Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Holnap reggel vizsgázok általános kémiából. Nem célom, hogy ötös legyek csak, hogy nem csússzak 1 évet emiatt. Akinek van egy kis ideje szurkolhat nyugodtan 8-tól 9.30-ig
![]() Üdv.
Ez a videó, jó lett!
Gondolom jól elszórakoztatok vele ![]() De kinek pattant ki a fejéből hogy ezt kell "eljátszani" ![]() Üdv!
Hu majdnem lekéstem a szurkolásról.
![]()
Tegnap voltam a máv területén mivel minden álmom hogy ott dolgozhassak és megbíztak hogy vegyem ki egy mozdonyból az összeset és dugózzam le aztán kössem őket össze és töltsem fel na de ez igen nehéz volt mert akkorát szikrázott hogy rendesen odavágott pedig enm sok áram ... lefotóztam hogy hány aku volt és hogy milyen volt a töltő....
A töltőről néhány szó....A kábelek a kivezetések 380-v-os 32-amperes dugók voltak ....abból jött a két csipesz és úgy kötötted az akura.. lásd a képeken ..
Valaki használ közületek Windows 7-et?És ha igen akkor milyen verziót?
Jó neked. Nekem hétfőn lesz, de egy szót sem tudok. :no: Majd lesz valami. Remélem könnyűt húzok. Van olyan osztálytársam, aki nem is tanul semmit.
Azt javaslom, hogy fusd végig a tételeket, hogy egy egy momentum megmaradjon belőlük
![]() Szerencsére olyanokat húztam amit végig tudtam. Üröm az örömben, hogy a nyelvvizsgám megint nem sikerült, most 55%-ot teljesítettem, a múltkor 58%-ot. 60%-tól van meg a vizsga... Ha ez nem csak azért van, hogy lehúzzák a pénzt az emberről... Egy sisakkal hétfőre ![]()
Úgy vagyok vele, hogy elolvasom a tételeket és annyi. A törivel még nem is lesz gondom, inkább a magyarral. Ott a sok költő, meg a műveik... na azt nem fogom én tudni. A nyelvvizsga tényleg csak lehúzás. osztálytársamnak harmadjára, vagy negyedjére sikerült. pedig tanult rá és mégis mindig egy pár százalékon múlt. Én ezért nem is próbálkozok vele. Majd egyszer.
![]() Idézet: „Tegnap voltam a máv területén mivel minden álmom hogy ott dolgozhassak” Óh, Te szegény! ![]()
Sajnos, nem csak a nyelvvizsga az.
Egy kedves barátom most vizsgázott gk. vezetésből, harmadjára. Első alkalommal valami apróság miatt rántották meg, amire azt mondtam, hogy "na jó, elhiszem, hogy ezért meghúzzák vizsgán". Na de másodjára: Egy kereszteződés felé tartott, ahol (egyébként egy másik, oktató autó) koccant össze egy "civil" autóval. Mivel a lámpa ki volt kapcsolva (sárgán villogott), barátom szépen lelassított, mondván, nehogy ő is koccanjon... Erre a vizsgabiztos: "Nem kellett volna lassítania (!), mert neki van elsőbbsége!" ( ![]()
Na a vezetéssel majdnem megszívtam én is. Forgalmi vizsgán megyek, minden tökéletes, majd már a vége felé egy egyirányú utcán mentünk végig. A végén volt egy zebra. Direkt lassítottam, mert láttam, hogy ott van két ember. Erre megállnak a zebra szélén és elkezdenek beszélgetni. persze már a zebrán álltak és ilyenkor már meg kellene állni. ott abban a pillanatban azt sem tudtam mit csináljak. megálltam és utána észbe kaptak, hogy ja át kellene menni.
![]() ![]()
Képzeld el, mi volt nekem. Aznap fejeztek a harmadikos középiskolások. Az utat kátyúzzák, aszfaltozzák => munkagépek az útkereszteződésben. Szokás szerint a fekvőrendőrnél kell mindenkinek parkolni. Mozgásban az egész város. Kész cirkus, ami akkor volt, ahhoz képest hogy tudtam előtte hajtani délutánonként.
A végén nem tudtam mi van, egy szót nem szólt a bizotság. Már azt hittem, valamit nagyon elrontottam. No még holnap iskola, utána végre szünet. Nem kell már korán kelni. ![]()
Ezekről a történetekről eszembe jut az én forgalmi vizsgám. Nem most volt még 78-ban. Vácon a művelődési háztól mentünk a rutinpálya felé. 21-es út azthiszem. Még a városon belül, de már a széle felé. Az út jobb szélén egy kerékpáros haladt előttünk. Ki tette a kezét balra és azzal a lendülettel mindjárt be is fordult a zsiguli elé amivel jöttem. Akkor még 60 volt lakotterületen a megengedett sebesség. Egy rövid fékezés után a jobb oldai padkán kikerültem. A vizsgabiztos az eset után azt mondta: Mostmár csinálhatok amit akarok átenged, mert nem volt ideje rálépni az oktató féke sem és ő biztos elütötte volna.
Köszi
![]()
No, meg a Félvér herceget... ez a kettő az amit tutira meg fogunk nézni júliusban a moziban.
Üdvözlet mindenkinek, és neked is googa, már régen láttalak. A videóid nagyon jók!
![]() De örülnék én is, ha ugyan ennek sportnak hódolhatnék én is, sajnos ez álom is marad, mert két hét után, már nem kellek a munkahelymenek. :no:
Nos kedves kollégák, biztos leírtam már, de megint elmondom. Mindahányszor szóba kerül a nyelvvizsga, felhúzom magam, és forr az agyvizem. Nekem áltanános iskolában 8 év alatt 9 (!!!) angol tanárom volt NULLA oktatási szinttel. Fele oroszból át volt képezve. El lehet képzelni. Megkérdeztem egy szó jelentéséről, erre válasz: jaj most nem ugrik be, de oroszul meg tudom mondani. Középiskolában egy olyan nő oktatta a haladó azaz a mi csoportunkat (Ennek ellenére sikerült bekerülni a haladó csoportba, bár tettek volna át a középhaladóba!), aki 4 év (!!!) alatt képtelen volt befejezni egy Pre- Interemediate szintű könyvet. Egy kötet! A másik kezdő csoport az elementary illetve a starter szintről feljött a pre-intermediate szintre úgy, hogy többen nyelvvizsgáztak! Tőlünk senki sem! Jóbarátom ezért nem kapja meg a diplomáját! Ennek ellenére már most van állása, most adta le köttetni a szakdolgozatát. A másiknak 2 éve megvan az államvizsgája, és simán dolgozik mérnökként, igaz 70 et keres.
Kérdésem: 1. Milyen jogon várja el az állam a nyelvvizsgát, ha az alapvető képzést SEM biztosítja hozzá?! Egy nyelvvizsga vizsgadíja 30 ezer forint, plusz a felkészítő tanfolyam 50-100 eft nagyságrendű. Csak a vizsgadíjak jelentős bevételei az államnak. Ehhez még az akkreditációs bizottságok tiszteletdíjai stb... 2.: 1997-ben azzal az indokkal vezették be a kötelezettséget. Arra való hivatkozással, hogy a munkaerőpiac elvárja egy diplomástól, hogy nyelvet beszéljen. Látom, mennyire elvárja, ha kvázi államvizsga nélkül alkalmazzák a cimborámat! Süket duma! Itt megint valaki nagyot szakított egy rendelkezéssel. 3.: Mi van azzal, akinek ZÉRÓ nyelvérzéke van? Attól lehet jó szakember a területén (Ahova nem kell: magyartanár, matektanár, szociális munkás, könyvtáros, tanítónéni, történész... Száz meg száz más van akit sorolhatnék. Jövőre diplomázok, zéró nyelvtudással. Átlagom 4,4 fölött, ösztöndíj indexem 5,2 tehát nem Nem mellesleg: Aki ezt a rendelkezést aláírta, annak a mai napig nincs nyelvvizsgája! Nem írom le a nevét, kerülöm a direkt politizálást, különösen a fórumokon. Emellett ide nem való a politika semmilyen formában. Politikai nézeteimet sosem titkoltam, de itt nem osztottam meg, ezek után sem fogom. Más, az én nyavalygásomhoz viszonyítva sokkal fontosabb és lényegesebb dolog: Aki tud villanyszerelő állásról Komárom-Szőny nagyobb vonzáskörzetében (Akár Esztergom, Kisbér is), kérem szóljon _ampervadasz_-nak privátban! Segítsük egymást, emberek! Főleg ha valamelyikünk megszorul! Én gőzerővel keresek állásokat portálokon, de hoyg már itt is úgy kezdődjön, hogy minimum 2 év gyakorlat, B-s jogsi... Ez már nonszensz!
Nem vagy semmi, matthew! Úgy értem, hogy ennyire még soha nemküzdött értem senki. A lehetetlent, lehetetlenjét is megtennéd értem, azok melllett, hogy szinte majdnem egy éve ismertük meg egymást.
A lényeg, hogy nem sok ember képes bennem meglátni az "értéket; a jövöt", de ő igen, és sokat is tett értem. Sajnos van egy pár hibám, amit gyerekkoromból "hoztam magammal", és sajnos ez meg is bélyegez a társadalomban. Ő nem lenne, nem tudom én ma már hol lennék. Ez utóbbit szószerint is értettem. Nagyon sokat köszönhetek neki, nagyon "értékes" ember az én számomra, és erősen megbecsülöm. Nem tudom ki lett volna képes ekkora erőfeszítést bárkiért is tenni, ezért itt hangot is adok ennek, és legmélyebb tiszteletemet tudom csak kifejezni őfelé! Ez a minimum számora, meghálálni se tudom. Jóéjszakát mindenkinek, mára megyek feküdni.
Magyarország...
Egy jóbarátom édesapja kocsmát üzemeltet Szécsényben. A minap találkoztam vele, beugrottunk egy kólára az öregéhez a "nyócasba" (8.sz. Italbolt). Látszott az öregen, hogy kissé paprikás hangulatban van, ANTSZ ellenőrzés volt. Megmutatta nekünk, hogy milyen EU-s HACCP normáknak kell megfelelnie, és azok mit tartalmaznak. A számomra a legabszurdabb az volt, hogy meg kell figyelni, hogy az egér hol jön be az épületbe(nyári melegbe egész nap nyitva az ajtó, biztos kér majd engedélyt), végig kell követni a nyomait(egy kocsmába ez valószínű hogy sikerülni fog), és naponta ellenőrizni kell, hogy a kihelyezett méregből, hány szem fogyott (talán még egy felest is kéne tölteni neki nem? ![]() Milyen alapon várják el ebben az országban, hogy a vállalkozások tisztán és legálisan működjenek, ha egyszerűen olyan működési feltételeket szabnak, amit normális körülmények között képtelenség maradéktalanul betartani... És erről nem az egerek tehetnek ![]()
Sajnos manapság minden rendelkezés a pénzről szól. Nem baj, hogy értemetlen csak fizess.
![]() Burgdavid hozzászólására is ez a válasz.
Nem tud valaki egy rendes felbontású (>600x800-as 80-100kB) fotót Western kocsmaajtóról?
Nem sikerül találnom. ![]()
üdv honna tudtad hogy töltött káposztát vacsoráztam..
![]() ![]()
Nálunk a "HAPCI"-nak eleget téve, hetente digit levélmérlegen lemérendő a kihelyezett, táblákkal jelzett, sorszámozott rágcsálóirtó csalétkek fogyási szintje, ami dokumentálandó, és megőrzendő.
![]()
Ilyenkor durran el az agyam. Ez már beteges. Már régóta az adminisztrációval több munka megy el, mint a fontos, lényeges és értékes munkával!
Más. Az egyik ismerősünknek étterme van. A hét 6 napján keményen dolgozik heti 12 órát! Pár hete/hónapja a menütől rosszul lettek. A székletből nem mutattak ki SENKINÉL salmonellát. A konyhában minden rendben volt, én is voltam bent régebben. Pedáns tisztaság. Aztán találtak egyetlen szavatos, hűtőben tárolt tojásban (Érvényes bélyegző!!!) salmonellát, amit ugye egy beszállító hoz. Amit ugye megfőznek, tehát salmonella volt, nincs. Az ismerőst megbüntették 600.000 Ft-ra. Kérdéseim: Ha a végpontot büntetik ígyis-úgyis, minek ez a bohóckodás az áru hűtőláncának nyomon követése meg miegymás?! Nekem az az érzésem: nem találták a felelőst, így rá kellet varrni valakire! Természetesen fellebbez!
Ez sajnos nem vicc! Tudom mert én is élelmiszeriparban dolgoztam, jött az eu-normák + a HAPCCÍ 1,5évig 3-4 hetente járt ellenőrizni az ANTSZ mire mindent megcsináltak, öltözők,mellékhelyiségek,stb. beleöltek sok -sok pénzt - és mi lett a vége,/gazdasági okokra hivatkozva megszüntették az üzemet...
Erről az EU normás dolgokról az jut eszembe, hogy apu egy vegyészmérnöknek épített házat, és ugye a különböző savakat, lúgokat abc sorrendbe, mindenféle szortírozási törvény szerint kellett tárolnia, mivel keményen megbüntethetik érte. Nos, aztán Ő mesélte, hogy volt kint Franciaországban, egy kisebb faluban, több vegyészmérnöknél és látta, hogy ott eszméletlen nagy rumli, össze-vissza minden, eu normának az ellentetje mindenhol, kérdezte tőlük, hogy mi van, ha ide bejön egy ellenőr és kemény büntetéseket fog kiszabni. Mindegyik azt válaszolta, ha a SAJÁT házában, birtokán, bárki is büntetni, vagy feltételeket szabni lép be, azt az udvaron lepuffantják, akármilyen ellenőr. Gondolom azért nem gondolták komolyan, de látszik, hogy a magántulajdont mennyire tiszteletben kell tartani. Nálunk sajnos a tulajdonodat nem védheted meg, semmilyen eszközzel sem.
![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |