Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » EAGLE NYÁK tervező
Lapozás: OK   126 / 443
(#) Attila86 válasza Norberto hozzászólására (») Máj 11, 2009 /

Persze, de épp az előbb írtam:
Idézet:
„Ja és ha esetleg valaki azt írná hogy ez az 5-ös verzióban már meglévő "alpha blending" cucc miatt van, akkor arra a válaszom az hogy ez csak a nyákterven működik.”
(#) Norberto válasza Attila86 hozzászólására (») Máj 11, 2009 /

Most nézem én is csak, hogy a kapcs. rajzos részlegben semmi hatása sincs a gomb be- vagy kikapcsolt állapotának

Rá kéne kérdezni erre a hibabejelentős levelezőlistájukon.

Nem vagyok benne biztos hogy ez hiba. Szerintem ezt direkt csinálták így. Minden esetre jó lenne megírni nekik, hátha.

Amennyiben a lehetőséget beépítették az sch részlegbe is (márpedig ott ugyanúgy megvan a jelölőnégyzet), és mégsincs semmi változás a ki- vagy bepipálás alkalmával, az szerintem csakis hiba lehet. Ennyi erővel tehettek volna még mellé 5-6 db dísznek való jelölőnégyzetet is :yes:
(#) elektrocad válasza Attila86 hozzászólására (») Máj 11, 2009 /

Sok panaszt olvastam az EAGLE 5-ös verzióinak színbeállításairól. Az alábbiakban a színek módosítása olvasható:
Mindegyik réteghez egy-egy szín van rendelve. Ezek a Display - Change - Color billentyűkre való kattintásra megjelenő ablakban módosíthatók. Az ablakban megjelent 64 kis négyzet közül alapértelmezésként csak a felső 16 színes, a többi fekete. A továbbiakban a fekete négyzetek színesre varázsolása olvasható:
A sch vagy brd ablakban kattintsunk az Options - Set... parancsra. A megjelent ablak Colors fülén a Palette alatt található 3 billentyű. Attól függően, hogy fekete, fehér, vagy színes háttérrel dolgozunk, kell kiválasztani a színbeállításokat, esetleg mindegyikre külön-külön. Kattintsunk a nekünk megfelelő billentyűre.
Megjelenik a Color nevű ablakunk 64 négyzettel. Kattintsunk valamelyik fekete négyzetre (az eredeti 16 színes négyzetet ajánlatos megtartani az esetleges visszaállításhoz), majd az ablak jobb oldalán található szép szivárványon, annak bal alsó sarkában található keresztet húzzuk az egérrel a nekünk megfelelő színre. Az ablak egészen jobb szélén található csúszókával pedig állítsuk be a nekünk megfelelő színtelítettséget. Az alsó részen található mezőkben adatok beírásával is kísérletezhetünk.
Végül a jobb alsó sarokban található Set color billentyűvel hagyjuk jóvá a beállított színt. Mindez megismételhető a többi négyzetre is.
A színbeállítások végeztével menjünk vissza a sch vagy brd ablakba és a Display paranccsal a fentiek szerint módosíthatók az egyes rétegek színei a már teljesen kiszínezett palettánk szerint.

Igazad van. Valaminek csak kellene változnia.
(#) elektrocad válasza elektrocad hozzászólására (») Máj 11, 2009 /

Az alpha blending az adott réteg színének átlátszódását adja meg. "0" érték - teljesen átlátszó, "255" - teljesen átlátszatlan. Az előbbi leírásomban említett ablakban az Alpha channel: értékével módosítható. Ha kikapcsolod nem veszi figyelembe ezt az értéket.
(#) Attila86 válasza elektrocad hozzászólására (») Máj 11, 2009 /

Én is így próbáltam sőt, átírtam a 4.15-ös verzióban lévő értéket. De az 5-ös verzióban teljesen ugyan az minden szín. Legalábbis a hozzá tartozó értékek ugyan azok.
(#) brezinajanika válasza Norberto hozzászólására (») Máj 11, 2009 /

Lehet oda egyéni színeket berakni csak még nem nagyon foglalkoztam vele...
(#) brezinajanika válasza Norberto hozzászólására (») Máj 11, 2009 /

Nekem az Alpha Blending tökéletesen működik mind a kapcsi rajzon mind a nyákon...
Amúgy köszönöm,mert ez engem is zavart eddig .
(#) elektrocad válasza Attila86 hozzászólására (») Máj 11, 2009 /

Ezt írják az 5-ösről a képernyőn megjelenő színekről:

ˇ A képernyőn való rajzolás már nem használja a "raster OP-t". Az egyes rétegek az "alpha blending"-gel rajzolódnak. Minden szín (kivéve a háttérszínt, amely mindig átlátszatlan) tartalmazhat egy saját alpha értéket, amely megadja, az mennyire átlátszó. A 0 érték azt jelenti, hogy az adott szín teljesen átlátszó, tehát láthatatlan, míg a 255 értékkel a szín teljesen átlátszatlan. Az egaleerc fájl régebbi verzióiból történő beolvasása esetében az alpha értékek az alapbeállítás szerint inicializálódnak, amennyiben a paletta értékek 0-ák. Nyomtatáskor az alpha értékek mindig 255-re állítódnak be.
ˇ Amióta az alpha blending használatos, a layout editor háttérszíne alapbeállításban fehér lett.
ˇ Amennyiben a fekete háttérben a régi OP rasztert kívánja használni, törölje ki az "Options/Set/Colors" párbeszédablakban a "Use alpha blending" kijelölőmező megjelölését. Ebben az esetben, a fekete háttér alkalmazásával az alpha értékek figyelmen kívül maradnak és a színek az OR funkcióval keverednek ki.

