Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Na, holnap elektronika-elektrotechnika gyakorlat és programozás, pénteken szóbelik: elektrotechnika-elektronika-anyagismeret, digitális számítógépek-automatika-perifériák, munka és környezetvédelem-minőségbiztosítás-gazdasági alapismeretek
![]() Jó lesz nekem! De legalább ma megcsináltam a hegesztőtrafó csatlakozóját piskótáról a mai rendes (akárhogy hívják, most nem keresek rá...) 3 fázisúra Ha már nekiálltam vele dolgozni, csináltam pár képet a beléről, faterék hozták össze még a 80as évek közepén (akkor is kicsit túllőttek a célon) A cucc pontosan 63kiló, és lehetetlen neki ártani! A főkapcsoló miatt nem fért be anno a műszer, ez derült ki (ami nem baj, mert a kapcsolóval 220as és 380as üzem közt is lehet választani)
Te jó isten
![]() ![]() Ez hány kW os? ![]() Úgy látom van egy jó pár megcsapolás.. ![]() Szép kis szerkezet..
Nem olyan jópár, csak ugya 3 fázisú, azért...
Konkrét teljesítményt sajnos nem tudok mondani ![]()
Jó reggelt minden fórumtársnak!
Egy kérdésem lenne azoktól akik használnak saját készítésű USB-s HDD-t. Valaki el tudná küldeni a kapcs rajzát és egy-két fényképet? És még valami: Mekkora az esélye, hogy ez normálisan működik egy laptopon?? A Válaszokat előre is köszönöm! Üdv! Szerk.: úgy értem, hogy saját készítésű, hogy saját az átalakító...
Hali srácok, ez nem semmi, hazaesek a melóból, gép be, de nem gondoltam, hogy ilyen jót fogok fórumozni, rég volt, hogy egyszerre több témába is válaszoltam. Most meg ott tartok, hogy a gép előtt kell rágyujtanom, mert lusta vagyok felállni és kimenni
![]() Egy dolgot még nem nagyon értek, vagyis nem tértem ki rá, tegnap fél 1kor elkezdett esni az eső, majd 0:30 kor félálomba vagyok amikor a szomszédházba becsapott a villám, egyből felugrottam, a lakásban ellenőrzés, nem e feküdt ki valamelyik elektromos eszköz! Amire keresem a választ, amikor a villám a házba becsap, mennyi az esélye, hogy tönkremegy valami elektromos berendezés? ![]()
Anno nekem elvitte a PC-t meg a videót, de nem tudom, hova csaphatott be. Most nem történt semmi szerencsére.
Idézet: Még a hetet kihúzom aztán leállok vele „Először is, a bagót dobd el..” ![]()
Van benne valami, de nekem például a reggeli kávéhoz jól esik. Amugy engem is letolt a barátnőm, hogy miért nem szokok le, kell ez nekem? Stb. Igazat adok neki, csak hétvégén buli, és tutira nem tudom megállni, hogy ne gyújtsak rá, a másik, hogy anyám is cigizik, és igy nem tudom letenni, mert, ha kimegyek a konyhába ott cigizik, akkor automatiukusan leülök rágyujtok, és elbeszélgetünk. Na, de olyan nem volt még, hogy ne lett volna, valahogy leteszem
![]()
Hali. 50%. Nálunk pár éve gömbvillám csapott le. Akkor még a gyerekszoba egyij sarka volt a dolgozó kuckóm.
Én ülök a PC-nél, gyerek az emeletes ágyon alszik. Eső esett, de igazán viharnak nem volt mondható. Egyszer csak nagy szikrázás a szoba közepén. No, az a gyerek lemezből készült autóversenypályája volt. Aztán az energia nagy hanggal, a szobában lévő műholdas beltéribe áramlott, s azon és a vele összeköttetésben lévő, egy szobával lejjebbi videomagnón keresztül távozott a nullán keresztül. Ők ketten nem élték túl ezt az X. típusú találkozást, de a lenti TV, meg az egész hifitorony, sőt a fenti szobában lévő PC mind túlélte. A mázli a pechben, hogy előtte pár nappal cseréltem ki a TV-nél a negyedmillió forintos stúdióvideót sima VHS-re.
Egy jelenlegi munkatársam dolgozott a dohánygyárba és ő mesélte el hogy amikor beérkezik a dohánylevél a gyárba beáztatják speciális függőségi szerekbe hogy minnél többet szívjanak az emberek belőle.Ezek utánn én azt mondom hogy nem a dohányzás veszélyes hanem az a vacak amit belekavarnak és attól kapsz minden nyűgöt.Személy szerint én már egy ideje saját magamnak töltöm a cigarettámat és biztos forrásból veszem az eredeti dohányt amit nem áztatott be senki semmi vacakba(ergo termelőtől) és higgyétek el nekem teljesen más mint a bolti. Multkor történt egy eset hogy a fiam eltörte a kezét és munkából egyből a kórházba kellett mennem és nem volt időm hazajönni és tenni be magamnak cigarettát így rákényszerültem hogy vegyek boltit.Ha elhiszitek ha nem talán elszívtam belőle 3 szálat a többit pedig kidobtam mert egyszerűen éreztem azt az aromabombát ami majd szétszedte a fejem és rendesen beszédültem tőle. Azért volt ez nekem furcsa mert ugye a sima dohány saját töltésben jóval erősebb mint akárminő bolti cigaretta . Eleinte én sem akartam hinni a munkatársam történetének de ez fullra meggyőzött.
Én azt mondom ha már dohányzik az emberfia akkor nézze meg mit füstölög mert megetetnek vele minden sza** ha nem vigyáz. Ajánlom minden dohányzónak hogy prónbálja ki a töltött tiszta dohányos cigarettát egy hétig és rájön hogy amit addig szívott egy "nemistudommi". Mellékes hogy van egy pár ismerősöm akik átszoktak a töltöttre és egy hónapon belül úgy letették a dohányzást hogy észre sem vették , köszönhetően annak hogy a függőségi szerek kitisztultak addigra de a füstölgési szokás mégis ott volt.
Én már kipróbáltam mindent, persze a legálisakból. Bolti cigaretta, szivar, pipa, saját termelésű dohány. Aztán esküvő, s azóta semmi. A pipa ott áll a szekrényben. No de majd idén egy nevezetes napon (40.szülinapom), a szekrényben álló egyetlen egy darab, Kanári szigeteki szivar elfog füstölögni a számban, valamiféle, szintén egy szekrényben álló, sokéves, sokputtonyos Tokai aszú kíséretében. Hogy ezután melyik lesz az a nevezetes nap, amikor megint füstölögni fogok? Ha más nem, az 50-es szám megünneplése.
Üdv mindenkinek!
Tegnap reggel majdnem karamboloztunk a busszal, mivel mentem be a suliba. Egyszer megyek busszal egy hónapban és akkor is történik valami. kereszteződésnél álltunk a piros lámpánál. Zöldre váltott, elindultunk és kanyarodtunk balra. Ekkor balról, amerre mi is kanyarodtunk egy autó jött nem kis sebességgel. Szerencse, hogy épp indultunk és lassan mentünk és meg tudott állni a busz. Az autós is félrerántotta a kormányt, de meg sem állt, csak ment tovább. Kb 15-20 centire ment el előttünk az autó. A sofőr is megijedhetett, mert kb 2 hónapja volt egy nagyobb balesete, de nem az ő hibájából, hanem hasonló esetből, de ott az alsórendű útról megállás nélkül jött ki vagy 60-nal egy autó és a busz meg ment 50-el és telibekapta. Utána egy jó hónapig nem is lehetett látni a sofőrt. Mentőhelikopterrel vittek akkor két embert is el. Akkor a busz tolta maga előtt az autót vagy 20 métert maga előtt. Azért nem lehetett jó érzés most sem a sofőrnek, hogy majdnem megint karambolozott. Mennyi marha van az utakon. Főleg itt felénk a keleti határnál, ahol jönnek a románok, meg az ukránok, akik nem tudnak vezetni. :yes: Azok mennek mint az állat és nem foglalkoznak a szabályokkal.
"jönnek a románok, meg az ukránok, akik nem tudnak vezetni"
"Azok mennek mint az állat és nem foglalkoznak a szabályokkal" Legközelebb válogasd meg szavaidat, vagy csillagozd ki! Mi köze a nemzetiségnek a vezetni-tudáshoz?!
Nálam az eggyik példaalany az asszony volt és meg is van az eredménye, ő már nem bagózik úgy mint előtte mert talán egy héten egyszer látom rágyujtani azt is csak akkor ha felidegelik annyira. Saját belátása szerint azt mondja hogy neki nem is kell már csak ha már nagyon nem bírja a feszültséget de akkor sem tudja elszívni az egész szálat mert a 4-5.-ik slukknál hányingert kap és elnyomja.
Csak annyi, hogy náluk nem törődnek a szabályokkal és mennek árkon-bokron keresztül. Mintha nem is lennének szabályok. nem egy balesetet okoztak már itt a környéken. :yes: Az, hogy náluk milyen a közlekedés, az nem jelenti azt, hogy itt is úgy lehet menni. De ők ezzel nem törődnek. Múltkor megyek a városban, közeledek a piros lámpához, lassítok mellettem meg a külső sávban simán átment a piroson lassítás nélkül a nemmondom milyen rendszámú autó.
![]()
Bocs, de ne legyél felháborodva. Ez teljesen köztudott, a sajtóban is publikált, hogy minden országban, azaz nemzetben, más és más a közlekedési morál. Tehát így mondható, hogy van köze a nemzetiségnek. Minket magyarokat szidnak az Osztrákok, a Magyarországot elhagyó, Bécsbe vezető autópályát, egyszerűen már csak halálpályának hívnak.
Volt szerencsém már sokfelé járni. Az egyik tapasztalatom Egyiptomban itt írom le. Angliában a hidegvérű angolok "panaszkodnak", hogy milyen rossz náluk a közlekedés. Egy hétig voltunk ott. Nekünk magyaroknak felüdülés volt ott vezetni. Kiengednek egy mellékúti kereszteződésből, a parkolóból sem tart órákig kiállni, mire valaki kienged. Lelassít, hogy az előtted elfogyó sávból beengedjen maga elé... Ja és ha gyalogosként még csak a zebra közelébe érsz, már megállnak, hogy átmehess. Persze, náluk is romlik a helyzet, de tőlünk, az oda bevándorlóktól. S ez világszinten így van. Tehát igen, függ az adott ember nemzetiségétől is a vezetési stílusa.
Szép délutánt mindenkinek!
Csak úgy poénból, kínzom egy kicsit a TDA1554Q-mat hidalva van, ez a PC "mini hangrendszerem" Majdnem maxon adom neki már vagy 20 perce, kíváncsi vagyok mennyire melegszik meg ![]() Eddig még a kéz meleget sem érte el ![]()
Egyet értek veled. Hozzá tenném még, hogy nálunk pont magunk miatt romlik a közlekedési morál. 30 éve vezetek szinte naponta. Manapság is ilyen a munkám. Míg régen az autósok 99%-a indexelt, udvarias volt, az út szélén álló meghibásodott autónál megállt minden arrajáró, hogy tud-e segíteni stb. stb..A mai viszonyokat nem ecsetelem mindenki ismeri. A múltkor például a Rákóczi úton a belső sávban elromlott autóra csak dudáltak és az öklüket rázták. Rajtam kívül senkinek nem jutott eszébe, hogy segítsen letolni az útról.
Idézet: „Eddig még a kéz meleget sem érte el” És a szomszédok idegrendszere elérte már a tűrőképességük határait?
Szerintem ezen nem érdemes tovább vitázni! Mindenki a magáét mondaná úgy-is...
A te általad kijelentett mondatból az szürhető le, hogy aki Román és Ukrán az nem tud vezetni!
Igazad van.
![]()
Ááá... Evvel a mini hangrendszerrel kizárt!
össze vissza 2X 6-8W ![]() De az kétségtelen hogy a Szobában jól muzsikál! :yes:
Sajnos ez van, ide "fejlődött" a világ. De amiért igazából valve felháborodására ezeket leírtam az, hogy persze nem szép dolog az indokolatlan faji, nemzetiségi megkülönböztetés. Szerintem Ő emiatt szólalt fel.
De az nyilvánvaló, hogy egyes nemzetek mások mint a többiek, illetve szinte mindegyik más a többitől. Ettől van folklór, meg turizmus... Ha pl indiában is ugyanazokat a panelházakat, meg villamosokat, meg embereket látnám, s nem az érdekes házaikat, nemzetiségi öltözéküket, no meg az elefántjaikat, s azokat a népszokásokat... Akkor mi a fenének mennék oda, ráadásul drága pénzen ![]()
Igazad van, az általánosítás az ami nem jó. Csak hát mégsem nevezhette Őt nevén, mert nem ismerte.
![]() Idézet: Annó azzal már simán lehetett csendháborítást előidézni.„össze vissza 2X 6-8W” ![]()
Nem mondtam hogy csendes, de véleményem szerint kicsit több kéne hozzá...
Pl az egy szinttel alattam lévő 2 40W-os Videoton hangfal és az ORION minihifi ![]() Az már bőven elég.. ![]()
Ahogy olvasgatom, sok a "rossz" téma. Füstölgés, cigizés, majdnem karambol.
Én viszont mesélek egy sokkal jobbat: meglett a több hetes folyamatos felkészülés eredménye, 1 órája volt az utolsó vizsgám a Kandón ebben a félévben, és 4,25-ös tanulmányi átlagot értem el ![]() Sokkal jobb ez az érzés, mint a cigi valaha is nyújthatna :crazya: Idézet: „Főleg itt felénk a keleti határnál, ahol jönnek a románok, meg az ukránok, akik nem tudnak vezetni” Elárulok egy titkot. ![]() Nem származás vagy hovatartozás alapján dől el, ki-hogyan vezet. Kizárólag az egyén agyi képességeitől függ a dolog. Lehet szó akár színesbőrűről, akár banturól, akár arabról, akár fehérekről, bármilyen országból. Aki agyilag visszamaradott, primitív, és nem tanult meg minimum 18 év alatt gondolkozni, az mind rossz vezető. Ennyi, semmi több.
Gratulálunk! Nem hiába szorított neked napi cca. ~600 Fő itt a HE-n...
![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |