Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » MP3 léptető
 
Témaindító: Keyer, idő: Jún 10, 2009
Témakörök:
Lapozás: OK   1 / 1
(#) Keyer hozzászólása Jún 10, 2009 /
 
Sziasztok! Egy készülékre lenne szükségem, ami 7 különböző (waw vagy mp3 formátumú) effektet játszik folyamatosan ismételve, a hozzájuk tartozó gombok lenyomásával.Tehát ha megnyomom az 1-es gombot akkor az 1-es effekt indul és mikor a végére ér(kb 6másodberces effekt) akkor újra kezdi. Amikora 2-est akkor kettes effekt jön és az ismétlődik. Segítségeteket kérem hogy sikeresen kivitelezhessem. A segítségeket előre is köszönöm!
(#) feki00 válasza Keyer hozzászólására (») Jún 10, 2009 /
 
Heló
Winbond által gyártott ISD analóg hangtároló ickkel egyszerűen meg tudod valósítani az elképzeléseidet.

Itt meg tudod nézni hogy melyik típus felelne meg (időtartam szerint) az elvárásaidnak, ha esetleg több/hosszabb hang kell akkor ne legyen probléma a bővítés.
Ha 7db 6s hosszú hangot kell rögzítened akkor ~42s kapacitásra van szükséged amire rögzíted a kívánt hangokat egymás után sorban, majd egy mikrovezérlő gomb nyomásra megfelelő szakaszokat visszajátszik. Az icvel nagyon egyszerű párhuzamos és spi-módon lehet kommunikálni, rengeteg minta is van a neten amiből ki lehet indulni.

Remélem segítettem,
Kellemes estét!
(#) watt válasza feki00 hozzászólására (») Jún 10, 2009 /
 
Idézet:
„(waw vagy mp3 formátumú) effektet”

Az ISD erre nem jó.
(#) watt válasza Keyer hozzászólására (») Jún 10, 2009 /
 
Programoztál már valamilyen mikrovezérlőt? Ha igen, akkor van néhány mp3 lejátszó project(google a barátunk!), ami hasznodra lehet, feltéve, ha át tudod írni a szoftvert és át tudod alakítani az áramkört a gombos igényeidnek megfelelően. (igaz ez csak mp3-at tud játszani, de a wawból könnyen lehet ilyen formátumot készíteni, nem beszélve arról, hogy értelmetlen waw-al terhelni a memóriát)

Ha ez nem megy, akkor nem fog tudni segíteni ebben senki, hacsak nem tervezi és írja meg a dolgot helyetted valaki. Nem kis munka!
(#) elektromos válasza Keyer hozzászólására (») Jún 10, 2009 /
 
Szia! Én is valami hasonló dolgon gondolkodom, és googlizok rendesen, de nem találok ilyen elgondolásról cikket! Én arra gondoltam, hogy veszek egy olcsó mp3 lejátszót, és egy atmega8-al vezérelem a gombokat. Nem volt még nagyon időm vele foglalkozni, de remélem sikerül összehozni, mert egy beszélő riasztót akarok rakni az autómba, és így nem kell vagyonokat költeni a drága hangtároló ick-re! Ha rossz az elgondolásom, akkor vélemény, vagy javaslat?
(#) Keyer válasza watt hozzászólására (») Jún 10, 2009 /
 
Foglalkoztam már pic-el, de ez valóban húzós lenne, és házilag építeni egy mp3-at nem biztos,hogy gazdaságos lenne, mert lehet hogy ezt nem csak egyszer kéne megoldani. Volt egy olyan gondolatom is hogy az mp3 gombjait vezérlem valahogy. Esetleg ezen az úton nem tudna valaki elindítani. Pl hogy usb-n keresztül nem lehet valahogy belepiszkklni az mp3-as belsejébe. Végülsi az is megoldás lenne, ha 1-es gombot nyomok le akkor 1 impulzust léptet az mp3-as lejátszó gombján, ha 2-őt akkor 2-őt léptet. Ez végülis megoldható lenne, csak akkor az ismétlés lenne bonyolult. Mindez persze mikrovezérlővel, lészülne.Talán ha lemérném az ismétlendő hang hoszzát akkor úgy megoldható lenne hogy annyi időközönként kap a gomb egy impilzust. Szerintetek ez működne?
(#) watt válasza Keyer hozzászólására (») Jún 10, 2009 /
 
Az első hozzászólásodból számomra úgy tűnt, hogy az mp3 ill a wav formátum neked fontos. Ez igaz, vagy jó bármilyen formátum?
Mert akkor freki00 javaslata a célravezető.
Leírhatnád mit is akarsz, mert lehet, hogy a kérdést sem jól tetted fel, azaz eleve rossz úton indultál a gondolkodásban.

(#) watt válasza Keyer hozzászólására (») Jún 10, 2009 /
 
Ha nem kell túl hosszú hangmintákat kezelni, akkor nem drága egy ilyen hangkezelő IC. Esetleg egy SD kártyán tárolt hangminta is lejátszható mikrovezérlővel, sima ellenálláslétrás DA segítségével, vagy valami cél DA-val.
(#) Keyer válasza watt hozzászólására (») Jún 10, 2009 /
 
Igazából nem kikötés hogy mp3 vagy waw legyen. Minőség szempontjából lenne fontos. Mert ha hangtárolót használok az valamilyen szinten a minősg romlására megy, mert ismereteim szerint az a rákötött mikrofon segítségével tárol, és nem túl jó a mintavétele.
Tudnál többet mondani az sd kártyás változatról esetleg valami általad ismert linkkel azt megköszönném, mert én nem találom. Köszi előre is
(#) Vandor76 válasza Keyer hozzászólására (») Jún 10, 2009 /
 
Szerintem egy AVR vagy PIC is le tudna játszani hangmintát egy ellenálláslétrával kialakított D/A konverter segítségével. Keress rá a guglin arra, hogy R-2R DAC (magyar oldalakon keresve is sok találatot kapsz).
Csak egy Flash memóriachip kell (HEstore-ban 250 Ft a fél megabyte-os darabja : AT 45 DB 041 D-SU) amiből szépen adagolja az adatot az egyik portjára (vagy kettőre, ha 16 bites hangot szeretnél), a többi már csak erősítő kérdése.

[szerk : látom az ellenálláslétrát -Watt- kolléga már javasolta. Csak helyeselni tudok]
(#) feki00 válasza Vandor76 hozzászólására (») Jún 10, 2009 /
 
Heló

Keyer az előtted lévő hozzászólásában írta hogy a minőség számít valamennyit, r-2r létra pedig nem arról híres hogy házilag pontosat lehet csinálni belőle. Vannak DA ick erre a célra spi vagy i2c üzemmódban, sőt egy VS1001 vagy az STA013 már mp3 dekódolást is végez, ekkor redukálódik a rendszer egy memóriára mcura meg a dekódolóra. És el is jutottunk watt >>451486 javaslatához. Bár egy ilyen dekódoló 1000 Ropogós Konvertibilis Magyar Forint körül mozog ha jól emlékszem.

>>451605:
Nem muszáj mikrofonnal rögzíteni, van nem mikrofon bemenete is az ISDnek amire egy pc kimenetét vagy akármilyen hangforrást lehet kötni, persze megfelelő jelszintet be kell állítani.
48Khz pedig elég jó hangminőségnek felel meg, nem tudom hogy milyen minőségre van szükséged. Ha ennél nagyobbra akkor bizony pic vagy avr nem lesz elég meghajtani a nagy pontosságú DA-t, aminek a minősége a kereskedelmi forgalomban levő berendezésekével egy szinten van.

watt, szólíthatsz ám fekinek is : D
(#) watt válasza Keyer hozzászólására (») Jún 10, 2009 /
 
Van egy ilyen topic, hogy mp3 építése Csak belenéztem, de több link is van benne.
Lrdemes használni a googlet, ill. az itteni keresőt.
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem