Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok.Megcsináltam egy stepper motor kapcsát,és az lenne a gond,hogy érítésre 2 "vezetéket" (polarítását) felcserélném.Tehát éríntésenként csere.A h-híddal nem jó mert a motor veszít a feszkójából.Gondoltam 4017és relével,de nem biztos hogy jó lenne.Tipp?
Szia! Ha a H-hidat FET-ekből építed meg, akkor elhanyagolható lesz a feszültségveszteség. Nem kattog, nem kopik, nem szikrázik ráadásul nagyságrendekkel gyorsabb mint a relé.
Ha egy szteppel motort vezérelsz, akkor mindegy rajta a polaritás váltás. A vezérlő logikát kell "átprogramozni".
De melyiket is csináltad meg?
Relével léptetőmotort hajtani? Ez kb. olyan mintha valaki a mélynyomóját akarná relével hajtani, mert azon kevesebb feszültség esik! Rakd fel a kapcsolást és megoldjuk. Egyébként miért kell érintésre? Mi lesz a dologból?
Ha Bladika figyelt volna,akkor nem a stepper motor logikai számlálóját akarom relével meghajtani!!
Az hülyeség.Hanem az unipoláris motoron két vezetéket felcserélek akkor másik irányba megy.Egy tükör van rajta a motoron és azt akarom,hogy ha elér egy pontig akkor visszafelé megy (ez az a pont ahol lenne egy érintkező).Én nem akarom a vezérlő logikáját programozni,mert úgy néz ki,hogy: 555+4017+uln2003. Egy másik áramkörre gondoltam ami mondjuk a 4017 és az uln2003 között cserél 2 kábelt.Nem tudom érthetőbben elmondani.A motoron lenne egy érintkező(ütköző),és az kapcsolná át a forgásirányt.Ebbe segítsen nekem valaki!
Ha még nincs kész az áramkör, akkor kell egy oda-vissza számláló a 4017-es helyett.
Egyébként pedig két reléből kell egy astabil multivibrátor szerűt építeni. a két végálláskapcsoló billenti át őket. csak nem tudom, hogy induláskor, ha nincs végállásban, mi fogja valamelyiket elsőnek bebillenteni? |
Bejelentkezés
Hirdetés |