Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Csöves erősítő készítése
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Nem mondod, hogy igazam lett, és tényleg a kondid szivárog?
Hát ilyen ár mellett nem is csodálkozom! Ha jól emlékszem van pár ilyenem a csöveim között, 50Ft volt darabja (jó lenne már leltárt csinálnom).
Igen igazad volt.Az egyik kondi szivárog, ráadásul mostanában eléggé érdekes hangja volt. És gondoltam, hogyha az egiket kicserélem akkor hagyfogyjon a többi is.250v- os kondikból van egy vagon azért ragaszkodtam volna hozzájuk
Üdv! 6c33c cső katódjában lévő, 1 ohmos ellenáláson eső feszültséget, van értelme kijelezhetővé tenni(deprez)hogy a munkapontja rendben van- e ? Vagy ezt időközönként elég megmérni ?
Éppenséggel elég, de jobb lenne inkább 400 Voltos !
A Budapest kimenője nincs meg? Arra vevő lennék ( illetve cserélő )
MV3-ban nagyon rossz minőségű csatoló kondik vannak, érdemes lenne kidobni, és kicserélni mindent, ugyanezt megtenni az elkókkal is!
Hát a múltkori 4000Ft-os GU-50. Annyiból lehet venni 10db-ot a Börzén.
Igen már énis felfigyeltem rá. Jövőhétem majd elemgyek és veszek kondikat. Az elkókat még ma cserélem mert azokból van itthon jó minőségű.
300-ért is lehet venni GU50-eket ott a Puskás börzén.
Néhány kapcsolásban találkoztam ilyen megoldással, nekem is eszembe jutott. Bár valamiért CHZ mester sem tartotta annyira fontosnak, hogy a sajátjába beépítse.
Ezen én is gondolkodtam. Két Lengyel kivezérlésmérőm van, arra gondoltam, hogy az eredeti funkcióját meghagyva, kiegészíteném a nyugalmi áram mérésének lehetőségével is. A jó érték - természetesen - a 0dB-nél lenne, úgy kalibrálnám.
Akkor meg főleg! Tényleg van, aki nem tudja, hogy mit, mennyért szokás árulni.
Már 5V van a relé tekercsén már csak 10V kéne az 5V helyett, és működne is.
Nagyobb feszről kipróbáltam, ez nem késleltet semmit. :no:
Melyik rajz?
Én sajnos nem értek hozzá, csak utánépiteni tudok valamelyest dolgokat.De ha véleményed szerint megoldható ugy, hogy a hangjára ne legyen hatása, akkor egy ilyen müszerrel épitem meg.
Hali mindenkinek!
van egy tunsgram csövem az van rá írva hogy POT 254 A meg az hogy H 70 nem tudom mit lehetne építeni belölle??? Egy nagyon jó ismerősömtől kaptam. Ő azt mondta h ez egy 10W-os erősítő és hogy keressek hozzá kapcs rajzot. De azt sem tudom mi alapján keressek Tudna segíteni nekem valaki? Köszi. Üdv
A PP deszkát pár oldallal elörébb.
Janikám, én ott tartok, hogy kicsit átméretezed, mert az első fokozat hamar vág. Ez már megtörtént?
Nem volt rá időm még sajnos. Hogyan lehetne növelni az első fokozat erősítését? Vagy az elejére pentódát tenni? Tehát az ECC helyett ECF?
Az lehetne megoldás. Van ilyen ECF-es megoldás, még a PCF-ek pentódáját különösebben nem vettem górcső alá, de - ha katodin - a triódája bármelyiknek jó.
Dehogynem, kíváncsian várjuk a további fejleményeket, elég csúnyácska az a jel, már majdnem háromszög.
Miért nem építesz egy normális hanggenerátort, hogy meg tudd mérni 1kHz felett is? Én nem mennék 300V fölé az anódtáppal EL84 esetén.
Még nekem sem sikerült teljesen hallgathatóvá tenni a kis SE-t. Pedig már közel állok hozzá. Csak Teszkó, stb.....
Szerinted az van neki? A ruszki színesek sorgenerátorában használták, a börzén még nem láttam. Szerintem a katonai cuccokban nem lehetett belőle, de ezt csak Sturbi tudná megmondani.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |