Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   113 / 1271
(#) patexati válasza panasoni hozzászólására (») Máj 31, 2009 /
 
Képcsövet kisütni elötte! Nem feszültség alatt babrálni! Testre egy vezeték és a tappancs alatt süsd ki a képcsövet mert az fel van töltödve és igen kellemetlen zud lenni ha megcsap! Ha nem vagy jártas az elektronikában ne szerelj tv-t mert még bajod esik! Nem játék komolyan!
(#) panasoni válasza patexati hozzászólására (») Máj 31, 2009 /
 
ezt leirnád pontosabban?

garázskapu szerelö vagyok.

(#) patexati válasza panasoni hozzászólására (») Máj 31, 2009 /
 
Egy vezetéket rákötsz a tv testjére a másik felét egy csavarhúzó szárára aminek csak a nyele szigetelt és ezzel akasztod ki a tappancs akatt az érintkezőt a képcsőben és így kisül! A táp elkóban is maradhat kakaó azt egy 230V-os izzóval kell kisütni! Utánna lehet tapizni!
(#) panasoni válasza patexati hozzászólására (») Máj 31, 2009 /
 
sima ügy.

melyik a test a tv-n?
(#) patexati válasza panasoni hozzászólására (») Máj 31, 2009 /
 
Ami a képcsövon van szigeteletlen vezeték az az! Nem a vastag szigetelt az a lemágnesező!
(#) panasoni válasza patexati hozzászólására (») Máj 31, 2009 /
 
olyan élénken él bennem az elözö kisütés hogy azt hiszem hagyom.

azért köszi a segitséget.

gyüjtök eröt.
(#) patexati válasza panasoni hozzászólására (») Máj 31, 2009 /
 
Vidd el inkább szakihoz azt tudom ajánlani!
(#) panasoni hozzászólása Máj 31, 2009 /
 
van jelentösége annak hogy 7et aztán 8 at pattog? majd ujra 7 aztán 8 és igy tovább....
(#) buburobi válasza ferzoo hozzászólására (») Máj 31, 2009 /
 
Igazad volt. Jól elnéztem... Tda8177f van az eltérítésnél. Ha nem segítessz én b***m a hang IC-t csrélem ki... az ellenállások és a kondik jók, tápot kap, úgyhogy szerintem csak simán megunta a szolgálatot... csere.. kössz még 1X
(#) gabor128 válasza ferzoo hozzászólására (») Máj 31, 2009 /
 
Köszi a választ!
Kapcs rajzom sajnos nincs hozzá és nem is tudom honnan lehetne szerezni.
Nem vagyok tv szerelő, de valamennyit konyítok az elektronikához.
Szóval azt mondod, hogy a táp panelon cseréljem ki az összes elkót, vagy a vezérlő panelen is?
Még nem szedtem szét a tv, majd holnap.

És alul a csíkos sorokat mi okozhatja?
(#) ferzoo válasza gabor128 hozzászólására (») Jún 1, 2009 /
 
Nem tudom milyen idős Tv.ez?De ha 10év.körüli cseréld a tápban is 1-2mikrot 100mikrot,primer vezérlőben,majd szekunderben elöző oldalon leírtak szerint.A függ.eltérítőben csatolókondikat igy 10mikro 50V,1000mikro 35V=kicsatoló és tápszűrő tipustól függően 2200mikrot is betehetsz.A lenti fehér csikokat gyűrödéseket is ez okozhatja.Pákával melegíted kondit 60-70fokig,látod a változást majd.Ha nem boldogulsz tégy fel képet fotót,képernyőröl.Ok?
(#) Törpi hozzászólása Jún 2, 2009 /
 
Sziasztok! Segítségeteket szeretném kérni.! Hozzám került javításra egy Blaupunkt DT 100-30 tipusú tv.Hibajelenség: Bekapcsolás után kb 20 percig nincs hang ,és a kép is egy kicsit vertikálisan eltorzul. később r endesen működik minden !. Én elkó hibára gyanakszom! Merre keresem a hibát .!? Segítséget nagyon megköszönném ! Nagyon jó ez a fórum!
(#) gabor128 válasza ferzoo hozzászólására (») Jún 3, 2009 /
 
Azért ennyire nem értek a tv-khez!

Tegnap sikerült óvatosan szétbontani. Egy nyákon van az egész elektronika, nem külön, +az elektroncső végén.
Csináltam egy képet, meg összeirkáltam a táp részen az összes elkó értékét. (bocs a kép minőségért, telóval csináltam)
Na. A tápkört, ha jól látom egy fehér vonallal körvonalazták.
A vezérlőkörben is van egy rakás elkó, azokat egyelőre nem akarnám cserélni, mert van belőle vagy 30.
A nyák alján, a fólia oldalon melegedésnyomok vannak a kék trafótól balra és jobbra levő részeken.
Következő lépés az alkarészek megrendelése lesz, meg azok cseréje. Ez még eltart egy darabig.

Ja. A tv az 4 éves.

Image(26).jpg
    
(#) mofesa hozzászólása Jún 4, 2009 /
 
Üdv mindenkinek!
Van egy Videoton TS 2625 tv-m.A képe,főleg a logónál látható,hogy homályos.Próbáltam állítani rajta de már fullon van.Mi lehet szerintetek a probléma megoldása?
(#) ferzoo válasza gabor128 hozzászólására (») Jún 4, 2009 /
 
Úgy látom a képen,hogy ez egy 51cm.képátlójú török vagy távolkeleti összerakású Tv.Elég egyszerű kivitelű,a kék trafó +25alkatrész a tápegység.Ez állítja elő a 114Voltot és a 14-16Voltot.Ellenörizd le ha rendben,keresd a függ.eltérítőt kb.15alkatrészt,cserélj kondikat.Melegedésnyom 3W os ellenállásoknál természetes dolog,kb.50-80fokig elfogadható tápnál sorkimenő környékén.
(#) LJani hozzászólása Jún 4, 2009 /
 
Segítséget kérnék hátha tud esetleg valaki segíteni.
Volna egy Philips 28PT4418/01 típusú tv, kb 4-5 éves a készülék, és bekapcsolás után a stand-by led világít de nem kapcsol be , lehet valami kattanást hallani mint ha egy relé behúzna de semmi különös nem történik.
Hátha esetleg tud valaki segíteni hol is kellene a hibát keresnem.
Esetleg ha valakinek van hozzá kapcsolása vagy tudja honnan tudnák letölteni az jól jönne , mert sajnos én nem találtam hozzá.
Előre is köszönök minden építő hozzászólást.
Üdv.
(#) Törpi válasza mofesa hozzászólására (») Jún 5, 2009 /
 
Üdv! Próbálj a fókuszpotin álítani ! Ha nincs változás. egy kis képcsőregenerálás segíthet! Sok sikert!
(#) ferzoo válasza LJani hozzászólására (») Jún 5, 2009 /
 
Ez 1nagyképernyös 28colos átlóju sarkitott képernyős készűlék,a tipusszámból itélve.A képcsővel nincs semmi gond,relé nincs benne régiekben sem volt.Valoszínűleg a sorvégtranzisztor +adta magát zárlatos lett,esetleg a sorkimenő rossz,ez ugyanazon jelenséget okozza leterheli a táprészt.Működik a védelem ezért pulzál kattog a táp,mikor újra ráindit bekapcs.nál.
(#) mofesa válasza Törpi hozzászólására (») Jún 5, 2009 /
 
Köszi.A fókusz fullon van.Mit értesz képcsőregeneráláson?
Van egy Orion tv-m is,amiben elszállt a sorindító tranzisztor.Kicseréltem,de se kép se hang.Még a visszajelző led sem világít.Szerintetek mi lehet a gondja?Elkéne egy kis segítség.
(#) jocipoci hozzászólása Jún 6, 2009 /
 
Sziasztok van egy orion t2930-stx tv csattanás füstszag stb. Szétszedtem a sorvégtranzisztor melletti kondi szétdurant .rajzot nem találtam rola és kellene a tranzisztor és a kondi tipusa . Előre is köszönöm
(#) Törpi válasza mofesa hozzászólására (») Jún 6, 2009 /
 
Szeva! A regenerálás azt jelenti hogy a képcsöben lévö három katódról /:piros-kék- zöld /áram impulzusokkal eltávolítjuk az oxidréteget! És ebböl kifolyólag javul a kép Ehez viszont szükség van egy ilyen ketyerére, amivel ezt meg lehet csinálni! Általában 70% -kos a javulás ! Uj már nem lesz , de élvezhetőbb lesz a kép! Pesti vagy !?Ha igen , akkor lehet hogy tudok segíteni benne! Mennyire vagy otthon a tv szerelésben? Az Orionnál kicsit komolyabb a hiba! De szivesen segítek! :yes:
(#) mofesa válasza Törpi hozzászólására (») Jún 6, 2009 /
 
Vidéki vagyok.A tv szereléshez nem igazán konyítok.Egy ilyen ketyerét nem lehetne összerakni?
Az orion már volt javítva akkor a sorvég tranzisztor ment el.Akkor sikerült megcsinálni a ti segítségetekkel.
A segítséget köszönettel elfogadnám.
(#) bringas2 hozzászólása Jún 6, 2009 /
 
Üdv.az Eurosky Tv.tulajának üzenem ma javítottam 2db.ot 55cm.es Philips képcsővel szerelték nagyon jó a cucc.A gond az volt vele készenléti kék led világitott a kapcs.nál,viszont nem kapcsolt be.5éves készűlék,a hiba az volt hogy átkelett forrasztani táp.szekunder oldali részét,pl.stabilizátorok 3lábú Ic.és biztosító R-sokat és diódák környékét.Amugy nagyon egyszerű Tv. Tda9253 proci és kinai képcső,3tranyós táppal PRC.lengyel orsz.ban rakják össze LG.gyárban szerelik,ha jól tudom.
(#) Tom2009 hozzászólása Jún 6, 2009 /
 
Van egy elég régi TV-m (színes). Idáig minden rendben volt vele a színek jók voltak és hanggal sem volt semmi probléma. Most azonban egy ideig nem használtam a főkapcsolója ki volt nyomva, tehát nem égett a készenlét sem. Egy pár napja bekapcsoltam, és a kép maga ugyan tiszta és a színek is élesek csak nem jeleníti meg a piros színt, minden zöld és kék. Mi lehet a probléma vele?
(#) Törpi válasza mofesa hozzászólására (») Jún 7, 2009 /
 
üdv! Általában akik sorozatban gyártják a képcső regenerálókat gondoskodnak arról hogy ne legyen egyszerű ezeket koppintani! Pl: Kicsiszolják az alkatrészek adatait! De szerintem biztos hogy kis agyalással , és elektronikai ismerettel össze lehet rakni! . Én anno megvettem, nem volt olcsó.! Sokszor használom is ! Azért írtam hogy tudok segíteni benne ha pesti vagy ! Azt javaslom vidd el egy helybeli szakihoz és ö megcsinálja !Az Orionnal kapcsolatban pedig írj egy tipusszámot !Rajzod van!? Folyt köv!
(#) mofesa válasza Törpi hozzászólására (») Jún 7, 2009 /
 
Az Orion tipusszáma:T-2835 STX-SILVER.Rajzom sajnos nincs.

(#) bringas2 válasza mofesa hozzászólására (») Jún 7, 2009 /
 
Igazából nem a készülék tipusa a fontos hanem a képcső gyártója,állapota pl.mennyi idő alatt jőn be a kép,fűt fel a cső .Mert ha 3-5mp.mondjuk és Nokia esetleg Philips,akkor simán regenerálni lehet érdemes.Én 2-3KV.impulzusokkal szoktam,rövid ideig a katódokat és segédrácsot G2. amit nagyfesz.ák.állit elő.Elsőként a 3 katódot tesztelni kell 100kohm R-so keresztül a testre R=vörös,G=zöld,B=kék.Mindháromnál csikmentes fényes képernyőt kell látnunk,amennyiben jó a képcső CRT
(#) bringas2 válasza mofesa hozzászólására (») Jún 7, 2009 /
 
A képcső szín katódok amelyik gyenge pl.nincs piros szín akkor az R-katód oxidos,van legyengülve.Ez a teszt során hamar kiderül ilyenkor halvány pirosas a képernyő és vékony vizszintes csikok is jelentkeznek.A színvégfokot 3+3db.tranzisztor, 10évnél fiatalabb Tv.knél Ic.s TDA6108 stb.multiméterrel fesz.g méréssel tesztelhetjűk.Azt tudni kell Ic.nagy ritkán megy tönkre akkor viszont nyoma van.
(#) szarkamatthew hozzászólása Jún 7, 2009 /
 
Sziasztok!

Van egy Metz Caraf SF 100Hz-es tévém. Amikor be szeretném kapcsolni, a csatornát kijelzi, a csövet azonban nem húzza fel és a "8C" hibakódot teszi ki, majd visszalép stand-by módba. Már több külföldi oldalon is próbáltam utánna nézni, de ezt a hibakódot sehol sem ismerik. Tudna valaki segíteni, hogy mi ez?
(#) elektrorudi válasza Tom2009 hozzászólására (») Jún 7, 2009 /
 
Szerintem a képcső nyakán lévő panelon meghibásodott egy alkatrész (tranyó, trimmerpotméter vagy ellenállás).
Esetleg kontakthiba...
Ennyi info ismeretében, többet nem tudok mondani.
TV szerelők még megemlítenék az IC-t is, de az én praxisomban még nem fordult elő.
Következő: »»   113 / 1271
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem