Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Muzeális készülékek-alkatrészek restaurálása
Lapozás: OK   65 / 579
(#) zolika60 válasza Action2K hozzászólására (») Jún 8, 2009 /

Nekem volt ilyen készülékem még 20 évvel ezelőtt. Eladtam, de azóta is bánom. A hangja nagyon jó, ha rendben van a mechanika és a fej. Szerintem annyi pénzért nem kapsz jobb magnót.
(#) mackopajtas hozzászólása Jún 8, 2009 /

Hello Bfreak

Ott sose volt biztositék, gyárilag is igy van átkötve
Bővebben: Link

A 328 as hátlap képén nem látszik mivel az új transzformátort kapott
(#) mackopajtas válasza Action2K hozzászólására (») Jún 8, 2009 /

Bűn kihagyni ezt a remek szallagos magnót,
nekem is ilyen van, és nagyon jó az átviteli frekvenciája, állitólag ezek üveg fejesek.
(#) gkari válasza mackopajtas hozzászólására (») Jún 8, 2009 /

De bizony a fesz.választó alatt ott a biztosíték helye-eredetileg 800mA-es Wickmann kell oda.A két papucs,és az ezeket összekötő rugalmas szál valóban egy hőkioldó, a forraszanyag az egyik oldalon "wood"fém, alacsony olvadáspontú, kioldáskor a primer áramkőrt megszakítja.Javítása sajnos csak forrasztással lehetséges, mert szerintem ez a fémanyag nemigen beszerezhető.
Üdv:gkari
(#) Malfox válasza Action2K hozzászólására (») Jún 8, 2009 /

Ha bajlódni akarsz valamivel,akkor vedd csak meg Azért az,hogy "remek" az túlzás, hangilag elég jó,de a fékrendszere nagyon gyenge.Rugós a fék,a szalag vége felé elkezd a hatalmas fékezéstől nyávogni,a szalaggal ilyenkor nem túl kíméletes, 35 um-es szalagnál vékonyabban nem ajánlatos használni hozzá. Fejei nem kopásállók,nem üveg,hanem sima permalloy fejes, a GX 4000 üvegfejes,amitől mindenkit óva intek,rémes áthallása van.10 ezer Ft-ért viszont jó vétel,ha megfelelő műszaki állapotban van,de érdemesebb drágább jobb gépbe beruházni.Üdv
(#) Action2K válasza Malfox hozzászólására (») Jún 8, 2009 /

Köszi a véleményeteket. Szépségéhez tényleg jó ár, de én nemcsak vitrinben akarom nézegetni.
Persze az álom egy REVOX, csakát az ára... Az A77-ért 90000-et kérnek most a Vaterán.

Viszont a mai szerzeményem egy Ganz UNIVO multiméter. Persze az eredeti bőr dobozkájában. Némi kis takarítás ráfér majd, s már dolgozhat is.
(#) Malfox válasza Action2K hozzászólására (») Jún 9, 2009 /

Grat a műszerhez!
A Revox A77 nem olyan elérhetetlen,lehet szerezni jóval olcsóbban,a vaterás, a tölcséres alu NAB adapter miatt olyan megveszett drága.Egy bevizsgált felújítottért szoktak 40 ezer ft-t kérni,maximum,de vannak olcsóbban is,csak azokat át kell kondizni,újra bemérni,stb. Amúgy én nagy előszeretettel ajánlom az Uher Royal SG 560-561 és 562-es típusokat,hangilag is jobb az Akainál és a mechanikája gyakorlatilag tönkretehetetlen.Üdv!
(#) zolika60 válasza Action2K hozzászólására (») Jún 9, 2009 /

Szerintem nem rossz vétel. Otthoni zenehallgatásra ideális. Persze ahogy írtam is a fejnek és a mechanikának jó állapotban kell lenie. Nem kell félned attól, hogy problémák lesznek vele. Tíz éven keresztül használtam ilyet. Nem csak nézegetésre. Egy fejcsere és néhány tisztogatás volt rajta ezalatt, pedig napi több órát ment. Már akkor is használt volt amikor vettem.
(#) Danaman válasza Action2K hozzászólására (») Jún 9, 2009 /

Jó kis műszer, nekem is van egy ilyenem, amíg az UNIV3-masom nem szereztem be mindig ezt használtam és nekem bevált.
(#) petya54 hozzászólása Jún 9, 2009 /

Sziasztok! Van egy új szerzeményem, a szemétbe volt kidobva, lehet nem ide illik mert nem sok elektronika van benne, sőt semmi, de muzeális. Vélemények? és egy kérdés: Mikori lehet kb.? Köszönöm!
Üdvpetya
(#) b.misi hozzászólása Jún 9, 2009 /

Üdv mindenkinek megmutatom a mai szerzeményemet ,egy orion 520b.
(#) masi1 válasza b.misi hozzászólására (») Jún 9, 2009 /

Mázlista!
Ha kell a két hiányzo csövét tudom potolni.
(#) petya54 válasza b.misi hozzászólására (») Jún 9, 2009 /

Szia! Nagyon fajin a rádió, tetszik! Irigyellek, ill. mindenkit aki rádiót szerezz, mert már rég jutott nekem rádió, de nem baj majd jön még egyszerre több is üdv:petya
(#) gkari válasza petya54 hozzászólására (») Jún 9, 2009 /

Na ez igen:"LJUBITYELJ 2" tüköraknás "BOX" fényképelőgép, 6X6cm-es tekercs("ROLL")filmes.Ha jól emkékszem, csak a zársebességet, és a rekeszt(blende) lehetett változtatni.(Idáig talán még nem OFF)
(#) moltam hozzászólása Jún 9, 2009 /

Hellosztok.
RFT Prominent 203 ba keresek be/kikabcsoló "gombot".
Úgy néz ki mint egy poti.
(#) Action2K válasza petya54 hozzászólására (») Jún 9, 2009 /

Szia! Nem mai darab. Nagyon kevés róla a szakirodalom, de az biztos, hogy az ötvenes évek elején (1954) már létezett. Keress benne valamilyen sorozatszámot, hátha az árulkodik.
(#) moltam válasza moltam hozzászólására (») Jún 9, 2009 /

Van még több hiányossága is: A skálaüveget tartó 4csavar + anya és a lábakról a gumi csúszásgátló, de ezeket tudom pótolni.
(#) gkari válasza masi1 hozzászólására (») Jún 9, 2009 /

Bizony ez a készülék nem túl gyakori, a csövek meg még inkább-ezt(...41-49) a csőszériát csak kb.4-5 évig gyártotta a TUNGSRAM.
gkari
(#) Action2K válasza gkari hozzászólására (») Jún 9, 2009 /

Jól emlékszel, és 300 forint volt az akkori ára.
(#) masi1 válasza gkari hozzászólására (») Jún 9, 2009 /

Mivel az angoloktol vették a csöveket utána a ruszkik gyártották elég sokáig a telepes készülékeikbe más néven(tipusszámon).
(#) petya54 hozzászólása Jún 9, 2009 /

Köszönöm mindenki válaszát, és szeretném még itt meg köszönni még egyszer "oregtamas0202"-nek az alkatrész segítséget. KÖSZÖNÖM SZÉPEN!
(#) gkari válasza masi1 hozzászólására (») Jún 9, 2009 /

Bocs, az előbb tévedtem, az 520A-ra gondoltam, de ez a telepes változat!
gkari
(#) Imi65 válasza Action2K hozzászólására (») Jún 10, 2009 /

Az UNIVO egy jó kis műszer lehetne. De sajnos - nem tudom, milyen megfontolásból - nagyon lerontották az érzékenységét. Ez 1k Ohm /V szerintem az elektronikához nagyon rossz érték.
(#) oregtamas0202 válasza petya54 hozzászólására (») Jún 10, 2009 /

Üdv. Örűlök hogy segíthettem. Öreg T
(#) Action2K válasza Imi65 hozzászólására (») Jún 10, 2009 /

Jaaaj, ahhoz ott lesz a csővoltmérőm. Vele még nem dicsekedtem, mert gondoltam előbb letakarítom, "kirestaurálom", hagy nézzen ki úgy mint új korában. Ez az UNIVO inkább csak szerelem első látásra dolog, no meg azért pár-száz voltos tápfeszeket nagyon jól lehet vele majd mérni. Ott már az a 300k/600k ohm nem sok vizet, akarom mondani szabad elektront zavar.
Egyébként van egy gyerekkori orosz tekerőtárcsás multim is, eddig csak ő volt a hű társam. No meg nemrégiben vettem egy digimultit, no de azzal aztán tényleg csak saccolni lehet. Arra jó, hogy szakadást mérjek, meg van e 230V, vagy valami más fesz. Az ohm mérője mérésenként mást mutat
(#) Imi65 válasza Action2K hozzászólására (») Jún 10, 2009 /

Az UNIVO csak a 60 uA -es alapműszerhez képest rossz. Azzal simán lehetett volna készíteni egy 10k Ohm /V-os műszert is. A vicces, hogy váltóban is 1k Ohm /V az érzékenység, holott általában váltóban lényegesen rosszabb szokott lenni. Erre nem az a megoldás, hogy lerontjuk az egyenfesz érzékenységét.....
(#) gkari válasza Action2K hozzászólására (») Jún 10, 2009 /

Ha érdekel, tudok neked adni egy "UNIVEKA"-t(20kohm/V!) (szerintem olcsón vateráztam, csak már van másik, amit használok),annyi hibája van, hogy az alapműszer mutatószálja(ez egy vékony üvegszál) rövidebb az eredeti méretnél.
(#) bfreak hozzászólása Jún 10, 2009 /

Jóestét! Szereztem egy Orion Néprádiót, még fémdobozos, képeket fogok feltenni róla! Annyi lenne a kérdésem, hogy miket lehet tudni ezekről a szerkezetekről?
(#) Action2K válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Jún 10, 2009 /

Jól tudod! De elvileg a sasszi és a ház között van elválasztó szigetelés. Már ha jó az állapota.
Ajánlatos leválasztótrafóról tesztelni, javítani, majd összeszereléskor nem kifelejteni a szigetelést.
(#) bfreak válasza Action2K hozzászólására (») Jún 10, 2009 /

Hát, ezt vettem észre! A fázist megkapja a ház is! Nem estem neki 230-al egyből.... A szigetelés 2bakelitgyűrű és ezek szögecselve vannak. De nekem ez a rádió inkább csak dísznek kell. Sajnos átvolt alakítva hangolhatóra, de visszaalakítottam úgy eredeti elvégre is.
Következő: »»   65 / 579
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem