Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Csöves erősítő készítése

Témaindító: seedz, idő: Márc 31, 2006
Témakörök:
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Lapozás: OK   605 / 2208
(#) kocos válasza Mate78 hozzászólására (») Jún 19, 2009
Én meg Újpesten lesem mindig őket, pont a cég fölött repülnek el Imádom őket én is! ha Szolnokon jársz, akkor mindenképp menny el a szandaszőlősi repülőgép skanzenbe ! hétfő kivételével minden nap nyitva van, és ha jól tudom ingyenes! An2-től a második vh-s német (messerschmidt) vadászgépeken keresztül a TU-154-en át a MIG-23-ig csupa régi katonai, és polgári repülő! Bár én nagyon régen voltam, akkor még fel lehetett mászni a gépekre , most ha jól tudom van elkerítve egy kis "folyosó", hogy merre szabad menni
(#) kocos válasza djhans hozzászólására (») Jún 19, 2009

Annyira megtetszett ez a nyákos megoldás, hogy ha kész lesz a PCL86 PP-m, akkor szerintem csinálok egy nyákosat is, és talán írok egy cikket róla a Müszié mellé, a nagyobb teljesítményt igénylőknek (trafóleírásokkal, mindennel együtt ) a mostani is egyébként egy csőszegcses "univerzális" panelen van, mert ki van neki alakítva a katódbias, és a negatív előfszes bias helye is. Nekem most katódbias van, mert a 3 hálózati trafó egyikéről sem sikerült megfelelő váűltófeszt leszedni az előfsznek. De balanszírozható a nyugalmi a áram a két cső között egy huzaltrimmerrel
(#) kocos válasza l48 hozzászólására (») Jún 19, 2009
Ebben az indusztriális környezetben jól megférnek a LED-ek a Déprez műszer, és a csövek is !
(#) kocos válasza rhesus23 hozzászólására (») Jún 19, 2009
Ha esetleg nem kel el a trafó, engem is érdeklene! cserébe vannak El84, ECL86, EBL21 SE kimenőim ( sajnos párban nincs), csöveim, foglalataim, régi Siemens, és MM csavaros elkóim, stb stb
(#) l48 válasza kocos hozzászólására (») Jún 19, 2009
Szeretném kihangsúlyozni, hogy nincs problémám a led-el a mutatós müszerel, sőt. Csak itt a fórumon hallottam már többektől, hogy minden pozicióban csővet vagy valami gáztölteléket szeretnének látni.A saját véleményem az, hogy " nekem igy is tetszik" hozzáteszem, kifejezetten
(#) fleta válasza kocos hozzászólására (») Jún 19, 2009
Nagyon köszönöm a felajánlást, és 4 db -ra igényt tartanék, ha meg tudunk egyezni.Voltam a BURABU-n de ott csak bazi nagy műszereket láttam. de vettem 2 db új 12AX7-ECC 83-as csövet 20 Ft-ért. Nem volt pofám alkudni.
(#) rhesus23 válasza kocos hozzászólására (») Jún 19, 2009
És a kimenők között van egyforma vasra tekert? Képet tudnál feltenni?
(#) MrBrown válasza kocos hozzászólására (») Jún 19, 2009
Köszi! Az a furcsa helyzet állt elő hogy a következő tulajdonképpen már elkezdett projectemben (kimenők-csövek-foglalatok megvannak) a csövek ugyan magukért beszélnek (hálós AZ1-EBL21-EF6-hálós stabi csövek-UM11) de azért illene a kis PCL szintjéhez méltó formába önteni ami nem kis kihívás, de majd töröm a fejem elvégre úgy érzem dizájnból vagyok a "legerősebb" és azt sem tagadtam soha hogy számomra megálmodni a legérdekesebb dolog egy műszaki eszközt! :yes:
(#) MrBrown hozzászólása Jún 19, 2009
KÖZÉRDEKŰ BEJELENTÉS
(#) fleta válasza MrBrown hozzászólására (») Jún 19, 2009
Ez jó! Ez lesz a logónk
(#) vpist hozzászólása Jún 19, 2009
Sziasztok!
Ez ugyan nem teljesen ide tartozik, de felfogható egy csöves előerősítőnek. Egy csöves torzítórol lenne szó, gitárhoz.
Itt ha jol nézem egyszerüen arrol van szó, hogy az egyik fokozat túlvezérli a másikat, és ettől lesz négyszöges a jel. A rajz nem árul el csőtípust, itthon van egy ECC85-ösöm (ugyan a 83 van hangfrekire) ez remélem megfelel. Viszont nemtudom milyen trafó lenne jó, főleg kimenőnek. TV kimenőt inkább PCL86-osnak tartogatom , ide valami picike hálózati trafóra gondoltam. Fűtésnek sem tudom honnan lehetne szerezni a 6,3V-ot. (6 elég? Csengőtrfó esetleg...)
Azthiszem, úgykéne, hogy szembe két trafót: 220-6.3(fütés)-220(anódfesz).
Tippeket várok.

(#) MrBrown válasza fleta hozzászólására (») Jún 19, 2009
Mellesleg innen szedtem le, érdemes lehet nézegetni.Bővebben: Link
(#) fleta válasza vpist hozzászólására (») Jún 19, 2009
Ecc 83 cső kell ide, de ez csak egy torzító. Ill túlvezérelt előfok.250-300 voltról elmegy. Végfoknak mit gondoltál?
(#) rockersrac hozzászólása Jún 19, 2009
Tegnap sikerült beszereznem egy EMM801 tipusú kivezérlés jelzőt,szóóval eléggé boldog vagyok!
(#) rhesus23 hozzászólása Jún 19, 2009
Van valakinek egy egyszerű, bevált gitárerősítő kapcsolása? Színpadra kellene. Jó nagy teljesítménnyel. 50-60 Watt körül már elég szokott lenni csövesből?
(#) speccy válasza rockersrac hozzászólására (») Jún 19, 2009
Sziasztok!
Újra itt. Vége az érettséginek, most belevetem magam újra a csöves témába... A pcl86-os mellé most egy GU-t szeretnék építeni. Reményeim szerint 27-én a börzén begyűjtök hozzá mindent, aztán kezdődhet az építés!

rockersrac: te aztán szerencsés ember vagy! Marha jól néz ki az a cső. :eek2:
(#) lpcollector hozzászólása Jún 19, 2009
Lassan megérkezik az SM102B vasam a 6C33C SE kimenőjéhez. Ehhez kellene valami utánépíthető megoldás.
Ezen a fórumon ezt találtam: Mayky DIY Audios ötletét honosította Robid, ezen finomított valamit Sturbi.
rajz
Robid trafója
Így jön ki ez a rétegelrendezés:
P:135
Sz:22
P:270
P:135
De így az 1200ohm/8ohm (1350:110 áttétel) csak sorbakapcsolt szekunderekkel jönne ki, úgy meg 2,25 A csúcsárammal számolva 1,7-es drót kellene. Itt mégis 0,4-es primer és 0,63-as szekunder tekercsekről írtok?!
Nekem ez csak úgy jönne össze, ha a szekunderek nem 22, hanem 110 menettel és párhuzamosan lennének kapcsolva.
Valaki fel tudná oldani ezt az ellentmondást?
(#) CHZ válasza lpcollector hozzászólására (») Jún 19, 2009
Szerintem , ha szekunderek 22 illetve 28 menetesek , akkor nem egy 0,63 mm vezetékkel tekerték .
Ha megméred a csévét akkor is látszik , hogy nem töltene ki teljes sort , egy szál 0,63 mm dróttal még 28 menet sem . Pontosan kiszámíthatod a cséve méreteiből , mennyi 0,63 mm-is vezetéket kell együtt tekerni , hogy teljes sorokat adjon .
(#) lpcollector válasza CHZ hozzászólására (») Jún 19, 2009
Hát pont ezt az "együtt tekerést" nem értem. Ezt a trafót sem én készítem, mert ehhez a vason kívül nem lenne semmim sem (se drót, se gép, se tudás).
Ezért kellene egy pontos leírás, ami alapján dolgozhat a mester.

Még nincs itt a cséve, megmérni így nem tudom.

Ez valami olyant jelent, hogy egy soron belül párhuzamosan kötik az öt 22 menetes tekercset?
Nem túl bonyolult ez? Nem lenne elég a 110 menet, ami vélhetőleg kitölti a csévét és az így kapott öt szekundert kötném párhuzamosan?

Neked valami más ötleted?
Az elgondolásod működne , de már nem az a kimenő lene . Vékonyabb vezeték jobb csatolási tényező , más kapacitási viszonyok .. Biztos nehezebb tekerni .
Szerintem kb. 3db 0,63 mm-is huzal töltené ki a sorokat , persze én sem tudom pontosan a cséve méreteit .
(#) mayky válasza lpcollector hozzászólására (») Jún 19, 2009
Természetesen nem 1 szál 0,63-as drótot tekertem a trafóban hanem 3 db-ot egyszerre.

3x0.63

De ezt ahogy a képen látod nem egyszerű megcsinálni, mert előre fel kell tekerni egy kisebb orsóra a 3 db vezetéket és amíg a primert tekered, addig ez a kis orsó együtt forog az trafó csévéjével.

Ja szerintem nem éri meg a vesződést, nem hoz annyit.
Inkább tekerd 0,48-asból (kb) de több mint 4 részbe, hogy lehetőleg a szekunder DC eredő ellenállása kisebb legyen mondjuk 0,5 ohmnál.
(#) fleta válasza lpcollector hozzászólására (») Jún 19, 2009
egyszerre fogsz 3-4 szál drótot, és úgy tekered fel.0,65 drót nem olyan vastag hogy 28 menettel meglegyen egy sor.de már 3x 0,65 már esélyesebb, hisz mikor tekered, a 3 szál drót szépen egymásmellé megy, olyan ez mint egy ha egy szál drótot nagy menetemelkedéssel tekernél
(#) lpcollector válasza mayky hozzászólására (») Jún 19, 2009
Tehát jól értem, hogy 0,48-as huzalból 110 menet kb. kitölt egy sort, így ez kerüljön a primerek közé a fenti rétegelrendezéssel 5-ször és párhuzamosan?
Így a kapott hangom is jó lesz, és nem is szúrtam ki nagyon a mesterrel.
(#) lpcollector válasza CHZ hozzászólására (») Jún 19, 2009
Ezek szerint Te sem így csináltad/csinálnád?
Megér ez ekkora fáradságot, hoz ez annyit a konyhára?
Mivel nem én készítem, nincs lehetőségem kísérletezni, mint a kapcsolással
Majd este , vagy holnap teszek fel. Azt hiszem EI66-os van több is, de ma megyek haza, és megnézem
(#) lpcollector válasza fleta hozzászólására (») Jún 19, 2009
Most már kezdem érteni, de ezt nem túl egyszerű kivitelezni. Ha találnánk valami köztes, de hangra minőségi megoldást egyszerübb dolga lenne a MESTER-nek
(#) mayky válasza lpcollector hozzászólására (») Jún 19, 2009
Valahogy úgy.

A 0,48 -ast csak sacc / kb mondtam, ki kell számolni.
A lényeg, hogy teljes sor legyen, 1-2 menet eltérés nem számít. Persze minden szek osztásba ugyanannyit kell tekerni.

Elméletileg a hang jobb is lehet, mert 0,48-al kisebb lesz a szórt induktivitás, a szórt kapacitás viszont nagyobb.

Ez a trafók egyik 22-es csapdája
(#) kocos válasza vpist hozzászólására (») Jún 19, 2009
Ez csak egy overdrive.. Ránézésre elég orrhangúnak tűnik (500 pikok vágják a magasakat, a któdban az 5 mikrok emelik a közepeket, a 10 nanos csatolókondi meg a mélyeket végja meg, mondjuk ezt muszáj, de én, ha nem gerjed, akkor az 500 pikokat elhagynám, esetleg a második fokozat 100kOhmos munkaellenállásával párhuzamosan kötnék egy 500-1000 piko /630 V-os kondit - mica, vagy styro ) Ennek kimenőtrafó viszont nem kell, ez egy "pedál"
Google -> Marshall plexi jmp1 jmp 45 ...
Itt nehéz megmondani a tutit .
Már nem úgy csinálnám ahogy akkor csináltam .
Ezek a megoldások jobban tetszenek .
Vékony vezetéket azért szerintem könnyebb tekerni mint az 1,7mm , még több szálat együtt is .
Következő: »»   605 / 2208
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem