Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Sziasztok!
Hát énis bemutatom mivel ügyködök mostanában,remélem teccik majd Ez egy általam készített doboz a leendő végfokomnak.Még nem teljes,1-2 lyukat kell még kivágnom,megcsiszolni még kicsit az alapozót,lefújni és kész is Szerintetek milyen lett?
Zoly báttya! El sem hiszed mekkora öröm látni ahogyan fejlődsz!! Igaz kis áramkör de nagyon igényes, emlékszem még az első munkákra, tényleg szépen fejlődsz, amihez gratulálok, csak így tovább Zoly mester.
Köszi Doncso papa
Hát, igen a sok építgetés viszi feljebb a színvonalat, sok tapasztalat meg hasonlók.. De nagyon bejön nekem ez az SMD forrasztás! Azt hiszem, át fogok állni rá Üdv!
Jo lesz az
Lassan kész lesz az "uj" tápegységem!
A régit rekonstruálom.
Hát remélem énis
Engem is érdekelne hogy hol lehet olcsón kapni ilyen MAX7219 led vezérlőt. Egy helyen találtam, de ott is 1500 nettó. Hát annyiból inkább veszek egy soklábú PIC-et, az is tud ledet meghajtani.
Idézet: Hat igen, de gondolj bele, hogy az egesz mekkora helyen van egy ilyen ICvel, es mekkora helyen PIC + a tobbi alkatresszel egyutt. Foleg 6-8 darab 7 szegmenses kijelzo meghajtas eseteben. „Hát annyiból inkább veszek egy soklábú PIC-et, az is tud ledet meghajtani.”
Sziasztok. Most már teljesen elkészült a Labortáp, remélem sok hasznát fogom venni majd.
Mellékeltem pár képet.
Ez nagyon profira sikerült! Gratulálok!
Biztosan sok hasznát veszed majd.
Pontosabban elektret mikrofonhoz... Jólvan nem kötözködök...
Amugy szép munka, (ez gyári! ) :kalap:
Ez az Attila féle labortáp 1 ugye? Szép lett nagyon, csak egy dolog ütötte meg a szemem, az áteresztő tranyó bordája nem kicsi nagyon?
Idézet: most akkor mi van? „Pontosabban elektret mikrofonhoz..” Köszönöm mindkettőtöknek, nem, ez nem gyári csak ZOLY szériás
A kondenzátor mikrofon hivatalos neve az elektret mikrofon.
A Idézet: is gyári, csak kis szériás. „ZOLY szériás”
Szia! Igen Attila86 féle Labortáp 1, én szerintem nem kicsi a hűtőborda,mert jól hűti a tranzisztort
Üdv: Petya100
Nem teljesen. A kondenzátor mikrofon az kondenzátor mikrofon. Tulajdonképpen za elektret mikrofon is az, csak módosítva van egy kicsit (ha érdekel leírom.. ) továbbá a kondimikrofonok (az igaziak) 80eF körül vannak...
Gondoljatok azokra a mikikre, amik pl rádióban vannak vagy stúdiófelvételeket készítenek vele, na azok ilyenek. De igen, az elektret miki is kondi miki, csak van a kialakításukban lényeges különbség.
Állitsd be mondjuk 3V-ra és terheld le 2A-ral, figyeld csak meg hogy fog melegedni a borda Ha jól tudom, 24V 2A-os ez a táp, kizárt hogy ez a borda eldisszipáljon biztonsággal 48W-ot, persze ennyit nem is kell mindig neki de akadhat alkalom, hogy szükséged van mondjuk 5V 2A-re akkor a többi feszt el kell fűtenie, ami megközelítőleg 38W, ezt nem bírná hosszú távon. Persze ez csak egy jóindulatú meglátás a részemről. Egy labortáp ugye attól is labortáp, hogy még a rövidzárat is megoldja akár 10 órán keresztül is.
Hello!
A BD249 és a BD241 erre a hűtőborára van szerelve. Szerinted ez kicsi? Amit a dobozban láttál bordát az a egyenirányítónak a hűtését szolgálja a másik pedig a fesz. szabályzóét. |
Bejelentkezés
Hirdetés |