Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Lapozás: OK   270 / 1385
(#) AMD hozzászólása Máj 15, 2009 /
 
Sziasztok!
A mai napon megpróbálkoztam a fotós nyák készítéssel. Gyári lakkos nyák, fénymásoló papírra tintasugaras nyomtatóval kinyomtattam egy kapcsolási rajzot, majd étolajjal lekentem és megvártam míg megszárad. Ezután 5-10-15-20-25-30-35 percig világítottam, vagyis napoztattam. TN 140-et 1:5 arányban felhígítottam vízzel, beletettem a nyákot majd pár másodperc múlva kivettem, lemostam, beletettem a maratóba s kb. 3/4 óra alatt le is marta a felesleges rezet. Érdekes hogy 5 perces világítási időnél gyönyörű lett, 35 percnél eltűnt a réz. Átvilágította a nap a tintát.
De inkább beszéljenek a képek.
(#) vagnerjazon válasza AMD hozzászólására (») Máj 15, 2009 /
 
Ha tanácsolhatom: Szerintem jobb, ha fóliára nyomtatsz (nekem bevált), és azt is két rétegben teszed egymásra (ez is bevált).
(#) AMD válasza vagnerjazon hozzászólására (») Máj 15, 2009 /
 
Kösz a tippet. Úgy akartam de nem tudok beszerezni tintasugaras nyomtatóhoz fóliát. Olvastam ezt az olajos módszert így gondoltam kipróbálom. Majd ha sikerül beszereznem fóliát akkor azzal fogom csinálni.
(#) slogan válasza AMD hozzászólására (») Máj 15, 2009 /
 
Ha pedig rám hallgatsz ,akkor vasalod.
Maratással ,mindennel együtt max fél óra ,20 perc latt kész vagy.
(#) Ricsi89 válasza slogan hozzászólására (») Máj 15, 2009 /
 
Már bocs, de ha még nyomtatható fóliát sem tud szerezni, akkor szerinted műnyomót tud? Meg szerintem ez sem több, mint fél óra mindennel. levilágítás=vasalás, előhívás=áztatás, és már csak a maratás maradt, amit mindenki úgy csinál ahogy akar. Szerintem egyértelmű, hogy azzal csinálja, amihez könnyebben be tudja szerezni a dolgokat.
AMD: Jó lett az elsőre, én is ilyen olajos technikával csinálom. Csináltam már vele smd-t is és ha arra jó, akkor mindenre. Nem kell ide fólia, ha ezzel ilyen jól megtudod csinálni, akkor nem kell a drágább megoldást használni.
(#) AMD válasza slogan hozzászólására (») Máj 15, 2009 /
 
Nem hinném. Már régi a maratóm ezért tartott 3/4 óráig maratni. Próbáltam már vasalni is de nem jött össze. Így filctollal csináltam eddíg nyákot, de mivel sokáig tart meg csúnya lesz így gondoltam kipróbálom a fotózást. Holnap 13*9cm-es nyákot akarok majd készíteni. Remélem sikerül.
De ez itt már OFF.
(#) AMD válasza Ricsi89 hozzászólására (») Máj 15, 2009 /
 
Köszi
Én azt mondom, hogy egyszer mindent ki kell próbálni.
(#) Ricsi89 válasza AMD hozzászólására (») Máj 15, 2009 /
 
Én is kipróbálnám, de a nyomtatóm nem díjazná. Amióta utántöltött toner van benne még sima lapra is nehézkesen nyomtat. Most alig várom, hogy kifogyjon és vegyek bele gyárit. Ez így nem állapot, hogy semmit nem lehet vele normálisan nyomtatni. Lehet, hogy majd egyszer kipróbálom fóliával is., de így olcsóbb.
(#) radocziandras hozzászólása Máj 15, 2009 /
 
Megrendeltem az üveglapokat a maratóedényemhez, ha minden igaz, hétfőre kész vannak.Ha kész az edény teszek fel képet is.
Úgy számoltam, hogy 6,12dl víz fér majd bele, ha csurig van.Ez pont jó fél literes vas-kloridhoz.
(#) bbatka válasza AMD hozzászólására (») Máj 15, 2009 /
 
Szerintem kb. 0,35mm-es vonalvastagságig jó az A4-es étolajos módszer. Fóliával kontrasztosabb rajzolatot lehet elérni, de nem jelentősen. Hiba viszont hogy megvárod hogy az étolaj elpárologjon róla. Én tocsogósan beáztatva használtam a papírt és ráhelyezés után kimaszíroztam alóla a légbuborékokat és üveglappal leszorítottam.
(#) AMD válasza bbatka hozzászólására (») Máj 16, 2009 /
 
Lehet úgy is? Akkor én mi az Úr Istenért szárítgatom? Csak az a baj hogy akkor minden olajos lesz, meg gondolom a nyákról és az üvegről se egyszerű letisztítani az olajat.
Süssön már a nap.
(#) bbatka válasza AMD hozzászólására (») Máj 16, 2009 /
 
Na ezt utáltam az olajos technikában. Egyébként fóliával sem sikerült már a 0,2mm -es huzalozás. Egy 100 lábú dsPIC-nek készítem éppen a nyákot (0,4mm lábtávolság). A huzalvastagságot 0,25mm-re kellet választanom, mert 0,2mm-esnél már egy darabon alámart. Ehhez képest a papírral 0,35mm-es huzalozású nyákot is készítettem, tehát nem is olyan rossz. A lényeg hogy minél vékonyabb legyen a papír.
(#) gulasoft válasza radocziandras hozzászólására (») Máj 16, 2009 /
 
Nekem üveges csinálta, 30*30*2-es, de szívás mert a 200wattos akváriumfűtő pont nem fér bele, ha neked 3cm mély akkor beszerzési (vaterás) áron átadom, mert Én nem tudom begyömöszölni venni kell egy vékonyabbat.
(#) gulasoft válasza AMD hozzászólására (») Máj 16, 2009 /
 
Hol laksz? Nekem van még egy csomó tintasugaras fóliám 10-et tudok nélkülözni az kitart 30-40 közepes nyákra.
(#) szucsip válasza levii hozzászólására (») Máj 17, 2009 /
 
Így igaz! Én vidéki festékboltba vettem, 1 Lityó 30% -os sósav került 230 pénzbe.
(#) abraboro hozzászólása Máj 17, 2009 /
 
Üdvözletem! Olyan kérdésem lenne, hogy tud-e valaki gépeket ajánlani nyáklap készítéshez és alkatrészek beültetéséhez 30millió forintig. Egy új üzem kialakítását tervezi egy ismerősöm.
(#) Sir-Nyeteg válasza abraboro hozzászólására (») Máj 17, 2009 /
 
Konkrét gépeket nem tudok, de munkahelyem is így indult, kereshetsz privátban.
(#) sksporky hozzászólása Máj 17, 2009 /
 
Sziasztok!

Egy 600x600 dpi-s lézer nyomtatóval milyen vékony vezetősávokat lehet elérni vasalásos technikával?

Köszi!
(#) AMD válasza gulasoft hozzászólására (») Máj 17, 2009 /
 
Az adatlapomon megtalálod.
(#) lmao válasza sksporky hozzászólására (») Máj 17, 2009 /
 
Nekem vasalással 10 mil sikerült (0.25mm) biztonságosan, laminálással 6 mil (0.15mm).
(#) sksporky válasza lmao hozzászólására (») Máj 17, 2009 /
 
Olyan jó teljesítményű,akkor veszem is meg a Xerox 3117-et
-milyen tipusú a nyomtatód?
-laminálás milyen művelet pontosan a panelgyártáshoz kapcsolódóan?

Köszi!
(#) gulasoft válasza sksporky hozzászólására (») Máj 17, 2009 /
 
Azért ne örülj korán. A vasalóval nagyon ügyesen kell bánni, hogy ne lapuljon össze vissza, a laminálónak meg tudni kell a 200-210 fokot.
A fotózás pontosabb, és láthatod nem olyan bonyeszos. Mehet pauszra fóliára a nyomtatás, és van előérzékenyített nyák. A fotózás ráadásul később mind a lötstopp fóliához mind a fóliás maratáshoz is kell, ezek a módszerek vasalóval elérhetetlenek.
(#) mex válasza gulasoft hozzászólására (») Máj 17, 2009 /
 
Nem kéne már győzködnöd, megtetted amit lehetett.
Kinek a pap, kinek a papné, és úgyis a gyakorlat dönt.
Személy szerint fotózok, de teszek rövid kirándulásokat a vasalás terén is, szélesebb vonalvezetésű, egyszerű nyákot gyorsabban létrehozok azzal a módszerrel. De tökéleteset még nem sikerült, csak felhasználhatót.
(#) sksporky válasza gulasoft hozzászólására (») Máj 17, 2009 /
 
Ha eljutok arra a szintre hogy ilyen vékony vezetősávokat(0.25mm) kell csinálnom,akkor lehet elgondolkozok pontosabb eljáráson,de egyenlőre még vasalok,nekem eddig sikerültek,de én fénymásoltam eddig nem lézernyomattam.
(#) gulasoft válasza sksporky hozzászólására (») Máj 17, 2009 /
 
Fénymásoló tonerpora mivel jobb a nyomtatóénál?
(#) sksporky válasza gulasoft hozzászólására (») Máj 17, 2009 /
 
Nemtudom mi a különbég a 2 por között
(#) Frankye válasza sksporky hozzászólására (») Máj 18, 2009 /
 
Nem sok. Tulajdonképpen mind a kettőből van olyan toner-típus, amelyik megfelelő, és van olyan is, amelyik nem. Sajnos ez csak próbálgatással dönthető el, nincsen rá - úgymond - bevált recept.
(#) karika200 hozzászólása Máj 19, 2009 /
 
Üdv!

Segítséget szeretnék kérni... Van egy ilyen protel formátumú NYÁKom: http://home.sinuslink.hu/stuff/protel_pcb/
Belőle akarnék vmi jpg-t vagy gif-et vagy tif-et vagy png-t vagy bármi képformátumot gyártani.. Csak az a baj, hogy nincs protel-em hozzá, hogy megnyissam egyáltalán.. Akinek van esetleg protelje, az plz csináljon Nekem ebből vmi kép féleséget Próbáltam megnyitni valami más programmal, már nemtudom melyik volt az, megnyitotta ugyan de ilyen A4-es lap méretű NYÁKtervet kaptam :/ Ez igazából 37 mm széles panel lenne...

Köszi
(#) Kocska válasza karika200 hozzászólására (») Máj 19, 2009 / 4
 
Szia.

Remélem pdf-be megfelel.

hőmérő.pdf
    
(#) karika200 válasza Kocska hozzászólására (») Máj 19, 2009 /
 
Tökéletes, köszönöm a gyors segítséget;]
Következő: »»   270 / 1385
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem