Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ki mit épített?

Témaindító: Dióda, idő: Jan 26, 2006
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma. Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Lapozás: OK   414 / 1685
(#) klemo86 válasza szücsien hozzászólására (») Máj 19, 2009 /

Na, ez tetszik! Van hasonló megjelenésű kép a belsőről is? (amúgy miért jó hátlapra tenni a főkapcsolót? =P - nem csak a Te szerkezetednél, olykor gyári cuccoknál is)
(#) mex válasza szücsien hozzászólására (») Máj 19, 2009 /

Jól néz ki! Melyik kapcsolást épitetted meg?
(#) fazksg válasza klemo86 hozzászólására (») Máj 19, 2009 /

Talán mert PC táp dobozából lett átalakítva a burkolat, és azon ott van. Eyébként tényleg szép így kívülről .
(#) klemo86 válasza fazksg hozzászólására (») Máj 19, 2009 /

...szerintem ahhoz eléggé szétdarabolta a dobozt, hogy egy kapcsoló az elejére már mindegy lett volna : D (tényleg nem kötözködésből!)
az a bekapcsolt állapotú kép még az előbb nem volt fent, így még szebb ^^
(#) belganarancs válasza szücsien hozzászólására (») Máj 20, 2009 /

Honnan szereztél olyan potikat? Grat!
(#) klemo86 válasza belganarancs hozzászólására (») Máj 20, 2009 /

RET-ben lehet kapni, ha jól emlékszem nem is olyan drága
(#) Bxncx hozzászólása Máj 20, 2009 /

Sziasztok!
Elkészült az erősítőm.Még a dobozát nem tudom hogy hogy csináljam.Köszönöm Müszinek és kokmatenak a segítséget. Amúgy egész jól szól , csak ha nagyon feltekerem a hangerőt a hangszóró nem bírja már.
Bocs a képminőségért de csak telefonom van fényképezőm nincs.
(#) Csibi hozzászólása Máj 20, 2009 /

Néhány hajszálamba kerűlt mig ezt megépitettem, de talán megérte
Bővebben Fémkereső

metal1.jpg

(#) belganarancs válasza klemo86 hozzászólására (») Máj 20, 2009 /

Szeged picit messze van.Én is most építek tápot,picit izmosabb lesz az enyém,viszont nem fog ilyen jól kinézni.
(#) Bxncx válasza Csibi hozzászólására (») Máj 20, 2009 /

Nagyon jól néz ki. Milyen mélyen tud fémet keresni? Neked még van 2Forintosod?
(#) Csibi válasza Bxncx hozzászólására (») Máj 20, 2009 /

Köszi.
A mélység függ a keresendő tárgy méretétől valamint anyagától.
Megmaradt a régi szép időkből
(#) Bxncx hozzászólása Máj 20, 2009 /

Akkor elkezdhetsz kincset keresni
(#) bbatka válasza Csibi hozzászólására (») Máj 20, 2009 /

Gratulálok! Nem semmi a kereső tekercs. Ha kincset találsz ne feledd le kell adni, ingyé, mert az államé.
(#) Müszi válasza Bxncx hozzászólására (») Máj 20, 2009 /

Gratulálok, örülök, hogy sikerült.
Csak így tovább :kalap:
(#) Csibi válasza bbatka hozzászólására (») Máj 20, 2009 /

Kösz.
Sajnos igy utólag, tulságosan is tisztában vagyok a törvényekkel. Nem véletlenűl maradt ebben a nyél nélküli stádiumban. Itt RO-ban, engedély köteles. Hónapokon át próbálkoztam, hogy megszerzem, de az EU-s bevizsgáltatás több 100,000-es beruházás lett volna, ez nem nekem való.
No de ne OFF-oljunk itt tovább.
(#) kokmate válasza Bxncx hozzászólására (») Máj 20, 2009 /

Én is gratulálok. Jól néz ki De szerintem nem a hangszóróval van baj, hanem az erősítő nem bírja
(#) Bxncx válasza kokmate hozzászólására (») Máj 20, 2009 /

Müszi: Köszi (de jó, ez rímel )
kokmate: Lehetséges , de még így is többszöröse a hangereje, mint a telómnak
Na lassan megyek fürdeni. Sziasztok
(#) klemo86 hozzászólása Máj 20, 2009 /

Ha már így belemélyedtem a fórumozásba, én is teszek fel néhány képet elrettentő példának!
Az első egy 2/3 utas (2csatornás 3utas, de le lehet kapcsolni 2re) aktív cross külön szabályozható frekis sub kimenettel, szimmetrikus be- kimenetek, csatornánkénti kivezérlésjelzővel... soha az életben nem lesz kész, (így áll már vagy 5éve) ha most ilyet építenék, alapból SMD-sre gyártanám =P
A másodikon a plazma-kivezérlésjelzőm van, a kapcsoló üzemű nagyfesz résznél kicsit túl nagy lett a tekercs, majd kicserélem egyszer... kár, hogy valamiért a meghajtó rész nem jó, azt hittem, a TL084 miatt, de a 2 szuperül helyére illesztett NE5532-vel se csinál semmit, ha lesz időm, utána járok a dolognak, az alap így néz ki.
(#) szücsien hozzászólása Máj 20, 2009 /

Csináltam pár képet a táp belsejéről is. A dobozban két winchester csücsült valamikor. A táp kapcsolót nem nagyon használom, de ha kell úgy van elhelyezve az asztalon, hogy könnyen hozzáférjek. Az előlapra a doboz méretei(200x145x85mm) és az elktromos kialakítás miatt nem került rá a főkapcsoló. A kapcsolás alapja egy National Semiconductor doksiban volt benne, de elég rendesen át lett alakítva.A poti gombok a RET-től vannak.

Továbbá egy kis PIC író/olvasó, ami kifejezetten tetszik (=
Van itt egy táp is, amit innen néztem ki, csak én szebb nyákot csináltam neki, és nem kell külön kapcsolgatni az áram- és feszültségmérőt... a trafót még tekerik hozzá, a doboz ahhoz fog majd elkészülni!
Anno hogy örültem, hogy a vákuumfluoreszcens kivezérlésjelzőhöz találtam meghajtó áramkört, azonnal meg is építettem, és ezt is elég jónak tartom a munkáim közül, van egy kép a működéséről is (a standard dB beosztású háttérvilágítását nem szeretem, túl nagy a fénye - de jumperelhető, ahogy a "Dolby NR" felirat és a Dolby logó is; ezek most az alapfények rajta)
(#) oxygen hozzászólása Máj 20, 2009 /

Hét végén építettem, 24bit 192kHz mert-kellett-egy-dac tipusú d/a konverter a hozzá tartozó sallanggal (I/V konverter, szűrő). A kapcsolás a PCM1730 adatlapján lévő.
(#) szücsien válasza oxygen hozzászólására (») Máj 20, 2009 /

Nagyon szép lett a nyák. Miben tervezted?
(#) klemo86 válasza szücsien hozzászólására (») Máj 20, 2009 /

Ember, ez nagyon állat kívül-belül!!
Na, ilyen szinten nem fogok tudni megcsinálni semmit, az biztos... A gyárit nem csinálják meg így! Gratula!
(#) brezinajanika hozzászólása Máj 20, 2009 /

Hol a turpisság?

001.JPG

Ja, és még valami! Van itt egy függvénygenerátor, ami épp működik, de nincs a dobozba szerelve, és az előlap sincs csak ideiglenesen megcsinálva, gyári szitázás még ottvan, stbstb, meg természetesen majd szerelőlapra fogok mindent tenni, csak a potik meg kapcsolók végeit lógatom ki... Egy "apró" problémám van vele, azon kívül hogy nem Maxim IC-s a cucc :/ , hogy a frekimérőm megjeleníti az összes mindenséget =( a PIC-en rajta van minden, normálisan, és nem találom sehol a problémáját...
Ha valakibárkiakárki ismeri azt a műszert, vagy felismeri a probléma lehetséges okát, az írja meg nekem! Köszöntem!
(#) bankimajki válasza klemo86 hozzászólására (») Máj 20, 2009 /

szia ez a max038-on alapul? Ha igen, akkor mennyiből jött ki anyagilag kijelzővel együtt? Ha nem max038, akkor melyik?
(#) slogan válasza bankimajki hozzászólására (») Máj 20, 2009 /

Azt írja nem maxim ....
(#) klemo86 válasza bankimajki hozzászólására (») Máj 20, 2009 /

ICL8038
Nem egy nagy kaland, de 500Ft volt anno, és ahhoz képest egész szép jelalakokat tud!
Aki nem szán rá 4ezret, annak ez is megteszi =P
Az LCD meg egy sorosnak is jó, nem kell 2, lehet hogy én is ott szúrtam el valamit, de a programban is át lett írva, hogy csak egy sort kezeljen... na mindegy.
Az egy ezres volt még akkor - más meg nem nagyon van benne, ha helikális potit akarsz bele tenni frekit állítani, mélyre kell nyúlnod a pénztárcádba szintén! Ha pontosan akarsz állítgatni, egy duplatengelyes is megteszi egy durva meg egy finomhangoláshoz.
(#) bankimajki válasza klemo86 hozzászólására (») Máj 20, 2009 /

köszönöm a gyors választ, és még egy kérdés te az ICL 8038-as adatlapjában lévő kapcsolást építetted meg?
(#) klemo86 válasza bankimajki hozzászólására (») Máj 20, 2009 /

Neeem, az alábbit, amit saját felelősségre lehet még eggyel feljebb és lejjebb bővíteni (én egy plusz lentit építettem bele, de egy minimálisat torzul már a jel, nem vészesen, de ott már nem tökéletes)
Amúgy jobban tetszik inkább ez, mint az XR2206-os, az azért tényleg púrias

ICL8038.gif

Következő: »»   414 / 1685
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem