Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Hangsugárzó építés, javítás - miértek, hogyanok
Témaindító: csonthulye, idő: Dec 10, 2005
Témakörök:
Nekem nagyon 'maszek'-nak tűnik. Aztán lehet ,hogy valaki tudja.
Ezek biztos bíznának 250wattot? Mert kicsit régi
Egyszerűbb lenne ha megnéznéd, vagy magáról a hangszóróról tennél fel :photo: .
Helló
Hát pont ez a bajom hogy biztos nem tudom úgy szétszedni hogy sérüljön a doboz,... Szépen szól, és épp ezért vagyok rá kíváncsi,... Köszönöm az eddigi segítséget, de hátha valaki felismeri,...
Szegezve, vagy kárpitkapcsozva van talán? Mert akkor csavarra még kicserélheted.
Ha régi fajta ovális hangszóró, akkor valószínűleg 4VA 4Ohm. Legalábbis a többségében ilyenek voltak.
Szögelve, meg úgy nézem ragasztva is,...
Esetleg egy ilyen hangszórót belerakni a rá kiszámolt térfogatú dobozba, jobban szólhat mint ebbe?
Ha jól szól, akkor miért akarod szétbombázni?
Középtartományban szépen szól, mélyet kicsit keveslem, lehet mélyebb dobozzal többet is ki tudna adni,.... !?
Nem hiszem hogy érdemes lenne foglalkoznod ezzel. Nagy mély hang javulást nem érhetsz el vele. Viszonylag merev a membránfelfüggesztés, és elsősorban televíziók ,rádiók és egyéb standard eszközökben használták, ahol nem volt igény a széles átviteli sávra.(már ha ez az a hangszóró amire gondolok)
Oké köszönöm szépen a segítséget, nem tudom, meggondolom lehet szétkapom, és akkor teszek fel képet hogy milyen,... hátha mégis másmilyen vagy valami,.... köszi
helló
Szia!
Oké,készíteg mingyárt képet! Gyanus,hogy ez egy mélyközép,de mind 1 Végül is 90Hz-n egész jól bömböl A hangszóró RFT...
Ittvannak a képek!
Még frissek!
Ha nagyobb kiemelés kell 100Hz-nél, akkor lehet b-reflex.
Szeretnék bele reflex csövet,de gondolom nem mindegy hova teszek,és hogy mennyit
Sziasztok! lenne egy olyan kérdésem, hogy Házi bulira akarok össze rakni valami ütős hangfalat, és foggalmam sincs h milyen hangszórót vegyk hány wattosat, mennyi lenne elég, de az kellene h azért oda lehessen turni neki, megálja a helyét, hangosan szoljon dübörögjön, végfokom van szóval a meghajtással nincsgon csak pár ötlet hol tudok hangszórót rendelni komoyl tjesítmény, és hogy mekkora lenne elég wattra.
Pontosabban valahogy így gondoltam
(oda a két sarokba ami be van szinezve.) Ütősebb lenne(lesz)egyébként??
Ha a hátlapra szeretnél reflexcsövet, előnyösebb, ha az a hátlap közepén van. A hossza pedig a hangolási frekvenciától függ. Ezt kicsivel a hangszóró rezonancia-frekvenciája fölé érdemes választani. Ahogy saccolom, ennek úgy 80-90Hz körül lehet. De ha így is tetszik a hangja, ne lyukaszd ki a dobozt. Azzal tényleg azt fogod elérni, hogy 100Hz környékén igen csak ki fog emelni, zavaró búgó, dübögő hangot adva ki magából, mivel úgy saccolom, hogy alapból zártban érzi jól magát ez a hangszóró, és köztudott, hogy ha egy zártba való hangszóró reflexdobozban dolgozik, egy bizonyos frekin kiemel, valamint pontatlanabb lesz a hangja. Igaz, egyes minihifik pont ezt használják ki.
A végfokról bővebben? (az ár sem mindegy , arról is írhatnál)
Igen meg ha reflex -ben szeretnéd használni akkor jóval nagyobb doboz kell neki. Szerintem is hagyd így , inkább valami lábakat tegyél alá ,meg lefesteni ,kárpitozni , egy jó rács stb ,sokat dobna rajta.
A csillapító anyagot tettél bele? Szerintem zárt doboz esetén érdemes lenne.
2X 500 wattos végfok, Discobol esett, 8 ohm hát én ugy gondoltam, hogy butorlap stb minden megvan nekem, hát nem tudom, pl láttam olyan hangszórót 8 ohm 94 db 550 watt max 12000 ft, ért az szerintem már egész jó, hát 15 ezret darabjára,
Csak nem tudom h az az 550 watt mit tud, hogy annak aért oda lehet e tekerni, és ha pl venék belőle kettőt, hangfalba ugye megcsinálnám párba legyenek, az ugy megálná-e a helyét egy házibulin. vagy mekkora az a wattt ami elég lenne.
Higgyünk a szakértőknek :yes:
Ígyhagyom,és normálisan leszigetelem faragasztóval(de még nincs ittgon faragaszto )
A dobozméret növelésétől még nem csökken a hsz jósága, szóval ugyanúgy nem fog neki tetszeni a b-reflex.
Szerintem elég ha utoljára marad a festés és a többi
Amúgy valóban 90Hz-nél már halható a basszus(remeg az asztalom) Csillapítót nem tettem bele... Azt se tudom mi az(illetve hogy mire értik) Lehet benne fábol és lehet vatta vagy hasonlóval megtömni?
A csillapítót többnyire vattából, vagy hangelnyelő szivacsból készítik el. Ezzel megakadályozva a doboz kongását.
Ááá
Köszi Akkor az is lessz benne Hungarocel? |
Bejelentkezés
Hirdetés |