Fórum témák
» Több friss téma |
értem.
Egy pici átalakítással ez is megoldható 1másodpercenként ismétli a kódot amíg nyomod a gombot
Köszi! Ez jó lesz. A vevő oldalon hogy csináljam a dekódolást?
Szivesen
A vevőn még nem gondolkodtam ,de hasonló módon lehetne megoldani . Az első impulzus resetelné és engedélyezné a számlálást aztán a számláló kimenetei kapcsolnák a beavatkozó szerveket
Csináltam egy "áramkört " de ez csak egy ötlet ez még
kidolgozásra vár (elvileg működik ) az első impulzus indítja a monostabilt az utolsó után pedig resetel az időzítésekkel lehet még probléma de egy kis számolgatás kísérletezés és szerintem működni fog .
Köszi!
Majd megnézem, csak nem tudom beüzemelni a programozómat. Amikor utoljára használtam még jó volt, most meg nem megy. Az adó programját akartam beégetni, de a verify résznél hibát ír és visszaolvasásnál üresnek jelzi.
sziasztok!
Eröl PARSIC progirol nincs valakinek véletlenül tutorial doksija vagy videoja angol nyelvü is megfelelne most ismerkednék vele ha el sikerülne indulni benne! A progi web oldala szinte nincs és a help része is elég szegényes
A helyzet az hogy aki itt van a parsic témában szinte mindenki (egy két kivétellel ) itt tanulta meg a progi kezelését nézegesd a témát és ha elakadsz kérdezz
leírásról nem hallottam , de ha gondod van itt a csipet csapat szívesen segít .
Szia!
Parsic témában én is a 0-ról kezdtem és ez a topic/társaság tanított meg a használatára. Olvass vissza, sok hasznos hozzászólással illetve mintapéldákkal találkozhatsz! És úgy ahogy kaqkk mondja, mi szívesen segítünk bármiben! üdv: aderka
Nem tudom, hogy te hogy vagy vele, de nekem nagyon sokat segített a program help-je.
Kinek a pap, kinek a papné
hy
Igazán olyan dolgokat érdemes megtanulni amik inkább fejlödésbe vanak folyamatosan hisz anak van jövöje ! A Parsic eröl nem mondhato el mert megátak a fejlesztésébe hisz nincsen ujabb verziók sem ! meg olyan pic tipusokat ismer csak ami egy idö után a microchip befog fagyasztani me elavultak lesznek! Akor már a lud legyen kövér van egy hasonloan job program az érdemesebb nyuzni voni Flowcode pic ezt legalább fejleszti Microchip újabnál újabb procikal :yes: picekel! Idézet: „Kinek a pap, kinek a papné” ez igy vagyon :yes:
Üdv!
A segítségeteket szeretném kérni. Egy házifeladatot kell beadnom, amelyben a feladat: 8 analóg mérés átlaga. A gondom az lenne ,hogy a Parsic-al miképpen tudnám eltárolni a 8 mért eredményt, további feldolgozásig? Válaszotokat előre is köszönöm! T.: Márk
Szia!
Ha egy kicsivel több infot adnál meg a feladatról akkor segíthetünk ( gondolom mindenki nevében szóltam ). Kezdetnek csináltam neked egyet, nézd meg és, ha nem így gondoltad, mond hogyan. üdv: aderka
A mérések mondjuk 1 másodpercenként történjenek? Vagy ezt milyen időközönként kell végezni?
Igen a méréseket 1 másodpercenként kellene elvégezni, de csak 1 bemeneten kell mérni.
A panel amin mennie kell a PIC KIT 2 -höz tartozó 44 lábú demó panel.
Igen, ez jó kiindulásnak, ezeket kell már csak összeadni, és aztán osztani annyival ahány értéket összeadtunk.
Nagyon köszönöm a segítséget mind kettőtöknek!!!
Mostmár megbirkózok a problémával. Mégegyszer Köszönöm!! T.:Márk
Tessék ez talán már használható
Az előző hibás volt !Ez már lefordul
Igen lefordul ,de ha szimuláláskor 600 fölé viszem az AD-t akkor hibát dob ki.
Ha átállítok mindent 8 bitre akkor a szimulátoron megy rendesen, de nem fordúl le. Ezek mitől lehetnek?
Megoldódott az osztást 8 biten kell levégezni.
Ezt nem figyeltem . De ha az ad után beteszel egy
2-es osztást már jó nak kell lenie (a hibát azrt írja 600 felett mert a műveleteket 1023 ig végzi és az összeadás végerdménye ennél több
Már rég fórumoztam érdemben...
Hirtelen ez jutott eszembe az átlaghoz, ez ugyan négyes a szemléltetés végett... 8-ra a jelen szisztéma szerint bővíthető, az elv az utolsó mindig kiléptetésre kerül, a helyére az előtte lévő és így tovább...és 8-cal kell osztani és 8-ig számolni...stb Ha kiegészítésre szorul valami a kijelzés körül azt, pótolni kell, mert én nem tudom van-e értelme 4 leddel ezt kijeleztetni...(esetleg 4db 7szegmens kijelzővel) mindenképpen 16biten kell dolgozni, (mert ha pl 4x64 fölötti érték az nem már nem fér bele 1 byte-ba)
Sziasztok! Arra szeretnék tanácsot kérni, hogy 230V-os hálózatrol hogy tápláljam meg a pic-et minél egyszerübben, és 230V al hogy vezéreljem a bemenetét egy fényerőszabályozóban. Arra gondoltam, hogy egyenirányítom, majd egy 10-20Kohm os ellenálás, majd egy zénerdióda és utánna még egy 7805. Szerintetek ez jó lenne így?
Az ellenállás mellé én kapacitív feszültség oszót javasolnék (az ellenálat melegszik ) a kondi nem .
Ha jól emlékszem 47n és 10k sorban ezután a 4118 dióda és úgy a zeener . DE vigyázz mert az értékekre nem biztos hogy jól emlékszem !Nézd meg a led rákötése 230v ra témában . |
Bejelentkezés
Hirdetés |