Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Csöves erősítő készítése

Témaindító: seedz, idő: Márc 31, 2006
Témakörök:
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Lapozás: OK   603 / 2208
(#) vologya válasza MrBrown hozzászólására (») Jún 17, 2009
Ilyen alkotás láttán ez magától értetődik...
(#) djhans válasza MrBrown hozzászólására (») Jún 17, 2009
Nagyon tuti lett!
(#) MrBrown válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Jún 17, 2009
Úgyérted a belvilágról? Majd készítek, de ennyire nem tetszetős!
(#) MrBrown válasza djhans hozzászólására (») Jún 17, 2009
Köszi, jó sokat kellet rá várni, szóval akármivel mégsem rukkolhattam elő
(#) mark.budai válasza MrBrown hozzászólására (») Jún 17, 2009
Nem baj az!
Melyik csőnek méred az áramát, vagy hogyan méred mindkettőét? A katódnál sztereo poti van?
(#) MrBrown válasza mark.budai hozzászólására (») Jún 17, 2009
A két kissebb potival állítom a pentóda katódellenállását. ezek sima monó 100 ohm-osak egy-egy 100 ohm/0,6W-os ellenállással sorbakötve. természetesen a poti úgy vn bekötve hogy ha elkezdem "felfelé" tekerni akkor csökken az ellenállása így övekszik az áram. A két poti közé tett 90 fokkal elforgatott, így vízszintes irányba billenthető négyáramkörös kapcsolóval választom ki hogy melyik cső katódáramát szeretném látni a kis deprez műszeren!
Ja, amíg írtam, elfelejtettem, hogy három poti van. Így már tényleg kettő a katódoké. Jó az a deprez műszer, nem kell skála a potiknak.
(#) djhans válasza MrBrown hozzászólására (») Jún 17, 2009
Én bevallom őszintén gondolkodtam olyan kapcsoláson ami csövek katódáramát figyelné (azaz a katódellenálláson eső feszültséget). Egy LED jelezné ha beállított határon kívül esik (35-39mA) Csak ahhoz kéne egy pár műv. erősítő komparátornak.
(#) fleta válasza djhans hozzászólására (») Jún 17, 2009
Ez engem is érdekelne.!
(#) djhans válasza fleta hozzászólására (») Jún 17, 2009
Ez azért is lenne jó mert amíg a LED nem világít nem kell belepiszkálnunk az erősítőbe. Megtervezem és hamarosan felteszem ide.
(#) fleta válasza djhans hozzászólására (») Jún 17, 2009
Köszi várom.Éppen azon agyaltam hogy valami pici műszer kellene. Ez sokkal praktikusabb lenne.
(#) MrBrown válasza mark.budai hozzászólására (») Jún 17, 2009
Ott van skálának a deprez
(#) MrBrown válasza fleta hozzászólására (») Jún 17, 2009
Lehet hogy praktikusabb, de nézd meg az enyémen azt a háttérvilágításosat... :yes:
(#) Müszi válasza MrBrown hozzászólására (») Jún 17, 2009
Mennyiért szerváltad az EM71-et, és mennyiért?
Amúgy gyönyörűűűűű
Azt mondom, hogy jó az a deprez, legalább nem kell skála.
Az EM71-re én is kíváncsi vagyok, hogy honnan, mennyiért szerezted.
(#) MrBrown válasza Müszi hozzászólására (») Jún 17, 2009
Köszönöm! 2 darabot vettem 2-2 ezerért annó, 2 darabot 2500-2500-ért szintén vagy három éve és egyet a múltkori nagy börzén 1500-ért. Mind új természetesen.
(#) Müszi válasza MrBrown hozzászólására (») Jún 17, 2009
De elfogadnák egyet!
Még egy jó EM4-et is elfogadnék, CIROK Laci jó ötletéből kiindulva.
Csere esetleg?
(#) fleta válasza MrBrown hozzászólására (») Jún 17, 2009
Nekem gitárerősítőre kellene, szép lenne a műszer háttérvilágítással, de nem odavaló. egy led tökéletesen megfelelne.
(#) MrBrown válasza Müszi hozzászólására (») Jún 17, 2009
Köszi de a maradék négyet betudom tartaléknak, mert ahogy már régebben is írtam ezt az erősítőt olyan "elfelejtem kikapcsolni" mindennaposnak szánom! Ezért is a rengeteg tarcsi PCL86 hozzá! :yes:
(#) CIROKL válasza MrBrown hozzászólására (») Jún 17, 2009
Gratulálok ! Barna ez így teljes mértékben olyan lett amit már régen jó előre megálmodtál ! Csak sikerült szóra birni az aranyost , a kezdeti nézségektől eltekintve azért egy - két hónap alatt elkészült . Most már a nap 24 órájában legyen hozzá szerencséd , kisem kapcsold mert az a 299 darab PLC86 amid van az KB10000 év üzemóra !
(#) MrBrown válasza CIROKL hozzászólására (») Jún 17, 2009
Köszönöm, azért ott voltál valahol a közelben TE is
(#) djhans hozzászólása Jún 17, 2009
Lassan készülget a PP Ma megtekertem a másik kimenőt is. Van egy 200-250VA-es tranyós erősítő hálózati, annak lebontom a szekunderét és megtekerem hogy ehhez jó legyen. Remélem sikerül szétszeni. Addíg is itt egy csendélet

kép 017.jpg

(#) Müszi válasza djhans hozzászólására (») Jún 17, 2009
Nincs csöves egyenirányítás
Amúgy tetszetős
(#) Mate78 válasza MrBrown hozzászólására (») Jún 17, 2009
Nagyon szép lett, gratulálok hozzá.
(#) sturbi válasza MrBrown hozzászólására (») Jún 17, 2009
Eszméletlen jól néz ki, nekem még külön tetszik, hogy kicsit olyan katonai "beütése" is van.
(#) Mate78 hozzászólása Jún 17, 2009
[OFF]Ma Budapesten jártam, és volt pár óra szabadidőm.
Mivel a közelben voltam,és szeretem a repülőket,ezért kimentem a repülőtérhez, meglesni a leszálló gépmadarakat.Na és kivel találkoztam a préri közepén?Hát Imi65-tel.Ott sasolták ők is a repülőket a kisebbik lányával, és annak egy barátnőjével.Ezt a véletlent.Mindketten meglepődtünk.
(#) l48 válasza MrBrown hozzászólására (») Jún 17, 2009
Nekem igy is tetszik! Lehet, hogy kikapsz a ledekért, bár engem nem zavar.A hang az ami feledtet mindent
(#) MrBrown válasza sturbi hozzászólására (») Jún 17, 2009
Köszi, köszi mindenkinek! Igaz ami igaz kicsit terminátoros lett de számomra most ez a világ legszebb erősítője, nem nagyképűség de elképesztően sok munkám van a dizájnban!!! Remélem az sem nagyképűség hogy a Nagra Audio munkái inspiráltak!
Majdnem minden benne van amit csak a csövesben szerethetek külsőleg, és ami hiányzik az a most készülőben garantáltan benne lesz :yes:
(#) MrBrown válasza l48 hozzászólására (») Jún 17, 2009
Ahogy írtam rengeteg munkám fekszik a megálmodásában, minden millimétere olyan ahogy szerettem volna, a ledeket is bele értve :yes:
(#) sturbi válasza djhans hozzászólására (») Jún 17, 2009
Csinosak ezek a panelek. Én is csinálok egy nyákos erősítőt valamikor, sztereo EL 84 SE lesz, mert ahhoz mindenem megvan. Saba kimenők (két pár is, egy kisebb és egy nagyobb is) 8k/4ohm-osak, három részre osztottak, vannak fojtóm is, egy kupac hálótrafóm is, EZ81, Telefunken EL 84-esek és EF86-ok.
Beag EA 110 dobozába akarom (ezért lesz nyákos), remélem beleférek valahogy.
Következő: »»   603 / 2208
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem