Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Igen, mert dél óta elvagyok, kivágtam a kijelző helyét is, mert emiatt volt a nagy szerelés , bekötöttem majdnem mindent, kivéve magát a kütyüt, csak a kijelzőt akartam betenni meg ugye meghajtani, és nem néztem szét.
Ez jó, mindjártkészvan láz... Elnézést kérek mindenkitől, ha modik gondoljátok kitörölhetitek a sallang hsz-eket... tényleg bocsi, rendesek vagytok hogy segítetek... köszi szépen. Megint tanultam. Mindig na...agyon megnézem mostmár az ilyeneket. Hát nemigaz'...
Kedvenc mondatom:
Idézet: „Én megmondtam!” Még jó hogy csak 3 lába van...
Hát igen, ez igaz.
Megvan a szép 5,02V...
De meg ám...
Mostmár remélem utólagos probléma okozás nélkül elfoghat a mindjártkész láz
Sziasztok!
Miért van az, hogyha pl.erre a kapcsolásra kattintok, és ugye kivan írva, hogy "(Kattints a képre a file letöltéséhez!)", rá kattintok és ez a kép jön be.Szóval nem bírom letölteni. (Nem igazán elektronikai kérdés, de mivel egy kezdő kérdése, gondolom lehet ide írni. ) Köszi előre is a választ Bxncx
Jobb klikk cél mentése...
Jobb egérgomb, majd Hivatkozás mentése más néven...
Köszi, de sikerült máshogy lementem. MErt úgy ahogy te mondtad akkor cska simán JPEG-be mentené le.Most valahogy úgy csináltam, hogy rákattintottam a képre, aztán azokat a betűket lementettem , aztán átneveztem a kiterjesztését .lay -ba és úgy megy. De azért köszi szépen.
Szerk.: neked is köszi gg630504
Hali!
Egy átlagos személyautó benzinpompája kb. hány amper-rel üzemel?
Hello.
A Tv kártyámnak az S-video bemenete egy 9-pines csatlakozó ezt szeretném atalakitani sima RCA video jel bemeneté. A gond csak az hogy nem kapok sehol kábelt ami ezt meg tudná csinálni tudna valaki segíteni nekem egy kapcsrajzal esetleg.
Üdv!
Hát nem tudom, hogy hogyan gondoltad ezt megcsinálni, de azért csatolok egy lábkiosztási rajzot! Sok sikert hozzá!
Megint Én...
Most utána olvastam ennek a dolognak, és úgy értettem meg, hogy csak egyszerűen a "Composite" jelet meg a GND-t rákötöd az RCA-ra és akkor elvileg működnie kell (ha jól értettem a kompozit jel fogalmát)!
Üdv!
Egy normál HDD-ből szeretnék csinálni egy USB-set. Esetleg valaki tudna egy kis támpontot adni? Köszi!
24 V-os trafóról (a gyakorlatban 26 V jön le róla üresjáratban) kéne meghajtanom egy PIC-et (5 V), és sajnos a 7805 nem bírja az egyenirányított közel 37 V-os feszültségcsúcsokat. Mivel lehetne megoldani az átalakítást? Gondolkoztam egy ellenállás+zenerdióda kombináción, de az fűtene rendesen.
Kicsit ágyúval verébre, de mi lenne ha rátennél egy 24V -os, és ez után ez 5V-os stabkockát? A 7824 maximum bemenő feszütésge 40V.
Hmm, ez jó, erre nem is gondoltam. Köszi.
sziasztok!
Segítenétek nekem kapcsolási rajzról nyák tervet csinálni? Annyi változás lenne az egészben hogy P 1,2,3 poti helyett a nyákba csak csatlakozókat tennék , meg a TL061 es ic helyett TL062 ict használnám (http://www.hestore.hu/files/TL062_ti.pdf) mert nem kaptam 61 eset :S Filcel csinálom a nyákot szoval nekem az is problémákat jelent hogy minél kissebb helyre szorítsam össze de filcel meg tudjam rajzolni .. segítségeteket előre is köszönöm.
Üdv!
Szerintem próbálkozz meg a vasalásos módszerrel, műnyomót itt tudsz venni: Bővebben: Link Valamint nem tudom mennyire sürgős... Ha akarod egy sörért és a postaköltségért megcsinálom neked cakkum-pakk! Egyébként nagyon tudom ajánlani a Sprint Layout 5.0-t Ha érdekel jelezz privátba, és elküldöm betömörítve az e-mail címedre És van egy tök cuki kis magyar kézikönyv Alkotó barátunktól, amit itt találsz: Bővebben: Link Ui.: Szerintem barátkozz meg a Idézet: gombbal mert a modik szeretni fognak nagyon... „Link”
Kösz szépen pont igy gondoltam én is csak nem találtam meg sehol a pinek kivezetését.
Légyszives mondjátok már meg nekem, hogy ha a fet-eket beforasztom, akkor a kilógó lábait lelehet-e vágni. Nemlessz gondd belőle? Válaszotokat előre is köszönöm.
Üdv: Fodor
Le lehet vágni, csak utána illik a levágott lábat megónozni, hogy ne alakulhasson ki a későbbiekben galvánelem.
Köszönöm szépen. Mais tanultam valami újjat. Am ezt még sohasem hallottam, de mostmár alkalmazni fogom!
A láb levágása utáni ónozás túlzott óvatosság, nem szokták csinálni. Ha a panel a használata során "áztatva" van, vagy komoly páralecsapódásra lehet számítani, akkor inkább lakkozni kell (azt szokták is).
Hali!
PI tagú négypólusok Y, Z és H paramétereit kéne számolnom. (Villamosságtan II. tárgy) (egyetem) A mellékelt képen vannak az elrendezések. Z11 és Z21 esetében szakadás van a jobboldalán, ugye Z21 és Z22 esetében szakadás van a baloldalán, ugye Nos a Z11 és Z22 számítását értem, de a Z12 és Z21 esetében nemtudom, hogy jön ki az R3 eredménynek. Remélem erre téved egy egyetemista vagy fősulis vagy netán egy olyan kolléga aki jártas ezekben (bár kétlem hogy a gyakorlatban sokszor kéne )
Mindkét esetben az áramgenerátor által a négypólusra kényszerített teljes áram keresztülfolyik R3-on. Az áram rajta feszültséget ejt, és mivel a másik oldal szakadással van lezárva, arra nem folyik áram, vagyis a "túloldalon" megjelenő feszültség éppen az R3-on eső feszültség. A Z12 ill. Z21 kiszámításánál pedig pont ezt a feszültséget osztod az áramgenerátor áramával, az áram kiesik, és csak az R3 marad.
Képletekkel, Z21 számításánál: UR3=I1*R3 (mivel az áram csak az R1 és R3 ellenállásokon folyik át, a kimenet felé a szakadás miatt nem tud) UR3=U2 (mivel az R2-n nem esik feszültség az I2=0 miatt) Z21=U2/I1=UR3/I1=(I1*R3)/I1=R3 Z12-nél ugyanez a helyzet, csak a megfelelő feszültséggel és árammal.
Köszönöm szépen!
Mostmár világos lett a dolog. Egyébként nekem is van hívójelem, csak meg kell hosszabbíttatnom az adóengedélyem. Mosmár nyárra esedékes. Üdv: Zoli
Szívesen!
(Én kb. 30 éve tanultam, és nem emlékszem, hogy a gyakorlatban használnom kellett volna. (Tanítani is a kollégám szokta...) De a tanultak kb. 5%-át hasznosítjuk a gyakorlatban, csak nem tudjuk előre, hogy melyik 5%-át ) '73!
Lehet hogy túlzott óvatosság, de szerintem nem kér kenyeret. A levágás után újra átónozni sem időben sem költségben nem mérhető.
Egyébként Bosch szabály, hogy minden huzalos alkatrészt át kell a levágás után forrasztani. Meg hát szebb is lesz tőle a panel, szerintem. Ez olyan jelentéktelen dolog, hogy kár róla vitát nyitni.
Sziasztok!
Segitseg kellene nekem, hogy a mellekelt kapcsolasnal milyen tipusu kondit vegyek, illetve hogyan kossem be a polarizalt kondit. Jelenleg egy 1mikro farados 35V-os tantal kondim van, az a kerdes ez jo lesz-e. Help a kapcsolashoz: - a feher vezeteken konstans 450mV van - a kek vezeteken a korulmenyektol fuggoen 0-1000mV van koszi |
Bejelentkezés
Hirdetés |