozzászólására (») Máj 2, 2009 /

És mi alapján tudnám hozzá megtervezni a dobozt. Te tudsz valamilyen programot ajánlani?

Huh ezt a könyvecskét itt ne emlegessed.

Merülj el egy kicsit az elméletben , válassz hangszórót és akkor van értelme nekiállni tervezni.

Ezzel kezdjed.

De egyébként is mindent érdemes elolvasni, mert köznapi nyelven érthetően magyarázza el a témát.

Nagyon profin foglalkozik a témával.

Valamint itt ezen a fórumon jónéhány olyan ember aki rendszeresen idejár , és tud jó választ adni a kérdéseidre.
(#) djgombi válasza ptesza hozzászólására (») Máj 2, 2009 /

Nem tudom hogy bírja ezt a hangnyomást. Nálam itthon a két hangfal 100 wattról szól de egy fél órás döngetés után már kellemetlen tud lenni hogy a golyóim a torkomat püfölik De azért egyszer beleülnék és meghallgatnám
(#) pl13 válasza ptesza hozzászólására (») Máj 2, 2009 /

Idézet:
„Nagyon profin foglalkozik a témával. Valamint itt ezen a fórumon jónéhány olyan ember aki rendszeresen idejár , és tud jó választ adni a kérdéseidre.”

Whitefüllel vigyázni kell, mert nála sok infó nem helytálló, és elég sok a pontatlanság is. De azért elolvasni mindenképp érdemes.
(#) pl13 válasza yanika86 hozzászólására (») Máj 2, 2009 /

Hát meg kéne nézni, hogy mire képesek a mostani hangszórók, és lehetne a dobozhoz valót találni biztosan, de nem tudom, hogy a közép és magas része van-e olyan jó, hogy megérje a ráfordított időt.
(#) pl13 válasza yanika86 hozzászólására (») Máj 2, 2009 /

Hát jelenleg ott tartok, hogy egy mélyközéphangszórót merek ajánlani biztosan, a HA17-634 4 vagy 8 ohmos verzióját. Ehhez magashangszórónak egy DT-99 vagy egy DX25.
(#) yanika86 válasza pl13 hozzászólására (») Máj 2, 2009 /

Nekem úgy is jó pl 13 ha keresel hangszórókat 3 utas rendszerhez ami szerinted megfelelő és tervezel nekem egy dobozt hozzá. Ha neked így jó. És akkor csinálok 1 pár hangfalat.
(#) honyike hozzászólása Máj 2, 2009 /

Sziasztok!

Mennyibe kerülhet egy Videoton DC2060E hangfal mélynyomójányak újraperemezése? Mert az enyémnek elkezdett porladni a pereme... Az első képen látszik...

Van még egy 30cm-es mélyem, amin valaki peremet cserélt, és baromi vastagon lefestette a membránt... Ezen peremet és membránt is kéne cserélni. Az a kérdés,. ghogy megéri-e! Mennyiből jönne ki?

Köszi!
(#) Zupp87 válasza yanika86 hozzászólására (») Máj 2, 2009 /

A pl13 által ajánlott hangszórókból egy jó kis kétutas rendszert lehet kihozni. Kevesebb macera van vele mint egy háromutassal, és még lehet jobb is lesz a végeredmény.
(#) yanika86 válasza Zupp87 hozzászólására (») Máj 2, 2009 /

Jólvan akkor megcsinálom kétutasban. Csak azt gondoltam hogy a 3 utas sokkal jobban szól. Akkor már csak egy dobozt kellene tervezni neki. Mert azt én nem tudok sajnos. Meg ha lehetne én akkor 200mm-es hangszórókat szeretnék bele rakni mélynek.
(#) pl13 válasza honyike hozzászólására (») Máj 2, 2009 /

Minden haszjavító má árakon dolgozik. Keress egyet a közeldben, és kérdezd meg. Csak ne kínai membránszélt rakjon rá.
(#) yanika86 válasza yanika86 hozzászólására (») Máj 2, 2009 /

Szerinted pl13 ezek közül a hangszórók közül melyik a jobb?
Bővebben: Link

Link beszúrva.
szamóca
(#) ptesza válasza pl13 hozzászólására (») Máj 3, 2009 /

Szia.

a HA17-634 8 ohm hoz van adatlapod? Mert csak a 6 ohm hoz találok.
(#) pioneer27 hozzászólása Máj 3, 2009 /

Sziasztok! Van egy Pioneer TS-W306c típusú mélynyomóm. Szeretném tudni hogy milyen méretű dobozt kellene csinálnom hogy szépen szóljon?
Jelenleg 50x40x40-es trapéz alakú zárt ládába van. Aki tud segítsen! Köszönöm!
pioneer27
(#) szamóca hozzászólása Máj 3, 2009 /

Hangszórók.
nagy választékban.
(#) pl13 válasza ptesza hozzászólására (») Máj 3, 2009 / 1

Van valami, még 2006-ból.

634-8.pdf

(#) pl13 válasza yanika86 hozzászólására (») Máj 3, 2009 /

Igazából, ha mód van rá, én egyiket sem használnám.
(#) pl13 válasza szamóca hozzászólására (») Máj 3, 2009 /

Hja, mondjuk Peerless magashszeket érdemes innen beszerezni, ha jó az € árfolyam.
(#) ptesza válasza pl13 hozzászólására (») Máj 3, 2009 /

Köszönöm
Következő: »»   155 / 731
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem