Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Csöves erősítő készítése

Témaindító: seedz, idő: Márc 31, 2006
Témakörök:
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Lapozás: OK   604 / 2208
(#) Moszkvai válasza MrBrown hozzászólására (») Jún 17, 2009
Gyönyörű!
Ebben tényleg minden benne van amit szeretek.
Egy kicsit 80'-as évek, műszer jelleg és csöves.
(#) djhans válasza sturbi hozzászólására (») Jún 17, 2009
Olyan minőségi kimenőkkel tuti jó hangja lesz. Én is a PP-met EAG-szerű dobozba akarom tenni. Legnehezebb a doboz legyártása.
(#) djhans válasza fleta hozzászólására (») Jún 17, 2009
Sőt még egy olyanon is agyaltam ami ennek a továbbfejlesztett változata. Mindössze egy db kétszínű LED van a dobozon. Amíg az anódfesz késleltető nem húz meg addíg piros, utána átvált zöldre feltéve ha az anódáramok rendben vannak, ha nem, akkor marad piros, jelezve a hibát. Zöld csak akkor lesz ha minden rendben.
(#) Mather hozzászólása Jún 18, 2009
Sziasztok!

Szerintetek egy videoton r4902-esből nagy meló lenne egy gitár előfokot csinálni?
Én nem értek túlságosan a dologhoz, csak érdekelne, hogy érdemes-e egyáltalán belevágni?

Üdv: Mather
(#) Cavalier válasza Mather hozzászólására (») Jún 18, 2009
Nem felejtettem ám el a dolgot, megvan a rajz, mindjárt nekiállok átdolgozni. Meg kellett rendelnem némi faanyagot ládához.
Vagyis a 4900 rajza van meg, ami elvileg ugyanaz. (?)
Egyébként a végerősítő része használható, az elejét kidobva viszont el tud látni legalább 3 ECC83-at, abból akár kőmetált is ki lehet hozni. Egyszer megcsináltam a Soldano SLO-100 clean-crunch csatiját, 2 cső elég hozzá, plusz úgyis van egy trióda még a végcsőben is. Az elég jól szól, tisztától rock-ig van benne minden ami kell. Plusz egy csővel meg a lead csatit is bele lehet rakni, csak kellenek relék a váltáshoz, ha lábkapcsolni akarod.
Elsőre szerintem csak keltsd életre, és mindjárt küldöm a rajzot, hogy mit kell meghagyni benne.
(#) EcoPityu válasza MrBrown hozzászólására (») Jún 18, 2009
Háát Barna, erre érdemes volt várni!

Nagyon szép cuccot hoztatok össze, 2db PCL86 nem is kaphatott volna szebb lakást!

Remélem jössz Kecsóra, és a hangját is meghallhatjuk...
(#) mark.budai válasza MrBrown hozzászólására (») Jún 18, 2009
Ja bocsi, azt nem írtam, hogy nagyon szép lett, gratulálok!
(#) mark.budai válasza Mate78 hozzászólására (») Jún 18, 2009
Na, ez aztán tényleg véletlen lehetett! Jókor voltatok jó helyen.

DJHans (456093): Köszi az ötletet, nekem is van 2 színű LEDem, de sárga-zöld. A sárga lenne a felfűtés, a meglévő anódfeszé pedig a zöld. [off]Csak nem tudom, hogy mivel lehet megcsinálni, hogy ha megvan az anódfesz, akkor a sárga anódja ne kapja meg a feszt.
(#) lpcollector válasza MrBrown hozzászólására (») Jún 18, 2009
Tényleg jól néz ki, mint azt a többiek is megállapították. Nekem legjobban a szellőző nyílások megoldása tetszik.
Ettől valóban olyan "haditechnikai" megjelenést kapott.
(#) sebestyen_ferenc hozzászólása Jún 18, 2009
Sziasztok, a kérdésem az ,hogy az alábbi képeken a mindkettő pl500--e?
(#) MrBrown válasza lpcollector hozzászólására (») Jún 18, 2009
Köszi, a sárgaréz háló beragasztása csak a végefelé jutott eszembe főképp azért mert "túlságosan" látszott a toroid a réseken keresztűl, de mint textúra is nagyon tetszik a háló! Meg így kicsit olyan öreg gitár kombós feelingje van
(#) sebestyen_ferenc válasza CIROKL hozzászólására (») Jún 18, 2009
Jó lenne nekem párat átpasszolnod a Pl500-ból, mert nekem csak 4drb van ,azt sem biztos, hogy jók láttam a rajzokból ki lehetne hozni belőlük 25-30 wattot is
(#) MrBrown válasza EcoPityu hozzászólására (») Jún 18, 2009
Szia Pityu,
köszönöm dícsérő szavaid, a találkozóra sajnos tuti hogy nem megyek, akivel szoktam találkozni az tudja hogy a börzékre is csak bevágtatok max egy óra majd sietek is haza. Életem ezen korszakában (2 éves gyermekem miatt) egyszerűen nem tudok-akarok több időt szánni ezekre :yes: Gondolom az idő előrehaladtával lesz ez másképp mert azért az igényem meg volna rá
(#) Mate78 válasza sebestyen_ferenc hozzászólására (») Jún 18, 2009
PL500 vagy PL504PP-ből kihozható 35-40W is gond nélkül, ez már szerencsére saját tapasztalat is.
3-4k Raa kimenő, 400-420V anódfesz, 150-200V segédrácsfesz.

üdv
(#) rhesus23 hozzászólása Jún 18, 2009
Egyik ismerősöm szétbontott egy csöves oszcilloszkópot. Nem tudta megmondani a típusát. A 16 csőből kaptam 2-t meg egy trafót. Ekkora trafóval nem tudok mit kezdeni, de ha érdekel valakit elcserélném valamire. 13*13-as a mérete, 7cm magas és kb. 28cm2 a keresztmetszet, R-vasból. Jó nehéz, olajban volt.

Trafó.jpg

(#) rhesus23 válasza rhesus23 hozzászólására (») Jún 18, 2009
M-vas. Már nem tudtam javítani.
(#) sebestyen_ferenc válasza Danaman hozzászólására (») Jún 18, 2009
Nos kiválasztottam egy 25wattos Pl500 PP rajzot szeretnék, többet megtudni róla ( kimenő trafó méretei, hálózati trafó stb) és szeretném 8ohmosra a kimenőtrafót tekercsét tekerni .

25watt.jpg

(#) gkari válasza rhesus23 hozzászólására (») Jún 18, 2009
Engem érdekelne a trafó, ird meg, hogy kérsz-e cserébe valamit! Miféle olajban volt?
Üdv:gkari
(#) gkari válasza sebestyen_ferenc hozzászólására (») Jún 18, 2009
Van egy szerintem nagyon jó, amit ajánlok figyelmedbe:igaz, hogy "csak" 20W, de bombabiztos, mindössze a kimenő sec.-t kell 8 Ohmra módosítani, a teljes leírás(valamint még nagyon sokminden egyéb)letölthtő!
Bővebben: Link
(#) punkkazy hozzászólása Jún 18, 2009
Üdv!
Itt a nyár és belekezdtem a csöves végfokba. Minden készen van... Kivéve a trafót. Azon törtem azt a csöppnyi agyamat, hogy szereztem néhány csöves TV-t, szóval a hangfrekis kimenőtrafó is megvan. Egyet be is kötöttem (a végfok amiről épp szó van). Azonban a triódánál érdekes fényjelenségek jelentek meg és kikapcsoltam. Azóta nem volt rá időm. Most szeretném megkérdezni, hogy a szóban forgó végfokhoz hány ohmos trafót válasszak? Vagy ne is próbálkozzak? Csak ki szeretném próbálni, előbb-utóbb lesz hozzá saját trafó...
(#) Benzol hozzászólása Jún 18, 2009
Az erősítö torzítását hogy szokták mérni ? Ha rajta van a hangszóró ? VAgy terhelés nélkül, vagy ohmos terheléssel ? :worship:
(#) Ricsi89 válasza punkkazy hozzászólására (») Jún 18, 2009
A TV-ből bontott trafó PCL86-hoz illeszt, így ahoz jónak kell lennie. Pontosan milyen fényt láttál?
(#) punkkazy válasza Ricsi89 hozzászólására (») Jún 18, 2009
Mint amikor vákuumban ívfény van. Szóval szerintem túl sok elektron szaladgált a K-A között... Gyorsan ki is kapcsoltam, de nem próbáltam még, csak kérdezem, hogy hány "kilóómos" trafót keressek. Nagy baja lehet a csőnek, ha kicsi az ellenállása?
(#) Ricsi89 válasza punkkazy hozzászólására (») Jún 18, 2009
Ha PCL86-ot használsz, akkor a TV-ből bontott trafónak jónak kell lennie. A triódánál nem szabadna akkora áramnak mennie, hogy ívfény keletkezzen. Jól kötötted be a csövet? Milyen csövet használsz?
(#) burgdavid válasza Ricsi89 hozzászólására (») Jún 18, 2009
Lehet hogy gázos a cső
Új csöveknél előfordul kékeslilás köd a cső beljesében a kezdeti időszakban.
(#) punkkazy válasza Ricsi89 hozzászólására (») Jún 18, 2009
Használt, PCL86-os. Elméletileg és adatlap szerint jó. De majd holnap kiderül minden. Végül is akkor tökmindegy, hogy milyen trafó van a kimeneten?
(#) kocos válasza fleta hozzászólására (») Jún 19, 2009
van egy nagy marék, kb 8 db kis 3 cm átmérőjű déprez műszerem, 100 mikroamperesek! egyszer bevásároltam belőlük a börzén, hirtelen felindulásból, hogy jó lesz majd VU méternek, de nem lehet őket szétszedni (katonai, hermetikusan zárt "csomagolásban"), hogy skálát cseréljek bennük, ha gondolod , akkor megválhatok pár darabtól
(#) kocos válasza MrBrown hozzászólására (») Jún 19, 2009
Nem gyengén "nyomod"
(#) kocos válasza fleta hozzászólására (») Jún 19, 2009
pedig nem rossz ötlet! Én egyébként a fentebb említett műszereket Pre/Post előfok VU méternek vettem volna, mint az Ashdownokon, aztán rájöttem, hogy gitárnál nincs értelme, mert úgyis mindig kiakadna , majd jó lesz basszuserősírtőre! Aztán rájöttem, hogy én ott is majd koppig tekerem a gaint, hadd torzítson a preckó, meg a "ricki", szóval ott is mindig ki lenne akadva egyébként a hátlapra kapcsolhatóan jó lenne, mert lehetne bárhol végcsöveket cserélni (akár 6l6-ról KT66 ra is )
(#) kocos válasza Müszi hozzászólására (») Jún 19, 2009
Ma adakozós kedvemben vagyok! Kell EM4? van két hazsnált ( az egyik lehet, hogy UM4? , majd beizzítom őket, ma úgyis megyek haza ) nekem úgyis kell majd újat vennem, ha odaérek a GU50 projecthez? Ha kell, küldj privit!
Következő: »»   604 / 2208
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem