Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Hangsugárzó építés, javítás - miértek, hogyanok
Lapozás: OK   157 / 731
(#) ptesza válasza csezoli21 hozzászólására (») Máj 9, 2009 /

Nekem nagyon 'maszek'-nak tűnik. Aztán lehet ,hogy valaki tudja.
(#) subwoofer220 válasza djgombi hozzászólására (») Máj 9, 2009 /

Ezek biztos bíznának 250wattot? Mert kicsit régi
(#) szamóca válasza csezoli21 hozzászólására (») Máj 9, 2009 /

Egyszerűbb lenne ha megnéznéd, vagy magáról a hangszóróról tennél fel :photo: .
(#) csezoli21 válasza szamóca hozzászólására (») Máj 9, 2009 /

Helló
Hát pont ez a bajom hogy biztos nem tudom úgy szétszedni hogy sérüljön a doboz,...
Szépen szól, és épp ezért vagyok rá kíváncsi,...
Köszönöm az eddigi segítséget, de hátha valaki felismeri,...

Szegezve, vagy kárpitkapcsozva van talán? Mert akkor csavarra még kicserélheted.
Ha régi fajta ovális hangszóró, akkor valószínűleg 4VA 4Ohm. Legalábbis a többségében ilyenek voltak.

Szögelve, meg úgy nézem ragasztva is,...
Esetleg egy ilyen hangszórót belerakni a rá kiszámolt térfogatú dobozba, jobban szólhat mint ebbe?

Ha jól szól, akkor miért akarod szétbombázni?

Középtartományban szépen szól, mélyet kicsit keveslem, lehet mélyebb dobozzal többet is ki tudna adni,.... !?

Nem hiszem hogy érdemes lenne foglalkoznod ezzel. Nagy mély hang javulást nem érhetsz el vele. Viszonylag merev a membránfelfüggesztés, és elsősorban televíziók ,rádiók és egyéb standard eszközökben használták, ahol nem volt igény a széles átviteli sávra.(már ha ez az a hangszóró amire gondolok)

Oké köszönöm szépen a segítséget, nem tudom, meggondolom lehet szétkapom, és akkor teszek fel képet hogy milyen,... hátha mégis másmilyen vagy valami,.... köszi
helló
(#) scooby_ válasza ptesza hozzászólására (») Máj 9, 2009 /

Szia!
Oké,készíteg mingyárt képet!
Gyanus,hogy ez egy mélyközép,de mind 1
Végül is 90Hz-n egész jól bömböl
A hangszóró RFT...
(#) scooby_ válasza scooby_ hozzászólására (») Máj 9, 2009 /

Ittvannak a képek!
Még frissek!
(#) Zupp87 válasza scooby_ hozzászólására (») Máj 9, 2009 /

Szerintem jó az úgy zártan, ahogy van.
(#) pl13 válasza Zupp87 hozzászólására (») Máj 9, 2009 /

Ha nagyobb kiemelés kell 100Hz-nél, akkor lehet b-reflex.
(#) scooby_ válasza pl13 hozzászólására (») Máj 9, 2009 /

Szeretnék bele reflex csövet,de gondolom nem mindegy hova teszek,és hogy mennyit
(#) Acro28 hozzászólása Máj 9, 2009 /

Sziasztok! lenne egy olyan kérdésem, hogy Házi bulira akarok össze rakni valami ütős hangfalat, és foggalmam sincs h milyen hangszórót vegyk hány wattosat, mennyi lenne elég, de az kellene h azért oda lehessen turni neki, megálja a helyét, hangosan szoljon dübörögjön, végfokom van szóval a meghajtással nincsgon csak pár ötlet hol tudok hangszórót rendelni komoyl tjesítmény, és hogy mekkora lenne elég wattra.
(#) scooby_ válasza scooby_ hozzászólására (») Máj 9, 2009 /

Pontosabban valahogy így gondoltam
(oda a két sarokba ami be van szinezve.)
Ütősebb lenne(lesz)egyébként??

sub1.jpg

(#) Zupp87 válasza scooby_ hozzászólására (») Máj 9, 2009 /

Ha a hátlapra szeretnél reflexcsövet, előnyösebb, ha az a hátlap közepén van. A hossza pedig a hangolási frekvenciától függ. Ezt kicsivel a hangszóró rezonancia-frekvenciája fölé érdemes választani. Ahogy saccolom, ennek úgy 80-90Hz körül lehet. De ha így is tetszik a hangja, ne lyukaszd ki a dobozt. Azzal tényleg azt fogod elérni, hogy 100Hz környékén igen csak ki fog emelni, zavaró búgó, dübögő hangot adva ki magából, mivel úgy saccolom, hogy alapból zártban érzi jól magát ez a hangszóró, és köztudott, hogy ha egy zártba való hangszóró reflexdobozban dolgozik, egy bizonyos frekin kiemel, valamint pontatlanabb lesz a hangja. Igaz, egyes minihifik pont ezt használják ki.
(#) ptesza válasza Acro28 hozzászólására (») Máj 10, 2009 /

A végfokról bővebben? (az ár sem mindegy , arról is írhatnál)
(#) ptesza válasza scooby_ hozzászólására (») Máj 10, 2009 /

Igen meg ha reflex -ben szeretnéd használni akkor jóval nagyobb doboz kell neki. Szerintem is hagyd így , inkább valami lábakat tegyél alá ,meg lefesteni ,kárpitozni , egy jó rács stb ,sokat dobna rajta.

A csillapító anyagot tettél bele? Szerintem zárt doboz esetén érdemes lenne.
(#) Acro28 hozzászólása Máj 10, 2009 /

2X 500 wattos végfok, Discobol esett, 8 ohm hát én ugy gondoltam, hogy butorlap stb minden megvan nekem, hát nem tudom, pl láttam olyan hangszórót 8 ohm 94 db 550 watt max 12000 ft, ért az szerintem már egész jó, hát 15 ezret darabjára,
(#) Acro28 hozzászólása Máj 10, 2009 /

Csak nem tudom h az az 550 watt mit tud, hogy annak aért oda lehet e tekerni, és ha pl venék belőle kettőt, hangfalba ugye megcsinálnám párba legyenek, az ugy megálná-e a helyét egy házibulin. vagy mekkora az a wattt ami elég lenne.
(#) Acro28 válasza Acro28 hozzászólására (») Máj 10, 2009 /

Én itt nézegettem őket.Bővebben: Link

Használd a liknk beszúrási gombot!
Jav.szamóca
(#) scooby_ válasza Zupp87 hozzászólására (») Máj 10, 2009 /

Higgyünk a szakértőknek :yes:
Ígyhagyom,és normálisan leszigetelem faragasztóval(de még nincs ittgon faragaszto )
(#) pl13 válasza Acro28 hozzászólására (») Máj 10, 2009 /

ha téynleg 94dB akkor 100W is elég.
(#) pl13 válasza ptesza hozzászólására (») Máj 10, 2009 /

A dobozméret növelésétől még nem csökken a hsz jósága, szóval ugyanúgy nem fog neki tetszeni a b-reflex.
(#) scooby_ válasza ptesza hozzászólására (») Máj 10, 2009 /

Szerintem elég ha utoljára marad a festés és a többi
Amúgy valóban 90Hz-nél már halható a basszus(remeg az asztalom)

Csillapítót nem tettem bele...
Azt se tudom mi az(illetve hogy mire értik)
Lehet benne fábol és lehet vatta vagy hasonlóval megtömni?
(#) Tomi20 válasza scooby_ hozzászólására (») Máj 10, 2009 /

A csillapítót többnyire vattából, vagy hangelnyelő szivacsból készítik el. Ezzel megakadályozva a doboz kongását.
(#) scooby_ válasza Tomi20 hozzászólására (») Máj 10, 2009 /

Ááá
Köszi
Akkor az is lessz benne
Hungarocel?
(#) pl13 válasza scooby_ hozzászólására (») Máj 10, 2009 /

Az csak a térfogatból vesz el, nem csillapít. Ha szivacs, akkor nyitott, vagy félig zárt cellás legyen, vagy vatta, gyapjú, és ezekhez hasonló műszálas PE szálakból készült csillapítóanyagok jók még ide.
Következő: »»   157 / 731
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem