Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Monitor probléma

Témaindító: devid, idő: Márc 22, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   9 / 35
(#) goldscorpio07 válasza muimui hozzászólására (») Máj 14, 2009 /

Üdv.
Először megnézném egy másik monitorral van e kép ha bekapcsolom a gépet,nem csak monitornak lehet baja.
Monitor kábel csak így hipp hopp egyik percről a másikra nem fog magától megtörni,de ha van műszered és időd akkor szakadás vizsgálóval megnézheted a kábelt.
Ha a gépeddel kapcsol másik monitor,és a kábeledet is megnézted de még nem javult semmit,akkor annak a panel környékén nézz szét ahova a kábel csatlakozik,gondolok először kontakt hibára,forrasztás hiba stb...egyelőre ennyi,egy típust és egy modellszámot írhatnál,így nekünk is jobb.
Üdv.
(#) muimui válasza goldscorpio07 hozzászólására (») Máj 14, 2009 /

A gép az müködik, már 3 monitor járt nála azóta, de ez a monitor egy géppel se müködik. valószinüleg azlessz amit irtál, hogy kimérem nincs e szakadás. de amugy multkor szétszedtem, és egy olyan panelra meg rá, ahol lehet álliani a színeket, meg ilyeneket, pl:green drive. ja, és ha jól gondolom, akkor ezen ugyvan, hogy megy a kábelben a 3 szin, egy fényerő, kontraszt, és egy szinkron jel, de nembirtos, majd szétszedem vagy ma vagy legkésőbb holnap, és rakok fel képet. amugy ittvan a hátulján lévő cimkéről 3 kép, azért 3 mert mobillal csináltam, és még nemtudtam megnézni hogy milyen lett, és igy remélem sikerül kibogarászni.
(#) goldscorpio07 válasza muimui hozzászólására (») Máj 14, 2009 /

MAG 70...mintha már járt volna nálam ilyen monitor
Hát akkor először kábelt vizsgáld meg,picit babrás meló dehát ez van.
Üdv.
(#) Ryder007 hozzászólása Máj 20, 2009 /

Hellósztok! Faterom hozott egy Fujitsu Siemens Scaleview X17-3 típusú monitort, táppal együtt. Az a probléma vele hogy áramot azt kap, és bekapcsolásnál bevillan a monitor de attól kezdve nem jelenít meg semmilyen képet. Mi lehet a baja?
(#) goldscorpio07 válasza Ryder007 hozzászólására (») Máj 21, 2009 /

Nálam is hasonló probléma volt egyszer egy lg típussal...sajna ott a monitor agya volt döglött,komplett panelt kellett volna cserélnem.
(#) zenetom hozzászólása Máj 24, 2009 /

Hali!
Nállam a monitornak kicsi a fénye, pedig már teljesen felvan tekerve a fényerő. Ha szoftveren adok még rá fényerőt, akkor meg már halványodnak a kontrasztok.
Pl. filmnézés közben is a lejátszóval mindig több fényerőt kell beállítani hogy normálisan lehessen látni.
Hogyan lehetne megoldani?
(#) Fecó2 hozzászólása Máj 25, 2009 /

Sziasztok!
Van egy Fujitsu Siemens C19-8 típusú monitorom a probléma az vele,hogy gondol egyet és beadja a menüjét ,de nem lehet vele csinálni semmit mert a gombokra nem reagál.
Majd eltűnik. Ezt 2 percenkén csinálja. Lehet-e az ilyen hibát orvosolni vagy nem. Ha tudtok segítsetek.

Előre is köszönöm.
(#) newman92 hozzászólása Máj 29, 2009 /

Sziasztok az a problémám,hogy a monitorom egy idő után elkezd magas hangon sípolni. 2003-as LG Studio Works 700B CRTmonitor 17"-es monitor Hálás lennék a segítségért!
(#) pborzsonyi hozzászólása Jún 21, 2009 /

Kedves Kollégák!
Kaptam egy koreai gyártmányú E-RAE feliratú, 15 collos monitort. Jól működött egy ideig. Most fehér a képe. Bekapcsoláskor a demo sem jelenik meg, Egyik beállító gombra sem reagál. Belül külónosebb rendellenességet (égés és egyebek) nem láthatók Kérdés: mit lehet vele csinálni?
Péter
(#) pborzsonyi hozzászólása Jún 21, 2009 /

Kollégák!
Elfelejtettem megírni, hogy az E-RAE monitor a bekapcsolása után a zöld jel villog.
Péter
(#) cleetus válasza zenetom hozzászólására (») Jún 21, 2009 /

Ezt sehogy,a képcső eddíg bírta.Ha tudsz szerezni képcsövet,akkor állísd vissza a screen potit.Ha nem,akkor alkatrésznek jó lesz.
(#) zenetom válasza cleetus hozzászólására (») Jún 21, 2009 /

Köszi.
(#) (Felhasználó 12183) hozzászólása Júl 3, 2009 /

Sziasztok!
Van egy 17"-os sony TFT monitorom. kb. 15percig tökéletesen működik és utána kikapcsol, majd csak akkor tudom visszakapcsolni, amikor már "lehült". Mi lehet a probléma? Egyszerürn javítható a doldog?
(#) lapose válasza (Felhasználó 12183) hozzászólására (») Júl 4, 2009 /

Szia!

Előfordulhat, hogy hideg forrasztás van a panelon.
Először át kellene forrasztgatni a tápegység és a sorkimenő környékét.
Ha erős lámpával nézed a panelt könnyebb észrevenni a hibás forrasztást.
(#) (Felhasználó 12183) válasza lapose hozzászólására (») Júl 4, 2009 /

Köszi, megnézem, hátha látok rajt valamit.
(#) lapose válasza lapose hozzászólására (») Júl 4, 2009 /

Hehe!

Ezt benéztem! Egy TFT monitorban sorkimenő?
De a hidegforrasztásokat azért átnézném..
(#) (Felhasználó 12183) hozzászólása Júl 6, 2009 /

Sziasztok!
Monitorba az invertereknél mi a különbség a kék-fehér és a rózsaszín-fehér kébeleknél? Más faszt ad neki mind2? Nekem a kék-fehéren nem jön ki semmilyen fesz, összeköthetem a rózsaszín-fehérrel? Kéket a rózsaszínnel, fehéret a fehérrel?
(#) tothzsolt hozzászólása Aug 6, 2009 /

Udv.
van 1 KDS Visual Sensation tipusu monitorom. Olyan problemaja van, hogy barmilyen kicsi mozgast felvesz es berezega kep, csatolom a kepet, hogy mennyire rezeg a mozgasra.
Kerlek segitsetek hol keressem a hibat,
(#) goldscorpio07 válasza tothzsolt hozzászólására (») Aug 6, 2009 /

Üdv.
Szerintem csak forrasztási problémája van,szétszed és alaposan át kell nézni minden forrasztást,ahol kirohadt javítani kell.
(#) tothzsolt válasza goldscorpio07 hozzászólására (») Aug 12, 2009 /

Megkaptam a problema forrasat. Egy IRF 630 as tranyonak a labai voltak fellazulva es meg is egett az irf. Mivel helyettesithetem? IRF 620 as nem jo helyette?
(#) goldscorpio07 válasza tothzsolt hozzászólására (») Aug 12, 2009 /

Szia
A 620 nem jó helyette,de 630-asat lehet kapni.
Üdv.
(#) dudzsi hozzászólása Aug 12, 2009 /

Sziasztok!

Van nekem egy Samsung 753 DFX monitorom és olyan probléma lenne vele, hogy a két szélénél kb 4-5 cmre homályos. Olyan mint ha nem lenne jó a kontraszt. Szerintetek merre fele keresgessem a hibát?
Elöre is köszi
(#) tothzsolt válasza goldscorpio07 hozzászólására (») Aug 21, 2009 /

Atneztem minden forrasztast, kicsereltem az IRF630-at de a problema ugyan az. Csak reszeket a kep mozgasra. Nem javult. Mit ajanlotok?
(#) goldscorpio07 válasza tothzsolt hozzászólására (») Aug 21, 2009 /

Szerintem akkor kontakt hiba van valahol...a panelon ha vannak potméterek,akkor takarítsd ki őket,picit megtekergetni,de utána állítsd vissza úgy ahogy volt...Az egész panelt átnézted rendesen?Egy apróságon könnyen el lehet csúszni...
(#) tothzsolt válasza goldscorpio07 hozzászólására (») Aug 21, 2009 /

Atneztem, de meg atnezem hatha talalok meg valamit
(#) Hequila hozzászólása Aug 30, 2009 /

Ismét lenne egy kérdésem:
Adott egy Belinea monitor. A kép 2 oldalán kb. 10-10 cm fekete csík van, szóval elég kicsi a kép. Ha OSD-ből állítom, nagyon minimálisat mozog csak. Mit érdemes megnézni rajta? Próbáltam ütögetni a panelt kontakthibát keresve, nem hozott eredményt (persze attól lehet, hogy valamelyik alkatrész forrasztása megrepedt, ezt még csak ezután ellenőrzöm).
(#) Csmaki hozzászólása Szept 5, 2009 /

Üdv. Mindenkinek!
Segítséget kérnék CRT monitor tápjának javításához.
A monitor bekapcsolás után azonnal ki is kapcsolt. A táp primer körében cseréltem az elkókat, most annyit csinál, hogy ki-be kapcsol, kattog a táp. Szekunder körben nem találtam zárlatot, bár ott még az elkókat nem cseréltem.
Melléklem a monitor rajzát, hátha tud valaki segíteni.
Visszaolvasgattam, volt is hasonló probléma, de az orvosságot nem találtam meg hozzá.
Üdv.
(#) Csmaki válasza Csmaki hozzászólására (») Szept 5, 2009 /

Üv. Azt elfelejtettem írni, hogy a sorvégtranyót kimértem az ok. a kollektor és a test között nincs fesz.
Üdv.
(#) Ricsi89 válasza Csmaki hozzászólására (») Szept 5, 2009 /

Helló!
Nekem volt ilyen gondom és ezt az okozta, hogy készenlétben a kis áramfelvétel miatt magas volt a szekunder feszültség és ezért indult újra mindig a táp. Nekem volt egy trimmert a primer körben és azon lentebb vettem. Igaz így egy picit esett a terhelt fesz is, de legalább stabil volt a táp és nem indult újra. Este megnézem a rajzot jobban, mert most mennem kell el, és ha addig nem jön válasz, akkor megpróbálok segíteni.
(#) Csmaki válasza Ricsi89 hozzászólására (») Szept 5, 2009 /

Hali. Várok mindennemű segítséget.
Kösz!
Következő: »»   9 / 35
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem