Fórum témák
» Több friss téma |
Üdv.
Először megnézném egy másik monitorral van e kép ha bekapcsolom a gépet,nem csak monitornak lehet baja. Monitor kábel csak így hipp hopp egyik percről a másikra nem fog magától megtörni,de ha van műszered és időd akkor szakadás vizsgálóval megnézheted a kábelt. Ha a gépeddel kapcsol másik monitor,és a kábeledet is megnézted de még nem javult semmit,akkor annak a panel környékén nézz szét ahova a kábel csatlakozik,gondolok először kontakt hibára,forrasztás hiba stb...egyelőre ennyi,egy típust és egy modellszámot írhatnál,így nekünk is jobb. Üdv.
A gép az müködik, már 3 monitor járt nála azóta, de ez a monitor egy géppel se müködik. valószinüleg azlessz amit irtál, hogy kimérem nincs e szakadás. de amugy multkor szétszedtem, és egy olyan panelra meg rá, ahol lehet álliani a színeket, meg ilyeneket, pl:green drive. ja, és ha jól gondolom, akkor ezen ugyvan, hogy megy a kábelben a 3 szin, egy fényerő, kontraszt, és egy szinkron jel, de nembirtos, majd szétszedem vagy ma vagy legkésőbb holnap, és rakok fel képet. amugy ittvan a hátulján lévő cimkéről 3 kép, azért 3 mert mobillal csináltam, és még nemtudtam megnézni hogy milyen lett, és igy remélem sikerül kibogarászni.
MAG 70...mintha már járt volna nálam ilyen monitor
Hát akkor először kábelt vizsgáld meg,picit babrás meló dehát ez van. Üdv.
Hellósztok! Faterom hozott egy Fujitsu Siemens Scaleview X17-3 típusú monitort, táppal együtt. Az a probléma vele hogy áramot azt kap, és bekapcsolásnál bevillan a monitor de attól kezdve nem jelenít meg semmilyen képet. Mi lehet a baja?
Nálam is hasonló probléma volt egyszer egy lg típussal...sajna ott a monitor agya volt döglött,komplett panelt kellett volna cserélnem.
Hali!
Nállam a monitornak kicsi a fénye, pedig már teljesen felvan tekerve a fényerő. Ha szoftveren adok még rá fényerőt, akkor meg már halványodnak a kontrasztok. Pl. filmnézés közben is a lejátszóval mindig több fényerőt kell beállítani hogy normálisan lehessen látni. Hogyan lehetne megoldani?
Sziasztok!
Van egy Fujitsu Siemens C19-8 típusú monitorom a probléma az vele,hogy gondol egyet és beadja a menüjét ,de nem lehet vele csinálni semmit mert a gombokra nem reagál. Majd eltűnik. Ezt 2 percenkén csinálja. Lehet-e az ilyen hibát orvosolni vagy nem. Ha tudtok segítsetek. Előre is köszönöm.
Sziasztok az a problémám,hogy a monitorom egy idő után elkezd magas hangon sípolni. 2003-as LG Studio Works 700B CRTmonitor 17"-es monitor Hálás lennék a segítségért!
Kedves Kollégák!
Kaptam egy koreai gyártmányú E-RAE feliratú, 15 collos monitort. Jól működött egy ideig. Most fehér a képe. Bekapcsoláskor a demo sem jelenik meg, Egyik beállító gombra sem reagál. Belül külónosebb rendellenességet (égés és egyebek) nem láthatók Kérdés: mit lehet vele csinálni? Péter
Kollégák!
Elfelejtettem megírni, hogy az E-RAE monitor a bekapcsolása után a zöld jel villog. Péter
Ezt sehogy,a képcső eddíg bírta.Ha tudsz szerezni képcsövet,akkor állísd vissza a screen potit.Ha nem,akkor alkatrésznek jó lesz.
Sziasztok!
Van egy 17"-os sony TFT monitorom. kb. 15percig tökéletesen működik és utána kikapcsol, majd csak akkor tudom visszakapcsolni, amikor már "lehült". Mi lehet a probléma? Egyszerürn javítható a doldog?
Szia!
Előfordulhat, hogy hideg forrasztás van a panelon. Először át kellene forrasztgatni a tápegység és a sorkimenő környékét. Ha erős lámpával nézed a panelt könnyebb észrevenni a hibás forrasztást.
Köszi, megnézem, hátha látok rajt valamit.
Hehe!
Ezt benéztem! Egy TFT monitorban sorkimenő? De a hidegforrasztásokat azért átnézném..
Sziasztok!
Monitorba az invertereknél mi a különbség a kék-fehér és a rózsaszín-fehér kébeleknél? Más faszt ad neki mind2? Nekem a kék-fehéren nem jön ki semmilyen fesz, összeköthetem a rózsaszín-fehérrel? Kéket a rózsaszínnel, fehéret a fehérrel?
Udv.
van 1 KDS Visual Sensation tipusu monitorom. Olyan problemaja van, hogy barmilyen kicsi mozgast felvesz es berezega kep, csatolom a kepet, hogy mennyire rezeg a mozgasra. Kerlek segitsetek hol keressem a hibat,
Üdv.
Szerintem csak forrasztási problémája van,szétszed és alaposan át kell nézni minden forrasztást,ahol kirohadt javítani kell.
Megkaptam a problema forrasat. Egy IRF 630 as tranyonak a labai voltak fellazulva es meg is egett az irf. Mivel helyettesithetem? IRF 620 as nem jo helyette?
Szia
A 620 nem jó helyette,de 630-asat lehet kapni. Üdv.
Sziasztok!
Van nekem egy Samsung 753 DFX monitorom és olyan probléma lenne vele, hogy a két szélénél kb 4-5 cmre homályos. Olyan mint ha nem lenne jó a kontraszt. Szerintetek merre fele keresgessem a hibát? Elöre is köszi
Atneztem minden forrasztast, kicsereltem az IRF630-at de a problema ugyan az. Csak reszeket a kep mozgasra. Nem javult. Mit ajanlotok?
Szerintem akkor kontakt hiba van valahol...a panelon ha vannak potméterek,akkor takarítsd ki őket,picit megtekergetni,de utána állítsd vissza úgy ahogy volt...Az egész panelt átnézted rendesen?Egy apróságon könnyen el lehet csúszni...
Atneztem, de meg atnezem hatha talalok meg valamit
Ismét lenne egy kérdésem:
Adott egy Belinea monitor. A kép 2 oldalán kb. 10-10 cm fekete csík van, szóval elég kicsi a kép. Ha OSD-ből állítom, nagyon minimálisat mozog csak. Mit érdemes megnézni rajta? Próbáltam ütögetni a panelt kontakthibát keresve, nem hozott eredményt (persze attól lehet, hogy valamelyik alkatrész forrasztása megrepedt, ezt még csak ezután ellenőrzöm).
Üdv. Mindenkinek!
Segítséget kérnék CRT monitor tápjának javításához. A monitor bekapcsolás után azonnal ki is kapcsolt. A táp primer körében cseréltem az elkókat, most annyit csinál, hogy ki-be kapcsol, kattog a táp. Szekunder körben nem találtam zárlatot, bár ott még az elkókat nem cseréltem. Melléklem a monitor rajzát, hátha tud valaki segíteni. Visszaolvasgattam, volt is hasonló probléma, de az orvosságot nem találtam meg hozzá. Üdv.
Üv. Azt elfelejtettem írni, hogy a sorvégtranyót kimértem az ok. a kollektor és a test között nincs fesz.
Üdv.
Helló!
Nekem volt ilyen gondom és ezt az okozta, hogy készenlétben a kis áramfelvétel miatt magas volt a szekunder feszültség és ezért indult újra mindig a táp. Nekem volt egy trimmert a primer körben és azon lentebb vettem. Igaz így egy picit esett a terhelt fesz is, de legalább stabil volt a táp és nem indult újra. Este megnézem a rajzot jobban, mert most mennem kell el, és ha addig nem jön válasz, akkor megpróbálok segíteni.
Hali. Várok mindennemű segítséget.
Kösz! |
Bejelentkezés
Hirdetés |