Fórum témák
» Több friss téma |
PCM 2704 -el megépítettem a gyár által ajánlott kapcsolást. A számítógéphez csatlakoztatom usb kábelen keresztül, a gép felismeri hogy új hardver lett a géphez csatlakoztatva, majd hibát jelez hogy az új hardver nem felismerhető. Mi lehet a probléma? Kell esetleg valamit beállítani hozzá?
Ilyen hibát jellemzően a következő esetekben szokott csinálni az USB port. Részben hibás a gépben az USB interfész, pl. 1.1 -es megy, de a 2.0 -ás nem, így a 2.0 -ás eszközöket nem tudja felismerni. Hibás a csatlakoztatott eszköz. Operációs rendszer hiba. A te esetedben lehetséges, hogy nem bírja táppal az USB HUB. Valamiért nem kap az eszköz rendesen tápot az USB -től, ami látja ugyan, hogy van eszköz csatlakoztatva rá, viszont nem bírja olvasni. Próbálj meg másik USB aljzatot, de mindenképpen hátsó alaplapi közvetlen csatlakozót, az előlapi aljzatok is tudnak hasonlót csinálni. Hirtelen ennyi jutott eszembe. Esetleg próbáld ki másik gépen is.
Még egy ötlet:
Az USB kommunikációban van két azonosító: VendorID, ProductID. Ez a gyártót és a terméket azonosítja, és az IC-ben lévő adatoknak meg kell egyezniük a telepítéshez használt, .inf kiterjesztésű fájlban lévőkkel. (VID/PID).
Köszönöm a segítséget! A gép ezidáig megfelelőnek mutatkozott, nem volt vele semmi, a pendrájvot és a bluetooth eszközöket hibátlanul felismeri és használja. Bár egy másik gépen azért megpróbálom.
Az adatlapja szerint a PCM2704 USB 1.1 kompatibilis és nem igényel külön drivert. A chip tartalmazza a komplett USB protokollt. Inkább a kész kapcsolásban keresném a problémát. Mivel SMD, becsúszhatott valami kis hiba.
Igazad van, XP-n ServicePack2-vel már működnie kell a Windows saját driverével és nem igényel telepítést.
támogatott op. rendszerek
Helló!
Nézd meg, hogy az IC minden lába jól be van-e forrasztva, a kvarc rendben van-e és a két adatvezeték nincs-e felcserélve. Ilyen esetekben szokott ilyen hibát kiírni. Én csináltam már 2702-essel ilyet és nekem is volt ilyen hibám amikor nem érintkezett az IC egyik lába. Át kell nézni az egészet tüzetesen.
Pont ez jutott nekem is reggel eszembe (de akkor csak Palm-ról néztem pár percre az oldalt), amit gr89 írt most, tehát, hogy ez a jelenség akkor is elő szokott fordulni, amikor az adatvezetékek fel vannak cserélve az eszköznél (egyszer már én is elkövettem ezt a hibát, szóval tapasztalatból írom ). Természetesen, ez csak egy hibalehetőség a sok közül...
Köszönöm a segítséget mindenkinek! Az adatvezetékeket megnéztem, a biztonság kedvéért felcseréltem de ugyanaz sajnos. A kvarcot rövidrezártam, akkor is ezt csinálja. Valószínűleg nem rezeg a kvarc, vettem másikat de azzal is ugyanazt csinálja. Kell szereznem egy szkópot; lehet hogy a panel rajzolata nem tetszik neki... Én meg azt hittem hogy driver kell hozzá.
A drivert az fel kell raknia magától, vagy ha nem talál, akkor is feljön a hardver varázsló ilyenkor. Próbáld újramelegíteni az IC lábait, vagy átnézni a nyákot, szakadás után kutatva.
Rendben, meglesz a délutáni elfoglaltságom Amúgy Mo-n hol lehet ilyen ic-t venni? Én ezt hong kongból rendeltem.
Speciel ezt a típust nem biztos, hogy venni lehet, de a nagyobb testvére (PCM2902) viszont beszerezhető a HQ-Video-nál kb. 2500 Ft-ért!
Megnéztem az árlistájukat, majdnem ilyen is kapható, csak épp az utolsó számjegyben van eltérés, mert náluk csak PCM2702-es kapható, 2704-es nem.
nekem van pcm 2902 dip tokra szerelve ha valakit érdekel szóljon és megbeszéljük.
Sziasztok! Építettem egy PCM2704-et. A nyákon nincs hiba, forrasztási hiba sincs. A gyári kapcsolás alapján építettem. Csatolom az adatlapot. A gép felismeri, a gombok működnek, a zene szól, de pattogó hangot ad ki, hangosan. Csak zene alatt. Minden úgy van, ahogy a kapcsoláson, kivéve hogy a 22 nanós kondit két 47 nanós kerámia sorbakötésével csináltam, mert nem volt a boltban. Ha jól tudom, akkor sorbakötésnél repluszolódik a kapacitásuk, tehát ez esetben feleződik, az majdnem 22 nanó. Említ az adatlap két 330 Ω-os ellenállást, a két kicsatoló kondi között, az értékére pedig ezt: Depending on tradeoff between required thd permormance and pop-noise level for suspend. Ha jól értelmezem, ez a két ellenállás nyomja el ezt a pattogó hangot. Hát nálam nem. Kipróbáltam 47k-t, 10k-t 10ohmot 47 Ωot, 680 Ωot, semmi.. Ötlet?
Énis csináltam, nekem is gombok működnek, meg minden, de ugyanaz a hang, mint neked, megnéztem szkópon pc-s jelgenerátorral, és a színusz, meg minden más jel teteje hiányzik. Ha csökkentem az amplitudót, akkor is. Félszínusz a kimenet, negatívba álló huplikkal...
A gyári kapcsolás nem jó vmiért.... , vagy a termék... Ja, és esd védetten készítettem, tehát azsem lehet baj... |
Bejelentkezés
Hirdetés |