Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Csöves erősítő készítése
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Én meg Újpesten lesem mindig őket, pont a cég fölött repülnek el Imádom őket én is! ha Szolnokon jársz, akkor mindenképp menny el a szandaszőlősi repülőgép skanzenbe ! hétfő kivételével minden nap nyitva van, és ha jól tudom ingyenes! An2-től a második vh-s német (messerschmidt) vadászgépeken keresztül a TU-154-en át a MIG-23-ig csupa régi katonai, és polgári repülő! Bár én nagyon régen voltam, akkor még fel lehetett mászni a gépekre , most ha jól tudom van elkerítve egy kis "folyosó", hogy merre szabad menni
Annyira megtetszett ez a nyákos megoldás, hogy ha kész lesz a PCL86 PP-m, akkor szerintem csinálok egy nyákosat is, és talán írok egy cikket róla a Müszié mellé, a nagyobb teljesítményt igénylőknek (trafóleírásokkal, mindennel együtt ) a mostani is egyébként egy csőszegcses "univerzális" panelen van, mert ki van neki alakítva a katódbias, és a negatív előfszes bias helye is. Nekem most katódbias van, mert a 3 hálózati trafó egyikéről sem sikerült megfelelő váűltófeszt leszedni az előfsznek. De balanszírozható a nyugalmi a áram a két cső között egy huzaltrimmerrel
Ebben az indusztriális környezetben jól megférnek a LED-ek a Déprez műszer, és a csövek is !
Ha esetleg nem kel el a trafó, engem is érdeklene! cserébe vannak El84, ECL86, EBL21 SE kimenőim ( sajnos párban nincs), csöveim, foglalataim, régi Siemens, és MM csavaros elkóim, stb stb
Szeretném kihangsúlyozni, hogy nincs problémám a led-el a mutatós müszerel, sőt. Csak itt a fórumon hallottam már többektől, hogy minden pozicióban csővet vagy valami gáztölteléket szeretnének látni.A saját véleményem az, hogy " nekem igy is tetszik" hozzáteszem, kifejezetten
Nagyon köszönöm a felajánlást, és 4 db -ra igényt tartanék, ha meg tudunk egyezni.Voltam a BURABU-n de ott csak bazi nagy műszereket láttam. de vettem 2 db új 12AX7-ECC 83-as csövet 20 Ft-ért. Nem volt pofám alkudni.
És a kimenők között van egyforma vasra tekert? Képet tudnál feltenni?
Köszi! Az a furcsa helyzet állt elő hogy a következő tulajdonképpen már elkezdett projectemben (kimenők-csövek-foglalatok megvannak) a csövek ugyan magukért beszélnek (hálós AZ1-EBL21-EF6-hálós stabi csövek-UM11) de azért illene a kis PCL szintjéhez méltó formába önteni ami nem kis kihívás, de majd töröm a fejem elvégre úgy érzem dizájnból vagyok a "legerősebb" és azt sem tagadtam soha hogy számomra megálmodni a legérdekesebb dolog egy műszaki eszközt! :yes:
Sziasztok!
Ez ugyan nem teljesen ide tartozik, de felfogható egy csöves előerősítőnek. Egy csöves torzítórol lenne szó, gitárhoz. Itt ha jol nézem egyszerüen arrol van szó, hogy az egyik fokozat túlvezérli a másikat, és ettől lesz négyszöges a jel. A rajz nem árul el csőtípust, itthon van egy ECC85-ösöm (ugyan a 83 van hangfrekire) ez remélem megfelel. Viszont nemtudom milyen trafó lenne jó, főleg kimenőnek. TV kimenőt inkább PCL86-osnak tartogatom , ide valami picike hálózati trafóra gondoltam. Fűtésnek sem tudom honnan lehetne szerezni a 6,3V-ot. (6 elég? Csengőtrfó esetleg...) Azthiszem, úgykéne, hogy szembe két trafót: 220-6.3(fütés)-220(anódfesz). Tippeket várok.
Mellesleg innen szedtem le, érdemes lehet nézegetni.Bővebben: Link
Ecc 83 cső kell ide, de ez csak egy torzító. Ill túlvezérelt előfok.250-300 voltról elmegy. Végfoknak mit gondoltál?
Tegnap sikerült beszereznem egy EMM801 tipusú kivezérlés jelzőt,szóóval eléggé boldog vagyok!
Van valakinek egy egyszerű, bevált gitárerősítő kapcsolása? Színpadra kellene. Jó nagy teljesítménnyel. 50-60 Watt körül már elég szokott lenni csövesből?
Sziasztok!
Újra itt. Vége az érettséginek, most belevetem magam újra a csöves témába... A pcl86-os mellé most egy GU-t szeretnék építeni. Reményeim szerint 27-én a börzén begyűjtök hozzá mindent, aztán kezdődhet az építés! rockersrac: te aztán szerencsés ember vagy! Marha jól néz ki az a cső. :eek2:
Lassan megérkezik az SM102B vasam a 6C33C SE kimenőjéhez. Ehhez kellene valami utánépíthető megoldás.
Ezen a fórumon ezt találtam: Mayky DIY Audios ötletét honosította Robid, ezen finomított valamit Sturbi. rajz Robid trafója Így jön ki ez a rétegelrendezés: P:135 Sz:22 P:270 Sz:22 P:270 Sz:22 P:270 Sz:22 P:270 Sz:22 P:135 De így az 1200ohm/8ohm (1350:110 áttétel) csak sorbakapcsolt szekunderekkel jönne ki, úgy meg 2,25 A csúcsárammal számolva 1,7-es drót kellene. Itt mégis 0,4-es primer és 0,63-as szekunder tekercsekről írtok?! Nekem ez csak úgy jönne össze, ha a szekunderek nem 22, hanem 110 menettel és párhuzamosan lennének kapcsolva. Valaki fel tudná oldani ezt az ellentmondást?
Szerintem , ha szekunderek 22 illetve 28 menetesek , akkor nem egy 0,63 mm vezetékkel tekerték .
Ha megméred a csévét akkor is látszik , hogy nem töltene ki teljes sort , egy szál 0,63 mm dróttal még 28 menet sem . Pontosan kiszámíthatod a cséve méreteiből , mennyi 0,63 mm-is vezetéket kell együtt tekerni , hogy teljes sorokat adjon .
Hát pont ezt az "együtt tekerést" nem értem. Ezt a trafót sem én készítem, mert ehhez a vason kívül nem lenne semmim sem (se drót, se gép, se tudás).
Ezért kellene egy pontos leírás, ami alapján dolgozhat a mester. Még nincs itt a cséve, megmérni így nem tudom. Ez valami olyant jelent, hogy egy soron belül párhuzamosan kötik az öt 22 menetes tekercset? Nem túl bonyolult ez? Nem lenne elég a 110 menet, ami vélhetőleg kitölti a csévét és az így kapott öt szekundert kötném párhuzamosan? Neked valami más ötleted?
Az elgondolásod működne , de már nem az a kimenő lene . Vékonyabb vezeték jobb csatolási tényező , más kapacitási viszonyok .. Biztos nehezebb tekerni .
Szerintem kb. 3db 0,63 mm-is huzal töltené ki a sorokat , persze én sem tudom pontosan a cséve méreteit .
Természetesen nem 1 szál 0,63-as drótot tekertem a trafóban hanem 3 db-ot egyszerre.
3x0.63 De ezt ahogy a képen látod nem egyszerű megcsinálni, mert előre fel kell tekerni egy kisebb orsóra a 3 db vezetéket és amíg a primert tekered, addig ez a kis orsó együtt forog az trafó csévéjével. Ja szerintem nem éri meg a vesződést, nem hoz annyit. Inkább tekerd 0,48-asból (kb) de több mint 4 részbe, hogy lehetőleg a szekunder DC eredő ellenállása kisebb legyen mondjuk 0,5 ohmnál.
egyszerre fogsz 3-4 szál drótot, és úgy tekered fel.0,65 drót nem olyan vastag hogy 28 menettel meglegyen egy sor.de már 3x 0,65 már esélyesebb, hisz mikor tekered, a 3 szál drót szépen egymásmellé megy, olyan ez mint egy ha egy szál drótot nagy menetemelkedéssel tekernél
Tehát jól értem, hogy 0,48-as huzalból 110 menet kb. kitölt egy sort, így ez kerüljön a primerek közé a fenti rétegelrendezéssel 5-ször és párhuzamosan?
Így a kapott hangom is jó lesz, és nem is szúrtam ki nagyon a mesterrel.
Ezek szerint Te sem így csináltad/csinálnád?
Megér ez ekkora fáradságot, hoz ez annyit a konyhára? Mivel nem én készítem, nincs lehetőségem kísérletezni, mint a kapcsolással
Majd este , vagy holnap teszek fel. Azt hiszem EI66-os van több is, de ma megyek haza, és megnézem
Most már kezdem érteni, de ezt nem túl egyszerű kivitelezni. Ha találnánk valami köztes, de hangra minőségi megoldást egyszerübb dolga lenne a MESTER-nek
Valahogy úgy.
A 0,48 -ast csak sacc / kb mondtam, ki kell számolni. A lényeg, hogy teljes sor legyen, 1-2 menet eltérés nem számít. Persze minden szek osztásba ugyanannyit kell tekerni. Elméletileg a hang jobb is lehet, mert 0,48-al kisebb lesz a szórt induktivitás, a szórt kapacitás viszont nagyobb. Ez a trafók egyik 22-es csapdája
Ez csak egy overdrive.. Ránézésre elég orrhangúnak tűnik (500 pikok vágják a magasakat, a któdban az 5 mikrok emelik a közepeket, a 10 nanos csatolókondi meg a mélyeket végja meg, mondjuk ezt muszáj, de én, ha nem gerjed, akkor az 500 pikokat elhagynám, esetleg a második fokozat 100kOhmos munkaellenállásával párhuzamosan kötnék egy 500-1000 piko /630 V-os kondit - mica, vagy styro ) Ennek kimenőtrafó viszont nem kell, ez egy "pedál"
Itt nehéz megmondani a tutit .
Már nem úgy csinálnám ahogy akkor csináltam . Ezek a megoldások jobban tetszenek . Vékony vezetéket azért szerintem könnyebb tekerni mint az 1,7mm , még több szálat együtt is . |
Bejelentkezés
Hirdetés |