Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Muzeális készülékek-alkatrészek restaurálása
Lapozás: OK   58 / 581
(#) djmagoo válasza djhans hozzászólására (») Máj 7, 2009 /

Szia!
Bocsi hogy csak most írok... van egy komplett AT603 sasszim, megvan a képcső is a tekercsekkel együtt...csak a doboza volt ramaty ezért az bontásra került... Ha valami kell belőle vagy akár a komplett sasszi is, akkor írj csak...
Üdv!
(#) djmagoo válasza djhans hozzászólására (») Máj 7, 2009 /

Szia!
No akkor a sorki és a nagyfesz megy, többékevésbé a függőleges fokozat is (a PCL82 katódkondiját azért cseréld...)Az eltérítőt teljesen told fel a képcső nyakára, a centirmágnesekkel meg tüntesd el a sarkokban a foltokat (valamint az ioncsapdával ami a képcső foglalata felé levő mágnes, állíts be maximális fényerőt...). VHFre antennát dugtál a gépbe? Nem tudom merre laksz, sokfelé az országban még vehető az M1 műsora VHF-en az OIRT szabvány szerint(6.5 MHz hangvivővel). Ha gerjed a készülék KF fokozata akkor az EF80 csövek hidegítő kondijait nézd át, valamint a dobváltóban a testelések meglétét és az árnyékoló kupakokat is hogy megvannak-e?
Üdv!
(#) djhans válasza djmagoo hozzászólására (») Máj 7, 2009 /

Az összes katódkondit, elkót, fóliakondit kicseréltem. Csak a kerámiák maradtak a régiek. Majd a többit kipróbálom amit írtál. Nem tudom hogy a csövek is milyen állapotban vannak. Majd egy másik tv-vel is megnézem hogy jön-e egyáltalán vhf-en az M1. Nehéz működés közben méregetni. Majd oldalára fordítom hogy a sasszi alján mérhessek bekapcsolt állapotban. Persze leválasztó trafón kersztül. Alul a sorok sűrűek felül meg nagyon ritkák.
(#) Malfox válasza djhans hozzászólására (») Máj 8, 2009 /

Bocs,hogy csak most válaszolok: nos én ezt az ész nélküli átkondizást nem tartom jó ötletnek(már elnézést),főleg a nF-es tartományban,mivel nagyon el lehet tolni a munkapontokat,és ha megnézed nem is mindegyik igazodik értékre a mostani E24-es vagy E48-as értéksorhoz.. A nagy puffer ELKO-kat csak és csak akkor kell cserélni,ha kapacitás vesztettek,a többi kisfeszültségűt érdemes kicserélni.A stiroflex-ek maradhattak volna,nekem SOHA nem okoztak gondot,ha rendesen átnéztem őket,ha nem ezekre vannak cserélve,akkor szép nagy gerjedéseket és káros munkapont eltolásokat tudsz produkálni.

Adás: a távoli csatlakozóba dugtad az antennát? Mert,ha nem vagy az adó közvetlen közelébe,akkor mindig a távolit kell használni,a közeli arra volt jó,hogy ne vezéreld túl.Üdv!
(#) gkari válasza djhans hozzászólására (») Máj 8, 2009 /

Én úgy tudom, hogy az MTV1 még vehető VHF-en(OIRT), talán segít a melléklet!
Üdv:gkari
(#) djhans válasza Malfox hozzászólására (») Máj 9, 2009 /

Azok a kátrányos fóliakondik nem megbízhatóak. A nagy elkóknak sem árt ha új van helyettük. Azok már majfnem 50 évesek. Van köztük kiszáradt, kapacitás vesztett.
(#) djhans válasza gkari hozzászólására (») Máj 9, 2009 /

Köszi szépen!
(#) Malfox válasza djhans hozzászólására (») Máj 9, 2009 /

Az esetben mindenképpen ajánlott,de minden esetre jó minőségű kondikra MKT,MKP-ra kell cserélni.Az ELKO-kra meg van egy tuti jó módszer,ha elfér a régi tokban,abba bele szoktam tolni az újat,elég babra munka,de csaknem érintetlennek néz ki. Hát a kátrányosak valóban nem megbízhatóak,nekem a Terta rádióimban okoztak fejfájást,mert a rádiók nagyrészében le volt égve a trafó ,amikor hozzám kerültek(kondik egyike biztos zárlatban volt.Üdv!
(#) djhans válasza Malfox hozzászólására (») Máj 9, 2009 /

Amikor a saját tv-met fogom javítani akkor majd beleteszem a csavaros elkó házába az újat. De most a működőképesség a cél nem a restaurálás.
(#) djmagoo válasza djhans hozzászólására (») Máj 9, 2009 /

Látom már az sem mindegy hogy írok, de az az érdekes itt a beírt szövegben nem látok erre utaló nyomot. Na mindegy majd írok oda ahol ez nem zavar senkit. Szerintem sok hozzászólásban ennél durvább hibák is vannak. Megyek inkább, folytatom a készülékekkel való foglalkozást mert ma amugy sincs jó kedvem és csak kötekedni fogok
(#) Moderátor hozzászólása djmagoo hozzászólására (») Máj 9, 2009

Idézet:
„de az az érdekes itt a beírt szövegben nem látok erre utaló nyomot.”

Persze, hogy nem, mert én vettem a fáradtságot, és kiszedegettem.
(Egyébként megsúgom: Ezt a fajta 3 sorköz-két mondat-3 sorköz írásmódot egyetlen, magára valamit is adó fórumban sem tűrik, mert az oldal képének szándékos rombolása, de Te csak írj nyugodtan
Idézet:
„oda ahol ez nem zavar senkit.”
)

Idézet:
„sok hozzászólásban ennél durvább hibák is vannak.”

Persze, mert a sok gyöngyszem (értelmes felhasználó) között akad némi korpa (igénytelen írásmódú felhasználó) is.
Idézet:
„csak kötekedni fogok”

Az nagyon ellenjavallt!
(#) Malfox hozzászólása Máj 10, 2009 /

Ez már valami mi? Ideális lesz megfelelő színvonalon hallgatni a 78-as forduletú lemezeim
Apropó a felfüggesztésével kapcsolatban nem tudja valaki,hogy milyen volt?(rugósra gyanakodok)
(#) djhans válasza Malfox hozzászólására (») Máj 10, 2009 /

Hát ezt meg hol szerezted? Csak nem a mai börzén? Láttam ott szaladgálni valakit a hóna alatt egy ehhez hasonló cucal. Ma elhoztam a Tisza tv-t. Nagyon jó mechanikai és esztétikai állapotban van kívül-belül. A csövek is újszerűnek tűnnek. Alapos átvizsgálás és takarítás után beüzemelem majd.
(#) Malfox válasza djhans hozzászólására (») Máj 10, 2009 /

Az én voltam,aki rohangált vele (én is tag vagyok)
A Molnár Tibinél is voltam lemezekért,ő ajánlotta ezt a futóművet.Utánanéztem igen jól jártam vele,egyedül a dörzs tárcsát kell cserélni,mert a gumi megadta magát.
A hangeszedője ép,futóműve is ok,kis takarítás és zsírozás ráfér.
Gratula a Tiszához!
(#) oregtamas0202 válasza Malfox hozzászólására (») Máj 10, 2009 /

Üdv. Igen álltalába rugós volt. A fém váz felé kúposodó vagy csavarraL volt a rugó rögzítve, vagy egy egy heggesztett fészek volt amibe a rugót bepattintották.A rugók alsó szélesebb része szintén fészekbe ült. Öreg T
(#) Malfox válasza oregtamas0202 hozzászólására (») Máj 10, 2009 /

Közben találtam róla egy képet,de nagyon köszönöm a kiegészítést! Ami még egy kis fejfájást okoz,hogy milyen dobozba volt beleépítve(milyen faanyagba)?

Ja és itt vannak a képek!

Szépen kitakarítottad Az én Dunám is csillog villog..most sajna nem volt még időm elrendezni benne a dolgokat,mert beesett eg Terta rádió..kicsit szétba...rmolták.

A "kutyaház" volt a legkoszosabb. Nem egyszerű por volt hanem olyan ragadós trutyis izé. Ezért ki kellett vennem a sorkimenőt és úgy kitakarítani. Remélem a képcső meg a sorkimenő jó. Ha nem akkor majd kapok másikat. Találkoztam a börzén egy sráccal akinek van 3db ilyen tv-je romos házzal és azt mondta elvihetem mindet. Na nekem csak az kell majd ami rossz.

Ez a trutyis akármi a Dunába is ott volt,nem tudtam mire vélni mi az. TV-kre fel!

Mintha viasz lett volna ami a sorkimenőből folyt ki. Ez volt a 603-nál is de abból nem pucoltam ki. Ezen van VHF 1-es csatorna? Mert én a forgókapcsolón 2-12 feliratokat láttam.

Igen van a 403-as megegyezik a 505-622-es Dunával kapcsolástechnikailag,a Dunán bejött a VHF1-en az M1.
Egyébként kettesével van az osztás a váltón.

Neked a Dunában nem voltak rosszak az elkók? kimérted őket értékre, szivárgó áramra? Esetleg megformáztad őket? Én nem vacakolok velük kicsrélem a belüket.

Nem merültem még ennyire bele,a Tavaszba néztem ennyire át,a Duna még azért nincs teljesen kész.
A nagy pufferek egyébként hajlamosak a kiszáradásra,kapacitásvesztésre,főleg az U rendszerű TV-kben.A Tavaszban meglepő módon egyiknek se volt baja,inkább a kis 10 µF-esek haltak be.
(#) djhans válasza Malfox hozzászólására (») Máj 12, 2009 /

Működik a Tisza tv. Nem tudom a kép alsó peremét lejjebb vinni. Van egy poti amivel szét lehet húzni a képet. Ha úgy állítom hogy az alsó jó legyen akkor a felső részből hiányzik egy csomó

Kép027.jpg

(#) Malfox válasza djhans hozzászólására (») Máj 13, 2009 /

Azta!
Először is tekerd be középre a képmagasság szabályzót(úgy ,hogy menjenek össze az emberek),utána a linearitásokkal kell játszadozni,amíg be nem áll a kép a helyére,de ha így sem áll be,akkor a függőleges eltérítés durva szabályzó potméterét kell felülvizsgálni,beállítani(egyébként ez a hiba fenn állt nálam is a Tavasz TV-nél,de a Dunánál is). Ha így se tudod beállítani,akkor felülvizsgálandók a képeltérítő fokozat összes R-C tagja.Ha sikerült rendesen beállítani,akkor a képmagasság állítóval visszaszabályzod a képet és tudsz még finoman állítani. A centírmágnesekkel(párnamágnes ami az eltérítő tekercs szerelvényén van) is tudsz utána finomítani,de beállítóábra nélkül nehéz(nekem sincs VHF-re). U.I.: A géped beállítása közben nagyon figylej,mert már ez is hálózati trafó nélküli Univerzális rendszerű,a sasszin van a hálózati feszültség!
Üdv.
(#) djhans válasza Malfox hozzászólására (») Máj 13, 2009 /

Megcsinálom amit mondtál. Van leválasztó trafóm 1,5kVA-es. Tegnap nem használtam mert nem tudom még üresen se beindítani a nagy indulási áram miatt.

Akkor ok,én mindenképpen a linearitással kezdeném a vizsgálatot.
(#) djhans válasza Malfox hozzászólására (») Máj 13, 2009 /

Sikerült megcsinálni! Már teljes a kép. Viszont idővel elmászik kicsit és a külső potival utána kell menni. Mondjuk nem fogom nap mint nap nézni. A képcső nagyon nagy fényt tud ha akarom nem spóroltak a fényporral és a katódja is jó állapotú lehet. Lehet hogy gyárilag is ilyen volt nem tudom de az élesség hagy még kívánnivalót maga után. Az élesség állító poti is majdnem ugyanúgy a fényerőt állítja mint a fényerő poti.

Gratula!
Egy kondi még mindíg nem jó,lehet,hogy kapacitásilag rendben van,csak gerjed,vagy valamelyik ellenállás kezd döglődni. Nekem a Tavasz TV-nek van hihetetlen szép éles és erőteljes képe,ezek az AW43-80-as csövek valahogy jobban sikerültek,mint az 53-as. A Dunámnak rohangál össze vissza a sorfrekije,elmászik,majd foglalkozok vele,most erőteljes LP-mosásban vagyok.
Itt állhat fenn az Ú.N . intercarrier rendszer fogyatékosságai,mert nekem is állítja valamennyire a kontraszt a fényerőt is.Üdv
Következő: »»   58 / 581
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem