Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Csöves erősítő készítése

Témaindító: seedz, idő: Márc 31, 2006
Témakörök:
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Lapozás: OK   602 / 2208
(#) sturbi válasza kocos hozzászólására (») Jún 16, 2009
Nem ismerem sajnos.
(#) sturbi válasza sturbi hozzászólására (») Jún 16, 2009
Kapcsolástechnikailag ilyesmire gondolok kiindulásként.
Csak kisérletező vénájúak építsék meg, mert a katódoldal egyáltalán nincsen, hozzászámolva a cső adatlaphoz.
(#) CIROKL válasza EcoPityu hozzászólására (») Jún 16, 2009
Á isten mencs semmi pénzért nem is kellene nekem PL500-504 van ithon bőven belőle !Talán még föl fogom ajánlani népgazdasági fölhasználásra !Nincs szándékom a fölhasználásukra .
(#) mark.budai válasza CIROKL hozzászólására (») Jún 16, 2009
Add nekem .
(#) burgdavid válasza CIROKL hozzászólására (») Jún 16, 2009
Csak diliből mondtam
Megrészegültem a sok cső látványától
(#) gkari válasza korgs2 hozzászólására (») Jún 16, 2009
Remélem, ez az!
Üdv:gkariBővebben: Link
(#) MrBrown válasza djhans hozzászólására (») Jún 16, 2009
Szia Jani, ha esetleg azoktól a kis leszorító cilinderektől meg a rozsdás rugóitól meg szeretnél válni, légyszi az én kukámba dobd őket !
Ja és ne felejtsd ha felém jársz, itt várnak rád az E/PCL84-85-ök, de holnap megyek a HAM bazárba anódsapeszért és ott újat is lehet kapni. Ha kell szívesen veszek neked csak még ma este 10-ig jelezd!
(#) Droot hozzászólása Jún 16, 2009
Sziasztok!
Segitsegre lenne szuksegem. Kaptam egy csoves radiot. Volt benne 4 db cso de sajnos nemtudom hogy mi a tipusuk mer mar az iras lekopott. Arra rajottem hogy a fekete "alju" a vegcso. Esetleg tudnatok nekem segiteni? teszek fel kepeket.
Bővebben: Link
Bővebben: LinkBővebben: Link
(#) Droot válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Jún 16, 2009
ok! koszonom a gyors valaszodat.
(#) korgs2 válasza gkari hozzászólására (») Jún 16, 2009
Köszönöm ez az.Esetleg olyan nem lenne ami ef86- al van megépítve? Vagy kössem be őket triórába és használjam az ecc40- helyett?
(#) rockersrac hozzászólása Jún 16, 2009
Olyasmi,hogy színképelemző műszer csöve érdekel valakit? Én úgy kaptam BURABU-n,dee nem tudok vele mit kezdeni,csak a helyet foglalja! Akinek kell,vigye!
(#) rockersrac válasza rockersrac hozzászólására (») Jún 16, 2009
Képek a csőről,hátha ez segít!
Szerintem sokkal jobban jársz, ha ECC82, esetleg ECC83-al helyettesíted a -40-et, jellemzőiben a -82 áll közelebb, persze mindkét esetben a munkaponti beállításokat módosítani kell.EF86 akár triódának is köthető, de csak 2 db.-al lehetne megoldani.A többi cső is kiválthatő noválcsövekkel.
Üdv:gkari
Igen 2dbra gondoltam énis, azért mert ecc ből hiány van ef86-ból pedig van bőven. Az ezek által erősített jelet egy ecl82 SE vel erősíteném föl.
(#) besi99 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Jún 16, 2009
Sőt, nemcsak egy univerzális rádió, hanem az univerzális [b]néprádió csövezése!
(#) burgdavid válasza rockersrac hozzászólására (») Jún 16, 2009
Úgy érzem, hogy erre Müszi fog lecsapni
Nálam pont fordított a helyzet, ha gondolod, tudok adni -használt,de bizonyosan működő- ECC82. és -83-at is, 2-2-t, cserébe adj 2 EF86-ot!
Üdv:gkari
(#) burgdavid válasza sturbi hozzászólására (») Jún 16, 2009
Ez érdekes kapcsolás! Mennyire vezérelhető a g2-vel a cső?
Rendbenvan! Privibe megbeszéljük? Az ef86ok is használtak( mondjuk elég keveset..) de biztos,hogy működőképesek.
(#) rhesus23 hozzászólása Jún 17, 2009
Összeraktam a PCL86 SE-t. Minden a rajz szerint (elektroncsö.hu) nagyot szól, de nagyot is torzít. Mi lehet a hiba?
(#) rhesus23 válasza rhesus23 hozzászólására (») Jún 17, 2009
Ja, és a kimenőből is hallom a zenét.
(#) korgs2 válasza rhesus23 hozzászólására (») Jún 17, 2009
Cseréld fel a kimenőtrafó anód felé lévő 2 kivezetését.Amelyik eddig a+ volt most az mennyed az anódra.

(#) rhesus23 válasza korgs2 hozzászólására (») Jún 17, 2009
Köszi, megvan a hiba. Rossz volt a poti bekötése. Jó hangja van.
(#) korgs2 válasza rhesus23 hozzászólására (») Jún 17, 2009
Én most készülök megépíteni a kapcsolást.
(#) sebestyen_ferenc hozzászólása Jún 17, 2009
Sziasztok már rég írtam ide, sikerült hozzá jutnom PL500-as lámpákra, APX-100 rajzban láttam ,hogy pl509 PP-ben sikerül leadniuk 100wattot. A kérdésem az lenne PL500 PP-vel mekkora teljesítmény vehetnék ki belőlük? Egy kapcsolási rajzot is mellékelnétek az nagyon megköszönném
(#) Danaman válasza sebestyen_ferenc hozzászólására (») Jún 17, 2009
Van egy pár rajz a topikba, a képkereséshez írd be hogy PL500 és kiadja őket, olyan 25-30W-ot tudnak, nekem is épülőfélben van egy.
(#) MrBrown hozzászólása Jún 17, 2009
Sziasztok,
Íme ilyen az mikor az általam megálmodott megvalósítható és letisztúlt vonalvezetés találkozik a CIROKL által biztosított technológiával és kézügyességgel!
DJ Hans féle PCL86 SE a kapcsolástechnikája, három részre osztott primer tekercses kimenőkkel, kívülről változtatható katódellenállással, EM71-es varázsszemmel amit egy mindenki által ismert duplán megépített BF245-ös előfok monósít és tesz hangerőtől független kivezérlésűvé! Szerintem tudunk róla mindent, beszéljenek most a képek :yes:
(#) MrBrown hozzászólása Jún 17, 2009
...és ez is!

IMG_1777.jpg

(#) vologya válasza MrBrown hozzászólására (») Jún 17, 2009
jajj..a képek nézegetése közben örjítő birtoklási vágy vesz erőt az emberen..
Gratula,őszintén
(#) MrBrown válasza vologya hozzászólására (») Jún 17, 2009
Köszönöm, ezt szépen megfogalmaztad
Következő: »»   602 / 2208
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem