Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Csöves erősítő készítése
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Ilyen alkotás láttán ez magától értetődik...
Úgyérted a belvilágról? Majd készítek, de ennyire nem tetszetős!
Köszi, jó sokat kellet rá várni, szóval akármivel mégsem rukkolhattam elő
Nem baj az!
Melyik csőnek méred az áramát, vagy hogyan méred mindkettőét? A katódnál sztereo poti van?
A két kissebb potival állítom a pentóda katódellenállását. ezek sima monó 100 ohm-osak egy-egy 100 ohm/0,6W-os ellenállással sorbakötve. természetesen a poti úgy vn bekötve hogy ha elkezdem "felfelé" tekerni akkor csökken az ellenállása így övekszik az áram. A két poti közé tett 90 fokkal elforgatott, így vízszintes irányba billenthető négyáramkörös kapcsolóval választom ki hogy melyik cső katódáramát szeretném látni a kis deprez műszeren!
Ja, amíg írtam, elfelejtettem, hogy három poti van. Így már tényleg kettő a katódoké. Jó az a deprez műszer, nem kell skála a potiknak.
Én bevallom őszintén gondolkodtam olyan kapcsoláson ami csövek katódáramát figyelné (azaz a katódellenálláson eső feszültséget). Egy LED jelezné ha beállított határon kívül esik (35-39mA) Csak ahhoz kéne egy pár műv. erősítő komparátornak.
Ez azért is lenne jó mert amíg a LED nem világít nem kell belepiszkálnunk az erősítőbe. Megtervezem és hamarosan felteszem ide.
Köszi várom.Éppen azon agyaltam hogy valami pici műszer kellene. Ez sokkal praktikusabb lenne.
Ott van skálának a deprez
Lehet hogy praktikusabb, de nézd meg az enyémen azt a háttérvilágításosat... :yes:
Mennyiért szerváltad az EM71-et, és mennyiért?
Amúgy gyönyörűűűűű
Azt mondom, hogy jó az a deprez, legalább nem kell skála.
Az EM71-re én is kíváncsi vagyok, hogy honnan, mennyiért szerezted.
Köszönöm! 2 darabot vettem 2-2 ezerért annó, 2 darabot 2500-2500-ért szintén vagy három éve és egyet a múltkori nagy börzén 1500-ért. Mind új természetesen.
De elfogadnák egyet!
Még egy jó EM4-et is elfogadnék, CIROK Laci jó ötletéből kiindulva. Csere esetleg?
Nekem gitárerősítőre kellene, szép lenne a műszer háttérvilágítással, de nem odavaló. egy led tökéletesen megfelelne.
Köszi de a maradék négyet betudom tartaléknak, mert ahogy már régebben is írtam ezt az erősítőt olyan "elfelejtem kikapcsolni" mindennaposnak szánom! Ezért is a rengeteg tarcsi PCL86 hozzá! :yes:
Gratulálok ! Barna ez így teljes mértékben olyan lett amit már régen jó előre megálmodtál ! Csak sikerült szóra birni az aranyost , a kezdeti nézségektől eltekintve azért egy - két hónap alatt elkészült . Most már a nap 24 órájában legyen hozzá szerencséd , kisem kapcsold mert az a 299 darab PLC86 amid van az KB10000 év üzemóra !
Köszönöm, azért ott voltál valahol a közelben TE is
Lassan készülget a PP Ma megtekertem a másik kimenőt is. Van egy 200-250VA-es tranyós erősítő hálózati, annak lebontom a szekunderét és megtekerem hogy ehhez jó legyen. Remélem sikerül szétszeni. Addíg is itt egy csendélet
Nincs csöves egyenirányítás
Amúgy tetszetős
Eszméletlen jól néz ki, nekem még külön tetszik, hogy kicsit olyan katonai "beütése" is van.
[OFF]Ma Budapesten jártam, és volt pár óra szabadidőm.
Mivel a közelben voltam,és szeretem a repülőket,ezért kimentem a repülőtérhez, meglesni a leszálló gépmadarakat.Na és kivel találkoztam a préri közepén?Hát Imi65-tel.Ott sasolták ők is a repülőket a kisebbik lányával, és annak egy barátnőjével.Ezt a véletlent.Mindketten meglepődtünk.
Nekem igy is tetszik! Lehet, hogy kikapsz a ledekért, bár engem nem zavar.A hang az ami feledtet mindent
Köszi, köszi mindenkinek! Igaz ami igaz kicsit terminátoros lett de számomra most ez a világ legszebb erősítője, nem nagyképűség de elképesztően sok munkám van a dizájnban!!! Remélem az sem nagyképűség hogy a Nagra Audio munkái inspiráltak!
Majdnem minden benne van amit csak a csövesben szerethetek külsőleg, és ami hiányzik az a most készülőben garantáltan benne lesz :yes:
Ahogy írtam rengeteg munkám fekszik a megálmodásában, minden millimétere olyan ahogy szerettem volna, a ledeket is bele értve :yes:
Csinosak ezek a panelek. Én is csinálok egy nyákos erősítőt valamikor, sztereo EL 84 SE lesz, mert ahhoz mindenem megvan. Saba kimenők (két pár is, egy kisebb és egy nagyobb is) 8k/4ohm-osak, három részre osztottak, vannak fojtóm is, egy kupac hálótrafóm is, EZ81, Telefunken EL 84-esek és EF86-ok.
Beag EA 110 dobozába akarom (ezért lesz nyákos), remélem beleférek valahogy. |
Bejelentkezés
Hirdetés |