Igen, de ha átírom nullára akkor teljesen fekete lesz. Eddig még nem is annyira lenne talán baj, de hiába mentem el a színt, a kapcsolási rajz színe (vagyis annak "alpha blendingje") nem változik. Ha a "Display" gombbal megnézem az egyes rétegek színét, ott sem változik az amit előzőleg elvileg elmentettem.

Aham, szóval ezek szerint ez valóban hiba. De Brezinajanika azt írta most hogy nála a schematicban is működik.

Most próbáltam ki én is, tanusíthatom, bizonyíték csatolva!

SCH 5.4.jpg

Milyen verziót használtok?
Nálam az égvilágon semmi sem változik.

Jelen pillanatban az 5.4-es verzióval próbálkozok.

Az alpha channel értéket kell pl. 250-re beállítani a saját paletta kiszínezésekor!
(#) brezinajanika hozzászólása Máj 11, 2009 /

Bizonyíték 2.
5.1.0-át használok és csakis azt.
Az a baj,hogy eléggé kiszívja a jpg a színeket de a lényeg az szerintem látszik.

sch.JPG

Megvan, eddig a fekete háttérnél állítgattam.
Na most már csak a PAD-eket kell szögletesíteni.
(#) brezinajanika válasza Attila86 hozzászólására (») Máj 11, 2009 /

Én is fekete hátteren dolgozok.Nálam működik.
(#) gulasoft hozzászólása Máj 12, 2009 /

Nem tudjátok, hogy a drill file milyen mértékegységben dolgozik?
Csináltam egy nyákot egy ellenállással, ha a legszélére teszem is X527-el indul a drill, ugyan ez igaz arra ha legalulra is rakom, akkor x527y527-el indul, ls az ellenállás távolabbi lába már valami 5527-nél van, pedig egy sima mezei ellenállást raktam ki.
SZóval a kérdés, ha csinálok egy cnc-t akkor hogy tudom ezt a drillt feldolgozni?
(#) Norberto válasza gulasoft hozzászólására (») Máj 12, 2009 /

LINK

Van egy ilyen rész az oldal 1/5-ödénél:

Idézet:
Embedded Units

RS274X files can use coordinate and aperture units of either inches or millimeters. The statements:

%MOIN*% indicates inches
%MOMM*% indicates millimeters”

Az oldal végén meg van egy példa is, hogy miként néz ki egy Gerber fájl és mit, hol kell benne keresni.
(#) gulasoft válasza Norberto hozzászólására (») Máj 12, 2009 /

Drillnél is van? Mert a gerber és a drill nem ugyan az.
(#) Norberto válasza gulasoft hozzászólására (») Máj 12, 2009 /

Ezt sajnos szerencsésen elnéztem.

Egy korábbi EAGLE projektben a *.dri fájl ilyen információt tartalmaz:

Idézet:
„Drill File Info:

Data Mode : Absolute
Units : 1/10000 Inch”

Gondolom, akkor alapvetően inch mértékegységben vannak listázva a furatok középpontjai.
(#) sapikoma hozzászólása Máj 13, 2009 /

Sziasztok!

Azt szeretném megkérdezni hogy eagle nyáktervet hogy kell beállítani x méretűre!

Mert ekkorát kellene csinálnom!

pl.

270mm*100mm

Üdv

(#) MolnarG válasza sapikoma hozzászólására (») Máj 13, 2009 /

A dimension rétegen lévő nyák körvonalait átméretezed egyszerűen a mozgatás eszközzel vagy info gomb, rákattintasz a vonalra és beállítod a méreteket.
(#) Sirály333 hozzászólása Máj 14, 2009 /

Sziasztok ez csinál nekem forszemeket ha igen akkor hol ?
(#) Szamy válasza Sirály333 hozzászólására (») Máj 14, 2009 /

mármint forrszemet, magában?
mert azt a pinhead könyvtárban találsz.vagy tehetsz az ic socket név alatt levőkből,vagy ott van még a solpad is....
(#) Sirály333 hozzászólása Máj 14, 2009 /

uuuu ez elég nehéz progi van hozzá magyarositás ?
(#) MolnarG válasza Sirály333 hozzászólására (») Máj 15, 2009 /

Kicsit próbáld meg összeszedni, hogy mit is akarsz, fogalmazd meg úgy, hogy mi is értsük és akkor biztos tudunk segíteni.
(#) niedziela válasza Sirály333 hozzászólására (») Máj 15, 2009 /

Két topik is foglalkozik az Eagle-vel ez itt 85 oldal segítség a másik pedig 168 oldal. Jó olvasgatást kívánok.
Következő: »»   126 / 443
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem