Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Muzeális készülékek-alkatrészek restaurálása
Lapozás: OK   66 / 579
(#) Action2K válasza gkari hozzászólására (») Jún 10, 2009 /

Köszi, de a finomabb mérésekre már beszereztem egy EMG ORIVOHM 1341/E-t. Bemeneti impedancia 1M ohm||20pF 1kHz-en. Ja és DC-ben 15M ohm.
(#) gkari válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Jún 10, 2009 /

Az elemekre (vagy egyéb tápra)csak R méréshez van szükség, de csak kb.10%-os pontosságra lehet számítani-egy közepes kat.DVM R mérésre ennél sokkal jobb.E műszer igen nagy erénye a többi (V,A)mérés(2%pontosság!), mert a kapcsolók kontaktbiztosak, a V mérés frekvenciakompenzált(20 kHz is akár), még 1V-os méréshatárban is 20kOhm a belső ellenállása.Tápok, végfokok V és A mérésére (de még 5 kV-ra is!)osztályon felüli eszköz! Milyen lámpákra gondolsz?
Üdv:gkari
(#) oregtamas0202 válasza gkari hozzászólására (») Jún 10, 2009 /

Üdv. HÍÍÍÍ a 60-as években ezt cipeltem mint / kiszálló műszerész/ . Öreg T
(#) oldman válasza Imi65 hozzászólására (») Jún 11, 2009 /

"Azzal simán lehetett volna készíteni egy 10k Ω /V-os műszert is."

Igy igaz, de akkor drága kapcsolórendszert kell építeni hozzá, mint a nagytestvér UNIVEKA URAV 147 nél.
Akkoriban nagyon gyakori volt az Ayrton sönt használata a kéziműszerekben. (pl.: Minivo, Umavo és sok orosz gyártmány)
Az akkori árak mellett igyekeztek minél olcsóbb megoldásokat találni, ez azért elég viszonylagos, első műszerem 1 500 Ft -ba került, amikor1 havi fizetés 1 600Ft volt.
Az Ayrton sönt mára méltatlanul elfeledett megoldás pedig nagyon jó és biztonságos megoldás, ráadásul egyszerűen készíthető vele univerzális műszer.
Az alapműszer érzékenységét rontja ugyan de megfelelő méretezés mellet ez nem okoz nagyobb problémát, DVM alapműszerrel semmi gond nincs vele.
Lásd pl. a mellékelt rajzon

ayrton.jpg

(#) Malfox hozzászólása Jún 11, 2009 / 1

Készülget az Elac doboza:
Valakinek esetleg nincs egy régi acéltűs hangszedője+karja? DUAL,vagy valami márkásabb lenne a legjobb,megfizetném..most egy Tonalit van,ami egy balzafa karra kerülne,de még nem tökéletes:
(#) gkari válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Jún 12, 2009 /

Ellenállásmérés kivételével minden mást lehet táp nélkül, csak a műszer használati utasítását nagyon precizen tanácsos alkalmazni, hogy veled együtt a készülék is hosszú életű legyen! Sajnos olyan csöveim nincsenek.
Bővebben: Link
Üdv:gkari
(#) bfreak hozzászólása Jún 13, 2009 /

Jóestét mindenkinek!
Ma kész lettem a fémdobozos Néprádióval. Nos,elégsokmunka volt, de megérte és az eredeti szövetszigetelésű kábelt is megmentettem! A hangszóróselyem is menthető volt, és a belsejét is visszaigazítottam eredetire. Egy érdekes dolog volt, hogy ebben gyárilag nemvolt sávnyújtó! Ugyanis csak a házon volt neki lyuj, belöl már sehol se... Várom a véleményeket!
(#) bfreak válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Jún 13, 2009 /

Egy eredeti matricát szkenneltem be és digitalizálva felújítottam! Majd egyszerűen kinyomtattam... Majd fel fogom rakni ide, nem-e valakinek segít ha rádiót újít fel.
(#) Malfox válasza bfreak hozzászólására (») Jún 13, 2009 /

Rádiógyűjtő klubban lehet kapni eredeti matricát.Üdv
(#) bfreak hozzászólása Jún 14, 2009 /

Valaki mondta múltkor hogy kellene neki két Videoton hangfal doboz a hangszóróinak. Ha még érdekli írjon egy mail-t!
(#) laci016 hozzászólása Jún 16, 2009 /

Szép napot mindenkinek!

szeretném megmutatni az én cuccaimat
Akai GX4000d,Tesla B101,Videoton Cleopatra 1981 ből,és egy Phillips N2510-es kazettásmagnó.Ezenkívül
még lesz egy EAG AE785A erősítőm és egy Tesla Nzc lemezjátszóm is

Cuccok.rar

(#) Pityeszthehun hozzászólása Jún 17, 2009 /

Sziasztok!

Épp most sikerült vegyek egy VT RA 2103 Szatmár típusú csöves vevőt, valaki nem tudna hozzá kapcsolási rajzot adni?
Előre is köszönöm
(#) Malfox válasza Pityeszthehun hozzászólására (») Jún 17, 2009 /

Tessék!
(#) Pityeszthehun válasza Malfox hozzászólására (») Jún 17, 2009 /

Nagyon köszönöm!

Igazán gyors voltál.
(#) Malfox hozzászólása Jún 17, 2009 /

Gondoltam ezt közreadom: Ozafon magnószalag gyűjtemény:
(#) lapose válasza Malfox hozzászólására (») Jún 17, 2009 /

Szia!

Gratula! Ez így önmagában is komoly érték!
Jól látom, hogy vadi újak!?
(#) Malfox válasza lapose hozzászólására (») Jún 17, 2009 /

Hát majdnem Az egyik bontatlan.
(#) lapose válasza Malfox hozzászólására (») Jún 17, 2009 /

Kíváncsi lennék a hangjára, bár lehet, ha az enyém volna semmi pénzért nem raknám magnóba...
(#) Malfox válasza lapose hozzászólására (») Jún 17, 2009 /

A hangja meglepően jó ,egy Grundig Reporter 700-zal próbáltam,illetve az EHR 11-el.Üdv!
(#) Malfox válasza Malfox hozzászólására (») Jún 17, 2009 /

Azért ez se semmi,papírszalag Van olyan szalaggyűjteményem,hogy az borzasztó.
(#) zolika60 válasza Malfox hozzászólására (») Jún 17, 2009 /

Szerintem az nem borzasztó. Inkább örvendetes. Gratulálok hozzá.
(#) newman92 hozzászólása Jún 17, 2009 /

Üdv! szeretnék egy NIXIE-t feltámasztani 12v segedelmével, de az meg eszik legalább 80v-ot
trafóval nem akart beindulni. Mi tévő legyek?
(#) gkari válasza newman92 hozzászólására (») Jún 18, 2009 /

Nem csodálom, mert a gyújtófeszültség ált.:180V.Javasolom tanulmányozni:Bővebben: Link
(#) Malfox hozzászólása Jún 19, 2009 /

Megérkeztek a szépséges régi hangkarok,a bordó Tonalit már fel van újítva, a másik kettőt még gumizni kell.

DSCF3794.JPG

(#) Malfox hozzászólása Jún 21, 2009 /

Jól behalt a topic,pedig 7vége volt..
Ennek örömére:

DSCF3804.JPG

(#) kisgeri válasza Malfox hozzászólására (») Jún 22, 2009 /

Jól mutat az új dobozban, gratu! Baloldalon a kar mire szolgál?

A hétvége nálam sem telt eseménytelenül, beszereztem ezt a "csöppséget":

AT603.JPG

(#) newman92 hozzászólása Jún 22, 2009 /

Szereztem egy csöves rádiót! Teszek majd fel képet, de most nem mert a hegyen van én meg itthon!
(#) Malfox válasza kisgeri hozzászólására (») Jún 22, 2009 /

Szia Geri
A bal oldali kar a sebességváltó.Az a 4 gomb pedig az átmérőválasztó volt,az automata karbeemeléshez,ami jelenleg ki van iktatva,mert zörög,elég zavaró tud lenni a zenehallgatásban
Szép a TV-d,grat!
(#) Alexej hozzászólása Jún 22, 2009 /

Jó estét emberek!
Az lenne a kérdésem, hogy tudnám a rádió gombjait kifehéríteni, túl sárgának találom, próbáltam fogkrémmel meg mosószerrel mást nem akartam nehogy roncsoljam az anyagot. Véleményetek szerint kell e egyáltalán fehéríteni?
(#) Malfox válasza Alexej hozzászólására (») Jún 22, 2009 /

Szerintem így is nagyon szép,az enyémen is ilyen színűek,erősebb anyagok kifakíthatják az anyagot.Üdv!
Következő: »»   66 / 579
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem