Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Muzeális készülékek-alkatrészek restaurálása
Témaindító: Kutyuli, idő: Márc 29, 2008
Témakörök:
Szép, a kép megy is a többi közé! Érdekes egyébként, mert az én Harmóniám ugyanígy néz ki, csak más a hangszóróselyem és az enyém '67-es még EZ80-as egyenirányítóval. Velence de Luxe-om nekem is volt, de kb egy hete elcseréltem De van kilátásba egy ugyanolyan És van még egy '72-es velence de luxe belsőm is! Ha valakinek van még Harmóniája Vagy Szimfónia de Luxéja akkor évszámot és képet kérnék ha lehetséges!
Nekem van egy 342V, ami ugyanaz a kapcsolás, mint a 343V.Annyiban nem eredeti, hogy a végcső ujabb, szemre minden más eredeti, állaga:egy pincében állhatott min 30évet.Szerintem a 343V dobozába könnyen berakható.Nekem nem kell, mert nincs időm rá.Ha érdekel, valamilyen cserére felajánlom.
Üdv:gkari
Szia! Köszönöm szépen, élek a lehetőséggel. Privátban megtárgyaljuk. Üdv.:Laca
Üdv! Köszi, úgy néz ki, sikerül a ragasztás. De ha mégsem, szólni fogok.
Sziasztok! Ma én is gazdagabb lettem egy háromgombos ORION 115A "Rákosi néprádió"-val. Elég viseltes állapotban van szegényke, de nem baj, szép kihívás lesz a restaurálása. Mindene megvan. Na jó az egyik lábát elvesztette. A hatvanas években utolsó darabok egyikekén kerülhetett ki a gyárból. Ezt az egyik 1963 V. havi MM elkóból gyanítható.
A képek, köbzoli szavait idézve: "csata előtti állapot".
És a belvilág. Az sem oly "fényes".
Köszi a jó tanácsot. Valamilyen hasonló terveim vannak vele. Az biztos, hogy teljesen szét fogom szedni (persze értelmes szintig), a sasszi is elvan csavarodva. A dobozka sajnos nemcsak annál a saroknál nyílt meg. Mindegyiknél. Valószínűleg kaphatott egy ütést... amikor a láb levált.
Már csak a volt nyári konyhában kellene egy asztalnyi helyet felszabadítani, ahol a nyári estéken újjászülethet romjaiból. Jófajta faragasztó ügyben kérnék még tanácsot, mert ezeket a mai hiper szuper tubusos féléket nem ismerem valami jóknak.
Köszi szépen, így lesz. Persze majd az eredményről beszámolok.
A gurtni helyett tudom ajánlani a szorítót!
Helló! Én kb egy hónapja lettem kész az én néprádiómmal! Nekem is hiányzott az egyik láb, de gyártottunk egy párat! Neked is ezt javaslom, mert egy asztalosnak könnyebb 2 ugyanolyat csinálni Egyébként nagyon szép a tied, gratula hozzá!
Idézet: „egy asztalosnak könnyebb 2 ugyanolyat csinálni” Nem vagyok asztalos, de megoldom. Köszi, remélem még szebb lesz.
Hello mindenki.Segítséget kérnék,hiába googléztam,néztem,nyálaztam a weboldalakat,nem találtam semmi használható datát a topic címben szereplő erősítőről.Szerintem 1970-1982 körül gyárthatták,eurpai modell.Nedves helyen tárolhatták,mivel erősen korrodált a belseje,a háza,alumnium részek.A végtranzisztorokból semmi tipusjelzés nem látszik,pókhálós bogaras lerakódás mindenhol... A ház: az oldalán a fa borítás erősen sérült,előlap karcos,potméter sapkák hiányoznak.A kül-és a belsérelmi nyomokat leszámítva majdnem hibátlanul müködik,legalább a potik nem recsegnek.. Rátérek a lényegre,szeretnék segítséget kérni a szakiktól,valami kapcsolási rajz,leírás,müködési daták,stb.. ami nagyon segítene a restaurálásomat. köszönöm előre.
Idézet: c. téma ide áthelyezve. „Onkyo solid state receiver model 234”
Laca! Megkaptad az üzenetemet(Bocs, de a gépemről nem derül ki-nem tudom,miért?)?
gkari
A keddit (242) igen. Bocsi, a tali szervezés miatt nem volt időm még válaszolni.
Sziasztok! Újfent "dicsekednék" egy mai szerzeményemmel: Standard márkájú fülessel. Jelenleg sorosan van kötve, így 4k ohm DC az impedanciája. A kábele szerintem nem eredeti. Látszik ez az elágazásnál is (valamilyen kupakból van), meg az egyik oldalnál amelyiket már javították hogy oda három ér megy (ráadásul már rövidebb is). Szétszedés, lepucolás után, leakarom cserélni a kábelét, ha lehet korhűbbre, s sztereóra akarom bekötni. Így akkor oldalanként 2k ohm-os lesz. Természetesen csöves fejhallgató erősítőt kap majd.
kipróbálásként rákötöttem a PC-re. Meglepődtem milyen szépen szólt. Van valakinek sejtése, hogy mikori darab lehet? Esetleg mi a típusa?
Üdv!
Nagyon Szép Darab! Ilyen impedanciával akár detektoros rádióhoz is használhatnád, megőrizve az eredeti állapotát, bár a kábel alapján, ahogy írod, azt már cserélték. Nagyon valószínű, hogy eredetileg is detektorosokhoz, vagy egycsöves, esetleg 0-V-1, audion demodulátoros vevőkhöz készíették, akkor bizony nagyon régi darab lehet!
Valakinek lenne elfekvőben Tavasz tv kutyaház fedél és a hangolóegység fedele (ha volt ilyen) Köszönet előre is!
1930-40 körüli,de a fejpánt és a kábel cserélve volt.Üdv!
Hú, akkor tényleg szép ereklye. A kábelcserében eléggé biztos voltam, majd nézek valamelyik börzén textilszigetelésűt hozzá. A fejpántot úgy gondoltam, hogy csak ráhúzták ezt a műanyag csövet a rugóacélra. ezt valószínűleg úgy fogom megoldani, hogy leveszem róla, s egy kis bőr párnácskát varrok rá. maximum textilt. Műbőrt semmiképp.
Köszi az infót.
Tuti jó detektoroshoz, mert amikor az egyik eret megérintettem a PC-ből lövő egyik szállal. már hallottam is a brummot.
Hogy mihez fogom használni az még rejtély, de ereklyének már tuti ott lesz a helye a vitrinben.
Jó napot mindenkinek! Ez a mai szerzeményem: egy Terta T328. Nem volt valamidrága, de iszonyatosan koszos volt! Már le van lakkozva:yes: A doboza már majdnem, kész de sajnos a fehér műanyag dísz egyik fele hiányzik a skálaüveg pedigkoszos volt desikerült óvatosan megtisztítani. A belsejével csak annyi a bibi, hogy az EZ 80-ról menő kondikat nemtudom, hogy hova kell kötni és a hálózati vezeték egyik felének a helyét se találom a másik szépen ottvan a kapcsolón. És a skálahúrt is pótolnikéne, de ebben nincs skálahúr rajz. Hálás lennék ha valaki segítene!
Üdv !
Szép készülék az már biztos.Nekem is van egy ,Hogyan sikerült megtisztitanod a gombokat?
Fogkefe
Üdv! Szép lesz a rádió, remélem a hiányzó műanyagot is sikerül pótolni valahonnan. A mellékelt fájlban benne van minden amit kértél.
Nos, van egy-két trükköm Először mindig leszedem a gombokat aztán beáztatom és körömkefével kitakarítom a koszt mindenhonnan, a réz díszekre pedig ottvan a szappanos dörzsipárna! Nagyon szép lesz tőle a réz és nem is nehéz hozzájutni! A fehérítést pedig egyszerűen domestossal végzem. Fontos utánna jól leöblíteni mindent! Egyébkéntnagyon köszönöm a segítséget és össze is raktam valamennyire, várom a véleményeket
Üdv!
Nekem pedig ez a mai szerzeményem, a Szolnoki Veterán Börzén vettem. Egy szovjet gyártmányú Cosmos M kisrádió, a hozzá való akkutöltővel és 3db kissé rozsdás gombakkumulátorral. A készülék 1970-es gyártmány, az "export szériából" való, mivel angolul van feliratozva. Azért vettem meg, mert gyermekkori emlék, volt már egy ilyen kisrádióm, az még a szovjet piacra készült változat volt, cirillbetűs feliratozással és vajszínű bourkolattal, a bőrtokja pedig fekete volt. Az akksikat megtisztítottam finom csiszolópapírral és drótkefével, jelenleg 0.5-0.9V mérhető rajtuk. Sajnos a töltő bedugáskor zizeg és szikrázik belül, ezért lehet, az hibás. A rádió belülről egészségesnek tűnik, csak a gombaksik érintkezőjét kellett smirglizni picit.
No, ezt nem értem még: a trafó külső oldalán van ez a két lemezfül és a felsőbe megy a túloldalon a hálózati vezeték egyik fele. nos, ezek így szépen összevannak kötve.... ez gyárilg is ígyvolt? Én arra tippelek, hogy itt lehetett a biztosíték ugyanis a feszváltó még bontatlan, ésott nincs nyoma se!
Akkor oda nem kell biztosíték???
Sziasztok! Véleményeteket kérdezném egy AKAI 4000 DS MK-II orsósról, hogy szerintetek, mennyire szép a hangja. Most nem az állapottól függőre gondolok, hanem, hogy a maga kategóriájában milyennek minősül. Szépnek szép, de megér 10000 Forintot, ha netán használni is akarom? Köszi.
Ja, a Béka oldalát elolvastam róla. |
Bejelentkezés
Hirdetés |