Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Muzeális készülékek-alkatrészek restaurálása
Témaindító: Kutyuli, idő: Márc 29, 2008
Témakörök:
Köszi, de a finomabb mérésekre már beszereztem egy EMG ORIVOHM 1341/E-t. Bemeneti impedancia 1M ohm||20pF 1kHz-en. Ja és DC-ben 15M ohm.
Az elemekre (vagy egyéb tápra)csak R méréshez van szükség, de csak kb.10%-os pontosságra lehet számítani-egy közepes kat.DVM R mérésre ennél sokkal jobb.E műszer igen nagy erénye a többi (V,A)mérés(2%pontosság!), mert a kapcsolók kontaktbiztosak, a V mérés frekvenciakompenzált(20 kHz is akár), még 1V-os méréshatárban is 20kOhm a belső ellenállása.Tápok, végfokok V és A mérésére (de még 5 kV-ra is!)osztályon felüli eszköz! Milyen lámpákra gondolsz?
Üdv:gkari
Üdv. HÍÍÍÍ a 60-as években ezt cipeltem mint / kiszálló műszerész/ . Öreg T
"Azzal simán lehetett volna készíteni egy 10k Ω /V-os műszert is."
Igy igaz, de akkor drága kapcsolórendszert kell építeni hozzá, mint a nagytestvér UNIVEKA URAV 147 nél. Akkoriban nagyon gyakori volt az Ayrton sönt használata a kéziműszerekben. (pl.: Minivo, Umavo és sok orosz gyártmány) Az akkori árak mellett igyekeztek minél olcsóbb megoldásokat találni, ez azért elég viszonylagos, első műszerem 1 500 Ft -ba került, amikor1 havi fizetés 1 600Ft volt. Az Ayrton sönt mára méltatlanul elfeledett megoldás pedig nagyon jó és biztonságos megoldás, ráadásul egyszerűen készíthető vele univerzális műszer. Az alapműszer érzékenységét rontja ugyan de megfelelő méretezés mellet ez nem okoz nagyobb problémát, DVM alapműszerrel semmi gond nincs vele. Lásd pl. a mellékelt rajzon
Készülget az Elac doboza:
Valakinek esetleg nincs egy régi acéltűs hangszedője+karja? DUAL,vagy valami márkásabb lenne a legjobb,megfizetném..most egy Tonalit van,ami egy balzafa karra kerülne,de még nem tökéletes:
Ellenállásmérés kivételével minden mást lehet táp nélkül, csak a műszer használati utasítását nagyon precizen tanácsos alkalmazni, hogy veled együtt a készülék is hosszú életű legyen! Sajnos olyan csöveim nincsenek.
Bővebben: Link Üdv:gkari
Jóestét mindenkinek!
Ma kész lettem a fémdobozos Néprádióval. Nos,elégsokmunka volt, de megérte és az eredeti szövetszigetelésű kábelt is megmentettem! A hangszóróselyem is menthető volt, és a belsejét is visszaigazítottam eredetire. Egy érdekes dolog volt, hogy ebben gyárilag nemvolt sávnyújtó! Ugyanis csak a házon volt neki lyuj, belöl már sehol se... Várom a véleményeket!
Egy eredeti matricát szkenneltem be és digitalizálva felújítottam! Majd egyszerűen kinyomtattam... Majd fel fogom rakni ide, nem-e valakinek segít ha rádiót újít fel.
Rádiógyűjtő klubban lehet kapni eredeti matricát.Üdv
Valaki mondta múltkor hogy kellene neki két Videoton hangfal doboz a hangszóróinak. Ha még érdekli írjon egy mail-t!
Szép napot mindenkinek!
szeretném megmutatni az én cuccaimat Akai GX4000d,Tesla B101,Videoton Cleopatra 1981 ből,és egy Phillips N2510-es kazettásmagnó.Ezenkívül még lesz egy EAG AE785A erősítőm és egy Tesla Nzc lemezjátszóm is
Sziasztok!
Épp most sikerült vegyek egy VT RA 2103 Szatmár típusú csöves vevőt, valaki nem tudna hozzá kapcsolási rajzot adni? Előre is köszönöm
Nagyon köszönöm!
Igazán gyors voltál.
Gondoltam ezt közreadom: Ozafon magnószalag gyűjtemény:
Szia!
Gratula! Ez így önmagában is komoly érték! Jól látom, hogy vadi újak!?
Kíváncsi lennék a hangjára, bár lehet, ha az enyém volna semmi pénzért nem raknám magnóba...
A hangja meglepően jó ,egy Grundig Reporter 700-zal próbáltam,illetve az EHR 11-el.Üdv!
Azért ez se semmi,papírszalag Van olyan szalaggyűjteményem,hogy az borzasztó.
Szerintem az nem borzasztó. Inkább örvendetes. Gratulálok hozzá.
Üdv! szeretnék egy NIXIE-t feltámasztani 12v segedelmével, de az meg eszik legalább 80v-ot
trafóval nem akart beindulni. Mi tévő legyek?
Nem csodálom, mert a gyújtófeszültség ált.:180V.Javasolom tanulmányozni:Bővebben: Link
Megérkeztek a szépséges régi hangkarok,a bordó Tonalit már fel van újítva, a másik kettőt még gumizni kell.
Jól behalt a topic,pedig 7vége volt..
Ennek örömére:
Jól mutat az új dobozban, gratu! Baloldalon a kar mire szolgál?
A hétvége nálam sem telt eseménytelenül, beszereztem ezt a "csöppséget":
Szereztem egy csöves rádiót! Teszek majd fel képet, de most nem mert a hegyen van én meg itthon!
Szia Geri
A bal oldali kar a sebességváltó.Az a 4 gomb pedig az átmérőválasztó volt,az automata karbeemeléshez,ami jelenleg ki van iktatva,mert zörög,elég zavaró tud lenni a zenehallgatásban Szép a TV-d,grat!
Jó estét emberek!
Az lenne a kérdésem, hogy tudnám a rádió gombjait kifehéríteni, túl sárgának találom, próbáltam fogkrémmel meg mosószerrel mást nem akartam nehogy roncsoljam az anyagot. Véleményetek szerint kell e egyáltalán fehéríteni? |
Bejelentkezés
Hirdetés |