Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Csöves erősítő készítése

Témaindító: seedz, idő: Márc 31, 2006
Témakörök:
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Lapozás: OK   581 / 2208
(#) mark.budai válasza Mate78 hozzászólására (») Máj 29, 2009
Pedig 2 órája volt itt...
(#) Mate78 válasza mark.budai hozzászólására (») Máj 29, 2009
de nem láttam hogy írt volna ide
(#) mark.budai válasza Mate78 hozzászólására (») Máj 29, 2009
Én itt néztem. Lehet, hogy nem volt mit írnia.
(#) Imi65 hozzászólása Máj 29, 2009
Fiúkák, beindítottam az EL84-EF83 SE-t. Janinak köszönhetően ez szól eddig a legjobban az EL84 SE-k között. Pedig aggódtunk Janival, hogy elég vastagok a lemezek (hálózati trafók voltak), esetleg nagyobb frekvenciák felé nagyobb lesz a vesztesége (magashiányos lesz). Szó sincs erről. Az EF83 is szépen dolgozik.
(#) Müszi válasza Imi65 hozzászólására (») Máj 29, 2009
Én is dolgoztam ám, Imikém.

Katt a linkre.

üdv
(#) Imi65 válasza Müszi hozzászólására (») Máj 29, 2009
Hála annak a Magasságosnak. Rémítgettél itt minket, hogy vége. De mégis megtértél, ez a lényeg.
Két kép, üzem közben.
(#) Müszi válasza Imi65 hozzászólására (») Máj 29, 2009
Megjött a kedvem. De tényleg az lesz az utolsó.
Köszönet DJ Janinak a huzalért.

3,5 óra alatt kész volt.
Már csak egy a gond: elfogyott a ,8-as huzalom, így szünetel a 2. trafó...

Találtál fogit?
(#) Müszi válasza Müszi hozzászólására (») Máj 29, 2009
0,8-as huzal, elírtam.
(#) kocos válasza Müszi hozzászólására (») Máj 29, 2009
Végre Müszikém! Látod, hogy nem olyan nagy ördöngösség? A hangja milyen? (egyébként kicsit "vadan" tekersz, de csak gyakorlás kérdése ) Grat!
(#) Müszi válasza kocos hozzászólására (») Máj 29, 2009
A mélyek erőssebbek, és dögösebbek, a magasak pedig csilingelőbbek lettek.
Egyszóval jobb lett.

A párját, nemhiszem, hogy megtudnám csinálni, mert elfogyott a 0,8-as részhuzalom.

üdv
(#) Moszkvai válasza Müszi hozzászólására (») Máj 29, 2009
Gratula!
Még, hogy befejezted, csak most kezdted el igazán!
(#) CHZ válasza lpcollector hozzászólására (») Máj 29, 2009
Szerintem érdemes beépíteni , ha van lehetőség mechanikailag esztétikusan elhelyezni minőségí műszereket . Én a doboz kivitele miatt nem is próbálkoztam , nem tudtam megfelelő helyet kialakítani eléggé zsúfolt dobozomban . Gyakorlati haszna is van , munkapontok változása ellenőrizhető , de akkor már érdemes könnyen hozzáférhetővé tenni a munkapontot beállító trimmereket is , persze nem látványos helyen .
(#) Benzol hozzászólása Máj 29, 2009
Atya ég 1300 oldal a csöves erőssítőről
(#) CHZ válasza Müszi hozzászólására (») Máj 29, 2009
Fogadd meg kocos tanácsát .. , meneteket jobban kellene passzítani . Így nem lesz 2db egyforma kimenőd , ami sokat ront a minőségen . (Kicsit több időt kéne fordítani rá .)
Ettől függetlenül én is gratulálok !
(#) llaci56 válasza Benzol hozzászólására (») Máj 30, 2009
Hol ég 1300 oldal?
(#) mayky válasza CHZ hozzászólására (») Máj 30, 2009
Igen, sőt még azt sem ártana figyelni, hogy a rétegek közötti szigetelésnek mekkora átfedése van.

Ez sem nagy szám, de minimálisan ÍGY kellene megtekerni egy sort.

(#) mark.budai válasza Müszi hozzászólására (») Máj 30, 2009
Csatlakozom Imihez. Csak így tovább! Neked már nem hiszem el, hogy ez lesz az utolsó. Építesz Te még PP-t is 1-2-t.
Mayky: Ez szép! De Müszi-től örülünk, hogy látunk saját maga által tekert kimenőt. Már ez is haladás.
(#) mark.budai hozzászólása Máj 30, 2009
Tegnap kipróbáltam a múltkor méregetett hálótrafót egy ECC85-EM34 párossal. Hát... 80V volt az anódfesz, a trafó füstölt, a cső csak fűtött, kevés volt neki az a 80V. Összeraktam az EL-t a GU táptrafójával, azon 7V van a 6,3V helyett úgy, hogy fűtött a két EL84, egy ECC85, meg egy EM34, úgyhogy ott gond lesz, majd rakok valami 10W-os ellenállást, mert egy kb. 2W-os gőzölgött .

A poti helyett rakott ellenállások az EM-nél nem voltak jók, mert vagy nem csinált semmit, vagy nem lehetett látni, mert teljes kivezérlésnél állt. Úgyhogy ebben a 3 napban sem fogok unatkozni...
(#) Kiss.hu hozzászólása Máj 30, 2009
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. Most vettem a mellékelt képeken látható erősítőt. A típusa Mk2 Bass 1986. Ha jól sikerült leolvasnom, 1974-ben gyártották (tesztelték ). A problémám az, hogy a fellelhető kapcsolási rajzokon a tápban szerepel fojtó is, ebben meg nincs. Tud valaki olyan valtozatról amiben nem volt, vagy buhera eredménye. A képek alapján érdekelne a véleményetek, hogy mennyire láthatók esetleges belenyúlás jelei ( csak óvatosan nehony összetörjön az érzékeny lelkem).
Előre is köszönöm.
(#) Action2K válasza Kiss.hu hozzászólására (») Máj 30, 2009
Szia! A képen jelölt rész egy trafó helye, ott lehetett. De vagy nagyon új korában kivettél, vagy valóban bele sem került, helyette egy ellenállás van valahol. A sasszi egyformán oxidálódott a trafó helyén, ezért gondolom ezt.

itt.jpg

(#) magitor válasza Kiss.hu hozzászólására (») Máj 30, 2009
hogy innen nézem valószínűleg az előlapi potik cserélve lettek meg a hátlapi jack kimenetek, de nem 100%.
(#) lpcollector válasza CHZ hozzászólására (») Máj 30, 2009
Akkor körülnézek otthon. Valahol van két-két új orosz mA és V mérőm, talán Sokol adó-vevő aksitöltőbe valók. Megfelelő előtéttel v. sönttel talán jó lehet. Megnézem mit tudnak és jelentkezem velük.
Azért van némi fenntartásom ezek beépítésével szemben. Arra gondolok, hogy az anódtáp mérése közben mikor a mérőcsúcs hozzáér a táppanelhez olyan hangot hallok a hangsugárzókban, mintha a hangszedőt birizgálnám. Ez meg folyamatosan ebben a körben "csücsülne".
(#) mark.budai válasza lpcollector hozzászólására (») Máj 30, 2009
Nekem a katód mérése közben is szokott olyan hangot adni. De ha rá van kötve, akkor már nem, csak amikor hozzáérintem, meg amikor elveszem a mérővezetéket.
(#) Imi65 válasza mark.budai hozzászólására (») Máj 30, 2009
Márk, ha 1 (470) Ohm -mal párhuzamosan kötsz egy 10M Ohm -os műszert, annak nem szabadna semmit csinálni. A tápfesz. az már más kérdés, ott a nagy egyenfeszültség már okoz egy nagyon kicsi (láthatatlan) ívet. Érzéketlen "hidegműszerrel" (Univo 1k Ohm /V) 800V-on az a 800 uA már a látható kategóriába emeli az ívet.)
Előfok hidegítetlen katódja viszont igen.
(#) burgdavid hozzászólása Máj 30, 2009
A börzén voltak új, tüneményes orosz műszerek pár száz Ft-ért, csak az a baj hogy középállásúak voltak Pedig azokból lehetett volna ilyet alkotni.
Az APX100 ban is volt...
(#) Imi65 válasza burgdavid hozzászólására (») Máj 30, 2009
Esetleg úgy bekötni, hogy jobb oldalra kibillentve egy karos nyomógombot, jobbra az egyik, balra a másik cső áramát mutassa. két áramkörös kapcsolóval megoldható a polaritás váltás is.
(#) mark.budai válasza Imi65 hozzászólására (») Máj 30, 2009
Ez így szerintem még szebb megoldás, mint 2 műszer.
(#) CHZ válasza mayky hozzászólására (») Máj 30, 2009
Pontos , teljes sorokat csak így lehet tekerni .
Mivel az első kimenővel próbálkozik , a szekunderek vastag vezetékét minimum teljesen kitöltött sorokban kellene tekerni , a primrek vadabb tekercslése elsőre még kisebb kompromisszum , de minőségi hatása megsem elhanyagolható . Mint mindent , ezt is gyakorolni kell .
(#) Müszi válasza mayky hozzászólására (») Máj 30, 2009
Akinek olyan jó a szeme, hogy simán látja a huzalt, 1 óra után, fejfájás nélkül, akkor igen!

Én ennek is örülök.
(#) CHZ válasza lpcollector hozzászólására (») Máj 30, 2009
A mérőcsúcs hozzáérésekor keletkező zavart , ív keletkezése okozhatja , ami bizonytalan érinkezés kezdeti velejárója . Ezt a katódban fikszen bekötött műszer nem fogja produkálni .
Következő: »»   581 / 2208
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem